Νέο site του Τμήματος

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Re: Νέο site του Τμήματος

Post by ja_the_invincible » Sun Jun 26, 2011 6:09 pm

nks wrote: και νομιζα οτι μπορουσα να ποσταρω την αποψη μου...
μπας κ γραφω σε αλλο φοροουμ αλλης χωρας?
Μάλλον ναι γράφεις...Αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς ότι εγώ κάνω πλάκα στον φίλο μου εμπερορμαριο και πετάγεσαι ?
shrinked image
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
nks
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by nks » Sun Jun 26, 2011 6:31 pm

ja_the_invincible wrote:
nks wrote: και νομιζα οτι μπορουσα να ποσταρω την αποψη μου...
μπας κ γραφω σε αλλο φοροουμ αλλης χωρας?
Μάλλον ναι γράφεις...Αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς ότι εγώ κάνω πλάκα στον φίλο μου εμπερορμαριο και πετάγεσαι ?
shrinked image
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
αρα οταν το βλεπεις στον δρομο του λες γεια σου "καποιοι-καποιοι". επδ πρωτος εγραψα για τις φωτο,ναι θεωρω οτι θιχθηκα ε αυτο που εγραψες κ θεωρω οτι εισαι μεγαλο παιδι για να βαζεις facepalms
ας τελειωσει εδω το offtopic
zaveti
Mbyte level
Mbyte level

Post by zaveti » Sun Jun 26, 2011 7:48 pm

MpoMp wrote:
emperormario wrote:http://portals.dmst.aueb.gr/e-det/
Βαράνε progressive κλαμπίδια απο πίσω..Πόσο μπροστά? :smt033
MMMMONSTER FAIL!

Κάποιοι περνάνε περισσότερες μέρες στη Μύκονο απ' όσες πρέπει! :clown:

χαχαχαχ εχω λιωσει με το πορταλ των δετατζηδων-μπετατζηδων

-Τι λεει ενας δεταριος χωρις πτυχιο σε εναν δεταριο με πτυχιο?
-Ενα cheese και 2 πατατες
χοχοχοχοχοχοχο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sun Jun 26, 2011 8:12 pm

zaveti wrote:
MpoMp wrote:
emperormario wrote:http://portals.dmst.aueb.gr/e-det/
Βαράνε progressive κλαμπίδια απο πίσω..Πόσο μπροστά? :smt033
MMMMONSTER FAIL!

Κάποιοι περνάνε περισσότερες μέρες στη Μύκονο απ' όσες πρέπει! :clown:

χαχαχαχ εχω λιωσει με το πορταλ των δετατζηδων-μπετατζηδων

-Τι λεει ενας δεταριος χωρις πτυχιο σε εναν δεταριο με πτυχιο?
-Ενα cheese και 2 πατατες
χοχοχοχοχοχοχο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Χαχα όντως! Καλά ένα margin-left:auto; margin-right:auto δεν μπορούσαν να βάλουν για να κεντραριστεί!?
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sun Jun 26, 2011 8:56 pm

δηλαδη απο ολα αυτο σε πειραξε; :lol: :lol:
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Mon Jun 27, 2011 10:43 am

gasparosoft wrote:
ja_the_invincible wrote:Πλάκα πλάκα ρε παιδιά γιατί τόση ξινίλα με το καινούριο sitaki?Κατά την γνώμη μου είναι πιο user-friendly από το προηγούμενο.. :smt017
++ Απλά κι αυτό το τόπικ δείχνει ότι είμαστε πράγματι Έλληνες.
Ναι φαίνεται γιατί κανείς δεν εστιάζει στην ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και το σεβασμό στα λεφτά του Ελληνα φορολογούμενου!
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Mon Jun 27, 2011 12:32 pm

Εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται ότι άλλαξε μόνο το CSS και έγινε και μια υποτιπόδης καλύτερη διαχείριση των links σε μερικές σελίδες?
Αυτό δεν είναι νέο...
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Mon Jun 27, 2011 1:48 pm

kwnccc wrote:Εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται ότι άλλαξε μόνο το CSS και έγινε και μια υποτιπόδης καλύτερη διαχείριση των links σε μερικές σελίδες?
Αυτό δεν είναι νέο...
Δεν νομίζω το προηγούμενο δεν ήταν drupal απ' όσο θυμάμαι
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Mon Jun 27, 2011 3:50 pm

PaP wrote:Ναι φαίνεται γιατί κανείς δεν εστιάζει στην ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και το σεβασμό στα λεφτά του Ελληνα φορολογούμενου!
a) Δεν ξέρω πόσο κόστισε κι αν όντως κόστισε κάτι.

b) Όπως και να το κάνουμε είναι καλύτερο από το τωρινό. Υπάρχουν και πανεπιστήμια του εξωτερικού πολύ ανώτερα από το δικό μας που έχουν χειρότερα sites.

c) Όταν ποστάρεις 2 λέξεις : "Απλά τραγικό" χωρίς να αιτιολογήσεις την γνώμη σου, τότε πολύ απλά μου θυμίζεις τον κλασικό Έλληνα που τα ισοπεδώνει όλα χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για να μειώσει κάποιους. (Το έχω κάνει κι εγώ, όπως κι όλοι μας νομίζω)
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Mon Jun 27, 2011 7:27 pm

PaP wrote: Ναι φαίνεται γιατί κανείς δεν εστιάζει στην ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και το σεβασμό στα λεφτά του Ελληνα φορολογούμενου!
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος?Τι εννοείς ποιότητα και αποτελεσματικότητα?Δεν το θεωρείς εύχρηστο?Νομίζω ότι σε αντίθεση με το προηγούμενο έχεις πρόσβαση πολύ πιο εύκολα σε κάτι που ψάχνεις.Και από εμφάνιση δεν μου φαίνεται "τραγικό" , αντίθετα πιστεύω είναι αρκετά αξιοπρεπές.Δηλαδή τι παραπάνω έπρεπε να έχει για να μην είναι τραγικό?Εκτός και αν έχεις καμία πληροφόρηση ότι κόστισε πολύ παραπάνω από την πραγματική του αξία οπότε πάω πάσο..
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Mon Jun 27, 2011 7:42 pm

Καλα ρε παιδιά εμένα ούτε τραγικό μου φαίνεται, αλλά ούτε και τέλειο.
Δηλαδή, imho, το πιο άθλιο μέρος το κράτησαν: Η οργάνωση της πληροφορίας.

Η μπάρα αριστερά θα έπρεπε να μικρύνει, και πολλά από τα μέλη της (πχ Γραμματεία, Προπτυχιακές σπουδές) να πάνε στην πάνω μπάρα για γρηγοροτερη προσβαση, και κυρίως να φορτώνουν δυναμικά οι λίστες για κάθε section, γιατί αυτό με το refresh σε κάθε επιλογή θυμίζει site από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

edit: Επίσης τα εξωτερικά links φορτώνουν στην ίδια σελίδα αντί για νέο tab. Αυτό κι αν είναι αρχαίο και δύσχρηστο.

Δηλαδή αν πληρώθηκαν developers για αυτό, όντως το θεωρώ κοροϊδία. Αν το έκανε κανας φοιτητής, καλή προσπάθεια και ευχαριστούμε. Απλά :-)
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Jun 28, 2011 9:14 am

Χωρίς να παίρνω όρκο νομίζω πως έγινε από υπέυθυνο εργαστηρίων του τμήματος και δεν πήρε χρήματα γι'αυτό. Με επιφύλαξη, αλλά έτσι πρέπει να είναι γιατί το είχα πετύχει στο προηγούμενο εξάμηνο στο κτήριο των μεταπτυχιακών.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Jun 28, 2011 10:37 am

PaP wrote:Ναι φαίνεται γιατί κανείς δεν εστιάζει στην ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και το σεβασμό στα λεφτά του Ελληνα φορολογούμενου!
Έγινε in-house. Με την ίδια επιφύλλαξη που έχει η sandra, κι εγώ απ' οσο γνωρίζω δεν υπήρξε σύμβαση έργου, ούτε εξωτερικός συνεργάτης, ούτε λεφτά του Έλληνα.

Pap, είναι εύκολο να μας δείξεις ένα site ελληνικού πανεπιστημιακού τμήματος που έχει την απαιτούμενη ποιότητα και αποτελεσματικότητα; Επίσης, αν είναι εύκολο, να μας πεις και πόσο κοστολογείται στην αγορά. Έχοντας τα νούμερα και το προϊόν, θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο συγκεκριμένη την κουβέντα/σχολιασμό.
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Tue Jun 28, 2011 1:05 pm

Ας αγνοήσουμε λίγο τα offtopic περί φωτογραφιών και Έλληνα φορολογούμενου.

Δεν έχει καμία σημασία πόσο κόστισε το site (εαν όντως έγινε in-house τόσο το καλύτερο). Το θέμα είναι να εξυπηρετεί το σκοπό του που είναι η πληροφόρηση για το τμήμα σε υποψήφιους, φοιτητές, ακαδημαϊκή κοινότητα και λοιπούς. Δεδομένων αυτών, μια χαρά είναι το site. Άρτιο, λιτό, εύχρηστο και με καλά οργανωμένη δομή. Το μόνο ίσως αρνητικό (που νομίζω διορθώνεται εύκολα, αν δεν αποτελεί policy) ότι links σε υπηρεσίες ή άλλα sites του πανεπιστημίου ανοίγουν στο ίδιο tab.

Επίσης, μια επίσκεψη στα sites των λοιπών τμημάτων πληροφορικής (της Αττικής τουλάχιστον που κοίταζα πρόσφατα) θα σας πείσει. Ψάχνεσαι για κανένα 5' να βρεις την πληροφορία που θες.
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Jun 28, 2011 3:54 pm

γι αυτο που λετε για το οτι τα links ανοιγουν σε ιδιο tab : σας ειναι τοοοσο δυσκολο να ανοιγετε links που θελετε να ανοιξουν σε διπλανο tab πατωντας το μεσαιο κλικ; :smt017
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Tue Jun 28, 2011 4:00 pm

chriskin wrote:γι αυτο που λετε για το οτι τα links ανοιγουν σε ιδιο tab : σας ειναι τοοοσο δυσκολο να ανοιγετε links που θελετε να ανοιξουν σε διπλανο tab πατωντας το μεσαιο κλικ; :smt017
Nαι, γιατί συνηθίζεις από τα σοβαρά site που τουλάχιστον τα links που πάνε σε άλλο domain, τα ανοίγουν αυτόματα σε άλλο tab.

Eπίσης για το user-friendliness μεγαλύτερη βαρύτητα έχει η γνώμη της γιαγιάς μου παρά η δική μου ή η δική σου. Αλλιώς όλα τα site θα ήταν σε μαύρο φόντο με πράσινα γράμματα. h4x0rz
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Jun 28, 2011 4:18 pm

stoupeace wrote:
chriskin wrote:γι αυτο που λετε για το οτι τα links ανοιγουν σε ιδιο tab : σας ειναι τοοοσο δυσκολο να ανοιγετε links που θελετε να ανοιξουν σε διπλανο tab πατωντας το μεσαιο κλικ; :smt017
Nαι, γιατί συνηθίζεις από τα σοβαρά site που τουλάχιστον τα links που πάνε σε άλλο domain, τα ανοίγουν αυτόματα σε άλλο tab.

Eπίσης για το user-friendliness μεγαλύτερη βαρύτητα έχει η γνώμη της γιαγιάς μου παρά η δική μου ή η δική σου. Αλλιώς όλα τα site θα ήταν σε μαύρο φόντο με πράσινα γράμματα. h4x0rz

και οσοι δεν εχουμε καμια διαθεση να γεμισουμε τον καημενο το browser με ακυρα tabs ? γιατι ακριβως ειναι user friendly να κανεις οτι μπερδευτικο αποφασισεις στον browser του αλλου χωρις να ρωτησεις πρωτα;
τα ποντικια εχουν 3 (τουλαχιστον ) (εκτος αμα εχεις μηλαρακι) κουμπια για καποιο λογο... (και με ενα emulation για παραπανω κουμπια ακομα περισσοτερα..)

επισης η γιαγια σου δεν θα πηγαινε στο site της πληροφορικης . υποψηφιοι και τωρινοι πληροφορικαριοι θα πηγαιναν. εκτος αμα η γιαγια σου εχει εντυπωσιακα διαφορετικα γουστα απ'οτι η δικη μου που απλα καθεται στον καναπε και μιλαει με τις κυριες απο τα γυρω σπιτια. καθε site θα πρεπει να ειναι στοχευμενο στο αναλογο κοινο που θα το επισκεφτει, νομιζω τουλαχιστον
Feth
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Feth » Tue Jun 28, 2011 5:24 pm

To site είναι ok, καλύτερο από το προηγούμενο σε usability και οργάνωση. Παραμένει μετριότατο σε θέματα design (είναι αρκετά παλαιών προδιαγραφών site, εντελώς στατικό), κάτι που λογικά λίγους θα απασχολεί οπότε κανένα πρόβλημα. Οι φωτογραφίες θα το βελτίωναν πολύ αν ήταν καλύτερες, αλλά από τη στιγμή που κανείς δεν ξέρει αν και τι κεφάλαιο χρησιμοποιήθηκε, δεν μπορεί να ξέρει και κανείς το αν υπήρχε δυνατότητα να απασχοληθεί φωτογράφος κ.ο.κ. με το όλο θέμα.

Συμφωνώ με την άποψη των περισσότερων για το behavior των links, θα έπρεπε links σε εξωτερικά site να ανοίγουν σε ξεχωριστό tab, είναι άτυπος κανόνας web design και ο μέσος user αυτό περιμένει. :-)
chriskin wrote:και οσοι δεν εχουμε καμια διαθεση να γεμισουμε τον καημενο το browser με ακυρα tabs ? γιατι ακριβως ειναι user friendly να κανεις οτι μπερδευτικο αποφασισεις στον browser του αλλου χωρις να ρωτησεις πρωτα;
τα ποντικια εχουν 3 (τουλαχιστον ) (εκτος αμα εχεις μηλαρακι) κουμπια για καποιο λογο... (και με ενα emulation για παραπανω κουμπια ακομα περισσοτερα..)

επισης η γιαγια σου δεν θα πηγαινε στο site της πληροφορικης . υποψηφιοι και τωρινοι πληροφορικαριοι θα πηγαιναν. εκτος αμα η γιαγια σου εχει εντυπωσιακα διαφορετικα γουστα απ'οτι η δικη μου που απλα καθεται στον καναπε και μιλαει με τις κυριες απο τα γυρω σπιτια. καθε site θα πρεπει να ειναι στοχευμενο στο αναλογο κοινο που θα το επισκεφτει, νομιζω τουλαχιστον
Είναι πολύ πιο εκνευριστικό να κάνεις Back 18 φορές, αν από βιασύνη ξέχασες να ανοίξεις ένα link σε διαφορετικό Tab. Το δεύτερο που αναφέρεις είναι εντελώς άτοπο imho, sry κιόλας που πετάγομαι. Όταν φτιάχνεις ένα site το φτιάχνεις έχοντας υπόψη τον μέσο user, χωρίς να λαμβάνεις δεδομένες επιπλέον γνώσεις και εμπειρία. Δεν ξεκινάς ένα site για συγκεκριμένο target group, παρά μόνο αν αυτό απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ (με την αυστηρή έννοια) στο συγκεκριμένο group (που και πάλι δεν θα άλλαζε κάτι στο πως πρέπει να συμπεριφέρονται τα links, I guess). Ένα site τμήματος πανεπιστημίου μπορεί να το επισκεφθεί ο οποιοσδήποτε, από παντελώς αρχάριους με τους Υπολογιστές μέχρι επαγγελματίες.
Image
Facebook Profile
God is Real, unless declared Integer.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Tue Jun 28, 2011 6:13 pm

chriskin wrote: τα ποντικια εχουν 3 (τουλαχιστον ) (εκτος αμα εχεις μηλαρακι) κουμπια για καποιο λογο... (και με ενα emulation για παραπανω κουμπια ακομα περισσοτερα..)
++.Έλεος ρε noobs :-D .Ούτε που το είδα αυτό με τα tabs...
photisd
Mbyte level
Mbyte level

Post by photisd » Tue Jun 28, 2011 7:24 pm

εγώ το μόνο παράπονο που έχω είναι ότι στις φωτό θα έπρεπε να μπαίνουν πιο επιμελείς γνωστές φιγούρες της ασοεε και όχι άκυρες :-D
άραγε πού είμαι?? :smt005
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level

Post by ala_mages » Tue Jun 28, 2011 7:38 pm

:-D Τώρα το τσέκαρα. Στη φώτο που έχει στο "μετά την αποφοίτηση" κάνουν μπαμ οι 2 αγαπητοί οι Δούρος και Λάμπουρας
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Jun 28, 2011 9:24 pm

όχι άκυρες
αναφερεσαι στην γνωστη 3αδα των labs? :-p
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”