Σχετικά με file systems

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με software.
Post Reply
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Σχετικά με file systems

Post by AnINffected » Tue Jun 14, 2005 12:35 pm

Θέλω να κάψω αρχεία > 2GB σε ενα DVD.ISO δεν παίρνει, οπότε ποιό format να χρησιμοποιήσω;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Einherjar » Tue Jun 14, 2005 12:36 pm

τι εννοείς ότι ISO δεν παίρνει. Τα iso μπορούν να έχουν μέγεθος dvd image.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Jun 14, 2005 12:48 pm

Τα αρχεία iso όντως δεν νομίζω να έχουν κάποιο περιορισμό αλλά και να υπάρχει σίγουρα είναι αρκετα μεγαλύτερος των 2GB εδώ τα original απλά avi και αντέχουν εως 2GB..
Αλλά και άλλα αρχεία iso μπορείς να κάψεις μέσα σε ένα dvd (που δεν έχει νόημα να το κάνεις αλλά μπορεί αυτο να εννοούσες)
Μήπως δεν έχεις πολύ σκληρό ελεύθερο?
Μήπως το προγραμματάκι που χρησιμοποιείς δεν υποστηρίζει iso format?
Μήπως το προγραμματάκι που χρησιμοποιείς δεν υποστηρίζει καν εγγραφή σε DVD (υπάρχουν και τέτοια)?
Ξεκινάει η διαδικασία εγγραφής ή ουτε κάν δέχεται τις επιλογές σου?
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Jun 14, 2005 2:01 pm

Ξεκινώ στο Nero 6 μια ISO DVD compilation και όταν πάω να μεταφέρω το αρχείο μου στην compilation (δηλαδή πριν αρχίσω τη διαδικασία καψίματος) μου λέει να επιλέξω άλλο τύπο compilation γιατί το αρχείο είναι μεγαλύτερο των 2GB.Το αρχείο αυτό δεν είναι iso image, αλλά ενα απλό rar.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Tue Jun 14, 2005 2:22 pm

Και γιατι δεν πετας το rar κατευθειαν μεσα να το καψεις?
Για να κανεις iso dvd comp (δεν χρησιμοποιω nero) φανταζομαι εννοει να κανεις burn image.Image ειναι .iso,.img,.bin κτλ κτλ.
Αν θελεις απλα να καψεις αυτο το rar κανε απλο καψιμο.Αν θες sony και καλα να καψεις image μπορεις πχ με το ultraiso να κανεις οτι τυπου εικονα θελεις και φυσικα οσο μεγαλη θελεις.Βεβαια αμ τη κανεις πανω απο 4.4 GB δεν θα μπορεις να το καψεις.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Tue Jun 14, 2005 2:24 pm

υπάρχουν και τα DVD9 (DL)
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Tue Jun 14, 2005 2:36 pm

Ναι το ξερω αλλα στοιχημα 50$ οτι ειτε δεν εχει writer DL ειτε δεν εχει καμια διαθεση να πληρωσει 5+ ευρο το δισκακι (μπορει να λεω και λιγα).
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Tue Jun 14, 2005 2:43 pm

δε σου κάνουν τα euro? :lol:
βασικά το κόλημα πρέπει να είναι τα 5(μήπως 8?)+. Αυτό είναι πάντως το δικό μου κόλλημα αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα....
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Jun 14, 2005 3:00 pm

Και γιατι δεν πετας το rar κατευθειαν μεσα να το καψεις?
Αυτό προσπαθώ να κάνω.Τότε μου πετάει το μηνυμα.

Δε μιλάω για image αλλά για ενα οποιοδήποτε αρχείο.
Απλώς το Nero χωρίζει τις compilations που μπορείς να φτιάξεις σε ISO CD, ISO DVD, VIDEO CD, VIDEO DVD, UDF κλπ.
Με την compilation που επιλέγεις χρησιμοποιείς το αντίστοιχο file system ετσι όπως το καταλαβαίνω, για αυτό έθεσα έτσι το ερώτημα.
Συγγνώμη αν σας μπέρδεψα με τη λέξη ISO, αυτό που θέλω να κάψω δε πρόκειται για image.
Με το στάνταρ compilation ISO DVD το Nero δε δέχεται το αρχείο μου λόγω μεγέθους.
Einherjar wrote:υπάρχουν και τα DVD9 (DL)
Το πρόβλημα δεν είναι θέμα του φυσικού δίσκου, αλλά του πώς θα εγγραφούν τέτοια μεγάλα αρχεία στο δισκάκι, με ποιό πρότυπο (file system.).
Ada Lovelace

Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Tue Jun 14, 2005 3:19 pm

διάβασα τώρα μόλις ότι το nero γενικότερα δε δέχεται να γράψει αρχεία μεγαλύτερα από 2gb σε dvd. δοκίμασε κάτι άλλο. θα μπορούσες ίσως να το κάνεις πρώτα ένα image και μετά να κάψεις το image στο dvd. μετά όμως δε θα μπορείς να προσθέσεις τίποτα σε αυτό το dvd.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Jun 14, 2005 5:03 pm

Χμμ, έξυπνο αυτό θα το δοκιμάσω!Έτσι και αλλιώς μιλάμε για dvd-r...
Το πολύ-πολύ ν'αλλάξω και πρόγραμμα! :-D
Ευχαριστώ!
Ada Lovelace

HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Tue Jun 14, 2005 8:39 pm

Βάλε το k3b(εάν έχεις linux).
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Tue Jun 14, 2005 10:38 pm

Ας ερθει και η προταση για windows μετα απο αυτη του HdKiLLer και ειναι : Sonic RecordNow! Deluxe v7
Το συνιστω ανεπιφυλακτα.Δεν θα σου παρει ποτε μα ποτε ολη τη μνημη οπως κανει το nero πολλες φορες.Πολυ σταθερο και καλο.

HdKiLLer νομιζω το nero ανηκει στις περιπτωσεις που λες και εσυ που "επειδη το χρησιμοποιουν πολυ δεν παει να πει οτι ειναι και καλο".
Σημαντικη διορθωση: "επειδη το χρησιμοποιουν πολυ δεν παει να πει οτι ειναι και το καλυτερο"
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Wed Jun 15, 2005 12:44 am

Tomahawk wrote: Σημαντικη διορθωση: "επειδη το χρησιμοποιουν πολυ δεν παει να πει οτι ειναι και το καλυτερο"
Σωστός :)

...η μάλλον σωστότερος :)
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
minas
byte level
byte level

Post by minas » Wed Jun 15, 2005 2:10 am

Θέλω να κάψω αρχεία > 2GB σε ενα DVD.ISO δεν παίρνει, οπότε ποιό format να χρησιμοποιήσω;
Το maximum file section size στις προδιαγραφές του μορφότυπου ISO9660 μέχρι και Level 3 είναι 2 GB και νομίζω (χωρίς να το έχω δοκιμάσει) ότι το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο είτε χρησιμοποιήσεις Nero είτε k3b.

Χρησιμοποίησε UDF (βασισμένο στο ISO 13346). Απο εκεί και πέρα δεν μπορώ να πώ τι συμβατότητα υπάρχει (στις ήδη υπαρχουσες συσκευές - ιδιαίτερα στις παλιές) με αυτό το μορφότυπο
Image
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Wed Jun 15, 2005 2:31 am

HdkiLLeR wrote:
Tomahawk wrote: Σημαντικη διορθωση: "επειδη το χρησιμοποιουν πολυ δεν παει να πει οτι ειναι και το καλυτερο"
Σωστός :)

...η μάλλον σωστότερος :)
Χεχε :)
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Jun 15, 2005 10:38 am

ένα iso dvd image που έχω 4.5Gb, είναι τύπου ISO 9660_HFS
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu Jun 16, 2005 10:24 am

minas wrote:Το maximum file section size στις προδιαγραφές του μορφότυπου ISO9660 μέχρι και Level 3 είναι 2 GB και νομίζω (χωρίς να το έχω δοκιμάσει) ότι το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο είτε χρησιμοποιήσεις Nero είτε k3b.

Χρησιμοποίησε UDF (βασισμένο στο ISO 13346). Απο εκεί και πέρα δεν μπορώ να πώ τι συμβατότητα υπάρχει (στις ήδη υπαρχουσες συσκευές - ιδιαίτερα στις παλιές) με αυτό το μορφότυπο
To σκέφτηκα αυτό αλλά είχα την αφελή εντύπωση οτι το UDF είναι μόνο για αρχεία ταινιών και τέτοια.Δε ξέρω πως μου κόλλησε.

edit: τελικά το έγραψα με ενα freeware προγραμματάκι που πήρα από το http://www.download.com
Ίσως ήταν ιδιοτροπία του Nero τελικά, δε ξέρω.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας!
Ada Lovelace

yioan
byte level
byte level

Post by yioan » Thu Jun 16, 2005 4:15 pm

AnINffected wrote:
minas wrote:Το maximum file section size στις προδιαγραφές του μορφότυπου ISO9660 μέχρι και Level 3 είναι 2 GB και νομίζω (χωρίς να το έχω δοκιμάσει) ότι το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο είτε χρησιμοποιήσεις Nero είτε k3b.

To σκέφτηκα αυτό αλλά είχα την αφελή εντύπωση οτι το UDF είναι μόνο για αρχεία ταινιών και τέτοια.Δε ξέρω πως μου κόλλησε.

edit: τελικά το έγραψα με ενα freeware προγραμματάκι που πήρα από το http://www.download.com
Ίσως ήταν ιδιοτροπία του Nero τελικά, δε ξέρω.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας!
Το freeware που χρησιμοποίησες έχει spywares-adwares...
Post Reply

Return to “Software”