Η διαφωνία μας βρίσκεται εδώ.
kostas314 wrote:
Το κεντρικό πολιτικό ζήτημα είναι ο νόμος πλαίσιο.
Έτσι οποιοδήποτε πλαίσιο κατατεθεί προς ψήφιση πρέπει κατά την γνώμη μου να παίρνει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα αυτό.
Τα παιδιά που το καταθέτουν θέλουν να ζητήσουν να μείνει η σχολή ανοικτή και μόνον αυτό. Δεν είναι υποχρεωμένοι να πάρουν θέση επί του νόμου πλαισίου. Ένας λόγος παραπάνω είναι ότι θέλουν να εκπροσωπήσουν ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις (πχ εμένα και εσένα).
Μάλιστα ο λόγος για τον οποίο εκφράζεις την αντίθετη άποψη είναι ο εξής
kostas314 wrote:
Εν κατακλείδι το ζητούμενο είναι κάποιος να εκφέρει άποψη είτε υπέρ είτε κατά της αναδιάρθρωσης. Η μή συμμετοχή (στρουθοκαμηλισμός θα έλεγα) δεν είναι λύση του προβλήματος αλλά το παρατείνει και το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.
Ακριβώς εδώ διαφωνούμε. Το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Από την αρχή τα παιδιά που ασχολήθηκαν ξεκαθάρισαν ότι ζητούν ανοικτή σχολή ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθείς για το νόμο πλαίσιο.
Ακόμη και αν δε σε έπεισα ακόμα για το αν πρέπει το ανεξάρτητο να παίρνει θέση, αν μη τι άλλο αποσαφηνίσαμε τα σημεία διαφωνίας!
@Vag_Plir:
ΟΚ, δική μου παρανοήση, έγινε σαφής η γνώμη σου.[/quote]
Επίσης
kostas314 wrote:Εφόσον τάσσεσαι αναφανδόν υπέρ του νόμου πλαισίου && εφόσον η πεποίθηση σου αυτή είναι προϊον δική σου μελέτης και επεξεργασίας σύμφωνα με το δικό σου αξιακό σύστημα γιατί δεν θέλεις να υποστηρίξεις την άποψη σου στη γενική συνέλευση?
Διότι διαφωνούμε και σε μερικά άλλα σημεία... 1ον το κατά πόσον η γενική συνελευση προσφέρεται για συζήτηση επί της ουσίας, 2ον το κατά πόσον εγώ θα βγω να πω τη γνώμη μου και δε θα στιγματιστώ ως "γαλάζιος" ή "ακροδεξιός" ή "παπαγαλάκι του συστήματος" και 3ον ποιος μου εγγυάται τη σωματική μου ακεραιότητα;
Συνάδελφε πιο πολιτισμένη και επί της ουσίας συζήτηση γίνεται εδώ παρά στη ΓΣ. Εφόσον η αλλαγή με την οποία συμφωνώ θα περάσει έτσι κι αλλιώς γιατί να κινδυνεύσω να πω τη γνώμη μου στη ΓΣ όταν τη λέω από εδώ και μάλιστα σε τόσο πολιτισμένο κλίμα... Εσύ τι θα έκανες στη θέση μου; (Ρητορική ερώτηση)