Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
mary_k
bit level
bit level

Post by mary_k » Thu Nov 09, 2006 1:29 pm

Μόλις διάβασα τι έγινε και τρελάθηκα! Είναι σοβαρά όλα αυτά? Ένας συνάδελφος έγραψε πιο πάνω ότι φοβάται να πάει στο πανεπιστήμιο να παρακολουθήσει μάθημα! Αν είναι δύνατον! Έτσι πρέπει να είναι ένα πανεπιστήμιο?
Βέβαια, γίνονται πολλές προσπάθειες τώρα τελευταία για να καταργηθεί το άσυλο και τελικά θα γίνει, είτε υπό προϋποθέσεις είτε εντελώς. Είμαι υπέρ του ασύλου, αλλά αρκετοί δεν είναι και περισσότεροι στο μέλλον δεν θα είναι γιατί θα έχουν πειστεί από τέτοιες καταστάσεις.
Δεν νομίζω ότι η αστυνομία θα μπορούσε να κάνει κάτι χτες, αν και δεν ήμουν εκεί και δεν είδα τι γίνοταν.Δεν θα ήθελα πάντως και να είμαι με αυτά που ακούω!
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
Maddy
bit level
bit level

Post by Maddy » Thu Nov 09, 2006 2:02 pm

Πάντως αύριο έχει ΓΣ πάλι.Μόνο που δεν κατάλαβα τι θα ψηφίσουμε σ' αυτη.Απο ότι διάβασα σε κάτι φυλλάδια δύο παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρά και ένα είναι στο νοσοκομείο. :-(
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by smoky » Thu Nov 09, 2006 2:21 pm

πάλι έχει ΓΣ αύριο;;; πόσες ΓΣ θα γίνουν μέσα σε διάστημα 5 ημερών;;
Maddy
bit level
bit level

Post by Maddy » Thu Nov 09, 2006 2:31 pm

Ναι πάλι.Το φυλλάδιο γράφει οτι στη συνέλευση ο σύλλογος θα αναλάβει δράση για τα γεγονότα(τα χθεσινά).
The Godfather
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by The Godfather » Thu Nov 09, 2006 2:41 pm

ΓΣ σημαίνει όχι μάθημα 1-5? συμμετέχουν όλα τα κόμματα? είναι δηλαδή κανονική ΓΣ? ή μια απλή Σ που κανουν ΠΚΣ ΑΡΕΝΑ?

Όσον αφορά την εικόνα που περιγράφηκε περαπάνω για το υπόγειο της σχολής σήμερα, αλλά και για τα "τρομοκρατικά" χθεσινά επεισόδια...... θλίβομαι πραγματικά :-( Μακάρι τα παιδιά να γίνουν καλά σύντομα και να μην είναι τίποτα σοβαρό, όμως η ιδέα ενός τραυματισμένου φοιτητή από αναρχικούς μέσα στην ίδια του τη σχολή όπου θεωρείται ότι έχει άσυλο και προστατεύεται προκειμένου να σπουδάσει και να γίνει ένας μελλοντικός επιστήμονας που θα προσφέρει πραγματικά στη χώρα του κατέχοντας αξιοκρατικά τη θέση του,........πρέπει να μας ταρακουνήσει όλους και να αποφασίσουμε συνετά και συνειδητοποιημένα τι θα κάνουμε το άσυλο και τες πα τι τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν στους νόμους που το πλαισιώνουν ώστε να λειτουργεί σωστά και να μην καταστρατηγείται από τον κάθε ταραξία που δηλώνει "φοιτητής"......

(τα πα μονοκοπανιά ε? :razz: :-D ελπίζω να μην δυσκολευτήκατε να καταλάβετε το τι θέλω να πω :roll: )
Last edited by The Godfather on Thu Nov 09, 2006 2:43 pm, edited 1 time in total.
Image

Don Vito Corleone
Maverick
byte level
byte level

Post by Maverick » Thu Nov 09, 2006 2:41 pm

Maddy wrote:Ναι πάλι.Το φυλλάδιο γράφει οτι στη συνέλευση ο σύλλογος θα αναλάβει δράση για τα γεγονότα(τα χθεσινά).
Θα κάνει κατάληψη για διαμαρτυρία?
To you I'm an atheist; to God, I'm the Loyal Opposition.
Woody Allen
Image
Maddy
bit level
bit level

Post by Maddy » Thu Nov 09, 2006 4:03 pm

Παιδιά δεν έχω ιδέα.Απλώς μας μοιράσανε αυτό το χαρτί και μάλιστα μας το ανακοινώσανε και απο την ΠΑΣΠ για τη ΓΣ.Τώρα αν θα γίνουνε μαθήματα 1-5 ή όχι δεν ξέρω.Λογικά αν δε γίνουν θα το ανακοινώσουν στο site της σχολής.
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sagwnias » Thu Nov 09, 2006 4:25 pm

Απ οτι μου ειπε μια κοπελα μονο η ΔΑΠ δεν θα ειναι αυριο στη ΓΣ λογικα,αλλα αφου θα ειναι πανω απο τα 6/11 θα θεωρηθει ΓΣ..
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Nov 09, 2006 4:27 pm

άρα, με την απουσιά της ΔΑΠ πάει για κλείσιμο η σχολή ... :-(
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by smoky » Thu Nov 09, 2006 4:48 pm

Σορρυ δλδ αναιρείται η απόφαση της χθεσινής ΓΣ έτσι απλά;

Αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα! Δλδ η χθεσινη αποφαση 1500+ φοιτητων ειχε διαρκεια μια μερα;; Κι αυτο επειδη δεν βγηκε καταληψη;; ΕΛΕΟΣ!!!
sagwnias
Gbyte level
Gbyte level

Post by sagwnias » Thu Nov 09, 2006 4:59 pm

smoky wrote:Σορρυ δλδ αναιρείται η απόφαση της χθεσινής ΓΣ έτσι απλά;

Αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα! Δλδ η χθεσινη αποφαση 1500+ φοιτητων ειχε διαρκεια μια μερα;; Κι αυτο επειδη δεν βγηκε καταληψη;; ΕΛΕΟΣ!!!
Δυστυχως φιλε μου!! Και η χτεσινη ΓΣ ηταν απο τις πιο καθερες.. γιατι και ολες τις ψηφους των αλλων παραταξεων να προσθεσεις,παλι το πλαισιο κατα της καταλληψης κερδιζει!

Κατι αλλο!! Τα ποσοστα της ψηφοφοριας ειναι 20 Υπερ και 79 Κατα :!: :!:
Το αλλο 1% τι ειναι;; Υπαρχει επιλογη Δ/Α;; Και αν ναι γιατι δεν φαινονται τα αποτελεσματα της;; :shock:
lewton
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by lewton » Thu Nov 09, 2006 5:03 pm

The Punisher wrote:άρα, με την απουσιά της ΔΑΠ πάει για κλείσιμο η σχολή ... :-(
Ελπίζω να επικρατήσει η λογική και να την κλείσουν το πολύ για 1-2 μέρες.
Stop playing games... feel them.
Image
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Nov 09, 2006 5:03 pm

όχι, έχει να κάνει με την πρόσθεση της phpBB ... είναι εσωτερικό το πρόβλημα μάλλον :-(
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Nov 09, 2006 5:04 pm

Καλώς ήρθες στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα...
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Maddy
bit level
bit level

Post by Maddy » Thu Nov 09, 2006 5:13 pm

Δηλαδή αύριο δεν θα γινει μάθημα 1-5?
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu Nov 09, 2006 7:14 pm

The Punisher wrote:όχι, έχει να κάνει με την πρόσθεση της phpBB ... είναι εσωτερικό το πρόβλημα μάλλον :-(
Όντως, έτσι πρέπει να είναι.
lewton wrote:
The Punisher wrote:άρα, με την απουσιά της ΔΑΠ πάει για κλείσιμο η σχολή ... :-(
Ελπίζω να επικρατήσει η λογική και να την κλείσουν το πολύ για 1-2 μέρες.
Εγώ πάλι, ελπίζω να επικρατήσει η λογική και να μη ξαναγίνει κανένας χαμός... [-o< [-o< [-o<
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
The Godfather
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by The Godfather » Thu Nov 09, 2006 7:42 pm

Τελικά η σχολή θα κλείσει από δευτέρα???
Θα γίνει όπως πέρισυ???
Image

Don Vito Corleone
Maverick
byte level
byte level

Post by Maverick » Thu Nov 09, 2006 8:18 pm

Πάντως αναμφισβήτητα ζούμε μέρες δόξας για την δημοκρατία, το Άσυλο και το φοιτητικό κίνημα. Πιο πολύ λυπάμαι τους πρωτοετείς που χάνουν πάσα ιδέα πριν ακόμα ξεκινήσουν τις σπουδές τους και αποκτήσουν κάποια ρομαντική ιδέα γύρω από το Πανεπιστήμιο. Να δω με τι περηφάνεια θα ανακοινώνουν όλοι οι "εκπρόσωποι" των φοιτητών τις αποφάσεις των Γ.Σ. των φοιτητών οι οποίες θα βγαίνουν με όλο και λιγότερες ψήφους. Θα μου πείς αυτό θα τους πειράξει? Το ότι σκοτώσανε το φοιτητικό κίνημα και το κρατάνε στη φορμόλη για να παίρνουν τη "σύνταξη" δεν τους νοιάζει και θα κολλήσουν στο ηθικό μέρος και στη γνώμη των υπολοίπων φοιτητών?
To you I'm an atheist; to God, I'm the Loyal Opposition.
Woody Allen
Image
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Thu Nov 09, 2006 8:34 pm

++

Αυτά να τα βλέπουν οι παρατάξεις και οι εκπρόσωποί τους που παραπονιούνται για τραμπούκους, χρυσαυγίτες και δεν ξέρω και γω τί άλλο...

Δεν κοιτάνε ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ. Αναιρούν με το "έτσι θέλω" απόφαση της πιο μαζίκης γενικής συνέλευσης που (στα χρόνια που είμαι εγώ εδώ) έχει γίνει ποτέ στη σχολή.

Ποιοί είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ "τραμπούκοι" λοιπόν; Αυτοί που "παίζουν με το σύστημα" και χειρίζονται τον θεσμό της Γενικής Συνέλευσης για να περάσουν ότι θέλουν;

Ελπίζω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να επικρατήσει η λογική και να μην ψηφιστεί κατάληψη...δεν είμαστε για τέτοια....

Πάντως αυτοί που λένε ότι τα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν αξίζουν να είναι αυτοδιοικούμενα, προφανώς κάτι ξέρουν...With great power comes great responsibility λένε...Προφανώς εμείς από την έννοια της λέξης responsiblity δεν την γνωρίζουμε...
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Maddy
bit level
bit level

Post by Maddy » Thu Nov 09, 2006 8:42 pm

Σύγγνώμη...Είναι σίγουρο οτι η αυριανή ΓΣ θα γίνει με σκοπό την κατάληψη?Στην αυριανή συνέλευση θα συμμετέχει και η ΔΑΠ?
nantia_86
Venus Former Team Member

Post by nantia_86 » Thu Nov 09, 2006 8:47 pm

όχι δε συμμετέχει η δαπ
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Thu Nov 09, 2006 8:52 pm

Mάλιστα...
Πρόταση ΚΑΤΑ της κατάληψης λοιπόν θα υπάρχει αύριο ή θες δε θες θα γίνει τελικά κατάληψη;
Και η ΔΑΠ(αφού είναι η μόνη κατά της κατάληψης) γιατί δεν κατεβαίνει;
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”