Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών και ΟΠΑ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
User avatar
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 453
Joined: Tue Jun 13, 2006 3:22 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Inside Maniac Mansion ,try to take on the world

Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών και ΟΠΑ

Post by Silver » Mon Oct 05, 2009 4:00 pm

Δεν ήξερα που να το βάλω. Κανονικά θα έπρεπε να μπει στις αναδημοσιεύσεις αλλά αφού έχει άμεση σχέση με το πανεπιστήμιο αποφάσισα να το βάλω εδώ. Ας αποφασίσουν οι moderators αν όντως έπραξα καλά :) .

Από το site της Καθημερινής.
Εκπαιδευτική γέφυρα μεταξύ Αθήνας - Πεκίνου

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στήνει ακαδημαϊκές γέφυρες με την Κίνα. Την προσεχή Πέμπτη στο Μέγαρο Αθηνών (7 μ.μ.) θα δοθεί το επίσημο εναρκτήριο λάκτισμα του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών σε συνεργασία με το ΟΠΑ. Οπως εξήγησε στην «Κ» ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Γρηγόρης Πραστάκος, το Ινστιτούτο Κομφούκιος είναι μη κερδοσκοπικός, κινεζικός εκπαιδευτικός οργανισμός που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Chinese Language Council International της Κίνας. Στο πλαίσιο λειτουργίας του δημιουργεί παραρτήματα σε ΑΕΙ σε όλον τον κόσμο, τα οποία αναπτύσσουν μια σειρά από δραστηριότητες που έχουν στόχο την ανάπτυξη πολιτιστικών και εκπαιδευτικών συνεργασιών με άλλες χώρες, τη διάδοση της κινεζικής γλώσσας και του κινεζικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο. Σήμερα λειτουργούν περισσότερα από 300 Ινστιτούτα σε πανεπιστήμια. Αυτό στο ΟΠΑ είναι το πρώτο που ιδρύεται στην Ελλάδα.

«Το Ινστιτούτο εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική του πανεπιστημίου μας για εξωστρέφεια, διεθνή προσανατολισμό και έρευνα πάνω σε νέες προσεγγίσεις στην επιχειρηματικότητα και την επιχειρηματική ανάπτυξη. Οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί και ξεκινά τη λειτουργία του σύντομα» λέει ο κ. Πραστάκος. «Η δημιουργία του ανοίγει πολλούς ορίζοντες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Μας επιτρέπει να γνωρίσουμε έναν από τους σύγχρονους γίγαντες της παγκόσμιας οικονομίας, και να ενημερώσουμε τους φοιτητές μας για τα επιχειρηματικά τεκταινόμενα στην Κίνα. Δεν υπάρχει μεγάλη εταιρεία στον κόσμο που να μην επιδιώκει τη δραστηριοποίησή της στη χώρα», προσθέτει.


Οι δραστηριότητές του

Το Ινστιτούτο θα αναπτύξει μια σειρά εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και ερευνητικές δραστηριότητες. Θα προσφέρει μαθήματα κινεζικής γλώσσας σε Ελληνες φοιτητές (ή και μαθητές), θα οργανώνει σεμινάρια πάνω στον πολιτισμό, τη φιλοσοφία, τις τέχνες. Επίσης, θα στηρίζει την έρευνα σε σημαντικά ζητήματα οικονομικών και μάνατζμεντ, την κινητικότητα φοιτητών και διδασκόντων και θα προαγάγει την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Άρα πλέον θα μπορούμε να μαθαίνουμε και Κινέζικα (όχι ότι πριν δεν μαθαίναμε αλλά αυτά θα είναι τα αυθεντικά :-D );
User avatar
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1747
Joined: Thu Nov 30, 2006 1:07 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: *void

Re: Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών και ΟΠΑ

Post by ~~Wind~~ » Mon Oct 05, 2009 4:06 pm

Ελπίζω να μη βάλουν κανα firewall στο δίκτυο της σχολής
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”