Συνδεση DSL σε 2 υπολογιστές

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Fri Jan 20, 2006 11:25 pm

Απάντησες και μόνος σου :) Πάρε FTP είναι ότι καλύτερο παίζει με το μέτρο απο υλεκτρολογικά μπορείς να το βρείς και κάνει για εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους. Μπορείς άφοβα να το περνάς και δίπλα απο καλωδίωση ρεύματος χωρίς να δημιουργείται noise και πτώση της απόδωσης.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sat Jan 21, 2006 11:33 am

Έψαξα κατόπιν εορτής και είχα πάρει ήδη UTP.Πάντως θα το περάσω από ενα σημείο(θα το βγάλω στο μπαλκόνι από την τρύπα που έχουν κάνει για το κλιματιστικό για να μην τρυπάω ξανά) από το οποίο θα εφάπτεται με καλώδια ρεύματος.Είναι κακό αυτό;Τι μόνωση επιπλέον σ'αυτό το σημείο να βάλω;
Α ήρθε και ο ΟΤΕ για τη μετατροπή σε απλή και μου ζητούσε το usb καλώδιο του netmod αλλιώς λέει θα μου το χρεώσει.Εγώ σαφώς δεν το έδωσα παρότι έχω ένα σκασμό usbια και αφού μαλώσαμε μου είπε "Καλά θα δω τι θα κάνω".
Ρε τους παλιογύφτουλες πώς κάνουν έτσι;
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sat Jan 21, 2006 4:13 pm

xrokos wrote:(θα το βγάλω στο μπαλκόνι από την τρύπα που έχουν κάνει για το κλιματιστικό για να μην τρυπάω ξανά) από το οποίο θα εφάπτεται με καλώδια ρεύματος.Είναι κακό αυτό;Τι μόνωση επιπλέον σ'αυτό το σημείο να βάλω;
Εξαρτάται απο το τι έντασης ρεύμα περνάει απο το σημείο που θα βρίσκονται κοντά. Πχ εάν το έχεις δίπλα σε ένα καλώδιο ρεύματος που τροφοδοτεί ένα PC (450-500W) δεν θα έχεις και τρομερό πρόβλημα. Αλλά εάν περνάει δίπλα απο ένα καλώδιο το οποίο τροφοδοτεί ολόκληρο το σπίτι θα έχεις :). Βασικά το θέμα είναι να μην "ταξιδεύουν" για μεγάλη απόσταση παράλληλα το ένα στο άλλο. Εάν σε ένα μικρό κομμάτι μερικών μέτρων πλησιάζουν δεν υπάρχει prob πιστεύω.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Sun Feb 19, 2006 2:03 am

Αν και διάβασα όλο το topic δεν μπορώ να πω ότι διαφωτίστηκα μάλλον μπερδεύτηκα! Επειδή θα βάλω ADSL σύντομα και θέλω να συνδέσω 2 υπολογιστές που θέλω να έχουν πρόσβαση ανεξάρτητα ο ένας απ'τον άλλο(παρεπιπτώντος απέχουν αρκετά), τι θα χρειαστώ?
Για να μπορώ να έχω και τηλέφωνο πρέπει να έχω και splitter?
Ποια η διαφορά modem και router?
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Sun Feb 19, 2006 11:15 am

nantia_86 wrote:Αν και διάβασα όλο το topic δεν μπορώ να πω ότι διαφωτίστηκα μάλλον μπερδεύτηκα! Επειδή θα βάλω ADSL σύντομα και θέλω να συνδέσω 2 υπολογιστές που θέλω να έχουν πρόσβαση ανεξάρτητα ο ένας απ'τον άλλο(παρεπιπτώντος απέχουν αρκετά), τι θα χρειαστώ?
Για να μπορώ να έχω και τηλέφωνο πρέπει να έχω και splitter?
Ποια η διαφορά modem και router?
Θα χρειαστεις ενα Router με τουλαχιστον 2 εξοδους ethernet... η Μια USB και μια ethernet... ΕΠισης θα χρειαστεις και μακρυα καλωδια... :-D Για να εχεις τηλεφωνο, θα χρειαστεις Φιλτρο αν εχεις απλο τιλεφωνο και splitter αν εχεις ISDN...

Η διαφορα μοντεμ με ρουτερ ειναι οτι το ρουτερ κανει και "μοιρασμα" του ιντερνετ σε πολλους υπολογιστες ενω το μοντεμ οχι...
nantia_86
Venus Former Team Member

Post by nantia_86 » Sun Feb 19, 2006 12:17 pm

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!!
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sun Feb 19, 2006 12:18 pm

Μπορείς βέβαια να πάρεις και ένα ασύρματο router και να εφοδιάσεις τους άλλους 2 υπολογιστές με μια ασύρματη κάρτα δικτύου, αν δε θες μακρια καλώδια στο σπίτι σου. Υπάρχει επίσης και η άλλη λύση, όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού σου για να κάνεις δίκτυο. Δεν το έχω δοκιμάσει όμως αυτό, οπότε δε μπορώ να κάνω σχόλια για απόδοση/ασφάλεια του συστήματος αυτού.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sun Feb 19, 2006 12:23 pm

Einherjar wrote:Μπορείς βέβαια να πάρεις και ένα ασύρματο router και να εφοδιάσεις τους άλλους 2 υπολογιστές με μια ασύρματη κάρτα δικτύου, αν δε θες μακρια καλώδια στο σπίτι σου. .
Αυτη ειναι σιγουρα η καλυτερη λυση αν δε σε απασχολει το κοστος Ναντια... ;)
nantia_86
Venus Former Team Member

Post by nantia_86 » Sun Feb 19, 2006 12:45 pm

Bασικά ποια είναι η εμβέλεια των ασύρματων router? Γιατί οι υπολογιστές θα βρίσκονται σε δύο διαφορετικά σπίτια και ορόφους και δεν ξέρω αν θα είναι ok.
Image
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sun Feb 19, 2006 1:43 pm

Εξαρτάται από τον χώρο. 40 με 100 μέτρα περίπου
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sun Feb 19, 2006 3:58 pm

και πολυ απο τα υλικα... αν και τα 2 σπιτια ειναι πετρινα πχ, πιθανον να εχεις προβλημα...
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sun Feb 19, 2006 9:02 pm

Επιτέλους μπήκε αυτή η σύνδεση, έκανε 2 μήνες κοντά. :mad:
Πάρε μια προσφορά πακέτο απο αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά.Μάλλον θα χρειαστείς ένα switch ή hub για να συνδέσεις πάνω από 1 pc στο router.Θέλεις καλώδιο cat 5 utp πάει μέχρι 100 μέτρα.Όσο για το ασύρματο είναι το καλύτερο αλλά το κόστος ανεβαίνει κατά 150+euro.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun Feb 19, 2006 9:12 pm

Πάρε ένα switch 4-5 θυρών (με κόστος 10-15 Ευρώ). Ρίξε μια ματιά στο http://www.e-shop.gr
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Sun Feb 19, 2006 10:08 pm

Να αποφευγετε τα ετοιμα πακετα αν δεν θελετε να καθυστερειτε τις ενεργοποιησεις και να βαζετε νταβατζηδες πανω απο το κεφαλι σας...
Το εχω ξαναπει και το ξαναλεω...
Γραμμη απο ΟΤΕ, και οτι παροχο θελετε απο κει και περα...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Feb 20, 2006 12:05 am

xrokos wrote:Όσο για το ασύρματο είναι το καλύτερο αλλά το κόστος ανεβαίνει κατά 150+euro.
E, όχι δα... Βγαίνεις και με αισθητά λιγότερα.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sun Feb 26, 2006 2:19 am

Proxenos wrote:
xrokos wrote:Όσο για το ασύρματο είναι το καλύτερο αλλά το κόστος ανεβαίνει κατά 150+euro.
E, όχι δα... Βγαίνεις και με αισθητά λιγότερα.
Ναι μάλλον έχεις δίκιο.Αλλά σκέψου οτι θέλει λιγο πιο ακριβό router και επίσης θέλει να παίρνουν 2 pcs από το router.
nantia_86
Venus Former Team Member

Post by nantia_86 » Mon Oct 23, 2006 9:36 pm

Όπως έχω αναφέρει και παραπάνω έχω 2 υπολογιστές, τους χωρίζει μεγάλη απόσταση, έχω αποκλείσει την ασύρματη σύνδεσή τους(προς το παρόν) και την ιδέα του ενσύρματου lan (με router). Υπάρχει άλλη λύση στο πρόβλημα μου?
Δηλαδή δε θα μπορούσε ο καθένας να χρησιμοποιεί διαφορετικό router/modem πάνω στην ίδια γραμμή όμως?(λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου μυαλό...)
Image
alasondro
byte level
byte level

Post by alasondro » Mon Oct 23, 2006 11:06 pm

δύο modem πάνω στην ίδια γραμμή όχι....
δεν ξέρω τι ακριβώς θες να κάνεις αλλά μήπως θα σε εξυπηρετούσε
μια λύση home plug σαν και αυτές ;

http://www.plaisio.gr/productlist.aspx? ... y=11081080
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Mon Oct 23, 2006 11:34 pm

βάλε μπαλαντέζα...
O_o
Image
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Tue Oct 24, 2006 4:51 am

Να μικρείνεις την απόσταση???
Εξαρτάται τι θέλεις...θέλεις να μπορούν και οι δύο ταυτόγχρονα να έχουν πρόσβαση ή ανάλογα με την περίσταση ή κάτι άλλο?
S.S.D.D.
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Tue Oct 24, 2006 11:46 am

Μπορείς να κάνεις δίκτυο μέσω της τηλεφωνικής γραμμής του σπιτιού σου.
Άρα και η απόσταση εκμηδενίζεται και δε μπλέκεις με καλώδια κτλ.
Τώρα πιστεύω πως δε θα έχεις κάποιο πρόβλημα.But who knows...
Ant
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Ant » Mon Nov 13, 2006 10:16 pm

Έχω μοιράσει τη dsl σε 2 PC και θέλω να ελέγχω το μοίρασμα του bandwidth. Π.χ. να δίνω 15 Kb\s στο ένα PC και το υπόλοιπο bandwidth να το χρησιμοποιεί το άλλο PC. Ξέρετε κάποιο προγραμματάκι γι'αυτή τη δουλειά?
Today is the first day of the rest of your life...
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”