Ανεξάρτητο πλαίσιο ΙΙ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.

Θα ψηφίσεις το πλαίσιο;

Poll ended at Wed Mar 28, 2007 4:13 pm

Ναί
28
55%
Όχι
11
22%
Συμφωνώ αλλά δεν θα κατέβω στη σχολή
9
18%
Δεν ξέρω/ δεν απαντώ
3
6%

Total votes: 51
kostas314
bit level
bit level

Post by kostas314 » Mon Mar 26, 2007 10:07 pm

shodanjr_gr wrote:
kostas314 wrote:

Δεν μπορεί ρε παιδιά να μην έχετε άποψη.
Δεν μπορεί εσύ να περιμένεις η άποψη μίας ανομοιογενούς ομάδας φοιτητών να είναι ίδια με την δικιά σου.
Δεν γουστάρω να έχουμε την ίδια άποψη (πραγματικά τότε θα είχα πρόβλημα).
Γουστάρω όμως να ακούω τις απόψεις των άλλων (συμπεριλαμβανομένης και της δικής σου)......
Η βαρεμάρα και η χαμαλοδουλειά οδηγούν στη μετριότητα, η ελευθερία και ο ενθουσιασμός στη δημιουργία.
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Post by elsupreme » Mon Mar 26, 2007 10:09 pm

Γιατί χειρότερος δεν είναι ο λύκος αλλά ο λύκος με την προβιά.
Ε, απλό : θα σκοτώσουμε όλα τα πρόβατα.
Για τον εξαναγκασμό, δεν καταλαβαίνω για τι πράγμα μιλάς, ακόμη και με το παράδειγμα. Ξεκαθάρισε όταν μπορείς.
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Vag_plir » Mon Mar 26, 2007 10:15 pm

Βασικά θεωρώ ότι η λέξη "ανεξάρτητος" είναι κάπως λάθος. Γιατί δηλαδή το πλαίσιο είναι ανεξάρτητο αν δεν λέει μέσα για το νομοσχέδιο, ενώ αν λέει, ξαφνικά γίνεται εξαρτημένο ή ακόμα χειρότερα υποκινούμενο?
Και στο κάτω κάτω αν είναι τόσο "ανεξάρτητοι" οι φοιτητές τότε γιατί το κατεβάζουν προς ψήφιση?
Μάλλον η σωστή λέξη θα ήταν "ανένταχτος" καθώς αυτό που θέλετε να τονίσετε είναι ότι δεν είστε σε κάποια παράταξη.
Σε κάθε περίπτωση προσωπικά θεωρώ την γενικότερη προσπάθεια του πλαισίου αξιέπαινη σαν προσπάθεια ανένταχτων φοιτητών αλλά πάσχει από τοποθέτηση πάνω στο φλέγον πρόβλημα της παιδείας απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο τους αγώνες των φοιτητών, γιατί ουσιαστιαστικά μην αναφέροντας κάτι σχετικά με την παιδεία είναι σαν να λέει ότι όλα είναι ρόδινα και δεν υπάρχει λόγος για να αγωνιζόμαστε
kill bill
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by kill bill » Mon Mar 26, 2007 10:21 pm

kostas314 wrote:
elsupreme wrote:kostas314, γιατι μία ομάδα φοιτητών που κατεβάζει πλαίσιο είναι ύποπτη, ενώ πολιτικές φοιτητικές παρατάξεις που είτε εκπροσωπεύουν εξωτερικά σχήματα είτε προσπαθούν να "μεταδώσουν" (αν με πιάνεις - προσηλυτισμός) το όραμά τους και να προωθήσουν την ατζέντα τους στην σχολή είναι άνευ υποψίας.
Γιατί χειρότερος δεν είναι ο λύκος αλλά ο λύκος με την προβιά.
elsupreme wrote:
Και εαν νομίζεις ότι είμαι υπερβολικός και πιστεύεις ότι τα πολιτικά σχήματα στις σχολές είναι φυσιολογική έκφραση της πολιτικής ανησυχίας των φοιτητών, εξήγησέ μου πως έχει επιτευχθεί τόσο έντονη αντιστοίχηση μεταξύ των επίσημων κομμάτων και των φοιτητικών.
Να σε διευκολύνω, αφού σ'αρέσουν τα σημεία-κλειδιά :
1) Στην τύχη ;
2) Με αγνές προθέσεις στο μυαλό ;
3) Με δόλιους σκοπούς ;
4) Με εξαναγκασμό των κομμάτων να συρθούν πίσω από τις εξελίξεις (βλέπε ΠΑΣΟΚ και άρθρο 16). //μια νίκη του φοιτητικού κινήματος

Αλλά για να είμαι και ακριβοδίκαιος υπάρχουν και φοιτητικές παρατάξεις βλέπε ΠΑΣΠ και ΔΑΠ γνήσιες προβολές κομμάτων εξουσίας. Η απαξίωση τους είναι στο χέρι όλων μας....

Κοίταξε κανείς δεν είπε ότι είμαστε υπέρ ή κάτα του νόμου πλαισίου, καθένας έχει τη δική του γνώμη.Απλά θεωρούμε ότι οι σπουδές μας πρέπει να προχωρούν κανονικά για ευνόητους λόγους(σκέψου τους φοιτητές που είναι επί πτυχίω).Οι κινητοποιήσεις μπορούν να γίνουν και με ανοιχτή σχολή, δεν απαγορέψαμε σε κανέναν να κατέβει στο δρομό και να διεκδικήσει τα δίκια του, με τον τρόπο που αυτός νομίζει σωστό.Αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει θα πρέπει να περιμένουμε το πότε θα αλλάξει για να ανοίξει η σχολή;
Όσο για την ΠΑΣΠ πως ζητάς απαξίωση όταν όλες οι αριστέρες παρατάξεις κατεβάζουν ενώτικο μαζί της;
Image
kostas314
bit level
bit level

Post by kostas314 » Mon Mar 26, 2007 10:23 pm

elsupreme wrote: Για τον εξαναγκασμό, δεν καταλαβαίνω για τι πράγμα μιλάς, ακόμη και με το παράδειγμα. Ξεκαθάρισε όταν μπορείς.
To Πασοκ ήταν ξεκάθαρα ύπερ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Όμως χάρη στην γιγάντωση του φοιτητικού κινήματος το οποίο πλέον δεν έμπαινε στα καλούπια (της ΔΑΠ και Πασπ) εξαναγκάστηκε για εσωτερική του ομαλότητα αλλά και για την εκτόνωση της κοινωνικής κατακραυγής να αναθεωρήσει την άποψη του.
Έτσι μπορούμε να πούμε ότι το ανεξάρτητο και αδέσμευτο φ.κ εξανάγκασε την αξιωματική αντιπολίτευση να αλλάξει θέση προκαλώντας παράλληλα τεράστιο πλήγμα στο image της κυβέρνησης.
Η βαρεμάρα και η χαμαλοδουλειά οδηγούν στη μετριότητα, η ελευθερία και ο ενθουσιασμός στη δημιουργία.
mei
byte level
byte level

Post by mei » Mon Mar 26, 2007 10:26 pm

Δεν απαξιωσαμε τιποτε απο τους αγωνες του φοιτητικου κινηματος Vag_plir.Το τονισαμε μαλιστα αυτο στο πλαισιο.
Απλα απορριψαμε την καταληψη ως το επικεντρο της ολης προσπαθειας.
Πιστευω προσωπικα οτι αν καποιος θελει να αγωνιστει για την παιδεια,μπορει καλλιστα να το κανει και με μεγαλυτερη αποτελεσματικοτητα μαλιστα με ανοικτο πανεπιστημιο.
Αυτο ειναι που δε χωνευουν μερικοι.
Ο καθενας μπορει,αν το θελει, να αγωνιζεται και να κατεβαινει στις πορειες ,να συμμετασχει σε διαμαρτυριες και σε συμβολικες καταληψεις αλλα οχι να απαγορευει με τη σταση τους σε αλλους να μην αγωνιζονται αν εκεινοι δεν το θελουν.Ας πεισουν εκεινους που δεν θελουν να συμβαλλουν αντι να τους απαγορευουν να εχουν την επιλογη.
Image
"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Mon Mar 26, 2007 10:30 pm

kostas314 wrote:
To Πασοκ ήταν ξεκάθαρα ύπερ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Όμως χάρη στην γιγάντωση του φοιτητικού κινήματος το οποίο πλέον δεν έμπαινε στα καλούπια (της ΔΑΠ και Πασπ) εξαναγκάστηκε για εσωτερική του ομαλότητα αλλά και για την εκτόνωση της κοινωνικής κατακραυγής να αναθεωρήσει την άποψη του.
Άποψή σου είναι αυτή...μην παρουσιάζεις σαν απόλυτη αλήθεια...

ΠΟΛΛΟΙ άλλοι το βλέπουν διαφορετικά το θέμα με το ΠΑΣΟΚ (και δεν θα επεκταθώ παραπάνω γιατί θα βγούμε off topic και γιατί τα πολιτικά απαγορεύονται).
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Vag_plir » Mon Mar 26, 2007 10:31 pm

@mei
Ναι βρε αλλά μην έχοντας(το πλαίσιο) τοποθέτηση πάνω στα προβλήματα της παιδείας ειναι σαν να λέει ότι όλα είναι ρόδινα και αυτό δεν γίνετε ξεκάθαρο...
Όσο για τα υπόλοιπα συμφωνώ, αλλίως δεν θα κάναμε ΓΣ για να αποφασίσουμε τις μορφές αγώνα που θα ακολουθήσουμε (σαν σύλλογος)
kostas314
bit level
bit level

Post by kostas314 » Mon Mar 26, 2007 10:32 pm

kill bill wrote: Όσο για την ΠΑΣΠ πως ζητάς απαξίωση όταν όλες οι αριστέρες παρατάξεις κατεβάζουν ενώτικο μαζί της;
Στη δεδομένη συγκυρία και για τα δεδομένα της Ασοεε το ενωτικό με την ΠΑΣΠ είναι μονόδρομος. Άσχετα της άποψης που έχω για την ΠΑΣΠ θεωρώ τον κόσμο της σημαντική συνιστώσα του κινήματος στον οποίο μπορείς και πρέπει να απευθυνθείς.
marine
bit level
bit level

Post by marine » Mon Mar 26, 2007 10:39 pm

Τελικά αύριο θα κατεβεί "ανεξάρτητο πλαίσιο για ανοιχτή σχολή" ή όχι;Βλέπω ότι 27 άτομα έχουν πει ότι θα το ψηφίσουν και επίσης δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τι ακριβώς θα περιλαμβάνει,ποιος θα το ανακοινώσει κτλ. Γενικότερα δεν βλέπω οργάνωση και ανησυχώ!
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Mon Mar 26, 2007 10:48 pm

Παιδιά παρακαλώ ας αποφύγουμε τις κομματικές συζητήσεις.
komatoskilo
byte level
byte level

Post by komatoskilo » Tue Mar 27, 2007 12:10 am

Καταρχάς Vag_plir++

Συμφωνώ σε πολλά από αυτά που έχεις πει μέχρι στιγμής...
mei wrote:Δεν απαξιωσαμε τιποτε απο τους αγωνες του φοιτητικου κινηματος Vag_plir.Το τονισαμε μαλιστα αυτο στο πλαισιο.
Απλα απορριψαμε την καταληψη ως το επικεντρο της ολης προσπαθειας.
Πιστευω προσωπικα οτι αν καποιος θελει να αγωνιστει για την παιδεια,μπορει καλλιστα να το κανει και με μεγαλυτερη αποτελεσματικοτητα μαλιστα με ανοικτο πανεπιστημιο.
Αυτο ειναι που δε χωνευουν μερικοι.
Ο καθενας μπορει,αν το θελει, να αγωνιζεται και να κατεβαινει στις πορειες ,να συμμετασχει σε διαμαρτυριες και σε συμβολικες καταληψεις αλλα οχι να απαγορευει με τη σταση τους σε αλλους να μην αγωνιζονται αν εκεινοι δεν το θελουν.Ας πεισουν εκεινους που δεν θελουν να συμβαλλουν αντι να τους απαγορευουν να εχουν την επιλογη.
Ξέρεις τι γίνετε;

Είναι πρακτικά αδύνατο να γίνονται ταυτόχρονα πορείες και μαθήματα...

Πάρε παράδειγμα μια απεργία εργαζομένων

Αν ένα εργοστάσιο έχει 300 εργάτες και από αυτούς θέλουν να απεργήσουν οι 200 και οι άλλοι 100 όχι τι θα γίνει;

Οι 100 θα δουλεύουν μέσα και οι 200 έξω θα φωνάζουν για τα αιτήματα τους;

Όλοι θέλουμε ανοικτά πανεπιστήμια και να τελειώσουμε γρήγορα τις σπουδές μας. Όμως το θέμα είναι το μέλλον μας και για αυτό παλεύουμε..
Και η κατάληψη είναι αναγκαστικά το "όπλο" που έχουμε στα χέρια μας...

Δεν νομίζω μια Πέμπτη το πρόγραμμα να έχει για τους μισούς 1-3 εξέταση Java ή C++ και για τους άλλους μισούς διαμαρτυρία και πορεία έξω από το Σύνταγμα. Δεν θα είχε νόημα τότε...

Επίσης θέλω να πω ότι οι εξελίξεις στα θέματα της Παιδείας μας αφορούν όλους και πρέπει να πάρουμε όλοι ξεκάθαρη θέση στα θέματα που προκύπτουν αν θέλουμε να λεγόμαστε ακαδημαϊκοί πολίτες
mei
byte level
byte level

Post by mei » Tue Mar 27, 2007 12:24 am

Ξερω τι γινεται...
Θα στο θεσω αλλιως.
Αν πιστευα σε αυτο που εκανα,δε θα με ενδιεφερε το ποσοι διαφωνουν μαζι μου αλλα το ποσους μπορω να πεισω και να τους φερω στο πλευρο μου.
Επισης,δε θα με ενδιεφερε το αν θα χασω το μαθημα ενω καποιος αλλος οχι,γιατι θα αξιζε.
Καθε σπουδαιος αγωνας εχει κοστη,τα οποια καταξιωνουν αυτους που τους φερνουν εις περας.

Επισης στις απεργιες,δεν υποχρεωνει κανεις ολους τους εργατες να απεργησουν.Απεργουν οσοι θελουν.
Image
"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by Dog oF wAr » Tue Mar 27, 2007 12:50 am

@kostas314:

Κατ' αρχήν να τονίσω ότι όπως είδες και μόνος σου διαφωνούμε ξεκάθαρα στο (2). Κατά τα άλλα ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου.

Να τονίσω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που απάντησες με τον πλέον κατάλληλο τρόπο στο (4). Λοιπόν η θέση μου είναι παρόμοια με τη δική σου αν δεν κάνω λάθος, αλλά λίγο δεξιότερα. Εγώ δεν είμαι ΔΑΠίτης ούτε υποστηρίζω πάντα τη ΔΑΠ. Τυχαίνει όμως να συμφωνώ με το νέο νόμο πλαίσιο.

Αν θες το πιστεύεις αυτό, αλλά η άποψή μου είναι καθαρά απόσταγμα δικής μου προσωπικής μελέτης επί του νόμου. Ίσα ίσα, έχω συζητήσει το θέμα αποκλειστικά με ΠΚΣίτες εξαιρουμένης μίας περίπτωσης.
Vag_plir wrote: Σε κάθε περίπτωση προσωπικά θεωρώ την γενικότερη προσπάθεια του πλαισίου αξιέπαινη σαν προσπάθεια ανένταχτων φοιτητών αλλά πάσχει από τοποθέτηση πάνω στο φλέγον πρόβλημα της παιδείας απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο τους αγώνες των φοιτητών, γιατί ουσιαστιαστικά μην αναφέροντας κάτι σχετικά με την παιδεία είναι σαν να λέει ότι όλα είναι ρόδινα και δεν υπάρχει λόγος για να αγωνιζόμαστε
Κάτσε βρε φίλε... γιατί απαξιώνει τους αγώνες των φοιτητών; Αν δεν αναφέρει ούτε "μπράβο" ούτε "μα τι βλακείες είναι αυτές" τότε απλώς δεν παίρνει θέση. Ούτε επαινεί ούτε απαξιώνει. Στο κάτω κάτω σου θυμίζω ότι πολύς κόσμος πιστεύει ότι οι αλλαγές στην Παιδεία είναι θετικές και ως εκ τούτου αυτοί θεωρούν ότι όντως δεν υπάρχει λόγος να αγωνιζόμαστε. Επειδή εσύ συγκεκριμένα θεωρείς ότι υπάρχει λόγος δε σημαίνει ότι όλοι συμφωνούν μαζί σου. Και επειδή εγώ είμαι υπέρ του νέου νόμου πλαισίου επίσης δε σημαίνει ότι αυτή είναι η μοναδική άποψη. Δεν είναι αυτό αρκετό για να μην παίρνει θέση το πλαίσιο αυτό; Ώστε να μπορώ να το στηρίξω εγώ και εσύ ταυτόχρονα.

Παρεμπιπτόντως έχεις δίκιο για τη λέξη "ανένταχτος" αλλά προσωπικά νομίζω ότι οι πρωτεργάτες του πλαισίου αυτού το θέλουν όντως ανεξάρτητο και όχι απλώς να δηλώσουν ότι οι ίδιοι είναι ανένταχτοι. Δεν μπορώ βέβαια να είμαι και απόλυτα σίγουρος, θα το δούμε αύριο...
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Vag_plir » Tue Mar 27, 2007 1:19 am

Χμμμ κάτσε να δούμε:
Ανοιχτή σχολή + ΝΑΙ στον νόμο πλαίσιο = πλαίσιο ΔΑΠ

Άρα οι φοιτητές που έχουν άποψη πάνω στον νόμο πλαίσιο και ψηφίζουν "ανεξάρτητο πλαίσιο" είναι κατα του νόμου ή του μεγαλύτερου μέρους αυτού (τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία τους).Αυτό θα μπορούσε να μπει στο πλαίσιο ή τουλάχιστον να πει κάτι σαν : "όχι στην κατάληψη ακόμα και αν γίνετε με αγαθές προθέσεις".
Τεσπά θεωρώ ότι το έχουμε εξαντλήσει το θέμα...
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Tue Mar 27, 2007 1:42 am

Vag_plir wrote:Χμμμ κάτσε να δούμε:
Ανοιχτή σχολή + ΝΑΙ στον νόμο πλαίσιο = πλαίσιο ΔΑΠ

Άρα οι φοιτητές που έχουν άποψη πάνω στον νόμο πλαίσιο και ψηφίζουν "ανεξάρτητο πλαίσιο" είναι κατα του νόμου ή του μεγαλύτερου μέρους αυτού (τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία τους).Αυτό θα μπορούσε να μπει στο πλαίσιο ή τουλάχιστον να πει κάτι σαν : "όχι στην κατάληψη ακόμα και αν γίνετε με αγαθές προθέσεις".
Τεσπά θεωρώ ότι το έχουμε εξαντλήσει το θέμα...
Κάνεις μεγάλο λάθος όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους ψηφίζει κάποιος ένα πλαίσιο. Δυστυχώς συνάδελφε οι περισσότεροι δε στηρίζουν ένα πλαίσιο για αυτά που λέει αλλά για την παράταξη που βρίσκεται πίσω από αυτό. Επίσης δυστυχώς, κατ' εξαίρεσιν το ανεξάρτητο θα κριθεί και από αυτά που γράφει...! Γι' αυτό υποστηρίζω τόση ώρα ότι δεν πρέπει να παίρνει θέση. Η μεγάλη διαφορά από το πλαίσιο της ΔΑΠ είναι ουσιαστικά το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό. Όλοι γνωρίζουν ότι η ΔΑΠ είναι η παράταξη της ΝΔ στα Πανεπιστήμια, όπως και η ΠΚΣ είναι η αντίστοιχη παράταξη του ΚΚΕ. Πολύς κόσμος πιστεύει ότι ψηφίζοντας το πλαίσιο της ΔΑΠ δηλώνει νεοδημοκράτης. Ψηφίζοντας το συγκεκριμένο ανεξάρτητο πλαίσιο δε δηλώνεις τίποτα πέραν του ότι θες τη σχολή σου ανοικτή. Σε αυτό στηρίχθηκε αν δεν κάνω λάθος η όλη προσπάθεια από την αρχή.

Επίσης πρόσεχε τι γράφεις και εξηγώ:
Vag_Plir wrote: Άρα οι φοιτητές που έχουν άποψη πάνω στον νόμο πλαίσιο και ψηφίζουν "ανεξάρτητο πλαίσιο" είναι κατα του νόμου ή του μεγαλύτερου μέρους αυτού
Δηλαδή θεωρείς ότι όσοι συμφωνούν με το νέο νόμο δεν έχουν άποψη. Δικαίωμά σου να το πιστεύεις αλλά δεν μπορείς να το γράφεις εδώ γιατί προσβάλλεις πολλούς. Όντως πολλοί στηρίζουν τις αλλαγές της ΝΔ στην παιδεία μόνο και μόνο επειδή το λέει το κόμμα τους, δε σημαίνει όμως ότι είναι όλοι έτσι.
komatoskilo wrote:Επίσης θέλω να πω ότι οι εξελίξεις στα θέματα της Παιδείας μας αφορούν όλους και πρέπει να πάρουμε όλοι ξεκάθαρη θέση στα θέματα που προκύπτουν αν θέλουμε να λεγόμαστε ακαδημαϊκοί πολίτες
Προφανώς! Είναι νομίζω προφανές ότι οι περισσότεροι που ασχολούμαστε και γράφουμε εδώ έχουμε δική μας θέση και άποψη επί των εξελίξεων στην παιδεία. Αλλά μην μπερδεύεσαι! Οι θέσεις όλων μας δεν μπορούν να εκφράζονται σε ένα ανεξάρτητο πλαίσιο... και όπως βλέπεις προτιθέμεθα να το ψηφίσουμε πολλοί και με πολύ διαφορετικές πολιτικές απόψεις.
Last edited by Dog oF wAr on Tue Mar 27, 2007 1:49 am, edited 1 time in total.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Tue Mar 27, 2007 1:44 am

komatoskilo wrote:
Ξέρεις τι γίνετε;

Είναι πρακτικά αδύνατο να γίνονται ταυτόχρονα πορείες και μαθήματα...

Πάρε παράδειγμα μια απεργία εργαζομένων

Αν ένα εργοστάσιο έχει 300 εργάτες και από αυτούς θέλουν να απεργήσουν οι 200 και οι άλλοι 100 όχι τι θα γίνει;

Οι 100 θα δουλεύουν μέσα και οι 200 έξω θα φωνάζουν για τα αιτήματα τους;

Όλοι θέλουμε ανοικτά πανεπιστήμια και να τελειώσουμε γρήγορα τις σπουδές μας. Όμως το θέμα είναι το μέλλον μας και για αυτό παλεύουμε..
Και η κατάληψη είναι αναγκαστικά το "όπλο" που έχουμε στα χέρια μας...

Δεν νομίζω μια Πέμπτη το πρόγραμμα να έχει για τους μισούς 1-3 εξέταση Java ή C++ και για τους άλλους μισούς διαμαρτυρία και πορεία έξω από το Σύνταγμα. Δεν θα είχε νόημα τότε...

Επίσης θέλω να πω ότι οι εξελίξεις στα θέματα της Παιδείας μας αφορούν όλους και πρέπει να πάρουμε όλοι ξεκάθαρη θέση στα θέματα που προκύπτουν αν θέλουμε να λεγόμαστε ακαδημαϊκοί πολίτες
Εγώ διαφωνώ κάθετα σε αυτό το σημείο. Αν το φοιτητικό κίνημα και ο αγώνας έχει τόση μαζικότητα, τότε δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί αν θα είναι ανοιχτή η σχολή. Ο κάθε αγώνας έχει θυσίες. Προσωπικές θυσίες, όμως συνάδερφε. Δεν μπορεί ένας αγώνας να εξωθεί σε θυσίες με το έτσι θέλω όσων αγωνίζονται και την μειοψηφία(αν είναι μειοψηφία) που δεν θέλει να αγωνιστεί. Δεν γίνεται να μεταφέρουν οι αγωνιστές τις προσωπικές τους θυσίες στη μάζα και να κρύβονται πίσω από αυτή. Εγώ θέλω να μπορώ το πρωί να περάσω από τη σχολή και το μεσημέρι να είμαι στην πορεία ή στην διαμαρτυρία. Και επιτέλους ας μιλήσουμε και πρακτικά: γιατί όλες τις μέρες η σχολή κλειστή;;; Το εργοστάσιο θα ήταν κλειστό για όλη τη βδομάδα ή μήπως μόνο την μέρα της πορείας. ζητάς να πάρουμε ξεκάθαρη θέση και συμφωνώ γιατί οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και σημαντικές. Όταν όμως οι παρατάξεις μας αναγκάζουν να πάμε σχολή και το πρώτο πράγμα που κοιτάμε στο πλαίσιο τους είναι αν περιλαμβάνει κλείσιμο ή όχι της σχολής, τότε κάτι δεν πάει καλά.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Tue Mar 27, 2007 1:56 am

tZoLe wrote:Προσωπικές θυσίες, όμως συνάδερφε. Δεν μπορεί ένας αγώνας να εξωθεί σε θυσίες με το έτσι θέλω όσων αγωνίζονται και την μειοψηφία(αν είναι μειοψηφία) που δεν θέλει να αγωνιστεί.
tZoLe++

Άσχετο, αλλά επειδή είναι αξιοσημείωτο: Σου θυμίζω ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε είχα διαφωνήσει κάθετα μαζί σου σε πολλά σημεία. Μπράβο και πάλι μπράβο που δεν αφήνεις τις πολιτικές σου πεποιθήσεις να επηρεάζουν την κρίση σου περί δικαίου και αδίκου. Λίγοι είμαστε.
kostas314
bit level
bit level

Post by kostas314 » Tue Mar 27, 2007 2:04 am

Dog oF wAr wrote:@kostas314:

Κατ' αρχήν να τονίσω ότι όπως είδες και μόνος σου διαφωνούμε ξεκάθαρα στο (2). Κατά τα άλλα ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου.
Dog oF wAr wrote:

2) Εδώ διαφωνούμε κάθετα. Ένα πλαίσιο απλώς προτείνει κάτι και είτε το ψηφίζεις είτε όχι. Δεν είναι υποχρεωμένος ο καθείς που έχει να προτείνει κάτι απλό να παίρνει θέση επί παντός επιστητού. Αν εσύ ήθελες να κατεβάσεις σε μία γενική συνέλευση ένα πλαίσιο που να ζητάει πχ περισσότερα αντίτυπα του τάδε βιβλίου στη βιβλιοθήκη, είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις σε ερώτηση που αφορά την κατάργηση της θέσης του προϊσταμένου γραμματείας;
kostas314 wrote: Και βέβαια όχι.
Για το λόγο αυτό υπάρχουν τα ψηφίσματα.
Η γενική συνέλευση είναι πολιτική διαδικασία.
Διαδικασία μάλιστα στην οποία κατατίθενται από οποιονδήποτε πολιτικές προτάσεις οποιουδήποτε χρώματος.
Ως πολιτική διαδικασία η οποία είναι και το ανώτατο δημοκρατικό όργανο τψν φοιτητών πρέπει να τυχαίνει και της ανάλογης μεταχείρησης (βλέπε 1).
Η πολιτική διαδικασία αυτή λοιπόν θα έπρεπε να έχει αναφορά στο κεντρικό πολιτικό ζήτημα των πανεπιστημίων αλλά και τις κοινωνίας μας γενικότερα.
Το κεντρικό πολιτικό ζήτημα είναι ο νόμος πλαίσιο.
Έτσι οποιοδήποτε πλαίσιο κατατεθεί προς ψήφιση πρέπει κατά την γνώμη μου να παίρνει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα αυτό.
Δεν καταλαβαίνω δυστυχώς που ακριβώς διαφωνούμε. Μου εξηγείς σε παρακαλω?
kostas314
bit level
bit level

Post by kostas314 » Tue Mar 27, 2007 2:15 am

@ Dog oF wAr

Εφόσον τάσσεσαι αναφανδόν υπέρ του νόμου πλαισίου && εφόσον η πεποίθηση σου αυτή είναι προϊον δική σου μελέτης και επεξεργασίας σύμφωνα με το δικό σου αξιακό σύστημα γιατί δεν θέλεις να υποστηρίξεις την άποψη σου στη γενική συνέλευση?
Γιατί δεν θέλεις να πείσεις τον κόσμο για την ορθότητα της άποψης σου και να καταφέρεις η άποψη σου να γίνει άποψη του συλλόγου μας?
Πάντως όπως και ο ίδιος έχεις αντιληφθεί το ζήτημα δεν είναι πλέον υπέρ ή κατά της κατάληψης αλλά υπέρ ή κατά της αναδιάρθρωσης. Για το λόγο αυτό δεν θεωρώ ένα κείμενο με το μανδύα του ,πλαισίου κατά της κατάληψης, ως ικανό να αντιπροσωπεύσει το σύλλογο μας.
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Vag_plir » Tue Mar 27, 2007 2:16 am

Dog oF wAr wrote: Επίσης πρόσεχε τι γράφεις και εξηγώ:
Vag_Plir wrote: Άρα οι φοιτητές που έχουν άποψη πάνω στον νόμο πλαίσιο και ψηφίζουν "ανεξάρτητο πλαίσιο" είναι κατα του νόμου ή του μεγαλύτερου μέρους αυτού
Δηλαδή θεωρείς ότι όσοι συμφωνούν με το νέο νόμο δεν έχουν άποψη. Δικαίωμά σου να το πιστεύεις αλλά δεν μπορείς να το γράφεις εδώ γιατί προσβάλλεις πολλούς. Όντως πολλοί στηρίζουν τις αλλαγές της ΝΔ στην παιδεία μόνο και μόνο επειδή το λέει το κόμμα τους, δε σημαίνει όμως ότι είναι όλοι έτσι.
ΝΑΙ στον νόμο πλαίσιο = άποψη πάνω σε αυτόν ,νομίζω ότι είναι προφανές, δεν καταλαβαίνω γιατί παρανόησες.Απλώς εκεί που διαφονούμε είναι στο ότι αν κάποιος είναι υπέρ του νόμου πλαίσιο ψηφίζει πλαίσιο ΔΑΠ
Dog oF wAr
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Dog oF wAr » Tue Mar 27, 2007 2:19 am

Η διαφωνία μας βρίσκεται εδώ.
kostas314 wrote: Το κεντρικό πολιτικό ζήτημα είναι ο νόμος πλαίσιο.
Έτσι οποιοδήποτε πλαίσιο κατατεθεί προς ψήφιση πρέπει κατά την γνώμη μου να παίρνει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα αυτό.
Τα παιδιά που το καταθέτουν θέλουν να ζητήσουν να μείνει η σχολή ανοικτή και μόνον αυτό. Δεν είναι υποχρεωμένοι να πάρουν θέση επί του νόμου πλαισίου. Ένας λόγος παραπάνω είναι ότι θέλουν να εκπροσωπήσουν ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις (πχ εμένα και εσένα).

Μάλιστα ο λόγος για τον οποίο εκφράζεις την αντίθετη άποψη είναι ο εξής
kostas314 wrote: Εν κατακλείδι το ζητούμενο είναι κάποιος να εκφέρει άποψη είτε υπέρ είτε κατά της αναδιάρθρωσης. Η μή συμμετοχή (στρουθοκαμηλισμός θα έλεγα) δεν είναι λύση του προβλήματος αλλά το παρατείνει και το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.
Ακριβώς εδώ διαφωνούμε. Το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Από την αρχή τα παιδιά που ασχολήθηκαν ξεκαθάρισαν ότι ζητούν ανοικτή σχολή ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθείς για το νόμο πλαίσιο.

Ακόμη και αν δε σε έπεισα ακόμα για το αν πρέπει το ανεξάρτητο να παίρνει θέση, αν μη τι άλλο αποσαφηνίσαμε τα σημεία διαφωνίας!

@Vag_Plir:

ΟΚ, δική μου παρανοήση, έγινε σαφής η γνώμη σου.[/quote]

Επίσης
kostas314 wrote:Εφόσον τάσσεσαι αναφανδόν υπέρ του νόμου πλαισίου && εφόσον η πεποίθηση σου αυτή είναι προϊον δική σου μελέτης και επεξεργασίας σύμφωνα με το δικό σου αξιακό σύστημα γιατί δεν θέλεις να υποστηρίξεις την άποψη σου στη γενική συνέλευση?
Διότι διαφωνούμε και σε μερικά άλλα σημεία... 1ον το κατά πόσον η γενική συνελευση προσφέρεται για συζήτηση επί της ουσίας, 2ον το κατά πόσον εγώ θα βγω να πω τη γνώμη μου και δε θα στιγματιστώ ως "γαλάζιος" ή "ακροδεξιός" ή "παπαγαλάκι του συστήματος" και 3ον ποιος μου εγγυάται τη σωματική μου ακεραιότητα;

Συνάδελφε πιο πολιτισμένη και επί της ουσίας συζήτηση γίνεται εδώ παρά στη ΓΣ. Εφόσον η αλλαγή με την οποία συμφωνώ θα περάσει έτσι κι αλλιώς γιατί να κινδυνεύσω να πω τη γνώμη μου στη ΓΣ όταν τη λέω από εδώ και μάλιστα σε τόσο πολιτισμένο κλίμα... Εσύ τι θα έκανες στη θέση μου; (Ρητορική ερώτηση)
Last edited by Dog oF wAr on Tue Mar 27, 2007 2:31 am, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”