Από κει κι έπειτα (κι εδώ θα είμαι λακωνικός και θα προτιμήσω να τα πούμε κατ'ιδία για να μην ξεσκίσουμε και αυτό το topic) έχω την εντύπωση ότι είσαι αρκετά αυστηρός και ισοπεδωτικός ως προς αυτά που λες. Καλώς ή κακώς αυτονόητες διαδικασίες όπως "να γίνει η διάλεξη", να "γίνει η εξέταση", "να γίνει το εργαστήριο", "να αλλάξουμε υπολογιστές" και διάφορες άλλες που επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα έρευνας και διδασκαλίας εμπλέκουν στο background μία ομάδα διοικητικών υπαλλήλων για τους οποίους αυτονόητα tasks όπως "να τρέχουμε matlab στο cslab" σημαίνει μια βδομάδα δουλειά. Και στο λέω επειδή προσωπικά έχω δουλέψει στη σχολή και ξέρω τέτοια άτομα. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "ραχοκοκκαλιά". Επειδή δεν βλέπεις κάποια άτομα δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητα για την υπηρεσία που απολαμβάνεις. Δε γνωρίζω αν με τον όρο "διοικητικός υπάλληλος" έχεις στο νου σου κάποια ξανθιά, μπογιατισμένη τσουλίτσα απ'την οννεδ που την έβαλαν σε ένα γραφείο για να λιμάρει τα νύχια της (αδιαμφισβήτητα υπάρχουν κι αυτές αλλά σκέψου λίγο ότι ο λύκος που τις έβαλε θέλει να μας πείσει τώρα ότι θα τις βγάλει). Πάντως η συντριπτική πλειοψηφία δεν ανήκει στο μοτίβο.
Κατα τ'άλλα το τι μου αρέσει να διαβάζω και το τι όχι δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτό. Μπορώ να κρίνω αντικειμενικά, σόρρυ κιόλας. Και το ποιος είναι ο Θέμος κάποιοι το ξέραμε χρόνια, τώρα το μάθαν κι όλοι οι υπόλοιποι. Κάτσε και σκέψου ποιον εξυπηρετεί το να δημοσιεύεται τώρα ένα fact που γνωρίζει και ο τελευταίος φοιτητής στο ΕΚΠΑ εδώ κι ένα μήνα και δεν περίμενε καμιά εφημερίδα να του το πει. Αν εσύ αυτό το λες δημοσιογραφία εγώ το λέω άσκηση πίεσης, υπό συγκεκριμένες εντολές.
Και μια που το πιάσαμε με το food to think, σου προτείνω να κάτσεις να σκεφτείς για ποιο λόγο η αλλαγή του εξοπλισμού στα cslabs διήρκησε 1,5 μήνα και για ποιο λόγο τα 3 εργαστήρια του Κέντρου Υπολογιστών παραμένουν, ένα μήνα μετά την έναρξη του εξαμήνου, σχεδόν κλειστά ή λειτουργούν με ελάχιστους πόρους (πχ. δεν έχω συναντήσει ποτέ ανοιχτό πάνω από 1).
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη