Java GUI σε Netbeans

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
Post Reply
kotsosxaralas
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Java GUI σε Netbeans

Post by kotsosxaralas » Mon Jul 05, 2010 9:42 pm

Καλησπερα..
Φτιαχνω ενα προγραμματακι με γραφικα(java + Netbeans) και θελω να χωρισω το frame σε 2 μέρη,δηλαδή να έχω στην αρχή τα κουμπιά και στη συνέχεια τα παραθυρα που θα εμφανιζονται(μέσα στο frame) αναλογα με τα κουμπια που πατάει ο χρήστης.Πώς γινεται αυτο?

Υ.Γ. Ειμαι πολύ αρχαριος στα γραφικα...
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Java GUI σε Netbeans

Post by necrofear_13 » Mon Jul 05, 2010 9:54 pm

Τι εννοείς με το παράθυρα?? Εννοείς ότι θέλεις να βάλεις frame μέσα σε frame?? Το λέω γιατί όπως το λες ό,τι βάλεις μέσα στο frame μπορεί να είναι οτιδήποτε.
Υ.Σ. Δεν είναι γραφικά αυτό που θέλεις να κάνεις απλά ένα user interface just for the record.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
kotsosxaralas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by kotsosxaralas » Mon Jul 05, 2010 10:01 pm

necrofear_13 wrote:Τι εννοείς με το παράθυρα?? Εννοείς ότι θέλεις να βάλεις frame μέσα σε frame?? Το λέω γιατί όπως το λες ό,τι βάλεις μέσα στο frame μπορεί να είναι οτιδήποτε.
Θέλω ένα ''κομμάτι'' του frame να ειναι σταθερό,και κάθε φορά που πατάω το εκαστοτε κουμπι να εμφανιζεται το internalframe που αντιστοιχει στη λειτουργια του κουμπιού..
necrofear_13 wrote:Υ.Σ. Δεν είναι γραφικά αυτό που θέλεις να κάνεις απλά ένα user interface just for the record.
Σωστό...
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by necrofear_13 » Mon Jul 05, 2010 10:08 pm

Λοιπόν καταρχάς αυτό που θες να κάνεις απαιτεί να πατήσεις κάποιο κουμπί για να γίνει κάτι μέσα στο frame αν κατάλαβα καλά τουλάχιστον. Οπότε σου προτείνω. Σχεδιάζεις το αρχικό frame με τα κουμπάκια. Στη συνέχεια φτιάχνεις άλλο αρχείο για κάθε internalFrame και τα σχεδιάζεις όπως θες. Μετά θα πας στον κώδικα του αρχικού frame και θα πειράξεις τον listener του κάθε κουμπιού(από κώδικα θα το κάνεις αυτό). Λογικά νομίζω πως δεν γίνεται πιο εύκολα γιατί αυτό που ζητάς εσύ να γίνεται εσωτερικά στο frame είναι κομμάτι του listener του κουμπιού και όχι του designing του netbeans. Απλά θα γλιτώσεις αρκετό χρόνο και έτσι γιατί πχ οι μεθόδοι των listener των κουμπιών θα γίνουν generate κατευθείαν και απλά πρέπει να τις υλοποιήσεις με 3-4 γραμμές κώδικα. Ελπίζω να σε βοήθησα. Δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει πιο απλός τρόπος. Εγώ τουλάχιστον δεν τον είχα βρει. Feel free to ask.
Υ.Σ. Αν βρεις κάποια πιο εύκολη λύση post it
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Mon Jul 05, 2010 10:28 pm

kotsosxaralas wrote:Θέλω ένα ''κομμάτι'' του frame να ειναι σταθερό,και κάθε φορά που πατάω το εκαστοτε κουμπι να εμφανιζεται το internalframe που αντιστοιχει στη λειτουργια του κουμπιού..
Δε θα ήταν πιο όμορφο ένα Tabbed Pane? Εκτός και αν θέλεις να εμφανίζεις πράγματα σε διαφορετικό σημείο της οθόνης...
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
kotsosxaralas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by kotsosxaralas » Mon Jul 05, 2010 10:31 pm

Master_ex wrote:
kotsosxaralas wrote:Θέλω ένα ''κομμάτι'' του frame να ειναι σταθερό,και κάθε φορά που πατάω το εκαστοτε κουμπι να εμφανιζεται το internalframe που αντιστοιχει στη λειτουργια του κουμπιού..
Δε θα ήταν πιο όμορφο ένα Tabbed Pane? Εκτός και αν θέλεις να εμφανίζεις πράγματα σε διαφορετικό σημείο της οθόνης...
Νομιζω πως μου κανει...Απλα αγνοούσα την ύπαρξη του!
Thanks..
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Mon Jul 05, 2010 10:52 pm

kotsosxaralas wrote:Νομιζω πως μου κανει...Απλα αγνοούσα την ύπαρξη του!
Thanks..
:-D

Επίσης αυτό που είπε ο necro είναι το εξής:
FrameInFrame.zip
Έχει το jar και το κώδικα, έτσι για την ιστορία :smt016
Αυτή την ιδέα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις προφανώς με όλα τα components.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
kotsosxaralas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by kotsosxaralas » Mon Jul 05, 2010 10:59 pm

Thanks... :smt006
Post Reply

Return to “Προγραμματισμός”