Το βιασμό της μέσα σε υπό κατάληψη σχολείο κατήγγειλε 16χρον

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
ARCHON
bit level
bit level

Post by ARCHON » Thu Nov 02, 2006 7:16 am

:shock: ...ρε παιδιά ότι και να έγινε που αυτό πρέπει να το κρίνουν άλλοι και όχι όπως πάλι τα μίντια εν ελλαδιστάν πρώτα πάλι μόνα τους κάνουν, καταδείχνει για ακόμα μία φορά εκτός της εντελώς χάλια ποιότητας εκπαίδευση στα ελληνικά σχολεία και την μιντιακή μας παδεία γενικότερα .:???:
Συμφωνώ με τας φωνάς άνωθεν , η Τατιάνα και ο Ευάγγελος το έχουν παρασέσει κατά πολύ μα πάρα πολύ.. προσωπικά έχω σταματήσει να βλεπω Τ-Β εδώ και καιρό αλλά πάντα κάτι ακούω από φίλους κτλ..
Βλέπονται αυτά τα πράγματα ? ε, όχι.. τους βάζουμε και στο καθιστικό μας :razz: αυτοί είναι εκ γενηθής αbnόrmalοι ρε παίδες.. :-p
Q: To be OR to be an Open sourcer..?

A: To be AND to be an Open sourcer..!

That really makes a difference, anyway whenever there is something "wrong" the answer to fix it has to be always logical ;)
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Thu Nov 02, 2006 10:55 am

το χτεσινό ήταν εμετικό
ράνια
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ράνια » Thu Nov 02, 2006 11:53 am

Ειλικρινά νομίζω ότι ζω σε άλλο κόσμο. Προσωπικά πήγα σε ιδιωτικό και ούτε καταλήψεις κάναμε, στο σχολείο πηγαίναμε ευπρεπώς ντυμένοι και γινόταν μάθημα. Δεν έχω κάτι με τα δημόσια απλώς τα δημόσια της γειτονιάς μου ήταν από τα χειρότερα και προτιμήσαμε να πάω σε ιδιωτικό.

Θεωρώ ότι η κατάσταση έχει φύγει εκτός ελέγχου! Τι θα πει κάνω κατάληψη? Να κάνω κατάληψη γιατί θέλω να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μου αλλά όχι έτσι, ήρεμα και πολιτισμένα, χωρίς να τα σπάω όλα και με επίβλεψη ενηλίκων. Δεν ξέρω τι έγινε στην περίπτωση της κοπέλας ίσως και να μη μάθουμε. Ευθύνες πρέπει να αποδωθούν σε αυτούς που δεν ήταν εκεί να επιβλέψουν αλλά και στους γονείς.

Να μου πεις τι να κάνουν όμως και οι γονείς? Όταν η τηλεόραση και τα περιοδικά προβάλλουν πρότυπα που από τα 12 έχουν σχέσεις και βάφονται και φτιάχνονται τι να σου κάνουν κι οι γονείς? Τουλάχιστον τις ώρες που λείπουν από το σπίτι δεν μπορούν να τα ελέγξουν. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι σωστή διαπαιδαγώγηση από την αρχή και προσοχή στο τι παρακολουθούν και διαβάζουν. Προσωπικά περιοδικά τύπου Cosmopolitan τα θεωρώ γελοία, πόσο μάλλον αν τα διαβάζει ένα 15χρονο! Ε τότε τι αρχές να πάρει από τέτοια περιοδικά? Πώς να κάνει σχέση και μάλιστα ολοκληρωμένη όταν δεν ξέρει ακόμα τι θέλει?

Στην εταιρεία που δουλεύω συνεργαζόμαστε με πολλά περιοδικά και ένα από αυτά είναι ένα κοριτσίστικο που απευθύνεται σε ηλικίες 10-15. Το ξεφυλλίζαμε μια μέρα και είχε μια μόνιμη στήλη όπου πήγαινε ένα κοριτσάκι στο περιοδικό και το βάφανε, το χτενίζανε κλπ. Το συγκεκριμένο τεύχος είχε ένα 12χρονο, που μάλιστα την αίτηση για να πάει την είχε κάνει η μητέρα του! :shock: Η ένα ρεπορτάζ που είχα πετύχει στις "ειδήσεις" του σταρ για τη μόδα που ακολουθούν τα παιδία στα σχολεία και μιλούσε μια κοπέλα η οποία είπε "Εγώ μπορεί να αργήσω την πρώτη ώρα στο σχολείο γιατί μπορεί να πετάει κάποια τούφα από τα μαλλιά μου και θα πρέπει να κάτσω να τη φτιάξω!" Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά? Οι γονείς πού είναι? Οι καθηγητές πού είναι? Ακούω για περιπτώσεις που καπνίζουν μέσα στις αίθουσες, που ακούνε μουσική, που σηκώνονται και φεύγουν χωρίς να τους λέει κανείς τίποτα... Μα άμα κάποιος δεν τα διαπαιδαγωγίσει σωστά πώς να μην καταντήσουν έτσι?

Στο σχολείο πας για να μάθεις γράμματα, δεν πας ούτε για να βρεις γκόμενο/γκόμενα ούτε για να έχεις μαλλί κομμωτηρίου ούτε για να φορέσεις τα πανάκριβα ρούχα... Αυτά κάντα στην ηλικία που πρέπει και πάντως όχι στο σχολείο το οποίο έχει πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Άμα δε θες να μάθεις γράμματα, πήγαινε σε ένα τεχνικό σχολειό, πήγαινε σε κάποιο ιδιωτικό να μάθεις μια τέχνη ή μην πας πουθενά, πιάσε μια δουλειά, ντροπή δεν είναι, αλλά μην εμποδίζεις κι αυτούς που θέλουν να μάθουν. Αν τα παιδιά στα σχολεία πήγαιναν συνειδητοποιημένα (και οι καθηγητές έκαναν κι αυτοί τη δουλειά τους όπως πρέπει) θα είχαμε γλυτώσει και από τα φροντιστήρια και από την παιδική εγκληματικότητα και από εκτρώσεις...

Συγνώμη για το μεγάλο post και για το ότι βγήκα λίγο εκτός θέματος αλλά η όλη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία με εξοργίζει!
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Thu Nov 02, 2006 12:50 pm

Μαζί σου Ράνια!!!
Οι γονείς παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία...
Αλλά όταν και οι ίδιοι δεν έχουν την απαραίτητη παιδεία ή δεν συνειδητοποιούν πόσο χρόνο χρειάζεται να αφιερώσουν στα παιδιά τους ή ελκύονται εύκολα από το χρήμα και θυσιάζουν την παιδικότητα του σπλάχνου τους τότε...κλάφτα Χαράλαμπε...
Και δεν είναι οι μόνοι...και οι λοιποί συνειδητοποιημένοι πρέπει να πάρουν θέση...αλλά όλοι συγκρατούνται σαν σε νάρκωση...λες και μας χορηγούν καθημερινά μορφίνη για να είμαστε σε καταστολή...ας κλείσουμε όλοι τηλεοράσεις, ας μην πλησιάσουμε περίπτερο για περιοδικά...αλλά βρίσκουν το κουμπί μας γιατί οι κύριοι έχουν επιστρατεύσει όλους τους ειδήμονες της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης -αν κάτι τέτοιο υπάρχει- για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους...γιατί δεν βαριέσαι εκείνοι θα βγάλουν το μαρουλάκι τους και μετά έφυγαν...θα τους φάει κάποια μέρα το μαύρο σκοτάδι και σκοτίστηκαν τι γίνεται με τις γενιές που θα έρθουν...
Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη για το έντονο ύφος μου αλλά κάποια πράγματα αν μη τι άλλο είναι απλά τραγικά και σου φέρνουν τρέλα και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να γίνονται...

Να παραθέσω και εγώ όπως και αλλού είχα πει ότι και στο σχολείο μου που ήταν δημόσιο είχαμε κάνει κατάληψη αλλά τέτοια χάλια δεν είχαμε...συμφωνώ με την Ράνια ότι μπορεί να γίνει και πολιτισμένα...

Και τέλος να παραθέσω για να μην ξεχνιόμαστε και την υπόθεση του Alex...τα media έτριβαν τα χέρια τους...το Alter όλο το καλοκαίρι δεν είχε άλλο θέμα...και το αποτέλεσμα...στις οθόνες σας...

Ευχαριστώ πολύ!
S.S.D.D.
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Thu Nov 02, 2006 1:29 pm

Προσοχή: Ακολουθεί μεγάλο πόστ...

Δεν μπορώ να ακούω 20χρονους να μιλάνε σαν 80ρηδες αηδιασμένοι από την "κατάντια" της νέας γενιάς... :!::!:

"Παραβατικές" και "περίεργες" συμπεριφορές από παιδιά υπήρχαν πάντα. Η μόνη διαφορά μεταξύ της εποχής που εγώ ήμουν στο λύκειο με την τωρινή εποχή είναι ότι τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους τεχνολογία για να καταγράψουν τις συμπεριφορές τους αυτές και να τις δείξουν στους συνομήλικους τους.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το ποσοστό των νέων που κάνουν τέτοια πράγματα σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερο από το ανάλογο ποσοστό 5-10 χρόνια πριν. Άντε να διαφέρουν κατά 1-2%, και πολύ λέω... Απλά σήμερα οι συμπεριφορές αυτές προβάλλονται πολύ περισσότερο από τα ΜΜΕ, στο γενικότερο πλαίσιο της τρομολαγνίας και της καταστροφολογίας που επικρατεί... (Τα παιδιά μας θα γίνουν π@@τάνες/πρεζάκια/ravers... Θα πεθάνουμε όλοι από γρίπη ασιατική/πουλερικών/αγελάδων... παραδείγματα υπάρχουν πολλά)

Συμφωνώ μαζί σας για τις επικρίσεις εναντίον των ΜΜΕ και ιδίως αυτών που προσπαθούν να μας επιβάλλουν έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, αλλά δεν πιστεύω ότι οι ανήλικοι επηρεάζονται σε μεγαλύτερο ποσοστό από τέτοια πράγματα απ'όσο πριν από 10 χρόνια...

Υ.Γ. Τελείωσα το λύκειο πρίν από 10 χρόνια, σε επαρχιακή πόλη (σύνολο 4 λύκεια + 2 τεχνικά). Έχω να σας αναφέρω πολλά παραδείγματα για σεξ, ναρκωτικά, όργια, καταλήψεις και άλλα πολλά που θα κάνανε τον αξιότιμο κο. Ευαγγελάτο να χτυπήσει 80ρια στις θεαματικότητες. Αλλά όλα αυτά γινόταν από ένα ελάχιστο ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού της πόλης, που πιστεύω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό...
It is by will alone I set my mind in motion...
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Thu Nov 02, 2006 1:45 pm

Δίκιο έχεις...οπότε το πρόβλημα σήμερα είναι τα media ή το ότι ακόμα παραμένει το πρόβλημα της σωστής διαπαιδαγώγησης ή και τα δύο ή κάτι άλλο?
Δεν νομίζω ότι μιλάω σαν 80ρης απλά εκθέτω τον προβληματισμό μου... ;)
S.S.D.D.
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Thu Nov 02, 2006 1:55 pm

Το πρόβλημα παραμένει η σωστή διαπαιδαγώγηση μιας μερίδας νέων. Απλά τα ΜΜΕ προβάλλουν τις πράξεις της μερίδας αυτής πολύ περισσότερο, υποννοώντας ότι το πρόβλημα επεκτείνται σε όλη τη νεολαία...

Υ.Γ. Αυτό για τους 80ρηδες δεν πήγαινε σε κάποιον συγκεκριμένα, αλλά γενικά, επειδή παρατηρώ το φαινόμενο όλο και πιο συχνά τελευταία...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Thu Nov 02, 2006 1:58 pm

συμφωνώ με nap, αυτό που έχει αλλάξει είναι η τρομολαγνεία και γενικά το σκουπιδαριό των ΜΜΕ.

Οχι ότι δεν θα πρέπει να μαζέψουν λίγο τα σχολεία...
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Thu Nov 02, 2006 1:59 pm

Συμφωνούμε!
No offence taken mate... ;)
S.S.D.D.
ράνια
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ράνια » Thu Nov 02, 2006 2:21 pm

Και στη δική μου εποχή γινόντουσαν αυτά δεν αντιλέγω και πιο παλιά, εξάλλου είπα και περιστατικά που ακούω από φίλους μου, απλώς εγώ δεν τα έζησα. ;)
Νομίζω πάντως όμως ότι το φαινόμενο όσο πάει και αυξάνεται και δε μπορούμε να μιλάμε για ελάχιστο ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε εγκληματικότητα / βία αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς στο σχολείο, όπου το "ανάρμοστη" συμπεριλαμβάνει και τις περιπτώσεις ντυσίματος / βαψίματος / χτενίσματος / καπνίσματος κλπ που ανέφερα.
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Thu Nov 02, 2006 2:41 pm

Ποιος θα ορίσει τι είναι "ανάρμοστο"; Η κοινωνία (δηλαδή εμείς οι ίδιοι) υποθέτω και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε.
Η κοινωνία όμως εξελίσσεται και κάτι που θεωρούνταν "ανάρμοστο" κάποτε, μπορεί τώρα να είναι αποδεκτό...

Έτσι και στα 60s ανάρμοστοι θεωρούνταν οι "γιεγιεδες", στα 80s ανάρμοστοι θεωρούνταν οι ροκάδες, έτσι και εσύ θεωρείς ανάρμοστο κάτι που απλά απαγορευόταν στο δικό σου σχολείο (το οποίο ως ιδιωτικό, όπως αναφέρεις παραπάνω, ίσως ήταν και λίγο πιο αυστηρό σε τέτοια θέματα)...

Προσωπικά πιστεύω ότι τους καθηγητές σε ένα σχολείο δεν πρέπει να τους ενδιαφέρει η εξωτερική εμφάνιση ενός μαθητή ή οι μουσικές του επιλογές, αλλά η διαμόρφωση του χαρακτήρα του και η διαπαιδαγώγησή του. Αυτά είναι κόμπλεξ παλαιότερων δεκαετιών που κάποτε επιτέλους πρέπει να ξεπερστούν...
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Thu Nov 02, 2006 2:45 pm

Υπάρχει μια σχετικότητα...αλλά και μια πάγια γραμμή...
S.S.D.D.
ράνια
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ράνια » Thu Nov 02, 2006 2:48 pm

Δεν μίλησα για μουσικές προτιμήσεις ούτε για εξωτερική εμφάνιση. Όταν όμως το 15χρονο πηγαίνει με το μίνι στο σχολείο και βάφεται σαν ****** νομίζεις ότι το κάνει για να παρακολουθήσει καλύτερα το μάθημα :?:
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Thu Nov 02, 2006 6:42 pm

λες..?

Ο.ο

ίσος ο δάσκαλος λέει να χαρίσει έτσι κανα βαθμό...? :smt082
Image
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu Nov 02, 2006 7:57 pm

Nap

Δεν εχω το χρονο να το αναλυσω πολυ, αλλα θα πω 2 πραγματακια γιατι δεν συμφωνω μαζι σου στο θεμα αυτο
Δεν μπορώ να ακούω 20χρονους να μιλάνε σαν 80ρηδες αηδιασμένοι από την "κατάντια" της νέας γενιάς...
Θελω να σου πω οτι πραγματικα τα πραγματα εχουν αλλαξει πολυ τα τελευταια χρονια(5 π.χ.), και αν θελεις μιλα με εκπαιδευτικους στο θεμα αυτο...

Πολυ συνοπτικα θα σου πω το εξης που θεωρω σημαντικο λογο (προφανως οχι τον μονο λογο, αλλα πολυ σημαντικο)

Η δικη μου γενια ('84 ειμαι) μεγαλωσε με τον Αιμιλιο το Μηλο τη Φρουτοποιια και το "Φα διεση ο φιογκος και ο ρουχλας ειναι Λα" (για οποιους τα θυμουνται) και με κρατικη τηλεοραση, και πολλοι χωρις τηλεοραση η με 1 ανα σπιτι (ευκολο να το ελεγξεις)
Το θεμα λοιπον δεν ειναι οτι η τηλεοραση προβαλει περισσοτερο τα περιστατικα (προφανως και ετσι ειναι) αλλα και οτι τα παιδακια βλεπουν βιαια προγραμματα που πριν δεν ειχαμε την δυνατοτητα να δουμε ειτε γιατι μας ελεγχαν ειτε γιατι δνε ειχαμε τη δυνατοτητα (ελεω κρατικης, οχι, δεν ειμαι ΚΚΕ και ας ακουγεται ετσι :-P )

Το ξαδερφακι μου 10 ετων εχει τη δυνατοτητα να δει εικονες απο το rotten.com Δεν πιστευω καποιος απο εσας να ειχε δει κατι τετοιο στα 8 του π.χ. ;)
Aν αμφιβαλεις για το ποσο επιδρουν οι σκηνες βιας σε μικρα παιδια, σε προσκαλω να παρεις το μαθημα της Ψυχολογιας απο το Μ+Ε για να δεις και μονος σου (ειναι επιλογης και σχετικα ενδιαφερον και ειναι και χειμερινου) αυτα τα ολιγα απο εμενα ;)

Υγ. Προσωπικα πιστευω οτι ειναι κοντα και η μερα που καποιος μαθητης θα μπει και θα σκοτωσει κοσμο στο σχολειο (μαντευω στην Κρητη επειδη εχουν οπλα ΟΛΟΙ) και μακαρι να βγω ψευτης
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Thu Nov 02, 2006 8:25 pm

Ganther++!
ράνια++!
Συμφωνώ απόλυτα!Δεν λέω ότι τα παιδιά όταν πήγαινα εγώ σχολείο ήταν αγγελούδια αλλά όποιος θυμάται πως πήγαιναν τα παιδιά σχολείο τότε και πως πάνε σήμερα θα καταλάβει τεράστια διαφορά. Και αυτό που λέει η ράνια για τα περιοδικά για κοριτσάκια είναι μια πραγματικότητα και αυτό που λέει ο Ganther είναι πραγματικότητα με τα παιδικά!!!Ανοίγω το σ/κ η κακόμοιρη να δω κανένα παιδικούλι να φτιάξει η διάθεση μου και πέφτω όλο σε κάτι περίεργα που έχουν ένα μάτσο βία.Μόνο τα στρουμφάκια απέμειναν.

[off]Ganther, τι μου θύμισες τώρα με το ρούχλα και όλους αυτούς...[/off]
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
ράνια
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ράνια » Thu Nov 02, 2006 9:19 pm

Ganther wrote:

Υγ. Προσωπικα πιστευω οτι ειναι κοντα και η μερα που καποιος μαθητης θα μπει και θα σκοτωσει κοσμο στο σχολειο (μαντευω στην Κρητη επειδη εχουν οπλα ΟΛΟΙ) και μακαρι να βγω ψευτης

Είπα να μην το αναφέρω αυτό...

Ganther++
dimitra++

[off]Ομοίως για το ρούχλα :lol: [/off]
cactus
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by cactus » Thu Nov 02, 2006 10:56 pm

Για να εξισορροπίσουμε τα μέτωπα...ψηφίζω nap!

Αλάνθαστος! Όντως απλά πρόκειται για εξέλιξη. Το τι είναι σωστό και τι αρμοστό βασίζεται σε ηθικές...εμείς χρησιμοποιούμε την χριστιανική...'ντάξει...(btw άλλος ένας λόγος που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την εξέλιξη).

Όσον αφορά το rotten και τις σκηνές βίας, δεν διαφωνεί κανείς...αλλά δε μπορεί κανείς να αποκόψει τα παιδιά απο μια πραγματικότητα, χρειάζονται διαπεδαγώγηση για την αντιμετωπίσουν.

Τώρα για την Κρήτη...τι να πώ...οι άνθρωποι έχουν όπλα απο τον πόλεμο και μετά, με συνεχή ανατροφοδότηση νέου υλικού, δεν είναι πια πρόβλημα αυτό για κείνη την κοινωνία, το ΄χει αποδεχτεί, το έχει αφομοιώσει πιστεύω. Και έπειτα είναι η άμυνα τους...
Πιο εύκολα να συμβεί αυτό που λες σε άλλη περιοχή.
laikedelic !
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Thu Nov 02, 2006 11:28 pm

ράνια wrote:Δεν μίλησα για μουσικές προτιμήσεις ούτε για εξωτερική εμφάνιση. Όταν όμως το 15χρονο πηγαίνει με το μίνι στο σχολείο και βάφεται σαν ****** νομίζεις ότι το κάνει για να παρακολουθήσει καλύτερα το μάθημα :?:
Νομίζω ότι το κάνει γιατί την εκφράζει, γιατί είναι μόδα, γιατί είναι ιν, όπως θες πές το. Για τον ίδιο λόγο που και το άλλο 15χρονο πάει στο σχολείο με σκουλαρίκια, μαλλιά κλπ, κλπ. Για τον ίδιο λόγο που πριν 20 χρόνια πηγαίναν στο σχολείο με παντελόνι-καμπάνα και μαλλί άφρο :afro:. Δεν νομίζω ότι το κάνει γιατί έχει αλλοτριωθεί, γιατί είναι π@@τάνα, γιατί το μόνο που το νοιάζει είναι να κάνει σεξ (τουλάχιστον για το 95+% των 15χρονων). Και πιστεύω ότι το πως πάει το 15χρονο στο σχολείο δεν πρέπει να επηρεάζει τον καθηγητή στο να του μεταδώσει γνώση και να το διαπαιδαγωγήσει...

Ganther, κι εγώ με αυτά μεγάλωσα (αν και 5 χρόνια μεγαλύτερός σου). Αλλά και με το Ninja Boy που τους έδερνε όλους, και με ταινίες όπως το Rocky και το Rambo (και αργότερα με Nightmare on Elm Steet και τα συναφή). Βίαια προγράμματα και εικόνες πάντα μπορούσαν να δουν τα παιδιά. Το ζήτημα είναι ο έλεγχος που γίνεται από τους γονείς (που συμπεριλαμβάνεται στο γενικότερο πρόβλημα της "διαπαιδαγώγησης")...
N@z_Plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by N@z_Plir » Fri Nov 03, 2006 7:37 am

τι λέγατε πιο πάνω?υπερπροβολή κάποιον γεγονότων από τα μμε?παραπληροφόρηση? ε όχι και όλη η κρήτη έχει όπλα και είναι η άμυνα μας?έλεος....αυτό συμβαίνει σε μία δύο περιοχές της κρήτης(εκεί όντως υπάρχει πρόβλημα)....μη γενικεύουμε τόσο εύκολα...κι αυτό το λέω γιατί είναι σύνδρομο της εποχής: η γενίκευση....
άντε μη φέρω τη μπερέτα από το σπίτι και τα κάνω εδώ όλα... :smt071 :smt070 :smt068 :smt067
:-D :-D :-D :-D

cactus wrote:Τώρα για την Κρήτη...τι να πώ...οι άνθρωποι έχουν όπλα απο τον πόλεμο και μετά, με συνεχή ανατροφοδότηση νέου υλικού, δεν είναι πια πρόβλημα αυτό για κείνη την κοινωνία, το ΄χει αποδεχτεί, το έχει αφομοιώσει πιστεύω. Και έπειτα είναι η άμυνα τους...
Πιο εύκολα να συμβεί αυτό που λες σε άλλη περιοχή.
βασικά εγώ δεν κατακρίνω ούτε με ενοχλεί η εμφάνιση κάποιου, άλλωστε τη μόδα πάντοτε κάποιοι την ακολουθούσαν πιστά άλλοι όχι....αυτό που κατακρίνω και με ενοχλεί είναι ο τρόπος ζωής μας που αμερικανοποιείται(νομίζω είναι κατανοητός ο όρος...)
και κάτι τελευταίο μια και λέμε για γενιές....πως χωρίζονται οι γενιές των τελευταίων 30 χρόνων?
Maverick
byte level
byte level

Post by Maverick » Fri Nov 03, 2006 11:22 am

Η κοινωνία όπως λετε και παραπάνω εξελίσσεται και πρέπει να εξελίσσεται. Άλλο όμως η εξέλιξη και άλλο η κατάντια και η ξεφτίλα! Και εγώ δεν έχω πολλά χρόνια που τελείωσα το σχολείο. Εάν εσείς ζήσατε παρόμοια περιστατικά δεν το γνωρίζω αλλά εγώ τόσο τραβηγμένα πράγματα δεν είχα ζήσει. Άντε να υπήρχε το κλασικό *****ακι που πήγαινε με όλους κσι οι γνωστές ιστορίες της 5ήμερης.
Το να βάλει μία κοπέλα φούστα στο σχολείο σίγουρα δεν είναι ατόμπημα και σιγά το πράγμα. Στο κάτω κάτω και όταν έκανα μάθημα με την στολή στην Κύπρο για 2 χρόνια δεν έχασα τίποτα από την προσωπικότητα μου. Ίσα ίσα που δεν είχα και την σκασίλα κάθε μέρα τί θα φορέσω και αισθανόμουν ότι μέσα στο σχολείο δεν υπάρχει αυτή η δίακριση και η προσπάθεια του "να ξεχωρίζω εμφανισιακα φορώντας ότι πιο ακριβό ή πιο extreme υπάρχει" που ένιωθα στην Ελλάδα. Μέσα στο σχολείο δεν υπάρχει μόνο το παιδαγωγικό μέρος. Μέσα στο σχολείο διαμορφώνονται χαρακτήρες. Οι αξίες του παιδιού δίνονται από την οικογένεια και πρέπει να συμπληρώνονται από το σχολείο.
Για εμένα η μεγαλύτερη ευθύνη όμως για την σημερινή κατάσταση ανήκει στην οικογένεια. Δεν γίνεται απο την μία να κατηγορείς τους καθηγητές, το κράτος, την κοινωνία κτλ κτλ και από την άλλη να μαθαίνεις το παιδί σου να μην εκτιμά και να μην σέβεται τον ρόλο και την αξία του σχολείου. Θες το σχολείο να είναι χώρος παιδείας? Τότε μάθε στον γιο ή στην κόρη σου να συμπεριφέρεται ανάλογα. Μάθε τους να σέβονται τον χώρο και την διαδικασία. Μπορεί οι καθηγητές να είναι ασχετοι, να μην υπάρχουν εργαστήρια, χώροι κ.ο.κ. αλλά εσύ οφείλεις να είσαι υπόδειγμα. Όταν η κοπέλα πηγαίνει ντυμένη σαν να πηγαίνει στα μπουζούκια (άλλο το αν μου αρέσε και μου αρέσει να τα βλέπω όλα φάτσα φόρα), και με συμπεριφορά cosmogirl και ο νεαρός με τα σκουλαρίκια, το τσιγαράκι στο χέρι και με ύφος 1000 καρδιναλίων, τότε τα χάλια αυτά θα υπάρχουν. Η συμπεριφορά (μέρος της οποίας αποτελεί και η εξωτερική εμφάνιση στο χώρο του σχολείου) φυσικά και πρέπει να ενδιαφέρει τους καθηγητές όχι στο πλαίσιο του κομπλεξ αλλά στο πλαίσιο της διαπαιδαγώγησης. Κάποιες αξίες είναι αδιαπραγμάτευτες και εαν οι αξίες αυτές δεν ιοθετούνται τότε όλη η κοινωνία σαπίζει.
Προσωπικά δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος και πιστεύω ότι απλά είμαστε σε μία περίοδο μετάβασης. Ζούμε αυτά που άλλες χώρες πέρασαν πριν από 1-2 δεκαετίες αλλά τα ζούμε πιο έντονα. Ελπίζω ότι θα ξαναβρούν όλα τον δρόμο τους σιγά σιγά αρκεί να δούμε τα προβλήματα ρεαλιστικά και να μην υπάρχει αυτό το κυνήγι μαγισσών που δεν οδηγεί πουθενά.
To you I'm an atheist; to God, I'm the Loyal Opposition.
Woody Allen
Image
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Fri Nov 03, 2006 12:08 pm

Maverick++

Είναι γενικότερο θέμα παιδείας...από όλους!
Δεν είναι κανείς κατά της εξέλιξης αλλά όχι και στις μεταλλάξεις...
Δηλαδή αν όλοι εξελιχθούν σε αυτό το "είδος" -ας μου επιτραπεί- τι θα γίνει η κοινωνία μας γενικότερα?
Και να παραθέσω προς διασκεδασμό εντυπώσεων αμφότερων των πλευρών την γαλλική ταινία "Ghetto 13".
S.S.D.D.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”