Kngine.com - Web 3.0 Search Engine

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Post Reply
h4wk
Gbyte level
Gbyte level
Kngine.com - Web 3.0 Search Engine

Post by h4wk » Sat Feb 20, 2010 4:02 pm

Image

Το kngine.com είναι ένα startup από το Cairo που χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνολογίες σε σχέση με τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης.
Για κάθε ερώτημα το kngine προσπαθεί να απαντήσει στον χρήστη με χρήσιμα αποτελέσματα συνδυάζοντας κείμενα, φωτογραφίες και άλλα πολλά στοιχεία.

Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας δηλώνουν:

Kngine: While the current Web search engine doesn’t understand the indexed documents, and the queries,
it’s just index the documents words in Inverted Index fashion. Instead We in Kngine build the technologies that allow Kngine to understand the documents,
and queries in order to provide customized and meaningful results.

Για παράδειγμα αν κάνουμε search για: "who created the matrix" , στην σελίδα με τα αποτελέσματα θα εμφανιστεί ο "Architect" από
την ταινία Matrix και μετά άλλα links σχετικά με την αναζήτηση που κάναμε.

Image
source

Γενικά νομίζω είναι αρκετά εντυπωσιακό,όμορφο και διαφορετικό.

Check it out --> http://kngine.com/
Michelle
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Kngine.com - Web 3.0 Search Engine

Post by Michelle » Sat Feb 20, 2010 6:21 pm

tagline στο λογότυπο wrote:Knigine is Web 3.0 search engine [...]
Λόγια τους, όπως παρατίθενται από το άρθρο σου wrote:it’s just index the documents words in Inverted Index fashion
Αποτελέσματα wrote:1 Answer, 2 Concept, and 2,800,000 Web result for [...]
Μα για όνομα, είναι δυνατόν να κάνεις σοβαρή (υποτίθεται) προσπάθεια, για ένα τόσο δύσκολο έργο, και να αμελείς τα στοιχειώδη;
Είναι δυνατόν να αφορά όλο το έργο σου επεξεργασία φυσικής γλώσσας και να κάνεις τέτοια τραγικά λάθη και μάλιστα σε τόσο εμφανή σημεία του UI? Μα, συντακτικό λάθος στο tagline??

Ίσως να στέκομαι σε λεπτομέρειες, αλλά προσωπικά το θεωρώ ένδειξη γενικότερης προχειρότητας, αν και η ιδέα είναι όντως καλή.
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
thefreak
Mbyte level
Mbyte level

Post by thefreak » Sat Feb 20, 2010 7:11 pm

Michelle wrote:
tagline στο λογότυπο wrote:Knigine is Web 3.0 search engine [...]
Λόγια τους, όπως παρατίθενται από το άρθρο σου wrote:it’s just index the documents words in Inverted Index fashion
Αποτελέσματα wrote:1 Answer, 2 Concept, and 2,800,000 Web result for [...]
Μα για όνομα, είναι δυνατόν να κάνεις σοβαρή (υποτίθεται) προσπάθεια, για ένα τόσο δύσκολο έργο, και να αμελείς τα στοιχειώδη;
Είναι δυνατόν να αφορά όλο το έργο σου επεξεργασία φυσικής γλώσσας και να κάνεις τέτοια τραγικά λάθη και μάλιστα σε τόσο εμφανή σημεία του UI? Μα, συντακτικό λάθος στο tagline??

Ίσως να στέκομαι σε λεπτομέρειες, αλλά προσωπικά το θεωρώ ένδειξη γενικότερης προχειρότητας, αν και η ιδέα είναι όντως καλή.
όντως το είχα προσέξει και εγώ.. σε τέτοια projects όμως οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.. ακόμη περισσότερο αν μιλάμε για search engines..
aquila non captat muscas. numero 5
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Feb 20, 2010 9:40 pm

απο την αλλη : το αποτελεσμα το εβγαλε σωστα; :) με η χωρις το s στο concept , ειναι το μονο που μου εχει βγαλει καν τα concepts :P
(πχ κοιταγα για πλακα πριν απο λιγες μερες μια εργασια ενος μεταπτυχιακου πανω στα γραφικα - οχι οτι καταλαβα τιποτα προφανως - και ηταν Γεματη συντακτικα και ορθογραφικα λαθη επειδη αυτος δεν ηξερε καλα αγγλικα (γερμανος). δεν σημαινει οτι ο κωδικας του δεν εκανε ωραια δουλεια ομως)
Michelle
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Michelle » Sat Feb 20, 2010 10:11 pm

chriskin wrote:απο την αλλη : το αποτελεσμα το εβγαλε σωστα; :) με η χωρις το s στο concept , ειναι το μονο που μου εχει βγαλει καν τα concepts :P
(πχ κοιταγα για πλακα πριν απο λιγες μερες μια εργασια ενος μεταπτυχιακου πανω στα γραφικα - οχι οτι καταλαβα τιποτα προφανως - και ηταν Γεματη συντακτικα και ορθογραφικα λαθη επειδη αυτος δεν ηξερε καλα αγγλικα (γερμανος). δεν σημαινει οτι ο κωδικας του δεν εκανε ωραια δουλεια ομως)
Ναι, λίγο που το κοίταξα, κι εμένα μου άρεσαν τα αποτελέσματα.

Πάντως, ο κώδικας που κάνει ωραία δουλειά δεν είναι ικανή συνθήκη για την επιτυχία ενός site, πόσο μάλλον μιας μηχανής αναζήτησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι καν αναγκαία, δυστυχώς. Καλό είναι να μην χάνουμε το big picture λόγω της δικής μας εξειδίκευσης.

Επίσης, προφανώς και δεν θεωρώ απαραίτητο να ξέρουν οι ίδιοι καλά αγγλικά. Από τη στιγμή όμως που κάνουν ένα τέτοιο βήμα, ας βάλουν κάποιον (επί πληρωμή ή έστω φίλο τους) να το ελέγξει. Δεν είναι πανεπιστημιακή εργασία (που και πάλι το θεωρώ σημαντικότατο, και από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου με πανεπιστήμια, έχω διαπιστώσει ότι παίζει σημαντικό ρόλο και εκεί να είναι προσεγμένη μια εργασία), είναι επιχειρηματική κίνηση. Οπότε παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα.
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by elsupreme » Sat Feb 27, 2010 9:38 pm

Κοίταξα τα αποτελέσματά τους και δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα (ξέρετε, wow factor). Δίνει καλά αποτελέσματα πάντως (οκ, δεν το τέσταρα εξονυχιστικά...).
Επίσης, τα αποτελέσματα που περιλαμβάνουν και εικόνες κλπ. φαίνεται να μου τα επιστρέφει πάντα από το freebase.com .
Ισχύει ?
(Γιατί αν ισχύει, έχω εντυπωσιαστεί ακόμα λιγότερο...)
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”