Ειλικρινά νομίζω ότι ζω σε άλλο κόσμο. Προσωπικά πήγα σε ιδιωτικό και ούτε καταλήψεις κάναμε, στο σχολείο πηγαίναμε ευπρεπώς ντυμένοι και γινόταν μάθημα. Δεν έχω κάτι με τα δημόσια απλώς τα δημόσια της γειτονιάς μου ήταν από τα χειρότερα και προτιμήσαμε να πάω σε ιδιωτικό.
Θεωρώ ότι η κατάσταση έχει φύγει εκτός ελέγχου! Τι θα πει κάνω κατάληψη? Να κάνω κατάληψη γιατί θέλω να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μου αλλά όχι έτσι, ήρεμα και πολιτισμένα, χωρίς να τα σπάω όλα και με επίβλεψη ενηλίκων. Δεν ξέρω τι έγινε στην περίπτωση της κοπέλας ίσως και να μη μάθουμε. Ευθύνες πρέπει να αποδωθούν σε αυτούς που δεν ήταν εκεί να επιβλέψουν αλλά και στους γονείς.
Να μου πεις τι να κάνουν όμως και οι γονείς? Όταν η τηλεόραση και τα περιοδικά προβάλλουν πρότυπα που από τα 12 έχουν σχέσεις και βάφονται και φτιάχνονται τι να σου κάνουν κι οι γονείς? Τουλάχιστον τις ώρες που λείπουν από το σπίτι δεν μπορούν να τα ελέγξουν. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι σωστή διαπαιδαγώγηση από την αρχή και προσοχή στο τι παρακολουθούν και διαβάζουν. Προσωπικά περιοδικά τύπου Cosmopolitan τα θεωρώ γελοία, πόσο μάλλον αν τα διαβάζει ένα 15χρονο! Ε τότε τι αρχές να πάρει από τέτοια περιοδικά? Πώς να κάνει σχέση και μάλιστα ολοκληρωμένη όταν δεν ξέρει ακόμα τι θέλει?
Στην εταιρεία που δουλεύω συνεργαζόμαστε με πολλά περιοδικά και ένα από αυτά είναι ένα κοριτσίστικο που απευθύνεται σε ηλικίες 10-15. Το ξεφυλλίζαμε μια μέρα και είχε μια μόνιμη στήλη όπου πήγαινε ένα κοριτσάκι στο περιοδικό και το βάφανε, το χτενίζανε κλπ. Το συγκεκριμένο τεύχος είχε ένα 12χρονο, που μάλιστα την αίτηση για να πάει την είχε κάνει η μητέρα του!

Η ένα ρεπορτάζ που είχα πετύχει στις "ειδήσεις" του σταρ για τη μόδα που ακολουθούν τα παιδία στα σχολεία και μιλούσε μια κοπέλα η οποία είπε "Εγώ μπορεί να αργήσω την πρώτη ώρα στο σχολείο γιατί μπορεί να πετάει κάποια τούφα από τα μαλλιά μου και θα πρέπει να κάτσω να τη φτιάξω!" Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά? Οι γονείς πού είναι? Οι καθηγητές πού είναι? Ακούω για περιπτώσεις που καπνίζουν μέσα στις αίθουσες, που ακούνε μουσική, που σηκώνονται και φεύγουν χωρίς να τους λέει κανείς τίποτα... Μα άμα κάποιος δεν τα διαπαιδαγωγίσει σωστά πώς να μην καταντήσουν έτσι?
Στο σχολείο πας για να μάθεις γράμματα, δεν πας ούτε για να βρεις γκόμενο/γκόμενα ούτε για να έχεις μαλλί κομμωτηρίου ούτε για να φορέσεις τα πανάκριβα ρούχα... Αυτά κάντα στην ηλικία που πρέπει και πάντως
όχι στο σχολείο το οποίο έχει πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Άμα δε θες να μάθεις γράμματα, πήγαινε σε ένα τεχνικό σχολειό, πήγαινε σε κάποιο ιδιωτικό να μάθεις μια τέχνη ή μην πας πουθενά, πιάσε μια δουλειά, ντροπή δεν είναι, αλλά μην εμποδίζεις κι αυτούς που θέλουν να μάθουν. Αν τα παιδιά στα σχολεία πήγαιναν συνειδητοποιημένα (και οι καθηγητές έκαναν κι αυτοί τη δουλειά τους όπως πρέπει) θα είχαμε γλυτώσει και από τα φροντιστήρια και από την παιδική εγκληματικότητα και από εκτρώσεις...
Συγνώμη για το μεγάλο post και για το ότι βγήκα λίγο εκτός θέματος αλλά η όλη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία με εξοργίζει!