Michelle wrote:// Γιατί ρε παιδιά δεν βάζετε κάποιο σύστημα για +1 στα ποστ, να μην γεμίζουμε τέτοια μηνύματα;
γιατί άλλο είναι να ξέρεις ότι εγώ και ο zweinstein δίνουμε ++ στο ποστ σου και άλλο να δεις ένα σκέτο +2..
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Michelle wrote:// Γιατί ρε παιδιά δεν βάζετε κάποιο σύστημα για +1 στα ποστ, να μην γεμίζουμε τέτοια μηνύματα;
Εξαρτάται από την κοινότητα. Το έχω δοκιμάσει σε 3, και στις 2 βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Πιστεύω ότι στο Venus θα λειτουργήσει, μιας και μοιάζει περισσότερο με τις εν λόγω 2, παρά με την τρίτη στην οποία δεν δούλεψε.The Punisher wrote:Και θα μπαίνει κάποιος δηλαδή στη διαδικασία μετά να κοιτάει τα post του και να ψάχνει τι βαθμολογία του έχει βάλει ο καθένας; Γενικά θεωρώ ότι σε κοινότητες όπως το venus πολύ δύσκολα θα δουλέψει και δε θα βρει ανταπόκριση από τους χρήστες (εκτός ενός πυρήνα ίσως ~20 χρηστών). Σε άλλες κοινότητες μπορεί να είναι και ο λόγος για να ξεθαρρεύουν τα μέλη, ή ακόμη και για να αισθάνονται προσωπική επιβεβαίωση (βλ. slashdot, stackoverflow, digg όπου και θεωρώ ότι είναι genius σαν ιδέα και υλοποίηση)
@michelleemperormario wrote:Εγώ, πάντως, διαφωνώ, γιατί θα "πέφτουμε" κατευθείαν στις απόψεις με τα "+", και χρήσιμα πράγματα θα περνάνε στο ντούκου, είτε λόγω έλλειψης ψήφων, είτε ακόμα χειρότερα λόγω αρνητικών ψήφων..
Και σκεφτείτε και το άλλο: κάποιος λέει κάτι, το οποίο δεν είναι απόλυτα σωστό, αλλά παρόλαυτα του πήρε κάποιο χρόνο+σκέψη για να το γράψει..Άμα δει "-", με ποια ψυχολογία θα ξαναγράψει την άποψη του ή τη συμβουλή του για κάποιο μάθημα? Μετά, όλοι θα περιμένουνε την συμβουλή των "guru", μιας και οι υπόλοιποι θα διστάζουν να γράψουν..
Γενικά, την θεωρώ επίκινδυνη και risky ιδέα, αφού μπορεί να χαλάσει το παρείστικο αυτού του forum (που είναι και το πιο δυνατό του στοιχείο, κατ'εμέ)
Επίσης, ουσιαστικά αυτό που λέει ο emperormario είναι ότι καλύτερα να κρύβουμε μια πληροφορία (πόσοι συμφωνούν) διότι δεν εμπιστεύεται τους χρήστες για το πώς θα την χειριστούν.dexter wrote:@michelleemperormario wrote:Εγώ, πάντως, διαφωνώ, γιατί θα "πέφτουμε" κατευθείαν στις απόψεις με τα "+", και χρήσιμα πράγματα θα περνάνε στο ντούκου, είτε λόγω έλλειψης ψήφων, είτε ακόμα χειρότερα λόγω αρνητικών ψήφων..
Και σκεφτείτε και το άλλο: κάποιος λέει κάτι, το οποίο δεν είναι απόλυτα σωστό, αλλά παρόλαυτα του πήρε κάποιο χρόνο+σκέψη για να το γράψει..Άμα δει "-", με ποια ψυχολογία θα ξαναγράψει την άποψη του ή τη συμβουλή του για κάποιο μάθημα? Μετά, όλοι θα περιμένουνε την συμβουλή των "guru", μιας και οι υπόλοιποι θα διστάζουν να γράψουν..
Γενικά, την θεωρώ επίκινδυνη και risky ιδέα, αφού μπορεί να χαλάσει το παρείστικο αυτού του forum (που είναι και το πιο δυνατό του στοιχείο, κατ'εμέ)
συμφωνώ με τον emperormario για το συγκεκριμένο θέμα..
Michelle wrote:Πολλές εικασίες μπορούν να γίνουν. Εγώ ένα ξέρω: Όταν αναρωτιέσαι για το πώς θα δουν οι χρήστες κάτι, κάνεις μια έρευνα με κάποιους και βλέπεις αν ισχύει το hypothesis. Δεν το φιλοσοφείς, προσπαθώντας να μαντέψεις. Το διδαχθήκατε και στο HCI αυτό, όσοι το πήρατε, κάνω λάθος;
Μπορείτε να το βάλετε σε ένα ποσοστό τυχαίων ατόμων ή εθελοντών και να δείτε αν άλλαξε η συμπεριφορά τους.
Μπορείτε να το βάλετε σε όλο το φόρουμ για περιορισμένο διάστημα.
Οτιδήποτε, είναι καλύτερο από το να εικάζουμε και να μυρίζουμε τα νύχια μας.
Ωραία γνώμη έχετε για τους χρήστες σαςLoner wrote:Το ότι θα συμμετέχουν όλοι δεν είναι απαραίτητα θετικό...Σε τόπικ όπως τα μαθήματα ο καθένας για την πλάκα του μπορεί να βάζει + και - επειδή δεν συμπαθεί τον χρήστη που πόσταρε, ενώ θα δίσταζε να κάνει ποστ γιατί δεν έχει επιχειρήματα...
Δεν είναι θέμα γνώμης,είναι ρεαλισμόςMichelle wrote:Ωραία γνώμη έχετε για τους χρήστες σαςLoner wrote:Το ότι θα συμμετέχουν όλοι δεν είναι απαραίτητα θετικό...Σε τόπικ όπως τα μαθήματα ο καθένας για την πλάκα του μπορεί να βάζει + και - επειδή δεν συμπαθεί τον χρήστη που πόσταρε, ενώ θα δίσταζε να κάνει ποστ γιατί δεν έχει επιχειρήματα...
Loner wrote:Δεν είναι θέμα γνώμης,είναι ρεαλισμόςMichelle wrote:Ωραία γνώμη έχετε για τους χρήστες σαςLoner wrote:Το ότι θα συμμετέχουν όλοι δεν είναι απαραίτητα θετικό...Σε τόπικ όπως τα μαθήματα ο καθένας για την πλάκα του μπορεί να βάζει + και - επειδή δεν συμπαθεί τον χρήστη που πόσταρε, ενώ θα δίσταζε να κάνει ποστ γιατί δεν έχει επιχειρήματα...
φανταστείτε τι έχει να γίνει~~Wind~~ wrote:Με κάθε donut σας ανεβάζω 3 ψήφους.
Επικοινωνήστε με pm.
και όλοι είδαμε που κατέληξε η ελεύθερη αγορά..Michelle wrote:Αυτορυθμιζόμενο λοιπόν, σαν την ελεύθερη αγορά.
Άρα θα γίνει άχρηστοMichelle wrote:Αν γίνονται τέτοια, θα υπάρχει πλυμμύρα ψήφων σε μη καλά ποστς που θα μειώσει το πόσο σοβαρά λαμβάνουν υπόψιν τις ψήφους οι αναγνώστες.
Που κατέληξε δηλαδή; Ελπίζω να μην εννοείς ότι στην Ελλάδα έχουμε ελεύθερη αγορά!dexter wrote:και όλοι είδαμε που κατέληξε η ελεύθερη αγορά..Michelle wrote:Αυτορυθμιζόμενο λοιπόν, σαν την ελεύθερη αγορά.![]()
Για ένα διάστημα ναι, αυτό είπα κι εγώ: Άρα δεν θα υπάρχει κίνητρο για περεταίρω τέτοιες συμπεριφορές.Loner wrote:Άρα θα γίνει άχρηστο
Καλή ιδέα!Stoupeace wrote:Μπορεί επίσης και ο thread starter να επιλέγει αν θα ενεργοποιηθει το voting system στο thread του (αν ανήκει σε subforum που υποστηρίζει ψήφους).