Οι 1οι Ολυμπιακοί Αγώνες για Cyborgs θα διεξαχθούν το 2016

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Post Reply
User avatar
Jami
Venus Former Team Member
Posts: 1065
Joined: Mon Nov 01, 2010 7:17 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Οι 1οι Ολυμπιακοί Αγώνες για Cyborgs θα διεξαχθούν το 2016

Post by Jami » Sun Mar 30, 2014 1:39 pm

Εξωσκελετοί, εμφυτεύματα, ρομποτικά χέρια και άλλα πολλά επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, ήρθαν και εξελίσσονται διαρκώς για να δώσουν λύσεις σε σοβαρά προβλήματα πολλών συνανθρώπων μας. Δυστυχώς, όμως, η ενημέρωση για αυτές τις καινοτομίες περιορίζεται μόνο σε επιστημονικά περιοδικά και σε ιστοσελίδες τεχνολογικού/επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Γι’ αυτό το λόγο, το Swiss National Competence Center of Research in Robotics (NCCR Robotics) ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες για Cyborgs! Η επίσημη ονομασία είναι Cybathlon και θα διεξαχθεί στην Ελβετία τον Οκτώβριο του 2016 με τη συμμετοχή ανθρώπων με κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν προηγμένες βοηθητικές συσκευές (από βιονικά μέλη και εξωσκελετούς μέχρι νοητικά συστήματα διαχείρισης).

Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιούν είτε πρωτότυπα είτε συσκευές που κυκλοφορούν ήδη, ενώ οι διοργανωτές προσκαλούν τις κατασκευάστριες εταιρείες να πάρουν μέρος στο Cybathlon για να παρουσιάσουν νέες τεχνολογίες. Σε κάθε αγώνα θα δίνονται δύο μετάλλια, ένα για τον νικητή και έναν για τον πάροχο της τεχνολογίας-συσκευής.
Cybathlon Trailer
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AvKHrDXvUsM[/youtube]
Source
User avatar
MpoMp
Venus Former Team Member
Posts: 6614
Joined: Mon Oct 04, 2010 9:31 pm
Gender:
Contact:

Re: Οι 1οι Ολυμπιακοί Αγώνες για Cyborgs θα διεξαχθούν το 2016

Post by MpoMp » Sun Mar 30, 2014 1:49 pm

Αυτό με το brain interface είχε video από το NFS World. :smt005 Δε νομίζω πως θεωρείται άθλημα, εκτός αν τελικά το εφαρμόσουν για ρομπότ-οχήματα που θα κινούνται στον πραγματικό κόσμο και όχι σε μια οθόνη.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”