Σχετικά με τα συγγράμματα, to-cut-the-long-story-short (αν το έχω καταλάβει κι εγώ καλά), από τη επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2008-09):
[1]. Για κάθε μάθημα πρέπει να υπάρχουν δύο τουλάχιστον (ή δύο ακριβώς, δεν είμαι βέβαιος) εναλλακτικά συγγράμματα. Ο διδάσκων αποφασίζει ποιά είναι αυτά και η Γ.Σ. του Τμήματος τα εγκρίνει.
[2]. Τα Πανεπιστήμια προμηθεύονται αντίτυπα από όλα τα συγγράμματα που προτάθηκαν (αλλά αν οι φοιτητές είναι πχ. 100, τα ΑΕΙ δεν οφείλουν να αγοράσουν 2x100, εδώ φαίνεται να υπάρχει κάποιο ζήτημα εφαρμογής του νόμου...)
[3]. Κάθε φοιτητής διαλέγει ποιό από τα προτεινόμενα συγγράμματα θα πάρει. Η βιβλιοθήκη οφείλει να έχει κάποιο απόθεμα (πχ. ίσο με το 10% του διανεμόμενου αριθμού) από όλα τα προταθέντα συγγράμματα.
[4]. Όταν λέμε 1 "σύγγραμμα" δεν εννοούμε, κατ' ανάγκην, 1 βιβλίο. Μπορεί νάναι Ν βιβλία/τόμοι, που - όλοι μαζί - καλύπτουν, στοιχειοθετημένα, το γνωστικό αντικείμενο του μαθήματος (πχ. το ένα σύγγραμμα που πρότεινα για το 2008-09 στο μάθημα "Ασφάλεια ΠΣ" αποτελείται από δύο βιβλία).
[5]. Κάποιο ή όλα από τα διανεμόμενα συγγράμματα μπορεί νάναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα (πχ. το ένα σύγγραμμα που πρότεινα για το 2008-09 στο μάθημα "Ασφάλεια ΠΣ" είναι στα αγγλικά).
Ελπίζω να σας βοήθησα λίγο. Επίσης, ελπίζω να έχω καταλάβει σωστά και πλήρως (γιαυτό αμφιβάλλω...) την προβλεπόμενη διαδικασία, γιαυτό σας τη μεταφέρω με επιφύλαξη.

Τυχόν διορθώσεις και συμπληρώσεις είναι ευπρόσδεκτες και ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους βοηθήσουν (οι "ξερόλες" ας μείνουν μακριά, παρακαλώ!

).
Δ. Γκρ.
ΥΓ. Υπάρχει το ενδεχόμενο, η διαδικασία αυτή να αυξήσει το συνολικό κόστος των συγγραμμάτων και έτσι κάποιοι να πέσουν στο λάκκο που έσκαβαν για τους άλλους... Θα δείξει.