Κατάληψη

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Locked

Είστε ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της κατάληψης στο ΟΠΑ

ΥΠΕΡ
38
28%
ΚΑΤΑ
96
72%

Total votes: 134
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Tue Feb 13, 2007 8:25 pm

Manousos και rappader +++

Ας ελπίσουμε οτι τα πράγματα θα γίνουν όντως έτσι γιατί και εμένα μου φαίνεται λίγο εκτός πραγματικότητας αυτό που σκέφτονται να κάνουν...ουσιαστικά δεν έχει νόημα...
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Tue Feb 13, 2007 8:30 pm

Αν γινόταν το σενάριο του να διεξαχθεί τώρα η εξεταστική, η λήξη ων μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου θα μετατοπιζόταν ένα μήνα αργότερα... Δεν κάθομαι να υπολογίσω πόσο θα διαρκούσε έτσι το άλλο εξάμηνο, δεν είναι 1,5 μήνας αλλά ούτε εξάμηνο στο οποίο μαθαίνεις πράγματα!
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Tue Feb 13, 2007 8:43 pm

κ σε όλα αυτά υπολογίζουμε χωρίς τον ξενοδόχο...
καταλήψεις θα ξαναγίνουν όταν θα ψηφιστεί ο νόμος
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Tue Feb 13, 2007 8:57 pm

theo_ wrote:κ σε όλα αυτά υπολογίζουμε χωρίς τον ξενοδόχο...
καταλήψεις θα ξαναγίνουν όταν θα ψηφιστεί ο νόμος
Με καλή την καρδία τα λέμε όλα αυτά... :lol:
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Tue Feb 13, 2007 9:57 pm

πλέον έχει γίνει κουραστικό...
Jonk
byte level
byte level

κατάληψη

Post by Jonk » Tue Feb 20, 2007 11:35 am

Γεια σε όλους,αγωνιζόμενους και μη!
Καταρχάς έχω να πω ότι ψήφισα για πρώτη φορά στα χρονικά ΥΠΕΡ στο ερώτημα αυτού του φορουμ γιατί τα 'χω πάρει με την αδιαλλαξία της κυβέρνησης.
Απ'την άλλη όμως αγωνιώ να μάθω τί πρόκειται να γίνει με τις καταλήψεις.Θα συνεχιστούν και στο εαρινό εξάμηνο;Ρωτάω γιατί από το Σεπτέμβρη χρωστώ ένα μάθημα εαρινού και περιμένω ΕΝΑ ακαδημαικό έτος για να το δώσω.
Ελπίζω το αίτημα της ΠΑΣΠ για πτυχιακή εξεταστική στο χειμερινό εξάμηνο να επαναληφθεί και στο εαρινό σε περίπτωση που συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις,και να γίνει αίτημα και των υπόλοιπων παρατάξεων.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: κατάληψη

Post by Proxenos » Tue Feb 20, 2007 11:47 am

Jonk wrote:Γεια σε όλους,αγωνιζόμενους και μη!
Καταρχάς έχω να πω ότι ψήφισα για πρώτη φορά στα χρονικά ΥΠΕΡ στο ερώτημα αυτού του φορουμ γιατί τα 'χω πάρει με την αδιαλλαξία της κυβέρνησης.
Απ'την άλλη όμως αγωνιώ να μάθω τί πρόκειται να γίνει με τις καταλήψεις.Θα συνεχιστούν και στο εαρινό εξάμηνο;Ρωτάω γιατί από το Σεπτέμβρη χρωστώ ένα μάθημα εαρινού και περιμένω ΕΝΑ ακαδημαικό έτος για να το δώσω.
Ελπίζω το αίτημα της ΠΑΣΠ για πτυχιακή εξεταστική στο χειμερινό εξάμηνο να επαναληφθεί και στο εαρινό σε περίπτωση που συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις,και να γίνει αίτημα και των υπόλοιπων παρατάξεων.
Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Feb 20, 2007 12:20 pm

Πάντως προσωπικά δεν αντέχω άλλο.
Άν έχουμε πάλι τα ίδια, με βλέπω να παίρνω αναβολή σπουδών μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.
Φυγή, δειλία, πείτε το όπως θέλετε.

Ιδέα: Γιατί δεν ζητάμε όλοι αναβολή σαν πράξη διαμαρτυρίας; :-D
Last edited by AnINffected on Tue Feb 20, 2007 12:22 pm, edited 1 time in total.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
Jonk
byte level
byte level

Προς Proxeno

Post by Jonk » Tue Feb 20, 2007 12:21 pm

ΟΚ!Το δέχομαι!
Θα ήθελα όμως μια πιο διαφωτιστική απάντηση.
Αν ήσουν στη θέση μου νομίζω θα καταλάβαινες.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Re: Προς Proxeno

Post by Proxenos » Tue Feb 20, 2007 1:16 pm

Jonk wrote:ΟΚ!Το δέχομαι!
Θα ήθελα όμως μια πιο διαφωτιστική απάντηση.
Αν ήσουν στη θέση μου νομίζω θα καταλάβαινες.
Μα ήμουν στη θέση σου. Και αυτό που έκανα ήταν να τελειώσω τη σχολή μου στην ώρα μου και να μην επιβαρύνω χωρίς λόγο τους γονείς μου. Υπάρχει πάντα κάποιος "λόγος" για να γίνει κατάληψη. Και υπήρχε και όταν ήμουν εγώ φοιτητής. Αυτό δε σημαίνει ότι ψήφισα υπέρ της κατάληψης. Γιατί δε θεωρώ ότι η κατάληψη (του δικού μου Πανεπιστημίου) βοηθάει τα όποια αιτήματα έχει κανείς. Και δε μου άρεσει να κρύβομαι πίσω απ τα φουστάνια του ασύλου. Δε μου αρέσει να κάνω πράγματα μόνο και μόνο επειδή μπορώ να τα κάνω. Και επειδή δεν μπορεί κανείς να μου κανει κάτι. Γιατί εδώ αυτό γίνεται. Σε αυτήν την περίπτωση άλλωστε δεν είμαι αντίθετος με τις όποιες άλλαγες. Και δε σου φαίνεται παράδοξο που βγαίνουνε φοιτητές που δεν έχουν δουλέψει ποτέ οι ίδιοι για να μπορέσουν να σπουδάσουν, που τα έχουν βρει όλα έτοιμα έως τώρα στη ζωή τους να υποστηρίξουν την κατάληψη; Υποτίθεται ότι βγαίνουν να στηρίξουν τα αιτήματα των "οικονομικά ασθενέστερων" και το μόνο που κάνουν είναι να παρατείνουν τη δική τους αεργία και την επιβάρυνση των γονιών τους. Η νεολαία δε χρειάζεται αιτήματα μιας άλλης γενιάς. Χρειάζεται δουλειά και φρέσκες ιδέες.

(σ.σ.) Όλα αυτά στα λέει κάποιος που δεν έχει δεσμούς με την τωρινή κυβέρνηση...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Kandy_Kandy
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by Kandy_Kandy » Tue Feb 20, 2007 2:48 pm

Καλησπέρα σε όλους....
Ξέρει κανείς τι γίνεται με τη σημερινή συνέλευση;;;
The Grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for.
Jonk
byte level
byte level

Προς Proxeno

Post by Jonk » Tue Feb 20, 2007 4:57 pm

Νομίζω ότι δημιουργήθηκε παρεξήγηση έστω και χωρίς να γνωριζόμαστε απο το τίποτα γιατί εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε όλα όσα λες.Έχεις απόλυτο δίκιο.Το πρόβλημα είναι ότι εγώ ψήσισα υπέρ και το είπα.
Όμως δεν πήγα στη σχολή να ψηφίσω στη Συνέλευση ΥΠΕΡ ποτέ.Στη σχολή σίγουρα κι εγώ ΚΑΤΑ θα ψήφιζα ότι άλλωστε έκανα και στο σχολείο σε τέτοιες περιπτώσεις.Άλλωστε όλοι όσοι κάνουν τις καταλήψεις δεν το έχουν ψάξει και πολύ το θέμα.Γιατί αν το σκεφτούν λίγο καλύτερα θα δουν ότι και να περάσει το νομοσχέδιο το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο πάντα θα πρωτοστατεί στις έρευνες και γενικότερα στη προσφορά του στη παιδεία.Το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν κάτι εις βάρος τους.
Να κρατάνε τους φοιτητές μακριά από τις σπουδές τους έχοντας να πληρώσουν ενοίκια και να δουλεύουν για τα έξοδά τους.Ζω μάλιστα σε μια πόλη που οι φοιτητές ξοδεύουν πολλά για τις σπουδές και ξέρω τί γίνεται.Επίσης κρατάνε τους καθηγητές μακριά από το χώρο εργασίας και έρευνας κάτι επίσης σημαντικό γιατί τα ερευνητικά προγράμματα είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη γνώση που μας παρέχεται.Ειδικά η ΑΣΟΕΕ ανήκει στα πρώτα 10 πανεπιστήμια με τα καλύτερα ερευνητικά προγράμματα.
Πλέον δε μένω Αθήνα για να επιβαρύνω τους γονείς μου με έξοδα και παράλληλα ψάχνω δουλειά ή κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.Έτσι, δεν είμαι καμία αργόσχολη αιώνια φοιτήτρια και ούτε ένα μάθημα θεωρείται κάτι για τη σχολή τη δικιά μας που άλλοι κάνουν χρόνια ολόκληρα για την τελειώσουν.Αν μάλιστα είχαμε πτυχιακή εξεταστική πολύ πιθανόν τώρα να τέλειωνα. :cool:
SupA
bit level
bit level

Post by SupA » Tue Feb 20, 2007 5:09 pm

Τι γίνεται ρε παιδιά;

Κάνα νέο από ΓΣ;;
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Tue Feb 20, 2007 5:21 pm

Θα πω μόνο οτι έχω μάθει μέχρι στιγμής ;) : η συνέλευση δεν άρχισε ούτε και αυτή τη φορά στις 1 αλλά καθυστέρησε πάλι να αρχίσει....οπότε λογικά δεν έχει τελειώσει ακόμα...
nancyk
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by nancyk » Tue Feb 20, 2007 5:23 pm

Κατέβηκε πλαίσιο κατά της κατάληψης?
Μήπως έχεις ακούσει κάτι?
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Tue Feb 20, 2007 5:35 pm

Τώρα θας σας πω και αυτά που έμαθα πριν από λίγο...;)
Λοιπόν έχουμε κατάληψη μέχρι και την άλλη Δευτέρα...άλλες λεπτομέρειες δεν ξέρω να σας πω...δλδ αν κατέβηκε πλαίσιο κατά της κατάληψης...και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας...
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Tue Feb 20, 2007 5:39 pm

κλασσικά...
Tamiya rulezZz....

AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Feb 20, 2007 5:59 pm

Το γράφει και στο site της ΠΑΣΠ...
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Tue Feb 20, 2007 6:09 pm

Η σημερινή Συνέλευση ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση (περίπου στις 15:45). Ψήφισαν περίπου 550 φοιτητές το ενωτικό πλαίσιο που προέβλεπε κατάληψη μέχρι και Δευτέρα 26/2. Η ΔΑΠ δεν συμμετείχε ούτε και σε αυτή την συνέλευση
από το http://www.asoee-online.gr/index.php?op ... &Itemid=65
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Feb 20, 2007 7:21 pm

Μερικές φωτογραφίες που τράβηξα σήμερα από την σχολή. Τα σχόλια δικά σας.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
SpUga5
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by SpUga5 » Tue Feb 20, 2007 8:11 pm

Εγώ απλά πέρασα έξω από τη σχολή και όντως η κατάσταση είναι τραγική... Πάρτε μιά φωτογραφία και από μένα (στην φώτο φαίνεται κρεμασμένο ένα κουκλάκι που απότι έχω καταλάβει αντιπροσωπεύει ένα φοιτητή...), έχω κι άλλες αλλά έχω και 56κ σύνδεση :roll:

http://img.photobucket.com/albums/v316/ ... asoee1.jpg
gianna
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by gianna » Tue Feb 20, 2007 8:28 pm

διαβασα επισης στο φορουμ της πασπ οτι την αλλη τριτη θα συνελθει η συγκλητος των καθηγητων μας για να αποφασιστεί το τι μελλει γενεσθαι με την εξεταστικη μας...για να δουμε... :roll:
Locked

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”