Σχετικά με file systems
- AnINffected
- Gbyte level
Σχετικά με file systems
Θέλω να κάψω αρχεία > 2GB σε ενα DVD.ISO δεν παίρνει, οπότε ποιό format να χρησιμοποιήσω;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Τα αρχεία iso όντως δεν νομίζω να έχουν κάποιο περιορισμό αλλά και να υπάρχει σίγουρα είναι αρκετα μεγαλύτερος των 2GB εδώ τα original απλά avi και αντέχουν εως 2GB..
Αλλά και άλλα αρχεία iso μπορείς να κάψεις μέσα σε ένα dvd (που δεν έχει νόημα να το κάνεις αλλά μπορεί αυτο να εννοούσες)
Μήπως δεν έχεις πολύ σκληρό ελεύθερο?
Μήπως το προγραμματάκι που χρησιμοποιείς δεν υποστηρίζει iso format?
Μήπως το προγραμματάκι που χρησιμοποιείς δεν υποστηρίζει καν εγγραφή σε DVD (υπάρχουν και τέτοια)?
Ξεκινάει η διαδικασία εγγραφής ή ουτε κάν δέχεται τις επιλογές σου?
Αλλά και άλλα αρχεία iso μπορείς να κάψεις μέσα σε ένα dvd (που δεν έχει νόημα να το κάνεις αλλά μπορεί αυτο να εννοούσες)
Μήπως δεν έχεις πολύ σκληρό ελεύθερο?
Μήπως το προγραμματάκι που χρησιμοποιείς δεν υποστηρίζει iso format?
Μήπως το προγραμματάκι που χρησιμοποιείς δεν υποστηρίζει καν εγγραφή σε DVD (υπάρχουν και τέτοια)?
Ξεκινάει η διαδικασία εγγραφής ή ουτε κάν δέχεται τις επιλογές σου?
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- AnINffected
- Gbyte level
Ξεκινώ στο Nero 6 μια ISO DVD compilation και όταν πάω να μεταφέρω το αρχείο μου στην compilation (δηλαδή πριν αρχίσω τη διαδικασία καψίματος) μου λέει να επιλέξω άλλο τύπο compilation γιατί το αρχείο είναι μεγαλύτερο των 2GB.Το αρχείο αυτό δεν είναι iso image, αλλά ενα απλό rar.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

Και γιατι δεν πετας το rar κατευθειαν μεσα να το καψεις?
Για να κανεις iso dvd comp (δεν χρησιμοποιω nero) φανταζομαι εννοει να κανεις burn image.Image ειναι .iso,.img,.bin κτλ κτλ.
Αν θελεις απλα να καψεις αυτο το rar κανε απλο καψιμο.Αν θες sony και καλα να καψεις image μπορεις πχ με το ultraiso να κανεις οτι τυπου εικονα θελεις και φυσικα οσο μεγαλη θελεις.Βεβαια αμ τη κανεις πανω απο 4.4 GB δεν θα μπορεις να το καψεις.
Για να κανεις iso dvd comp (δεν χρησιμοποιω nero) φανταζομαι εννοει να κανεις burn image.Image ειναι .iso,.img,.bin κτλ κτλ.
Αν θελεις απλα να καψεις αυτο το rar κανε απλο καψιμο.Αν θες sony και καλα να καψεις image μπορεις πχ με το ultraiso να κανεις οτι τυπου εικονα θελεις και φυσικα οσο μεγαλη θελεις.Βεβαια αμ τη κανεις πανω απο 4.4 GB δεν θα μπορεις να το καψεις.
- AnINffected
- Gbyte level
Αυτό προσπαθώ να κάνω.Τότε μου πετάει το μηνυμα.Και γιατι δεν πετας το rar κατευθειαν μεσα να το καψεις?
Δε μιλάω για image αλλά για ενα οποιοδήποτε αρχείο.
Απλώς το Nero χωρίζει τις compilations που μπορείς να φτιάξεις σε ISO CD, ISO DVD, VIDEO CD, VIDEO DVD, UDF κλπ.
Με την compilation που επιλέγεις χρησιμοποιείς το αντίστοιχο file system ετσι όπως το καταλαβαίνω, για αυτό έθεσα έτσι το ερώτημα.
Συγγνώμη αν σας μπέρδεψα με τη λέξη ISO, αυτό που θέλω να κάψω δε πρόκειται για image.
Με το στάνταρ compilation ISO DVD το Nero δε δέχεται το αρχείο μου λόγω μεγέθους.
Το πρόβλημα δεν είναι θέμα του φυσικού δίσκου, αλλά του πώς θα εγγραφούν τέτοια μεγάλα αρχεία στο δισκάκι, με ποιό πρότυπο (file system.).Einherjar wrote:υπάρχουν και τα DVD9 (DL)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- Einherjar
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
διάβασα τώρα μόλις ότι το nero γενικότερα δε δέχεται να γράψει αρχεία μεγαλύτερα από 2gb σε dvd. δοκίμασε κάτι άλλο. θα μπορούσες ίσως να το κάνεις πρώτα ένα image και μετά να κάψεις το image στο dvd. μετά όμως δε θα μπορείς να προσθέσεις τίποτα σε αυτό το dvd.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- AnINffected
- Gbyte level
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Βάλε το k3b(εάν έχεις linux).
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Ας ερθει και η προταση για windows μετα απο αυτη του HdKiLLer και ειναι : Sonic RecordNow! Deluxe v7
Το συνιστω ανεπιφυλακτα.Δεν θα σου παρει ποτε μα ποτε ολη τη μνημη οπως κανει το nero πολλες φορες.Πολυ σταθερο και καλο.
HdKiLLer νομιζω το nero ανηκει στις περιπτωσεις που λες και εσυ που "επειδη το χρησιμοποιουν πολυ δεν παει να πει οτι ειναι και καλο".
Σημαντικη διορθωση: "επειδη το χρησιμοποιουν πολυ δεν παει να πει οτι ειναι και το καλυτερο"
Το συνιστω ανεπιφυλακτα.Δεν θα σου παρει ποτε μα ποτε ολη τη μνημη οπως κανει το nero πολλες φορες.Πολυ σταθερο και καλο.
HdKiLLer νομιζω το nero ανηκει στις περιπτωσεις που λες και εσυ που "επειδη το χρησιμοποιουν πολυ δεν παει να πει οτι ειναι και καλο".
Σημαντικη διορθωση: "επειδη το χρησιμοποιουν πολυ δεν παει να πει οτι ειναι και το καλυτερο"
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
ΣωστόςTomahawk wrote: Σημαντικη διορθωση: "επειδη το χρησιμοποιουν πολυ δεν παει να πει οτι ειναι και το καλυτερο"

...η μάλλον σωστότερος

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Το maximum file section size στις προδιαγραφές του μορφότυπου ISO9660 μέχρι και Level 3 είναι 2 GB και νομίζω (χωρίς να το έχω δοκιμάσει) ότι το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο είτε χρησιμοποιήσεις Nero είτε k3b.Θέλω να κάψω αρχεία > 2GB σε ενα DVD.ISO δεν παίρνει, οπότε ποιό format να χρησιμοποιήσω;
Χρησιμοποίησε UDF (βασισμένο στο ISO 13346). Απο εκεί και πέρα δεν μπορώ να πώ τι συμβατότητα υπάρχει (στις ήδη υπαρχουσες συσκευές - ιδιαίτερα στις παλιές) με αυτό το μορφότυπο

- AnINffected
- Gbyte level
To σκέφτηκα αυτό αλλά είχα την αφελή εντύπωση οτι το UDF είναι μόνο για αρχεία ταινιών και τέτοια.Δε ξέρω πως μου κόλλησε.minas wrote:Το maximum file section size στις προδιαγραφές του μορφότυπου ISO9660 μέχρι και Level 3 είναι 2 GB και νομίζω (χωρίς να το έχω δοκιμάσει) ότι το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο είτε χρησιμοποιήσεις Nero είτε k3b.
Χρησιμοποίησε UDF (βασισμένο στο ISO 13346). Απο εκεί και πέρα δεν μπορώ να πώ τι συμβατότητα υπάρχει (στις ήδη υπαρχουσες συσκευές - ιδιαίτερα στις παλιές) με αυτό το μορφότυπο
edit: τελικά το έγραψα με ενα freeware προγραμματάκι που πήρα από το http://www.download.com
Ίσως ήταν ιδιοτροπία του Nero τελικά, δε ξέρω.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας!
Ada Lovelace

Ada Lovelace

Το freeware που χρησιμοποίησες έχει spywares-adwares...AnINffected wrote:To σκέφτηκα αυτό αλλά είχα την αφελή εντύπωση οτι το UDF είναι μόνο για αρχεία ταινιών και τέτοια.Δε ξέρω πως μου κόλλησε.minas wrote:Το maximum file section size στις προδιαγραφές του μορφότυπου ISO9660 μέχρι και Level 3 είναι 2 GB και νομίζω (χωρίς να το έχω δοκιμάσει) ότι το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο είτε χρησιμοποιήσεις Nero είτε k3b.
edit: τελικά το έγραψα με ενα freeware προγραμματάκι που πήρα από το http://www.download.com
Ίσως ήταν ιδιοτροπία του Nero τελικά, δε ξέρω.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας!