Mπα... Εξαρτάται το ΜΒΑ! Τα καλά θέλουν σίγουρα 3 χρόνια προϋπηρεσία και να είσαι τουλάχιστον 25 ετών!!!!p3 wrote:Δεν είναι απαραίτητη η προυπηρεσία εκτός αν μιλάμε για MBA, νομίζω!

όχι, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο...rapadder wrote:Φίλε a_s, μην πείς το όνομα, δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να κάνουμε ονοματολογία. Θα φανούμε οι κομπλεξικοί, μίζεροι, κακιασμένοι που τους απέρριψαν και αρχίζουμε και χαλάμε τον κόσμο, (ενώ δεν είμαστε).
Οι Έλληνες πάντα κάνουν κάτι και διαπρέπουν πάντα την τελευταία στιγμή!Einherjar wrote:αυτός ο άνθρωπος έχει πιθανότητες να περάει αυτά τα μαθήματα μέχρι τον Σεπτέμβρη? μου φαίνεται αρκετά χλωμό!
but... that's just me
Πάντως, προσωπικά γνωρίζω κάποια περίπτωση φοιτητή/φοιτήτριας από το έτος μας (δεν έκανε φέτος αίτηση στα ΠΣ και θα πάρει του χρόνου πτυχίο), ο/η οποίος/α βγάζει άνω του 7.5 και δεν ξέρει να περάσει Norton Antivirus σε Pc, δεν ξέρει να κάνει format, κλπ... δηλαδή βασικά πράγματα...rapadder wrote:Υπάρχουν παιδιά με μέσο όρο 7.9 και 8.1 που απορρίφθηκαν και είχαν κατεύθυνση Πληροφοριακά Συστήματα. Τι θα πούμε σε αυτά λοιπόν; Ότι σε 5 λεπτά, με 5-7 ερωτήσεις κρίθηκαν ακατάλληλα;
Τι κρίση ειλικρίνειας είναι αυτή!!!!!!Εκεί τους ήρθε;;;Γενικά νομίζω πάντως ότι παίζουν πάρα πολλά!Δεν νομίζω ότι λειτουργούν όλα τελείως αξιοκρατικά!!Στην Ελλάδα είμαστε!!!Sreak wrote:Απλά στη συνέντευξη δεν πρέπει να πεις καμιά τραγική μ*****α, δηλαδή ξέρω παιδιά που στην ερώτηση αν σε παίρνανε και τα 2 μεταπτυχιακά ποιο θα διάλεγες, απάντησαν το άλλο.
Είναι λογικό και να πληρείς τις προυποθέσεις να μην σε επιλέξουν.
Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Άμα κάποιος έχει πολύ υψηλό μέσο όρο (άνω του 8 δεν είναι τραγικό να πεί ότι εάν με πάρουν στο τάδε πολύ καλό Πανεπιστήμιο θα πάω (κυρίως για εξωτερικό). Επίσης δεν θα έπρεπε να τους ενοχλεί εάν έχουν υποψήφιους που ενδιαφέρονται εξίσου για πολύ καλά μεταπτυχικά, το αντίθετο μάλιστα. Δηλαδή θα πρέπει να λέμε υποκριτικά ότι είναι το καλύτερο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα και ότι έχει τους καλύτερους καθηγητές στη χώρα; Μάλλον όχι.Sreak wrote:Απλά στη συνέντευξη δεν πρέπει να πεις καμιά τραγική μ*****α, δηλαδή ξέρω παιδιά που στην ερώτηση αν σε παίρνανε και τα 2 μεταπτυχιακά ποιο θα διάλεγες, απάντησαν το άλλο.
Είναι λογικό και να πληρείς τις προυποθέσεις να μην σε επιλέξουν.
Σε καμιά περίπτωση δεν λέω ότι δεν το άξιζαν όλοι, υπάρχει όμως ένα 15-20% που έχει υπερτιμηθεί (και ένα 5% που έχει καρα-υπερτιμηθεί). Εξάλλου, μεταξύ μας, ούτε εμένα άξιζε να με πάρουν. Έχω ελάχιστα μαθήματα από αυτήν την κατεύθυνση και πολύ μέτριο μέσο όρο. Όμως για κάποια παιδιά με το 7.9 κι το 8.1 που έχουν κατεύθυνση Πληροφοριακά Συστήματα και περίμεναν αυτό το μεταπτυχικακό με αγωνία (γιατί δεν έχουν πόρους για έξω) είναι λογικό να φρικάρουν. Εξάλλου αυτό το "διακριτική ευχέρεια της επιτροπής" δεν εμπνέει και πολύ αξιοκρατία. Υπάρχουν καλύτερα συστήματα επιλογής.Marauder wrote: (το έπαιξα λίγο νομικός - ωστόσο δεν είναι σωστό να φτάνουμε στο άλλο άκρο και όσοι μπήκαν να είχαν άκρη, η να ήταν φοιτητοπατέρες κλπ..δεν είναι αυτή μοντέρνα κοινωνική αντιμετώπιση...)
Με τον όρο "φοιτητοπατέρες" εννοείς εκπροσώπους παρατάξεων?Marauder wrote: (...δεν είναι σωστό να φτάνουμε στο άλλο άκρο και όσοι μπήκαν να είχαν άκρη, η να ήταν φοιτητοπατέρες κλπ..δεν είναι αυτή μοντέρνα κοινωνική αντιμετώπιση...)
Ε...δεν είναι θέμα χολής, ούτε ζήλιας. Έλα κι εσυ στη θέση του Σταμάτη, του Νίκου ή του Σωτήρη ή του οποιουδήποτε άλλου φοιτητή που απορρίφθηκε. Είναι αναμεικτο το συναίσθημα που νιώθει κάποιος. Δεν μπορείς να το το πείς ζήλιαMarauder wrote:έχω αρχίσει να μην απολαμβάνω καθόλου αυτή τη συζήτηση....
με τόση χολή κοντεύω να γλιστρήσω....καταντάμε εκπομπή Τριανταφυλλόπουλου...
Τωρα κάνεις το ζαβό; Ο όρος φοιτητοπατέρες χρησιμοποιείται ειρωνικά για περιγράψει το πώς αναφέρονται πολλοί στους "εκπροσώπους των παραταξεων" (sic - διότι κανονικά οφείλουν να λέγονται εκπρόσωποι των φοιτητών αν δεν κάνω λάθος - ή κάνω;a_s wrote:Με τον όρο "φοιτητοπατέρες" εννοείς εκπροσώπους παρατάξεων?Marauder wrote: (...δεν είναι σωστό να φτάνουμε στο άλλο άκρο και όσοι μπήκαν να είχαν άκρη, η να ήταν φοιτητοπατέρες κλπ..δεν είναι αυτή μοντέρνα κοινωνική αντιμετώπιση...)
Ε...δεν είναι θέμα χολής, ούτε ζήλιας. Έλα κι εσυ στη θέση του Σταμάτη, του Νίκου ή του οποιουδήποτε άλλου φοιτητή που απορρίφθηκε. Είναι αναμεικτο το συναίσθημα που νοιώθει κάποιος. Δεν μπορείς να το το πείς ζήλιαMarauder wrote:έχω αρχίσει να μην απολαμβάνω καθόλου αυτή τη συζήτηση....
με τόση χολή κοντεύω να γλιστρήσω....καταντάμε εκπομπή Τριανταφυλλόπουλου...