Ενταση και αλλαγες στην Παιδεια

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Ενταση και αλλαγες στην Παιδεια

Post by shodanjr_gr » Tue May 27, 2008 7:01 pm

rapadder wrote:Ρε παιδιά ο N@z_Plir έχει μια άποψη, σεβαστή, εγώ έχω μια άλλη άποψη, επίσης σεβαστή. Δεν χρειάζεται η ειρωνεία και κάθε σχετικό topic να καταλήγει σε flame...

Η άποψη του καθενός είναι σεβαστή.

Το να παρουσιάζεις την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ σου άποψη σαν ΓΕΓΟΝΟΣ, αποδεκτό από όλους...not so much.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Tue May 27, 2008 7:58 pm

dexter wrote:καλά η διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων είναι επιεικώς απαράδεκτη...
Μαζί σου! Και ερωτώ τώρα εγώ ο αφελής: Έχει αναφέρει ποτέ κανείς πουθενά τίποτα για διακοπή των δωρεάν συγγραμμάτων; :roll: Εννοώ πέρα από το τσούρμο με τις ντουντούκες στους δρόμους.

Τι σκ@τ@, άλλον νόμο-πλαίσιο διάβασα εγώ; :lol:
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Tue May 27, 2008 8:16 pm

mikem4600 wrote:Μαζί σου! Και ερωτώ τώρα εγώ ο αφελής: Έχει αναφέρει ποτέ κανείς πουθενά τίποτα για διακοπή των δωρεάν συγγραμμάτων;
Όχι μωρέ, αν είναι δυνατόν.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Tue May 27, 2008 8:31 pm

*estrngd wrote:
mikem4600 wrote:Μαζί σου! Και ερωτώ τώρα εγώ ο αφελής: Έχει αναφέρει ποτέ κανείς πουθενά τίποτα για διακοπή των δωρεάν συγγραμμάτων;
Όχι μωρέ, αν είναι δυνατόν.
Ας τον ξαναθυμηθούμε λοιπόν μαζί, από το κατευθυνόμενο in.gr... :smt031
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue May 27, 2008 8:39 pm

Θεσπίζεται πρόγραμμα διανομής συγγραμμάτων, καταργείται το ένα σύγγραμμα και θεσπίζεται πλουραλισμός στην επιλογή των συγγραμμάτων για να αποφευχθούν προβλήματα του παρελθόντος.
Μαλλον αυτο εννοει ο estrngd το οποιο παραξενευει και εμενα λιγο.Τι εννοει καταργειται το ενα συγγραμα?συμπληρωση του παρακατω ειναι ή καταργειται πληρως? :smt017
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Tue May 27, 2008 8:56 pm

mikem4600 wrote:
dexter wrote:καλά η διακοπή της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων είναι επιεικώς απαράδεκτη...
Μαζί σου! Και ερωτώ τώρα εγώ ο αφελής: Έχει αναφέρει ποτέ κανείς πουθενά τίποτα για διακοπή των δωρεάν συγγραμμάτων; :roll: Εννοώ πέρα από το τσούρμο με τις ντουντούκες στους δρόμους.

Τι σκ@τ@, άλλον νόμο-πλαίσιο διάβασα εγώ; :lol:
εγώ αναφέρθηκα μόνο στα συγγράματα γιατί για αυτά είμαι σίγουρος..και με αυτά διαφωνω και όχι με τις άλλες διατάξεις του νόμου που δεν τις γνωρίζω αρκετά καλά ώστε να εκφέρω άποψη..
το έχει αναφέρει και καθηγητής του τμηματός μας μέσα στην αίθουσα πιο συγκεκριμένα ο κ.Λυπιτάκης μας είχε πει για εντολή από το υπουργείο προς τον πρύτανη να γίνει 1 προς το παρόν το δωρεάν σύγγραμμα και μας είπε ότι για αυτό το εξάμηνο λόγω πίεσης δεν εφαρμόστηκε το μέτρο..
οπότε σίγουρα υπάρχει εντολή για διακοπή των δωρεάν συγγραμμάτων..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Tue May 27, 2008 9:01 pm

Σχετικά με τα συγγράμματα, to-cut-the-long-story-short (αν το έχω καταλάβει κι εγώ καλά), από τη επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2008-09):

[1]. Για κάθε μάθημα πρέπει να υπάρχουν δύο τουλάχιστον (ή δύο ακριβώς, δεν είμαι βέβαιος) εναλλακτικά συγγράμματα. Ο διδάσκων αποφασίζει ποιά είναι αυτά και η Γ.Σ. του Τμήματος τα εγκρίνει.

[2]. Τα Πανεπιστήμια προμηθεύονται αντίτυπα από όλα τα συγγράμματα που προτάθηκαν (αλλά αν οι φοιτητές είναι πχ. 100, τα ΑΕΙ δεν οφείλουν να αγοράσουν 2x100, εδώ φαίνεται να υπάρχει κάποιο ζήτημα εφαρμογής του νόμου...)

[3]. Κάθε φοιτητής διαλέγει ποιό από τα προτεινόμενα συγγράμματα θα πάρει. Η βιβλιοθήκη οφείλει να έχει κάποιο απόθεμα (πχ. ίσο με το 10% του διανεμόμενου αριθμού) από όλα τα προταθέντα συγγράμματα.

[4]. Όταν λέμε 1 "σύγγραμμα" δεν εννοούμε, κατ' ανάγκην, 1 βιβλίο. Μπορεί νάναι Ν βιβλία/τόμοι, που - όλοι μαζί - καλύπτουν, στοιχειοθετημένα, το γνωστικό αντικείμενο του μαθήματος (πχ. το ένα σύγγραμμα που πρότεινα για το 2008-09 στο μάθημα "Ασφάλεια ΠΣ" αποτελείται από δύο βιβλία).

[5]. Κάποιο ή όλα από τα διανεμόμενα συγγράμματα μπορεί νάναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα (πχ. το ένα σύγγραμμα που πρότεινα για το 2008-09 στο μάθημα "Ασφάλεια ΠΣ" είναι στα αγγλικά).

Ελπίζω να σας βοήθησα λίγο. Επίσης, ελπίζω να έχω καταλάβει σωστά και πλήρως (γιαυτό αμφιβάλλω...) την προβλεπόμενη διαδικασία, γιαυτό σας τη μεταφέρω με επιφύλαξη. :oops: Τυχόν διορθώσεις και συμπληρώσεις είναι ευπρόσδεκτες και ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους βοηθήσουν (οι "ξερόλες" ας μείνουν μακριά, παρακαλώ! :smt021 ).

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Υπάρχει το ενδεχόμενο, η διαδικασία αυτή να αυξήσει το συνολικό κόστος των συγγραμμάτων και έτσι κάποιοι να πέσουν στο λάκκο που έσκαβαν για τους άλλους... Θα δείξει.
Last edited by redlabel on Tue May 27, 2008 9:10 pm, edited 1 time in total.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Tue May 27, 2008 9:10 pm

Μάλιστα. Δηλαδή οι φοιτητές διαλέγουν τα δωρεάν συγγράμματά τους.

Τα οποία παρεπιπτώντος δεν πρέπει να είναι συνολικά πάνω από το πλήθος των απαιτούμενων για πτυχίο μαθημάτων, που είναι κακό πράγμα (π.χ. δεν θα μπορείς να δηλώνεις πια μαθήματα για να παίρνεις τζάμπα τα βιβλία, όπως έκανα κάποτε). Βέβαια μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 2-3 μαθήματα στο τμήμα μας των οποίων το σύγγραμμα είναι ψιλοάχρηστο (hint: ένα από αυτά είναι τα Αγγλικά :-D ).
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue May 27, 2008 9:22 pm

Πω πω, δλδ στα Λειτουργικά οι φοιτητές θα έχουν την επιλογή να μην πάρουν το βιβλίο που δινόταν τόσα χρόνια και να πάρουν κάποιο άλλο? Ή στους αλγόριθμους μπορεί να προταθεί το CLRS? Πω πω τι κακός που είναι ο νόμος...

Εγώ προσωπικά διατηρώ επιφυλλάξεις στο πως θα εφαρμοστεί: πόσα αντίτυπα από κάθε σύγγραμα θα αγοράσει το τμήμα, αν όλοι θέλουν ένα από τα προτεινόμενα συγγράματα θα υπάρχουν αρκετά αντίτυπα κοκ
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Tue May 27, 2008 9:25 pm

Με την άδεια του redlabel για την αντιγραφή, και με προσθήκη μιας-δυο διευκρινήσεων:

[1]. Για κάθε μάθημα πρέπει να υπάρχουν δύο τουλάχιστον εναλλακτικά συγγράμματα. Ο διδάσκων αποφασίζει ποιά είναι αυτά και η Γ.Σ. του Τμήματος τα εγκρίνει.

[2]. Τα Πανεπιστήμια συννενοούνται με τους εκδότες ώστε αυτοί να έχουν επαρκή αριθμό αντιτύπων από όλα τα συγγράμματα που προτάθηκαν. (τα πανεπιστήμια δεν αγοράζαν ούτε παλαιότερα τα συγγράματα, αλλά αποζημίωναν τους εκδότες εκ των υστέρων. Ένα πρόβλημα εδώ είναι πχ τον πρώτο χρόνο δε θα είναι φανερό ποιό σύγγραμμα θα διαλέξουν οι περισσότεροι φοιτητές, και οι διάφοροι εκδότες δε θα έχουν καλή ιδέα πόσα να στοκάρουν -- από το δεύτερο χρόνο στα περισσότερα μαθήματα θα είναι φανερό αυτό πιστεύω.)

[3]. Κάθε φοιτητής διαλέγει με τη δήλωση μαθημάτων ποιό από τα προτεινόμενα συγγράμματα θα πάρει.

[3α]. Η βιβλιοθήκη οφείλει να έχει κάποιο απόθεμα (πχ. ίσο με το 10% του διανεμόμενου αριθμού) από όλα τα προταθέντα συγγράμματα.

[4]. Όταν λέμε 1 "σύγγραμμα" δεν εννοούμε, κατ' ανάγκην, 1 βιβλίο. Μπορεί νάναι Χ βιβλία/τόμοι, που - όλοι μαζί - καλύπτουν, στοιχειοθετημένα, το γνωστικό αντικείμενο του μαθήματος [δεν είμαι βέβαιος αν το Χ μπορεί να είναι >2, νομίζω όχι]

[5]. Κάποιο ή όλα από τα διανεμόμενα συγγράμματα μπορεί νάναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα.

Αν είναι κάμποσα τα ξένα συγγράμματα, ειδικά σε σχολές όπως ιατρική κλπ, το κόστος των συγγραμμάτων όντως μπορεί να αυξηθεί, αλλά το ίδιο και η ποιότητα. Συχνά οι φοιτητές (της ιατρικής, που τυχαίνει να ξέρω) έπαιρναν το σύγγραμμα της σχολής (που το πληρώναμε όλοι) και το ξένο, αλλά απαραίτητο (τον άτλαντα ανατομίας πχ) που τον πλήρωναν όλοι. Η συνολική δαπάνη με το νέο σύστημα πιθανότατα θα είναι μικρότερη (μεγαλύτερη δημόσια δαπάνη, μικρότερη ιδιωτική).
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Tue May 27, 2008 9:57 pm

redlabel wrote:Σχετικά με τα συγγράμματα, to-cut-the-long-story-short (αν το έχω καταλάβει κι εγώ καλά), από τη επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2008-09):
[1]. Για κάθε μάθημα πρέπει να υπάρχουν δύο τουλάχιστον (ή δύο ακριβώς, δεν είμαι βέβαιος) εναλλακτικά συγγράμματα. Ο διδάσκων αποφασίζει ποιά είναι αυτά και η Γ.Σ. του Τμήματος τα εγκρίνει.
[2]. Τα Πανεπιστήμια προμηθεύονται αντίτυπα από όλα τα συγγράμματα που προτάθηκαν (αλλά αν οι φοιτητές είναι πχ. 100, τα ΑΕΙ δεν οφείλουν να αγοράσουν 2x100, εδώ φαίνεται να υπάρχει κάποιο ζήτημα εφαρμογής του νόμου...)
[3]. Κάθε φοιτητής διαλέγει ποιό από τα προτεινόμενα συγγράμματα θα πάρει. Η βιβλιοθήκη οφείλει να έχει κάποιο απόθεμα (πχ. ίσο με το 10% του διανεμόμενου αριθμού) από όλα τα προταθέντα συγγράμματα.
[4]. Όταν λέμε 1 "σύγγραμμα" δεν εννοούμε, κατ' ανάγκην, 1 βιβλίο. Μπορεί νάναι Ν βιβλία/τόμοι, που - όλοι μαζί - καλύπτουν, στοιχειοθετημένα, το γνωστικό αντικείμενο του μαθήματος (πχ. το ένα σύγγραμμα που πρότεινα για το 2008-09 στο μάθημα "Ασφάλεια ΠΣ" αποτελείται από δύο βιβλία).

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Υπάρχει το ενδεχόμενο, η διαδικασία αυτή να αυξήσει το συνολικό κόστος των συγγραμμάτων και έτσι κάποιοι να πέσουν στο λάκκο που έσκαβαν για τους άλλους... Θα δείξει.
αν έχει έτσι το πράγμα τότε προφανώς και θα είναι καλύτερη η κατάσταση γιατι καταργείται και η αυθεντία του συγγράμματος που σε άλλες χώρες δεν υπάρχει..
αλλά έχω μπερδευτεί τι ακριβώς θα γίνει το γνωρίζει κανείς?
δηλαδή εμείς θα διαλέγουμε 2 δωρεαν συγγράμματα?ή θα παίρνουμε ένα σύγγραμμα που μπορεί να είναι 2 τομοι?
δηλαδή θα μπορούμε να πάρουμε 2 βιβλία που να είναι από άλλους συγγραφείς?
μπερδεύτηκα τώρα.. :smt017
ALL BLACKS supporter..
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue May 27, 2008 10:57 pm

δηλαδή θα μπορούμε να πάρουμε 2 βιβλία που να είναι από άλλους συγγραφείς?
Απο οτι καταλαβα και εγω ναι.δλδ πχ στην java1 θα ειχαμε επιλογη να παρουμε ειτε το βιβλιο που πηραμε τοτε και αυτο που πηραμε στη java2 καθοτι καλυπτουν και τα 2 την υλη του μαθηματος.Θα αναγκαστουμε να πληρωσουμε συγγραμμα καποια στιγμη??Αυτη την απορια εχω
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Wed May 28, 2008 12:01 am

Άρθρο 15
Δωρεάν διανομή συγγραμμάτων - Βιβλιοθήκες

1. Στο πλαίσιο του συστήματος της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων, οι Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων των Α.Ε.Ι. συντάσσουν κατάλογο συγγραμμάτων ανά υποχρεωτικό ή επιλεγόμενο μάθημα που ανταποκρίνεται κατά τρόπο ολοκληρωμένο στο γνωστικό αντικείμενο του κάθε μαθήματος.
2. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται κατόπιν πρότασης του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθορίζεται ο τρόπος, με τον οποίο παρέχεται στους φοιτητές, το δικαίωμα δωρεάν προμήθειας αριθμού συγγραμμάτων ίσου με τον αριθμό των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που απαιτούνται για την λήψη του πτυχίου.
3. Η κοστολόγηση των συγγραμμάτων γίνεται από επιτροπή, σύμφωνα με σχετική κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται το αργότερο εντός έξι μηνών από τη έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων εγγράφει σε ειδικό κωδικό αριθμό κάθε ιδρύματος την απαιτούμενη για την πληρωμή δαπάνη και διενεργεί δειγματοληπτικό έλεγχο με ειδικό όργανο, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση του προηγούμενου εδαφίου. Μέχρι την έκδοση της ανωτέρω απόφασης, εφαρμόζεται η ισχύουσα διαδικασία κοστολόγησης και διανομής συγγραμμάτων.
4. Κάθε διδάσκων οφείλει να διανέμει, σε όλους τους φοιτητές που έχουν εγγραφεί στο μάθημα, κατά την πρώτη εβδομάδα των μαθημάτων με δαπάνες του Α.Ε.Ι. στο οποίο ανήκει, αναλυτικό διάγραμμα μελέτης το οποίο περιλαμβάνει τη διάρθρωση της ύλης του μαθήματος, σχετική βιβλιογραφία, άλλη τεκμηρίωση και συναφή πληροφόρηση.
5. Το ένα δέκατο (1/10) του συνολικού αριθμού κάθε διανεμόμενου συγγράμματος σε κάθε Α.Ε.Ι. παραχωρείται από το Κράτος στη Βιβλιοθήκη του οικείου Α.Ε.Ι., εκτός εάν ήδη υπάρχει σε αυτή ικανός αριθμός αντιτύπων των εν λόγω συγγραμμάτων.
Αναφέρει πουθενά ότι σύγγραμμα != βιβλίου? Μήπως θυμάται κάποιος πότε ήρθαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις? Πρίν, μετά, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων?...
Image
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Wed May 28, 2008 9:14 am

StormRider: Αν θυμάμαι καλά, το διάβασα σε διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ και αναφερόταν ρητά. Είναι σίγουρο.

Δ. Γκρ.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed May 28, 2008 11:31 am

2. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται κατόπιν πρότασης του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθορίζεται ο τρόπος, με τον οποίο παρέχεται στους φοιτητές, το δικαίωμα δωρεάν προμήθειας αριθμού συγγραμμάτων ίσου με τον αριθμό των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που απαιτούνται για την λήψη του πτυχίου.
Αυτο σημαινει οτι εμεις θα παρουμε το πολυ 36 βιβλια δωρεαν?Αυτο ειναι λιγο αδικο γτ καποια μαθηματα εχουν παραπανω απο ενα βιβλια και στην τελικη τι κανεις αν θες να δωσεις παραπανω απο 36 για να βελτιωσεις το βαθμο σου??
Αν μπορει καποιος ας απαντησει
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Wed May 28, 2008 11:44 am

Νομίζω ότι έχεις δίκιο σε αυτό! Το ΥΠΕΠΘ θα μπορούσε να βρεί κάποια λειτουργική λύση, μια κι αυτό είναι πρόβλημα στην εφαρμογή του νόμου και δε φαίνεται να συγκρούεται με το "γράμμα" του νόμου.

Δ. Γκρ.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Wed May 28, 2008 2:38 pm

Κάθε φοιτητής διαλέγει με τη δήλωση μαθημάτων ποιό από τα προτεινόμενα συγγράμματα θα πάρει.
Το συγκεκριμένο σημείο το βρίσκω πολύ θετικό, υπάρχει όμως κι ένας κίνδυνος. Έστω ότι κάποιος δεν έχει και πολύ ιδέα ποια συγγράματα θεωρούνται κλασσικά ή εξαιρετικά για το είδος τους. Ή τέλος πάντων ποιο είναι το καταλληλότερο από τα προτεινόμενα. Όλα ΟΚ αν πάει στη βιβλιοθήκη, ρίξει μια ματιά και διαλέξει ποιο του ταιρίαζει.

Αν όμως δεν το κάνει θα αρχίσει να ρωτά τον διδάσκοντα. Κάπως έτσι δεν θα καταλήξουμε πάλι στο ένα προτεινόμενο σύγγραμα; Ακόμη κι αν ρωτήσει και μεγαλύτερους πάλι μπορεί όλοι να προτείνουν ένα συγκεκριμένο, αυτό να διαδοθεί και να αρχίσουν οι φοιτητές να αναζητούν ένα. Αν γίνει αυτό δεν υπάρχει ο κίνδυνος τα υπόλοιπα να πάψουν "σιωπηλά" να είναι διαθέσιμα; Δεν έχει σημασία αν αυτό το ένα είναι το καλύτερο, αλλά το γεγονός ότι χρειάζεται πολλή "πειθαρχία ορθής λειτουργίας του συστήματος" για να λειτουργήσει το όλο concept και να μείνει ζωντανό το δικαίωμα επιλογής.
Last edited by Fairy on Wed May 28, 2008 3:15 pm, edited 1 time in total.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Wed May 28, 2008 3:03 pm

Fairy, το σύστημα αυτό μου φαίνεται ότι μοιάζει κάπως με την TV. Το TV-control το κρατάει ο τηλεθεατής...

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Όμως, "τηλεθεατής"=φοιτητής;
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Wed May 28, 2008 3:20 pm

Με δεδομένο ότι οι τηλεθεατές εκπαιδεύονται στη σαχλαμάρα, μάλλον όχι. Θα ονειρευόμουν το συν-καναλάρχης από κοινού με όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους και διοίκηση (αλλά δύσκολοι καιροί για ονοιροπόλους...)
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Wed May 28, 2008 3:24 pm

Είμαι σίγουρος ότι δεν είσαι καθόλου - μα καθόλου - μόνη σου, πάντως! :smt038

Δ. Γκρ.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Wed May 28, 2008 3:30 pm

Προσωπικά, εάν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ ενός καλού, αναγνωρισμένου Βιβλίου και ενός Βιβλίου του καθηγητή μου, με τον τελευταίο να επιμένει ότι πρέπει να διαλέξω το δικό του, θα διάλεγα το καλό, αναγνωρισμένο Βιβλίο (π.χ. CLRS, Λειτουργικά του Tannenbaum, Διακριτά Μαθηματικά του Liu, Δίκτυα του Kurose) και στην χειρότερη των περιπτώσεων θα δανειζόμουν/ έβγαζα φωτοτυπία το Βιβλίο του καθηγητή.
Ακόμα και ένα αδαής φοιτητής μπορεί από 2-3 Βιβλία να διαλέξει το καλύτερο. Εμπειρικός κανόνας: Ποτέ το καλύτερο δεν είναι το Βιβλίο του καθηγητή (με εξαίρεση τα Οικονομικά Δικτύων του Κουρκουμπέτη).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Wed May 28, 2008 5:06 pm

το θέμα είναι να καταφέρουμε να ανεξαρτητοποιηθούμε από την αυθεντία του συγγράμματος να μας λεει π.χ. ο καθηγητής παιδια η ύλη για το μάθημα είναι αυτές οι θεωρίες,πρακτική εφαρμογή και ασκήσεις και να είμαστε ελεύθεροι να τα μάθουμε από όποιες και όσες πηγές θέλουμε..
όχι να διαβάζουμε ένα βιβλίο,να εξεταζόμαστε σε αυτό και όποιος γράψει ''αυτό που θέλει ο καθηγητής'' να θεωρείται καλός φοιτητής και επιστήμονας..
εμείς είμαστε τυχεροί γιατί στο αντικειμενό μας μπορούμε να βρούμε ατελείωτο υλικό στο διαδίκτυο για σχεδόν όλα μας τα μαθήματα..
ALL BLACKS supporter..
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”