Παιδιά ας μην λαϊκίζουμε και ας μην παραπληροφορούμε τον κόσμο. Κι εγώ στο αμφιθέατρο ήμουν. Κανείς δεν έβηχε και κανένας δεν πήρε χαμπάρι τι γινόταν. Ακούσαμε όλοι τους ήχους αλλά νομίζαμε ότι μετέφεραν κάτι έξω. Μετά από 10 λεπτά από τους ήχους αυτούς βγήκαμε διάλειμμα. Δακρυγόνα δεν υπήρχαν πουθενά και δεν είδα κανέναν να βήχει. Ας προσέχουμε λοιπόν τι πληροφορίες μεταφέρουμε κ ας μην προσπαθούμε να ποδηγετούμε τον κόσμο.melden wrote:Πάντως δεν ξέρω αν είμαι η μόνη αλλά εμένα μου φανηκε εντελώς σουρεάλ η κατάσταση. οι πρωτοετείς στο αμφ Α να κάνουν μάθημα βήχωντας απο τα δακρυγώνα και ενώ εχουν πέσει δακρυγόνα ακριβώς έξω απ τη σχολή και σχεδόν όλοι τα φάγαμε κανένας δεν αντέδρασε καπως :/ είμαι η μόνη π θεωρεί τραγικό να πηγαίνουμε για μάθημα και να τρώμε χημικά στη μούρη;;;;!!!!
Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα
Re: Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα
-
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Καλά αυτό εμπίπτει στο γεγονός ότι δεν είσαι αρκετό καιρό στη σχολή, αν θέλεις τη γνώμη μου. Δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο τραγική η κατάσταση επειδή στο Α δεν εισέπνευσαν δακρυγόνα ενώ κάποιος είπε ότι εισέπνευσαν. Εγώ (και αρκετοί άλλοι) έχουμε φάει στη μάπα δακρυγόνα στο παρελθόν λόγω της τραγικής αυτής κατάστασης, απλά έτυχε εσύ να μη φας χτες.LaFleur wrote:Παιδιά ας μην λαϊκίζουμε και ας μην παραπληροφορούμε τον κόσμο. Κι εγώ στο αμφιθέατρο ήμουν. Κανείς δεν έβηχε και κανένας δεν πήρε χαμπάρι τι γινόταν. Ακούσαμε όλοι τους ήχους αλλά νομίζαμε ότι μετέφεραν κάτι έξω. Μετά από 10 λεπτά από τους ήχους αυτούς βγήκαμε διάλειμμα. Δακρυγόνα δεν υπήρχαν πουθενά και δεν είδα κανέναν να βήχει. Ας προσέχουμε λοιπόν τι πληροφορίες μεταφέρουμε κ ας μην προσπαθούμε να ποδηγετούμε τον κόσμο.melden wrote:Πάντως δεν ξέρω αν είμαι η μόνη αλλά εμένα μου φανηκε εντελώς σουρεάλ η κατάσταση. οι πρωτοετείς στο αμφ Α να κάνουν μάθημα βήχωντας απο τα δακρυγώνα και ενώ εχουν πέσει δακρυγόνα ακριβώς έξω απ τη σχολή και σχεδόν όλοι τα φάγαμε κανένας δεν αντέδρασε καπως :/ είμαι η μόνη π θεωρεί τραγικό να πηγαίνουμε για μάθημα και να τρώμε χημικά στη μούρη;;;;!!!!
Συμφωνώ μαζί σου. Αλλά δεν είναι σωστό να αναρτούμε ψευδείς πληροφορίες, ο,τι και να έχει γίνει στο παρελθόν. Αυτό λέγετε προπαγάνδα.michalis wrote:Καλά αυτό εμπίπτει στο γεγονός ότι δεν είσαι αρκετό καιρό στη σχολή, αν θέλεις τη γνώμη μου. Δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο τραγική η κατάσταση επειδή στο Α δεν εισέπνευσαν δακρυγόνα ενώ κάποιος είπε ότι εισέπνευσαν. Εγώ (και αρκετοί άλλοι) έχουμε φάει στη μάπα δακρυγόνα στο παρελθόν λόγω της τραγικής αυτής κατάστασης, απλά έτυχε εσύ να μη φας χτες.LaFleur wrote:Παιδιά ας μην λαϊκίζουμε και ας μην παραπληροφορούμε τον κόσμο. Κι εγώ στο αμφιθέατρο ήμουν. Κανείς δεν έβηχε και κανένας δεν πήρε χαμπάρι τι γινόταν. Ακούσαμε όλοι τους ήχους αλλά νομίζαμε ότι μετέφεραν κάτι έξω. Μετά από 10 λεπτά από τους ήχους αυτούς βγήκαμε διάλειμμα. Δακρυγόνα δεν υπήρχαν πουθενά και δεν είδα κανέναν να βήχει. Ας προσέχουμε λοιπόν τι πληροφορίες μεταφέρουμε κ ας μην προσπαθούμε να ποδηγετούμε τον κόσμο.melden wrote:Πάντως δεν ξέρω αν είμαι η μόνη αλλά εμένα μου φανηκε εντελώς σουρεάλ η κατάσταση. οι πρωτοετείς στο αμφ Α να κάνουν μάθημα βήχωντας απο τα δακρυγώνα και ενώ εχουν πέσει δακρυγόνα ακριβώς έξω απ τη σχολή και σχεδόν όλοι τα φάγαμε κανένας δεν αντέδρασε καπως :/ είμαι η μόνη π θεωρεί τραγικό να πηγαίνουμε για μάθημα και να τρώμε χημικά στη μούρη;;;;!!!!
-
- Gbyte level
Ε καλά τώρα, προπαγάνδα με 1000 άτομα τριγύρω να μπορούν να βεβαιώσουν/διαψεύσουν δεν το λες...Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιούμε τόσο βαριές λέξεις. Δεν ξέρω αν η melden λέει τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν (μόνο η ίδια μπορεί να μας πει), αλλά στατιστικά και μόνο απ'τα 4 χρόνια που είμαι στη σχολή μπορώ να σου πω ότι σίγουρα υπήρχαν σε κάποια σημεία άτομα που κατέβηκαν για μάθημα και έφαγαν δακρυγόνα. Εγώ προσωπικά είδα και κάποια. Οπότε αμφιβάλλω αν λέει ψέματα. Τώρα, το αν έγινε στο Α ή στα σκαλάκια της εισόδου μπορώ να σου πω οτι λίγο με νοιάζει.
Εκείνη την ώρα οι περισσότεροι όπως λέτε ήταν σε κάποιο αμφιθέατρο για μάθημα,γι' αυτό και δεν έγινε αντιληπτό από όλους.Αυτό δεν αλλάζει ότι έπεσαν δακρυγόνα στο προαύλιο.Δηλαδή αν ήταν ώρα διαλείμματος,με πολλά περισσότερα άτομα στο προαύλιο,θα το βλέπαμε διαφορετικά?Το γεγονός είναι το ίδιο.Έστω κ τα λίγα άτομα που το αντιλήφθηκαν και εισέπνευσαν τα δακρυγόνα αρκούν.
- pgetsos
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Κ γω στα Α ημουν κ μια χαρα ετσουξαν τα ματάκια μου κ καποια παιδια δακρυζαν....
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.
Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.
Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.
- Funk
Εγώ ήμουν στο ίδιο αμφιθέατρο και βούλωσε η μύτη μου. Και των υπολοίπων, δεξιά-αριστερά...LaFleur wrote:Παιδιά ας μην λαϊκίζουμε και ας μην παραπληροφορούμε τον κόσμο. Κι εγώ στο αμφιθέατρο ήμουν. Κανείς δεν έβηχε και κανένας δεν πήρε χαμπάρι τι γινόταν. Ακούσαμε όλοι τους ήχους αλλά νομίζαμε ότι μετέφεραν κάτι έξω. Μετά από 10 λεπτά από τους ήχους αυτούς βγήκαμε διάλειμμα. Δακρυγόνα δεν υπήρχαν πουθενά και δεν είδα κανέναν να βήχει. Ας προσέχουμε λοιπόν τι πληροφορίες μεταφέρουμε κ ας μην προσπαθούμε να ποδηγετούμε τον κόσμο.
Τι να σας πω ρε παΐδια. Μπροστά μπροστά καθόμουν και δεν είδα κανέναν άλλον έχει κάποια συμπτώματα. Δεν λέω πως δεν έγινε το επεισόδιο αυτό. Απλά πως δεν ήταν η αίθουσα γεμάτη δακρυγόνα όπως λέει η κοπέλα.Funk wrote:Εγώ ήμουν στο ίδιο αμφιθέατρο και βούλωσε η μύτη μου. Και των υπολοίπων, δεξιά-αριστερά...LaFleur wrote:Παιδιά ας μην λαϊκίζουμε και ας μην παραπληροφορούμε τον κόσμο. Κι εγώ στο αμφιθέατρο ήμουν. Κανείς δεν έβηχε και κανένας δεν πήρε χαμπάρι τι γινόταν. Ακούσαμε όλοι τους ήχους αλλά νομίζαμε ότι μετέφεραν κάτι έξω. Μετά από 10 λεπτά από τους ήχους αυτούς βγήκαμε διάλειμμα. Δακρυγόνα δεν υπήρχαν πουθενά και δεν είδα κανέναν να βήχει. Ας προσέχουμε λοιπόν τι πληροφορίες μεταφέρουμε κ ας μην προσπαθούμε να ποδηγετούμε τον κόσμο.
- Shocker
- Gbyte level
- Academic status: N>4
Καλύτερε,αυτό ακριβώς είχα στο νου μου οταν το είπα :D
Μόλις έμαθα από κάποιες πηγές,ότι είχε πάει να παρακολουθήσει το μάθημα και ένας άρρωστος (προφανώς προβοκάτορας) ,σας κόλλησε όλους,και δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι έπεσαν χημικά . can someone confirm ?
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
Δεν είναι καθόλου φήμες, κι εγώ είχα φταρνίσματα και πρόβλημα με τη μύτη όλη μέρα από τη στιγμή που έπεσαν.
Όχι δεν είμαστε κρυωμένοι. Εκτός αν κάποιος ψέκασε τον H1N1 στο Α από τους ψεκαστήρες της πυρασφάλειας και αρρωστήσανε συγκεκριμένα άτομα instantly.
LaFleur το "γέμισε η αίθουσα δακρυγόνα" δε σημαίνει ότι δε θα βλέπαμε μπροστά μας. Δεν είναι καπνογόνο. Όντως ο αέρας στους χώρους της σχολής είχε αρκετή περιεκτικότητα σε δακρυγόνο όλο το μεσημέρι και επιβεβαιώνω και εγώ ότι πολλοί κοντινοί μου φταρνίζονταν και είχαν θέμα.
moody ούτε στο ελάχιστο αστείος.
Όχι δεν είμαστε κρυωμένοι. Εκτός αν κάποιος ψέκασε τον H1N1 στο Α από τους ψεκαστήρες της πυρασφάλειας και αρρωστήσανε συγκεκριμένα άτομα instantly.
LaFleur το "γέμισε η αίθουσα δακρυγόνα" δε σημαίνει ότι δε θα βλέπαμε μπροστά μας. Δεν είναι καπνογόνο. Όντως ο αέρας στους χώρους της σχολής είχε αρκετή περιεκτικότητα σε δακρυγόνο όλο το μεσημέρι και επιβεβαιώνω και εγώ ότι πολλοί κοντινοί μου φταρνίζονταν και είχαν θέμα.
moody ούτε στο ελάχιστο αστείος.

“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- Αριωνας
- Kilobyte level
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article ... ko-kai-eb/Ορατός ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο - Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητές που ζητούν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια
Νέα πενθήμερη απεργία αποφάσισαν οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο για χιλιάδες φοιτητές.
Οι Ενώσεις των διοικητικών αναμένεται να συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να εκδικασθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής της ΚΥΑ για τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Από την πλευρά τους οι φοιτητές ζητούν να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια και έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 22.000 υπογραφές στη σχετική σελίδα στο Διαδίκτυο.
Σημειώνεται ότι με βάση νόμο κάθε εξάμηνο πρέπει να περιλαμβάνει κατ' ελάχιστο δεκατρείς πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας. Τυχόν εξέταση μαθήματος που διδάχθηκε λιγότερο από 13 εβδομάδες, είναι άκυρη και ο βαθμός δεν υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών. Ο αριθμός των εβδομάδων για τη διενέργεια των εξετάσεων ορίζεται στον Οργανισμό του ιδρύματος.
Πάντως, το θέμα της αργίας των διοικητικών υπαλλήλων που δεν απογράφησαν προχωρά κανονικά.

- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Εδώ οι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους κι άλλοι λένε να μη χαθεί το εξάμηνο. Είπαμε στα πανεπιστήμια έχουμε εμφύλιο.
- PatrickFTW
- Mbyte level
Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο , να μην χάσουν το εξάμηνο ή να απολυθούν τόσοι άνθρωποι και να υπολειτουργεί το πανεπιστήμιο . Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Πάντως για τις υπογραφές επιτρέψτε μου να έχω μια καχυποψία γιατί ξέρουμε οι Πασπίτες και οι Δαπίτες τι ερπετά είναι...Αριωνας wrote:Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article ... ko-kai-eb/Ορατός ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο - Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητές που ζητούν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια
Νέα πενθήμερη απεργία αποφάσισαν οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο για χιλιάδες φοιτητές.
Οι Ενώσεις των διοικητικών αναμένεται να συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να εκδικασθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής της ΚΥΑ για τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Από την πλευρά τους οι φοιτητές ζητούν να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια και έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 22.000 υπογραφές στη σχετική σελίδα στο Διαδίκτυο.
Σημειώνεται ότι με βάση νόμο κάθε εξάμηνο πρέπει να περιλαμβάνει κατ' ελάχιστο δεκατρείς πλήρεις εβδομάδες διδασκαλίας. Τυχόν εξέταση μαθήματος που διδάχθηκε λιγότερο από 13 εβδομάδες, είναι άκυρη και ο βαθμός δεν υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών. Ο αριθμός των εβδομάδων για τη διενέργεια των εξετάσεων ορίζεται στον Οργανισμό του ιδρύματος.
Πάντως, το θέμα της αργίας των διοικητικών υπαλλήλων που δεν απογράφησαν προχωρά κανονικά.
edit: Επίσης το πρώτο θέμα δεν φημίζεται για τα αντικειμενικά ρεπορτάζ του...
Last edited by PatrickFTW on Fri Nov 01, 2013 6:28 pm, edited 1 time in total.
Oι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους...
-
- Gbyte level
Πάντως αυτό το ξέρουν και τελείως ανένταχτοι φοιτητές του ΕΚΠΑ που έχω ρωτήσει. Αλλά ναι, γενικώς σε ένα λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο φαίνεται πιο λογικό να χαθεί το εξάμηνο απ'το να χαθεί η δυνατότητα να λειτουργεί το πανεπιστήμιο όπως πρέπει.
Επίσης, αδιαφορώ πλήρως που το έκανε ο συγκεκριμένος χρήστης, αλλά γενικά οι υπόλοιποι όταν λέτε "πηγή" από δω και πέρα ας μη βάζετε δίπλα το "πρώτο θέμα", για το Θεό δηλαδή....
Επίσης, αδιαφορώ πλήρως που το έκανε ο συγκεκριμένος χρήστης, αλλά γενικά οι υπόλοιποι όταν λέτε "πηγή" από δω και πέρα ας μη βάζετε δίπλα το "πρώτο θέμα", για το Θεό δηλαδή....
- Αριωνας
- Kilobyte level
Συμφωνώ μαζί σας για το Πρώτο Θέμα παιδιά. Εξ'αρχής δεν ήθελα να αναφέρω από κάτω σαν πηγή το πρώτο θέμα για τους λόγους που λέτε και εσείς.
Πάντως, περισσότερες από μια πηγές επιβεβαιώνουν το εν λόγω άρθρο. 1, 2, 3 , 4 και άλλες τόσες πηγές που μπορείτε να ψάξετε από μόνοι σας στο διαδίκτυο. Ανέφερα ενδεικτικά κάποιες.
EDIT:
@michalis Τώρα είδα το δεύτερο μέρος του σχολίου σου. Μην νομίζεις, πάντως. Και εμένα ΔΕΝ με ενδιαφέρει καθόλου η δικιά σου άποψη, γιατί και εγώ αδιαφορώ παντελώς με τα πιστεύω σου και αυτά που ποστάρεις γενικά, αλλά απλά είναι γεγονός ότι το Πρώτο Θέμα δεν φημίζεται για την αντικειμενικότητα του, γι'αυτό και συμφώνησα. Κοιτάς το δέντρο και όχι το δάσος.
Πάντως, περισσότερες από μια πηγές επιβεβαιώνουν το εν λόγω άρθρο. 1, 2, 3 , 4 και άλλες τόσες πηγές που μπορείτε να ψάξετε από μόνοι σας στο διαδίκτυο. Ανέφερα ενδεικτικά κάποιες.

EDIT:
@michalis Τώρα είδα το δεύτερο μέρος του σχολίου σου. Μην νομίζεις, πάντως. Και εμένα ΔΕΝ με ενδιαφέρει καθόλου η δικιά σου άποψη, γιατί και εγώ αδιαφορώ παντελώς με τα πιστεύω σου και αυτά που ποστάρεις γενικά, αλλά απλά είναι γεγονός ότι το Πρώτο Θέμα δεν φημίζεται για την αντικειμενικότητα του, γι'αυτό και συμφώνησα. Κοιτάς το δέντρο και όχι το δάσος.
Last edited by Αριωνας on Fri Nov 01, 2013 11:10 pm, edited 2 times in total.

- Jami
Επιβεβαιωνω οτι εγω του ζητησα να βαλει την πηγη του δημοσιευματος, γιατι στην αρχη δεν φαινοταν η πηγη της ειδησης, συμφωνα με τους κανονισμους των αναδημοσιευσεων.
-
- Gbyte level
Εντάξει λογικό αυτό, αλλά νομίζω είναι σαφές ότι δεν έθεσα ζήτημα κανονισμών.
Είτε γράφει, είτε όχι ότι είναι απ'το πατσαβούρι του Θέμου το ίδιο είναι. Το πρόβλημα είναι απλά και μόνο στο ότι είναι απο κει. Και σαφώς στην εποχή μας το ότι αναπαράγεις μία είδηση από έναν απατεώνα που το παίζει δημοσιογράφος, το να αναφέρεις την πηγη δεν αποσείει από σένα την ευθύνη ότι διαδίδεις σκουπίδια. Αυτό προς κατεύθυνση κάθε φυσιολογικού (και μόνο) ανθρώπου, το ξαναλέω. Δεν έχει να κάνει ούτε με τη συγκεκριμένη είδηση και σαφώς όχι με το forum και τους κανονισμούς...Just food for thought.

Είτε γράφει, είτε όχι ότι είναι απ'το πατσαβούρι του Θέμου το ίδιο είναι. Το πρόβλημα είναι απλά και μόνο στο ότι είναι απο κει. Και σαφώς στην εποχή μας το ότι αναπαράγεις μία είδηση από έναν απατεώνα που το παίζει δημοσιογράφος, το να αναφέρεις την πηγη δεν αποσείει από σένα την ευθύνη ότι διαδίδεις σκουπίδια. Αυτό προς κατεύθυνση κάθε φυσιολογικού (και μόνο) ανθρώπου, το ξαναλέω. Δεν έχει να κάνει ούτε με τη συγκεκριμένη είδηση και σαφώς όχι με το forum και τους κανονισμούς...Just food for thought.
-
- byte level
Μιχάλη απαράδεκτα αυτά που γράφεις. Από πότε κάποιος θεωρείται "φυσιολογικός" με βάση τα πολιτικά του πιστεύω. Και πόσο μάλλον με το αν συμφωνεί μαζί σου. Εγώ που δεν συμφωνώ καθόλου με την άποψή σου είμαι "μη φυσιολογικός". Αυτιστικός; Ανάπηρος; Ποιο θα ήταν το επίθετο που προτιμάς να χρησιμοποιήσεις. Από εκεί και πέρα όμως περνάω στο σημαντικό. Θυμάσαι αυτό που έκανα quote που έχει πει ο Ελύτης; Για το παρακάτω λοιπόν...
Σε όλον τον κόσμο είναι ντροπή να είσαι δημόσιος υπάλληλος*. Είσαι δημόσιος υπάλληλος γιατί ήσουν ανίκανος να προκόψεις και να κάνεις μία καριέρα στον ιδιωτικό τομέα και προτίμησες να πας να δουλέψεις στο δημόσιο παρά το τιποτένιο μισθό. Έτσι είναι στον πολιτισμένο κόσμο. Στην (μη πω τη λέξη που θέλω) την Ελλάδα είναι το ανάποδο. Είσαι στο δημόσιο. Δεν μπορείς να απολυθείς. Θα πληρωθείς ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Ακόμα και αν παρανομήσεις. Ακόμα και φυλακή να πας σε πολλές περιπτώσεις. Ακόμα και αν απεργήσεις. Ακόμα και αν δεν εμφανιστείς στη δουλειά για μήνες ή και χρόνια. Θα πάρεις καλύτερη σύνταξη από τους υπόλοιπους. Θα πας περισσότερες διακοπές από τους υπόλοιπους. Θα δουλεύεις λιγότερες ώρες από τους υπόλοιπους. Και πάνω από όλα αυτά θα πάρεις και ΚΑΛΥΤΕΡΟ μισθό από τον αντίστοιχο υπάλληλο μιας ιδιωτικής εταιρίας, έτσι γιατί σε αγαπάμε ρε παιδί μου. Όποιος αδυνατεί να καταλάβει ότι αυτό το εργασιακό μοντέλο μαζί με τη φοροδιαφυγή και το τραγικό παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας, μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα φοράει κομματικές παροπίδες. Και καλύτερα να τις βγάλει γρήγορα για το καλό όλων μας.
*Τουλάχιστον σε γραφείο δεν βάζω μέσα πυροσβέστες, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, δασκάλους καθηγητές και κάποιους άλλους ίσως που επιτελούν ένα έργο τέλος πάντων.
Υ.Γ:Και μιας και το παρατήρησα τώρα. Το τι είναι σκουπίδι ενημερωτικά δεν το κρίνουμε με βάση του αν γράφει αυτό που μας αρέσει. Food for you to think.
Και ας έρθω στα λόγια σου μιας και εσύ το άρχισες. Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος πιστεύει ότι η ραχοκοκαλιά ενός πανεπιστημίου είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι; Και ότι χωρίς αυτούς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο; Γιατί αν υπάρχει κάποιος τέτοιος άνθρωπος εκτός από τους ίδιους τους διοικητικούς υπαλλήλους, τον λυπάμαι. Ποια είναι οι ραχοκοκαλιά του πανεπιστημίου; Οι ΦΟΙΤΗΤΕΣ και οι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. Η πολύ μεγάλη πλειοψηφία αυτών των δύο ομάδων θέλει να ανοίξει το πανεπιστήμιο. Άρα το πανεπιστήμιο πρέπει να ανοίξει. Από πότε λοιπόν αυτή η μειοψηφία άχρηστων, τεμπέληδων, δημόσιων υπαλλήλων της χειρότερης πάστας έχουν το δικαίωμα να κρατάνε όμηρο το πανεπιστήμιο; Οι άνθρωποι που είχαν περάσει σε μεταπτυχιακά και τα έχασαν, οι άνθρωποι που θέλανε να κάνουν το στρατιωτικό ή τέλος πάντων να συνεχίσουν τη ζωή τους και είχαν 2-3 μαθήματα για να τελειώσουνε να πάνε στον όξω από'δω εεε; Οι οικογένειες που στείλανε τα παιδιά τους από την περιφέρεια στην Αθήνα για σπουδές και πληρώνουν από τον Αύγουστο ενοίκιο χωρίς να μένει καν το παιδί τους μέσα να πάνε κι αυτοί στο διάτανο εεε; Όταν μας συμφέρει δεν υπάρχει κρίση. Δεν μας νοιάζει ο λαός που πεινάει. Για να μην αναφέρω την ξεφτίλα μας στο εξωτερικό. Που μια χούφτα τεμπέληδες έχουν κλείσει τα 2 μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας. Ντρέπομαι μόνο που σκέφτομαι αυτά που λένε όσοι άτυχοι ήρθαν στην Ελλάδα για Erasmus και χάσανε 6 μήνες από τη ζωή τους. Κατάρες που μας έχουν ρίξει ολονών και με το δίκιο τους δηλαδή. Αλλά δεν φταίνε οι διοικητικοί. Αυτοί είναι πρόβατα και κάνουν ότι τους λένε τα αφεντικά τους, οι αρχισυνδικαλιστές και αυτοί που τους βάλανε με ρουσφέτι εκεί που είναι. Το φταίξιμο το ρίχνω ΟΛΟ στην κυβέρνηση που ανέχεται αυτές τις αηδίες ενώ έπρεπε να τους έχει απολύσει ΟΛΟΥΣ. Ο-Λ-Ο-Υ-Σ από τότε που απείλησαν να κλείσουν μόνιμα το πανεπιστήμιο λες και είναι το τσιφλίκι τους. Και να προσλάβει άλλους στη θέση τους. Για να τους δείξει πόσο άχρηστοι είναι. Που υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι που ψάχνουν για δουλειά και να διώξει αυτά τα κοπρόσκυλα. Λες και δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που να μπορεί να δουλέψει σε μία γραμματεία ή σε μία βιβλιοθήκη. Θες διδακτορικό για αυτές τις δουλειές. Αλλά που. Είχαμε ποτέ κυβέρνηση με αποφασιστικότητα και κάκαλα να κάνει μία σωστή δουλειά; Δεν είχαμε...michalis wrote:Πάντως αυτό το ξέρουν και τελείως ανένταχτοι φοιτητές του ΕΚΠΑ που έχω ρωτήσει. Αλλά ναι, γενικώς σε ένα λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο φαίνεται πιο λογικό να χαθεί το εξάμηνο απ'το να χαθεί η δυνατότητα να λειτουργεί το πανεπιστήμιο όπως πρέπει.
Σε όλον τον κόσμο είναι ντροπή να είσαι δημόσιος υπάλληλος*. Είσαι δημόσιος υπάλληλος γιατί ήσουν ανίκανος να προκόψεις και να κάνεις μία καριέρα στον ιδιωτικό τομέα και προτίμησες να πας να δουλέψεις στο δημόσιο παρά το τιποτένιο μισθό. Έτσι είναι στον πολιτισμένο κόσμο. Στην (μη πω τη λέξη που θέλω) την Ελλάδα είναι το ανάποδο. Είσαι στο δημόσιο. Δεν μπορείς να απολυθείς. Θα πληρωθείς ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Ακόμα και αν παρανομήσεις. Ακόμα και φυλακή να πας σε πολλές περιπτώσεις. Ακόμα και αν απεργήσεις. Ακόμα και αν δεν εμφανιστείς στη δουλειά για μήνες ή και χρόνια. Θα πάρεις καλύτερη σύνταξη από τους υπόλοιπους. Θα πας περισσότερες διακοπές από τους υπόλοιπους. Θα δουλεύεις λιγότερες ώρες από τους υπόλοιπους. Και πάνω από όλα αυτά θα πάρεις και ΚΑΛΥΤΕΡΟ μισθό από τον αντίστοιχο υπάλληλο μιας ιδιωτικής εταιρίας, έτσι γιατί σε αγαπάμε ρε παιδί μου. Όποιος αδυνατεί να καταλάβει ότι αυτό το εργασιακό μοντέλο μαζί με τη φοροδιαφυγή και το τραγικό παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας, μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα φοράει κομματικές παροπίδες. Και καλύτερα να τις βγάλει γρήγορα για το καλό όλων μας.
*Τουλάχιστον σε γραφείο δεν βάζω μέσα πυροσβέστες, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, δασκάλους καθηγητές και κάποιους άλλους ίσως που επιτελούν ένα έργο τέλος πάντων.
Υ.Γ:Και μιας και το παρατήρησα τώρα. Το τι είναι σκουπίδι ενημερωτικά δεν το κρίνουμε με βάση του αν γράφει αυτό που μας αρέσει. Food for you to think.
Ο Αναστασιάδης και το σινάφι του είναι σκουπίδια, όπως και να το κάνουμε... Υπάρχουν τρανταχτές αποδείξεις για το ποιόν αυτών των ατόμων.
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
Ο αρχιφασίστας Θέμος με τα μαύρα λεφτά, τα πάρα δώσε με εμπόρους όπλων, τους εκβιασμούς και και και δεν θα έπρεπε να τίθεται ερώτημα αν είναι σκουπίδι ή όχι.
Σχετικά με τους διοικητικούς υπαλλήλους.Δεν έχουμε κανένα στοιχείο κατά πόσον το πανεπιστημιο θα λειτουργεί ομαλά μετά τις απολύσεις.Μπορεί το προσωπικό να ήταν πλεονάζον , μπορεί και όχι.Δεν μπορούμε να το ξέρουμε.Εγώ αυτό που βλέπω πάντως με το ανορθόδοξο κόψιμο των συγγραμμάτων (π.χ δεν μπορούν όλες οι σχολές να μπαίνουν στην ίδια εξισωση) , με τις απολύσεις διοικητικού προσωπικού, με την μείωση χρηματοδότησης κλπ κλπ είναι μια ευρύτερη πολιτική κατάργησης της δημόσιας παιδείας και όχι εξορθολογισμού της.Αν υπάρχει ένα πράγμα το οποίο μπορεί να αμβλύνει τους ταξικούς διαχωρισμούς είναι η ΔΗΜΟΣΙΑ παιδεία και οφείλουμε να την υπερασπιστούμε.Το μέλλον θα δείξει.
Σχετικά με τους διοικητικούς υπαλλήλους.Δεν έχουμε κανένα στοιχείο κατά πόσον το πανεπιστημιο θα λειτουργεί ομαλά μετά τις απολύσεις.Μπορεί το προσωπικό να ήταν πλεονάζον , μπορεί και όχι.Δεν μπορούμε να το ξέρουμε.Εγώ αυτό που βλέπω πάντως με το ανορθόδοξο κόψιμο των συγγραμμάτων (π.χ δεν μπορούν όλες οι σχολές να μπαίνουν στην ίδια εξισωση) , με τις απολύσεις διοικητικού προσωπικού, με την μείωση χρηματοδότησης κλπ κλπ είναι μια ευρύτερη πολιτική κατάργησης της δημόσιας παιδείας και όχι εξορθολογισμού της.Αν υπάρχει ένα πράγμα το οποίο μπορεί να αμβλύνει τους ταξικούς διαχωρισμούς είναι η ΔΗΜΟΣΙΑ παιδεία και οφείλουμε να την υπερασπιστούμε.Το μέλλον θα δείξει.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man