Σύσταση Τμήματος Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Σύσταση Τμήματος Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Post by chriskin » Wed Jul 07, 2010 9:25 pm

απορια : στη γαλλια περασαν τις δημοσιες υπηρεσιες σε open source. αυτοι πως δουλευουν μια χαρα;

δεν ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις
τοτε μακ και παλι μακ, 3 χιλιαρικα το λαπτοπ μου με ασημενια μπογια και λειτουργικο των 50 ευρω
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Wed Jul 07, 2010 9:29 pm

μην πέφτουμε πάντα στις ίδιες λούπες .. έλεος

btw το support σε *nix είναι αρκετά πιο ακριβό από το support σε ms. Οπότε τον τεχνικό τον συμφέρει να βάλει *nix αν είναι certified :-D
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Master_ex » Wed Jul 07, 2010 9:29 pm

Και εγώ πιστεύω ότι είναι παράλογο να χρησιμοποιείς επαγγελματικά εργαλεία ( είτε από άποψη τιμής είτε από άποψη δυνατοτήτων ) από τη στιγμή που κάνεις ερασιτεχνική χρήση.

Εγώ άλλη απορία έχω. Κάθε καημένο μαγαζάκι που μπορεί να έχει ένα pc με παράνομο os για να παίζει πασιέντζα or something θα πληρώνει πρόστιμο τώρα?

Προφανώς ναι, αλλά είναι λογικό? Νομίζω παλιότερα υπήρχε αντίστοιχος νόμος αλλά αφορούσε επιχειρήσεις με >50 υπαλλήλους, πράγμα σχετικά λογικό.

Γενικά σχετικά με το software χωράει πολλή συζήτηση...
nickpro wrote:Επίσης το θέμα Linux άστο, γιατί δεν μιλάμε αποκλειστικά για πληροφορικάριους
Ποιός μίλησε για πληροφορικάριους? Νομίζω η M$ και κάθε M$ θα προτιμούσε να γίνεται χρήση αποκλειστικά των προϊόντων της και ας υπήρχαν τα "πειρατικά" παρά να μην έχανε κέρδη αλλά να υπήρχαν και άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα.

Το λέω αυτό γιατί πιστεύω ότι αν πρωτοπιάσει κάποιος pc με linux or something στα χέρια του από μικρός τότε τα WIndows θα του φαίνονται περίεργα στη χρήση.
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
nickpro
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by nickpro » Wed Jul 07, 2010 9:38 pm

chriskin wrote:απορια : στη γαλλια περασαν τις δημοσιες υπηρεσιες σε open source. αυτοι πως δουλευουν μια χαρα;
Στην Γαλλία, όχι στο Ελλάντα.
Master_ex wrote:
nickpro wrote:Επίσης το θέμα Linux άστο, γιατί δεν μιλάμε αποκλειστικά για πληροφορικάριους
Ποιός μίλησε για πληροφορικάριους? Νομίζω η M$ και κάθε M$ θα προτιμούσε να γίνεται χρήση αποκλειστικά των προϊόντων της και ας υπήρχαν τα "πειρατικά" παρά να μην έχανε κέρδη αλλά να υπήρχαν και άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα.

Το λέω αυτό γιατί πιστεύω ότι αν πρωτοπιάσει κάποιος pc με linux or something στα χέρια του από μικρός τότε τα WIndows θα του φαίνονται περίεργα στη χρήση.
Ναι, αλλά πόσοι είναι αυτοί? Μακάρι να ήταν όλοι.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by mikem4600 » Wed Jul 07, 2010 10:05 pm

chriskin wrote:δεν ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις
τοτε μακ και παλι μακ, 3 χιλιαρικα το λαπτοπ μου με ασημενια μπογια και λειτουργικο των 50 ευρω
Ναι, σίγουρα. Θα είναι σαν Yugo με κολλημένο σηματάκι μερσεντέ στο καπώ. :smt040
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Jul 08, 2010 9:20 pm

η κατι παει λαθος με το παραδειγμα σου η δεν καταλαβα ακριβως τι ειπες
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”