Συνδεση DSL σε 2 υπολογιστές
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Απάντησες και μόνος σου
Πάρε FTP είναι ότι καλύτερο παίζει με το μέτρο απο υλεκτρολογικά μπορείς να το βρείς και κάνει για εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους. Μπορείς άφοβα να το περνάς και δίπλα απο καλωδίωση ρεύματος χωρίς να δημιουργείται noise και πτώση της απόδωσης.

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Έψαξα κατόπιν εορτής και είχα πάρει ήδη UTP.Πάντως θα το περάσω από ενα σημείο(θα το βγάλω στο μπαλκόνι από την τρύπα που έχουν κάνει για το κλιματιστικό για να μην τρυπάω ξανά) από το οποίο θα εφάπτεται με καλώδια ρεύματος.Είναι κακό αυτό;Τι μόνωση επιπλέον σ'αυτό το σημείο να βάλω;
Α ήρθε και ο ΟΤΕ για τη μετατροπή σε απλή και μου ζητούσε το usb καλώδιο του netmod αλλιώς λέει θα μου το χρεώσει.Εγώ σαφώς δεν το έδωσα παρότι έχω ένα σκασμό usbια και αφού μαλώσαμε μου είπε "Καλά θα δω τι θα κάνω".
Ρε τους παλιογύφτουλες πώς κάνουν έτσι;
Α ήρθε και ο ΟΤΕ για τη μετατροπή σε απλή και μου ζητούσε το usb καλώδιο του netmod αλλιώς λέει θα μου το χρεώσει.Εγώ σαφώς δεν το έδωσα παρότι έχω ένα σκασμό usbια και αφού μαλώσαμε μου είπε "Καλά θα δω τι θα κάνω".
Ρε τους παλιογύφτουλες πώς κάνουν έτσι;
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Εξαρτάται απο το τι έντασης ρεύμα περνάει απο το σημείο που θα βρίσκονται κοντά. Πχ εάν το έχεις δίπλα σε ένα καλώδιο ρεύματος που τροφοδοτεί ένα PC (450-500W) δεν θα έχεις και τρομερό πρόβλημα. Αλλά εάν περνάει δίπλα απο ένα καλώδιο το οποίο τροφοδοτεί ολόκληρο το σπίτι θα έχειςxrokos wrote:(θα το βγάλω στο μπαλκόνι από την τρύπα που έχουν κάνει για το κλιματιστικό για να μην τρυπάω ξανά) από το οποίο θα εφάπτεται με καλώδια ρεύματος.Είναι κακό αυτό;Τι μόνωση επιπλέον σ'αυτό το σημείο να βάλω;

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
- nantia_86
- Venus Former Team Member
- Academic status: N>4
Αν και διάβασα όλο το topic δεν μπορώ να πω ότι διαφωτίστηκα μάλλον μπερδεύτηκα! Επειδή θα βάλω ADSL σύντομα και θέλω να συνδέσω 2 υπολογιστές που θέλω να έχουν πρόσβαση ανεξάρτητα ο ένας απ'τον άλλο(παρεπιπτώντος απέχουν αρκετά), τι θα χρειαστώ?
Για να μπορώ να έχω και τηλέφωνο πρέπει να έχω και splitter?
Ποια η διαφορά modem και router?
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Θα χρειαστεις ενα Router με τουλαχιστον 2 εξοδους ethernet... η Μια USB και μια ethernet... ΕΠισης θα χρειαστεις και μακρυα καλωδια...nantia_86 wrote:Αν και διάβασα όλο το topic δεν μπορώ να πω ότι διαφωτίστηκα μάλλον μπερδεύτηκα! Επειδή θα βάλω ADSL σύντομα και θέλω να συνδέσω 2 υπολογιστές που θέλω να έχουν πρόσβαση ανεξάρτητα ο ένας απ'τον άλλο(παρεπιπτώντος απέχουν αρκετά), τι θα χρειαστώ?

Η διαφορα μοντεμ με ρουτερ ειναι οτι το ρουτερ κανει και "μοιρασμα" του ιντερνετ σε πολλους υπολογιστες ενω το μοντεμ οχι...
- Einherjar
- Venus Project Founder
Μπορείς βέβαια να πάρεις και ένα ασύρματο router και να εφοδιάσεις τους άλλους 2 υπολογιστές με μια ασύρματη κάρτα δικτύου, αν δε θες μακρια καλώδια στο σπίτι σου. Υπάρχει επίσης και η άλλη λύση, όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού σου για να κάνεις δίκτυο. Δεν το έχω δοκιμάσει όμως αυτό, οπότε δε μπορώ να κάνω σχόλια για απόδοση/ασφάλεια του συστήματος αυτού.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Επιτέλους μπήκε αυτή η σύνδεση, έκανε 2 μήνες κοντά.
Πάρε μια προσφορά πακέτο απο αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά.Μάλλον θα χρειαστείς ένα switch ή hub για να συνδέσεις πάνω από 1 pc στο router.Θέλεις καλώδιο cat 5 utp πάει μέχρι 100 μέτρα.Όσο για το ασύρματο είναι το καλύτερο αλλά το κόστος ανεβαίνει κατά 150+euro.

Πάρε μια προσφορά πακέτο απο αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά.Μάλλον θα χρειαστείς ένα switch ή hub για να συνδέσεις πάνω από 1 pc στο router.Θέλεις καλώδιο cat 5 utp πάει μέχρι 100 μέτρα.Όσο για το ασύρματο είναι το καλύτερο αλλά το κόστος ανεβαίνει κατά 150+euro.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- rapadder
- Gbyte level
Πάρε ένα switch 4-5 θυρών (με κόστος 10-15 Ευρώ). Ρίξε μια ματιά στο http://www.e-shop.gr
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- Proxenos
- Gbyte level
E, όχι δα... Βγαίνεις και με αισθητά λιγότερα.xrokos wrote:Όσο για το ασύρματο είναι το καλύτερο αλλά το κόστος ανεβαίνει κατά 150+euro.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Ναι μάλλον έχεις δίκιο.Αλλά σκέψου οτι θέλει λιγο πιο ακριβό router και επίσης θέλει να παίρνουν 2 pcs από το router.Proxenos wrote:E, όχι δα... Βγαίνεις και με αισθητά λιγότερα.xrokos wrote:Όσο για το ασύρματο είναι το καλύτερο αλλά το κόστος ανεβαίνει κατά 150+euro.
- nantia_86
- Venus Former Team Member
- Academic status: N>4
Όπως έχω αναφέρει και παραπάνω έχω 2 υπολογιστές, τους χωρίζει μεγάλη απόσταση, έχω αποκλείσει την ασύρματη σύνδεσή τους(προς το παρόν) και την ιδέα του ενσύρματου lan (με router). Υπάρχει άλλη λύση στο πρόβλημα μου?
Δηλαδή δε θα μπορούσε ο καθένας να χρησιμοποιεί διαφορετικό router/modem πάνω στην ίδια γραμμή όμως?(λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου μυαλό...)
Δηλαδή δε θα μπορούσε ο καθένας να χρησιμοποιεί διαφορετικό router/modem πάνω στην ίδια γραμμή όμως?(λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου μυαλό...)
δύο modem πάνω στην ίδια γραμμή όχι....
δεν ξέρω τι ακριβώς θες να κάνεις αλλά μήπως θα σε εξυπηρετούσε
μια λύση home plug σαν και αυτές ;
http://www.plaisio.gr/productlist.aspx? ... y=11081080
δεν ξέρω τι ακριβώς θες να κάνεις αλλά μήπως θα σε εξυπηρετούσε
μια λύση home plug σαν και αυτές ;
http://www.plaisio.gr/productlist.aspx? ... y=11081080