Καλωσόρισμα Πρωτοετών 2015-2016 στο τμήμα Πληροφορικής OΠΑ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
Jami
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a
Καλωσόρισμα Πρωτοετών 2015-2016 στο τμήμα Πληροφορικής OΠΑ

Post by Jami » Wed Aug 26, 2015 10:50 am

Οι βασεις ειναι γεγονος! Συγχαρητηρια! Τωρα αρχιζουν τα ωραια :-D
Ποσταρετε εδω περα οι νεες και οι νεοι για να σας γνωρισουμε!
Dalagor
bit level
bit level
Academic status: 4th year
Re: Καλωσόρισμα Πρωτοετών 2015-2016 στο τμήμα Πληροφορικής OΠΑ

Post by Dalagor » Thu Aug 27, 2015 1:14 pm

Καλησπέρα εγώ είμαι ο Σταύρος από Τρίπολη και χαίρομαι που θα φοιτήσω στην καλύτερη σχολή πληροφορικής . Γεια πείτε μας ρε παιδιά τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν έρθουμε
out of sight, out of mind
Alive
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by Alive » Thu Aug 27, 2015 1:21 pm

Καλωσήρθες στην σχολή!

Ξεκίνα διαβάζοντας το FAQ thread που έχει φτιαχτεί με χρήσιμες πληροφορίες για την σχολή: viewtopic.php?f=28&t=11642
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Thu Aug 27, 2015 1:41 pm

Καλωσήρθες!

Δύο βασικά πράγματα που γράφονται κάθε χρόνο - και πρέπει να γνωρίζεις πριν έρθεις - :
α) αν διαβάζεις οργανωμένα τα πρώτα δύο έτη, τα επόμενα δύο θα είναι αρκετά εύκολα
β) κανένας από τους παραταξιακούς που θα φας στη μάπα τα επόμενα δύο χρόνια ενδιαφέρεται, έστω και λίγο, για κάτι άλλο πέρα από την ψήφο σου στις φοιτητικές εκλογές και την πάρτη του.

Μη διστάσεις να ρωτήσεις το οτιδήποτε :-)
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
frouk
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by frouk » Thu Aug 27, 2015 2:24 pm

Καλωςήρθες,
τα διαδικαστικά και το πως που και πότε πας δεν χρειάζεται να σε αγχώνουν.
Κοίτα που και που το aueb.gr μήπως έχει βγει το πρόγραμμα των μαθημάτων.(Στο EΠΙΚΑΙΡΑ sidebar)
Πρώτες μέρες πήγαινε σχολη,μπαινε στο κεντρικό κτίριο και ρώτα όποιον βρεις που είναι η αίθουσα που ψάχνεις.

Όταν σας δώσουν κωδικούς θα χρειάζεται να μπαίνεις συχνά στο eclass και στο webmail για να βλέπεις τις ανακοινώσεις.
Το eclass δεν το έχουμε για να λέμε ότι έχουμε eclass,ειδικα στο τμήμα μας το χρησιμοποιούμε πάρα πολύ.

Για διάφορες μικρό ανακοινωσεις,θα έρχονται φοιτητές απο παρατάξεις στο διάλειμμα και θα τις ανακοινώνουν,μεσα στα αλλα που θα λενε.

Σημαντικο:Αν δεν έχεις ήδη σπίτι Αθηνα,βρες ένα σχετικά κοντά στην σχόλη
Πιο μετά μπορεί να θες να πας σχόλη 9-11 και να ξαναπάς 3-5.
Κιαν,το προτεινομενο πρόγραμμα αποφεύγει κάτι τέτοια.

Venus:
Προσωπικα,μεχρι στιγμης,τα πάω πολύ καλύτερα απο οτι περίμενα στα μαθήματα της σχολής και πιστεύω είναι χάρις το Venus.
Σε κάθε εξεταστική χρησιμοποιώ το υλικό απο το "Παλιά θέματα και Σημειώσεις" και κατα την διάρκεια της χρονιάς (ειδικά κοντά σε παραδώσεις εργασιών) spamarω χωρίς δισταγμούς τα αντίστοιχα thread για απορίες ή θέματα που μου έκαναν εντύπωση και θέλω να τα συζητήσω.
Κάνε το ιδιο,ξεκάθαρα.

Τέλος μην ντραπείς να μοιραστείς την ανακάλυψη σου (το venus.cs.aueb.gr) με τους πρωτοετείς συμφοιτητές σου.
HAVE I ANSWERED YOUR QUESTIONS SATISFACTORILY AND OFFERED GOOD CUSTOMER SERVICE?!
Tyrion
bit level
bit level
Academic status: 1st year

Post by Tyrion » Fri Aug 28, 2015 12:03 am

Γεια σας παιδια και εγω μπηκα στην σχολη :D Εχω μια ερωτηση....ειμαι απο θετικη και δεν ξερω τι και ποσο χρειαζεται να διαβασω απο το αεππ για να μην τα βρω σκουρα ... καθε απαντηση ευπροσδεκτη . By the way ειμαι ο Βασιλης απο Αθηνα
Everything 's better , with some wine in the belly :smt004
Eldebryn
Venus Former Team Member

Post by Eldebryn » Fri Aug 28, 2015 12:02 pm

Tyrion wrote:Γεια σας παιδια και εγω μπηκα στην σχολη :D Εχω μια ερωτηση....ειμαι απο θετικη και δεν ξερω τι και ποσο χρειαζεται να διαβασω απο το αεππ για να μην τα βρω σκουρα ... καθε απαντηση ευπροσδεκτη . By the way ειμαι ο Βασιλης απο Αθηνα
Καλώς ήρθες Βασίλη. Καταρχάς να ξέρεις οτί τα μαθήματα που αφορούν καθαρά προγραμματισμό είναι σχετικά λίγα στο τμήμα, όμως είναι σημαντικά και χρειάζονται για τις εργασίες και την κατανόηση αρκετών άλλων. Η υποχρεωτική γλώσσα που μαθαίνουμε στα πρώτα εξάμηνα είναι η Java (και χρησιμοποιείται κυρίως και σε άλλα μαθήματα) και στο 3ο εξάμηνο προστίθεται η C++.
Το ΑΕΠΠ προσωπικά με βοήθησε σε ένα βαθμό αλλά αρκετά βοήθησε και το ψάξιμο σχετικά με αντικειμενοστραφή προγραμματισμό, που είναι ένα στυλ διαφορετικό λίγο απο αυτό που κάναμε στο λύκειο. Γενικά το google και το internet είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος για να ψαχτείς και να είσαι έτοιμος για αυτό το θέμα.
Παρατηρώ οτι υπάρχουν κάποιοι της θετικής που έχουν λίγο δυσκολίες με τα προγραμματιστικά μαθήματα στην αρχή, οπότε θα έλεγα οτι είναι σημαντικό να παρακολουθείς και να παίρνεις σημειώσεις, ειδικά στο 1ο εξάμηνο στην Java ώστε να μην μείνεις πίσω. Θα υπάρχει τρελός κόσμος και θα είναι δύσκολο να ακούς οπότε θα χρειαστεί να κοιτάς τις διαφάνειες που θα ανεβάζει ο καθηγητής στο eclass και να ψάχνεις και λίγο μόνος σου θα έλεγα. Δεν είναι κάτι τρελά απαιτητικό, απλά θα χρειαστεί μία έξτρα προσοχή κατά την γνώμη μου και έρευνα εφόσον δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία, και θα είσαι μια χαρά εφόσον μπείς στην λογική και αρχίσεις να γράφεις κώδικα. Μη διστάζεις να δοκιμάζεις, να ψάχνεις και φυσικά να ρωτάς εδώ και σε άλλα forums :)
Image<-- My profile playlists
Tyrion
bit level
bit level

Post by Tyrion » Fri Aug 28, 2015 12:29 pm

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Eldebryn . Από ότι έχω καταλάβει και εγώ αυτό που χρειάζεται από το αεππ είναι περισσότερο η λογική του προγραμματισμού και όχι τα υπόλοιπα οπότε αντε να παιδευτώ λίγο στην αρχή . Η απάντηση σου μου έδωσε θάρρος γιατί περίμενα να ακούσω κάτι του στυλ " κακώς μπήκες στην σχολή εφόφον δεν έχεις κάνει προγραμματισμό " (στην 3η γυμνασίου είχα εναν πολύ περίεργο καθηγητή και έκανα αρκετά διαγράμματα ροής και logo , όμως αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχα καμία επαφή με τον προγραμματισμό) . Επίσης χίλια μπράβο παιδιά για το forum ... Πραγματικά μου φαίνεται ένα τρομερό εργαλείο και το κοιτάω απο τον καιρό πριν να δωσω Πανελλήνιες. :D
Eldebryn
Venus Former Team Member

Post by Eldebryn » Fri Aug 28, 2015 1:17 pm

Tyrion wrote:Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Eldebryn . Από ότι έχω καταλάβει και εγώ αυτό που χρειάζεται από το αεππ είναι περισσότερο η λογική του προγραμματισμού και όχι τα υπόλοιπα οπότε αντε να παιδευτώ λίγο στην αρχή . Η απάντηση σου μου έδωσε θάρρος γιατί περίμενα να ακούσω κάτι του στυλ " κακώς μπήκες στην σχολή εφόφον δεν έχεις κάνει προγραμματισμό " (στην 3η γυμνασίου είχα εναν πολύ περίεργο καθηγητή και έκανα αρκετά διαγράμματα ροής και logo , όμως αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχα καμία επαφή με τον προγραμματισμό) . Επίσης χίλια μπράβο παιδιά για το forum ... Πραγματικά μου φαίνεται ένα τρομερό εργαλείο και το κοιτάω απο τον καιρό πριν να δωσω Πανελλήνιες. :D
Τα λόγια σου μας τιμάνε πιστεύω, και ειδικά τους παλαιότερους διαχειρηστές του Venus. Σημασία έχει να έχεις πάθος και θέληση να βλέπεις αυτό που σου αρέσει, ακόμη και αν τα μαθήματα/καθηγητές/συνθήκες δεν είναι ιδανικά, οπότε να είσαι σίγουρος οτι αν σου αρέσει να ασχολείσαι με πληροφορική, δεδομένα και προγραμματισμό θα τα καταφέρεις με κάποια προσπάθεια :)
Image<-- My profile playlists
myra_dante
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by myra_dante » Fri Aug 28, 2015 1:21 pm

Φιλε Βασιλη μη φοβασαι τιποτα! Απο τεχνολογικη μπηκα και δεν ειχε σχεση το ΑΕΠΠ με αυτα που κανουμε εδω τοσο πολυ.
Καλυτερα που εισαι σαν σφουγγαρακι ετοιμο να απορροφησει οσα ακουσει!!

Φιλικη συμβουλη απο ενα δεινοσαυρο του τμηματος, πηγαινετε στα μαθηματα σας (καλα οχι να φυτρωσετε και σαν φυτα) και εχετε επαφη :) Αλλιως θα καταντησετε σαν τη γριουλα εμενα!
Καλως ηρθατε!
Tyrion
bit level
bit level

Post by Tyrion » Fri Aug 28, 2015 1:28 pm

χαχαχαχ δεινόσαυρο λέει lol(γριούλα 25 χρονών?) ... ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές παιδιά καλή συνέχεια :)
BooksBoozer
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception

Post by BooksBoozer » Fri Aug 28, 2015 4:00 pm

Καλώς σας βρήκαμε! :Ρ

Υ.Γ: Πολύ βοηθητικό το forum παιδιά, το ανακάλυψα όταν συμπλήρωνα το μηχανογραφικό και μού λύθηκαν αρκετές απορίες σχετικά με το τμήμα!
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Aug 29, 2015 1:21 am

Καλώς ορίσατε νεοσύλλεκτοι! :-D
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
kras
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by kras » Sat Aug 29, 2015 12:40 pm

Tyrion wrote:Γεια σας παιδια και εγω μπηκα στην σχολη :D Εχω μια ερωτηση....ειμαι απο θετικη και δεν ξερω τι και ποσο χρειαζεται να διαβασω απο το αεππ για να μην τα βρω σκουρα ... καθε απαντηση ευπροσδεκτη . By the way ειμαι ο Βασιλης απο Αθηνα
Το πρώτο μάθημα Java δεν έχει τόσο πολύ αντικειμενοστρέφεια. Έχει πιο πολύ διαδικαστικό προγραμματισμό (γι' αυτό λέγεται και "Εισαγωγή στον Προγραμματισμό"). Εκεί μπορεί να σε βοηθούσε το ΑΕΠΠ αλλά μην φανταστείς ότι θα περνούσες μόνο με αυτό. Αν ασχοληθείς μόνος σου και λύσεις μερικές ασκήσεις πας για βαθμό. :smt023

Στο δεύτερο ασχολείσαι πιο πολύ με oop οπότε το ΑΕΠΠ δεν προσφέρει και πολλά.
Tyrion
bit level
bit level

Post by Tyrion » Sat Aug 29, 2015 3:17 pm

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση φίλε kras . Θέλω να ρωτήσω επίσης στα μαθήματα προγραμματισμού του πρώτου εξαμήνου το πιάνουν το αντικείμενο από την αρχή ή θεωρούν κάποια πράγματα αυτονόητα από το λύκειο ( από άποψη προγραμματιστικής τεχνικής/αλγόριθμους/διαγράμματα ροής κ.τ.λ. ). Έχω ακούσει ότι γενικά στα πανεπιστήμια ξεκινάς κατά μια έννοια από την αρχή αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό με τον προγραμματισμό . Αν δεν λέω κάτι σωστά μην παρεξηγήσετε :P
kras
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by kras » Sat Aug 29, 2015 3:53 pm

Από το μηδέν είναι όλα. Νομίζω και ο καθηγητής μας το είχε πει αυτό στην πρώτη διάλεξη (πιθανόν να το πει και σε 'σας). Ότι αλγόριθμοι διδάσκονται στο λύκειο (ταξινόμησης και αναζήτησης) δεν χρειάζονται αφού θα διαδαχθούν άλλοι (νομίζω, αφού δεν θυμάμαι τι ακριβώς κάναμε στο λύκειο :-D , πάντως τα εξηγούν και εδώ). Θα δεις πως το πρώτο μάθημα είναι σχετικά απλοποιημένο για να κρύψει διάφορα στοιχεία όσον αφορά τα αντικείμενα κλπ, για να γίνει ομαλά η εισαγωγή (τουλάχιστον έτσι φάνηκε σε εμένα).
Tyrion
bit level
bit level

Post by Tyrion » Sat Aug 29, 2015 4:29 pm

τέλεια...αυτό ακριβώς ήθελα να ακούσω :P Ευχαριστώ πολύ
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Tue Sep 01, 2015 11:53 pm

Yaw! Καλώς ήρθες στο club! :smt024

Όπως σου είπαν τα παιδιά δεν υπάρχει λόγος να διαβάσεις ΑΕΠΠ. In fact, πιθανότατα να μπερδευτείς κιόλας.

Αν έχεις το βιβλίο και καίγεσαι να διαβάσεις κάτι though, ρίξε μια ματιά στο κεφάλαιο 6, που είναι στην ουσία η ιστορία των γλωσσών προγραμματισμού. Ποιος έφτιαξε ποια γλώσσα, για ποιο λόγο, κλπ. Η googlάρε να τα δεις από αλλού. :smt005

Θα είναι χρήσιμο να έχεις μια ιδέα για την Επιστήμη των υπολογιστών συνολικά μπαίνοντας στη σχολή.

Σε καμιά περίπτωση δεν είναι απαραίτητο though...
Elementary OS
Tyrion
bit level
bit level

Post by Tyrion » Sat Oct 03, 2015 9:00 pm

ρε παιδια τι ειναι η βεβαιωση εγγραφης που λεει οτι χρειαζεται για τα δωρεαν μεσα μαζικης μεταφορας?εγω οταν εκανα εγγραφη στο πανεπιστημιο ενα χαρτακι με μια σφραγιδα και εναν αριθμο προτωκολου μου δωσανε.....
pgetsos
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by pgetsos » Sat Oct 03, 2015 11:55 pm

Το χαρτακι αυτο δε γραφει πανω οτι ο ταδε ειναι φοιτητης του τμηματος Πληροφορικης στο ΟΠΑ κτλ; Αυτο το χαρτακι θα εννοουν
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.
Tyrion
bit level
bit level

Post by Tyrion » Sun Oct 04, 2015 11:56 am

οταν πηγα και εκανα εγγραφη τελη Σεπτέμβρη μου έδωσαν ενα μικρο χαρτάκι που έχει εναν αριθμο προτωκολου και μια ημερομηνια...τιποτα αλλο ουτε ονομα ουτε τμημα ουτε τιποτα....μηπος δεν μου εδωσαν κατι?μηπως θα μας δωσουν τωρα που αρχιζουν τα μαθηματα την βεβαιωση εγγραφης?
kras
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by kras » Sun Oct 04, 2015 3:51 pm

Εγώ για μειωμένο εισητήριο είχα πάρει μια βεβαίωση σπουδών από τη γραμματεία. Φαντάζομαι θα εννοούν το ίδιο. Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά http://e-grammateia.aueb.gr/unistudent/.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”