Εξαιρετικά Σημαντική Ερώτηση - Για τους Επιτυχόντες στa Π.Σ.

Συζητήσεις και ενημέρωση σχετικά με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.
semika
Mbyte level
Mbyte level

Post by semika » Fri Jun 24, 2005 8:01 pm

p3 wrote:Δεν είναι απαραίτητη η προυπηρεσία εκτός αν μιλάμε για MBA, νομίζω!
Mπα... Εξαρτάται το ΜΒΑ! Τα καλά θέλουν σίγουρα 3 χρόνια προϋπηρεσία και να είσαι τουλάχιστον 25 ετών!!!! :evil:
ailouros
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by ailouros » Sat Jun 25, 2005 12:33 am

Τα καλά θέλουν σίγουρα 3 χρόνια προϋπηρεσία και να είσαι τουλάχιστον 25 ετών
Μήπως είναι τα MBA για executives;
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Sat Jun 25, 2005 12:42 am

όχι όχι η Σέμη έχει δίκιο...τα καλά απαιτούν μίνιμουμ αυτά..Στο ΜΒΑ του Yale π.χ. η μέση ηλικία είναι τα 32 νομίζω....φυσικά δέχονται και κάποιους από τα 22-23 αλλά η δομή του ΜΒΑ δεν είναι εγγενώς χρήσιμη για κάποιον που δεν έχει ήδη εργαστεί στη ζωή του...αλλά αυτό έχει να κάνει εν μέρει με τη δομή της αγοράς εργασίας στο εξωτερικό....δεν νομίζω π.χ. ότι τα γραφεία αμερικάνων γερουσιαστών αντιμετωπίζονται σαν παραρτήματα του ΟΑΕΔ εκεί (όπως το μέσο ελληνικό βουλευτικό γραφείο....). Εκεί με ένα καλό πτυχίο (σε κάτι καλο, όχι κάπου) βρίσκεις μια αξιοπρεπέστατη δουλειά...χωρίς να γλύψεις κανέναν ιδιαίτερα (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα)...
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Sat Jun 25, 2005 2:17 pm

Παδιά συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες! :smt023 :smt038

Πάντως φέτος, έτυχε να γνωρίζω ότι έγινε δεκτός/δεκτή κάποιος/ κάποια φοιτητής/φοιτήτρια, με όχι σχετικά μεγάλο βαθμό και χρωστάει ακόμα υποχρεωτικά μαθήματα, όπως:
  • - Εισαγωγή στην Επιστήμη Υπολογιστών
    - Εισαγωγή στον Προγραμματισμό (Java)
    - Δομές Δεδομένων
    - Προγραμματισμός Υπολογιστών (C++)
    - Μεταγλωττιστές
    - Λειτουργικά Συστήματα
Άρα, το συμπέρασμα είναι ότι:
δεν μετράνε μόνο τα πτυχία, οι βαθμοί, οι προϋπηρεσίες κλπ... αλλά η παρουσία στη συνέντευξη και κατά πόσον μπορείς να πείσεις ότι είσαι ικανός για να σε πάρουν
Last edited by a_s on Sat Jun 25, 2005 3:50 pm, edited 9 times in total.
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Jun 25, 2005 2:57 pm

Φίλε a_s, μην πείς το όνομα, δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να κάνουμε ονοματολογία. Θα φανούμε οι κομπλεξικοί, μίζεροι, κακιασμένοι που τους απέρριψαν και αρχίζουμε και χαλάμε τον κόσμο, (ενώ δεν είμαστε). Επί της ουσίας, ο αλγόριθμος επιλογής υποψηφίων του μεταπτυχιακού Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης δεν είναι καθόλου εύκολο να κατανοηθεί. Υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα περιπτώσεις που είναι δεν είναι κατανοητές με την 1η ματιά. Όμως αυτές είναι ένα 5-10% και δεν μπορούμε να έχουμε τη συνολική εικόνα κάποιου.
Προσωπικά, θεωρώ πιο δίκαιη την πολιτική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όσοι είναι πάνω από 8, τους παίρνω. Όσοι είναι από 7.50 - 8, πιθανότατα τους παίρνω (εκτός και εάν έχουν πάρει εντελώς ηλίθια μαθήματα ή είμαι βλάκας και δεν τους παίρνω) και όσοι είναι από 7.00 - 7.50 μάλλον δεν τους παίρνω (εκτός και εάν έχουν κάνει κάτι το εξαιρετικό πχ δουλειά, δημοσίευση κλπ). Επίσης επειδή έφαγα πόρτα από το μεταπτυχιακό πολύ πρόσφατα, δεν είμαι αρκετά ήρεμος να κρίνω και εδώ που τα λέμε, εάν με έπαιρναν μάλλον δεν θα διαμαρτυρόμουν καθόλου για την πολιτική επιλογής (κακώς βέβαια). Πάντως σε αυτή τη ζωή κανενας δεν χάνεται, ψυχραιμία σε όλες τις κατευθύνσεις :-).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Sat Jun 25, 2005 3:11 pm

rapadder wrote:Φίλε a_s, μην πείς το όνομα, δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να κάνουμε ονοματολογία. Θα φανούμε οι κομπλεξικοί, μίζεροι, κακιασμένοι που τους απέρριψαν και αρχίζουμε και χαλάμε τον κόσμο, (ενώ δεν είμαστε).
όχι, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο... :smt018

Εξάλλου, το πνεύμα του post δεν έχει να κάνει με το να κατηγορήσουμε το άτομο αυτό.

Ίσα-ίσα, είναι άξιο επαίνου το ότι κατάφερε να μπει σε ένα τέτοιο ανταγωνιστικό-δύσκολο περιβάλλον
:smt041 :smt023 :smt038 :smt038
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sat Jun 25, 2005 3:52 pm

αυτός ο άνθρωπος έχει πιθανότητες να περάει αυτά τα μαθήματα μέχρι τον Σεπτέμβρη? μου φαίνεται αρκετά χλωμό!
but... that's just me
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Sat Jun 25, 2005 3:55 pm

Einherjar wrote:αυτός ο άνθρωπος έχει πιθανότητες να περάει αυτά τα μαθήματα μέχρι τον Σεπτέμβρη? μου φαίνεται αρκετά χλωμό!
but... that's just me
Οι Έλληνες πάντα κάνουν κάτι και διαπρέπουν πάντα την τελευταία στιγμή! :-)

Ας του/της ευχηθούμε καλή επιτυχία! Και καλή συνέχεια στην εξεταστική μας παιδιά!! :-)
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sat Jun 25, 2005 4:04 pm

Χωρίς καμία διάθεση κριτικής στο παιδί αλλα μιλώντας σε ένα γενικότερο πνεύμα θα πω το εξής σύνηθες:

Στην Ελλάδα είμαστε

Και λόγω κάποιων γνωριμιών σε PhD επίπεδο εκεί να δείτε αξιοκρατία και ακαδημαικό πνεύμα !! (τουλάχιστον όχι στο τμήμα μας που στέκεται πολύ καλύτερα από άλλα, ονόματα δε λέμε)
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Jun 25, 2005 6:07 pm

Και τώρα ένα ανέκδοτο για να χαλαρώσει το κλίμα:
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας φοιτητής, ο Φάνης Φύτουλας. Ο Φάνης ήταν ιδιαίτερα επιμελής, είχε μέσο όρο πάνω από 7.50 και είχε ολοκληρώσει κατεύθυνση ήδη από τα 3.5 χρόνια σπουδών του. Επίσης είχε κάνει την πρακτική του άσκηση και είχε συμπληρώσει τον αριθμό των μαθημάτων που απαιτούνταν για πτυχίο. Ο Φάνης Φύτουλας έκανε αίτηση σε μεταπτυχιακό σχετικό με την κατεύθυνση του.
Την ίδια περίοδο ένας άλλος φοιτητής, ο Μπόμπος, σχεδίαζε να τελειώσει τις σπουδές του. Ο μέσος του όρος ήταν μόλις πάνω από 6.50 ενώ είχε ήδη συμπληρώσει έξι χρόνια σπουδών. Στα χρόνια αυτά είχε περάσει διάφορα (εύκολα) μαθήματα, ενώ τον περισσότερο χρόνο του τον διέθετε σε δραστηριότητες εκτός σχολής (είχε πολιτικές ανησυχίες από το πρώτο έτος). Ο Μπόμπος έκανε και εκείνος αίτηση στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που έκανε και ο Φάνης.
Μετά από λίγο καιρό βγήκαν τα αποτελέσματα. Ο Μπόμπος είχε γίνει δεκτός, ενώ ο Φάνης είχε απορριφθεί. Ο Φάνης ήταν πολύ στεναχωρημένος. Προσπαθούσε να καταλάβει τι δεν έκανε σωστά. Μόλις έμαθε για τον Μπόμπο, αποφάσισε να πάει στον πρόεδρο του μεταπτυχιακού που τον απέρριψε και να του ζητήσει εξηγήσεις και τη συμβουλή του για το μέλλον.
Ο διευθυντής υποδέχτηκε τον Φάνη με ευγένεια. Εξάλλου τον ήξερε, είχε πάρει τα μαθήματα του και ήταν τακτικός φοιτητής. Επίσης ο Φάνης είχε πάρει συστατική από τον διευθυντή του μεταπτυχιακού γιατί στο μάθημα του είχε πάρει καλό βαθμό. Σε κάποια στιγμή, με κάποιο δισταγμό, ρωτάει τον διευθυντή:

- Μα κύριε διευθυντά, έστω ότι εγώ δεν είμαι κατάλληλος για το μεταπτυχιακό. Ο άλλος όμως που πήρε πτυχίο στα 6 χρόνια, είχε μέσο όρο 6.50 και είχε αναλωθεί τόσα χρόνια σε δραστηριότητες εκτός σχολής, πώς και έγινε δεκτός;

Ο διευθυντής σκέφτηκε για λίγο και ύστερα απάντησε:

- Μπορεί να πήγε καλύτερα στη συνέντευξη!
:smt046 :smt043 :smt081 :smt042
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Sat Jun 25, 2005 7:01 pm

rapadder wrote:- Μπορεί να πήγε καλύτερα στη συνέντευξη!
Πέρα από το ανέκδοτο, είναι γεγονός ότι πολλά παιδιά περνάνε γενικώς από συνέντευξη για 1η φορά, οπότε είναι λογικό κάποιοι (ανεξαρτήτως βαθμού) να τα πηγαίνουν καλύτερα ;)
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun Jun 26, 2005 12:24 am

Συμφωνώ, αλλά όχι να χρωστάει κάποιος 3-4 υποχρεωτικά μαθήματα και να έχει άστα να πάνε μέσο όρο. Η συνέντευξη πρέπει να έχει το χαρακτήρα που τις αρμόζει, δηλαδή ενδεικτικό, διερεύνησης προθέσεων. Διαφορετικά είναι απλά η πρόφαση για να γίνουν κατάφορες αδικίες! Υπάρχουν παιδιά με μέσο όρο 7.9 και 8.1 που απορρίφθηκαν και είχαν κατεύθυνση Πληροφοριακά Συστήματα. Τι θα πούμε σε αυτά λοιπόν; Ότι σε 5 λεπτά, με 5-7 ερωτήσεις κρίθηκαν ακατάλληλα;
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Mon Jun 27, 2005 10:26 am

rapadder wrote:Υπάρχουν παιδιά με μέσο όρο 7.9 και 8.1 που απορρίφθηκαν και είχαν κατεύθυνση Πληροφοριακά Συστήματα. Τι θα πούμε σε αυτά λοιπόν; Ότι σε 5 λεπτά, με 5-7 ερωτήσεις κρίθηκαν ακατάλληλα;
Πάντως, προσωπικά γνωρίζω κάποια περίπτωση φοιτητή/φοιτήτριας από το έτος μας (δεν έκανε φέτος αίτηση στα ΠΣ και θα πάρει του χρόνου πτυχίο), ο/η οποίος/α βγάζει άνω του 7.5 και δεν ξέρει να περάσει Norton Antivirus σε Pc, δεν ξέρει να κάνει format, κλπ... δηλαδή βασικά πράγματα...

Ένας σκέτος μέσος όρος δεν λέει και πολλά στην περίπτωση αυτού του ατόμου ;)
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Mon Jun 27, 2005 2:05 pm

Απλά στη συνέντευξη δεν πρέπει να πεις καμιά τραγική μ*****α, δηλαδή ξέρω παιδιά που στην ερώτηση αν σε παίρνανε και τα 2 μεταπτυχιακά ποιο θα διάλεγες, απάντησαν το άλλο.
Είναι λογικό και να πληρείς τις προυποθέσεις να μην σε επιλέξουν.
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Mon Jun 27, 2005 4:19 pm

Sreak wrote:Απλά στη συνέντευξη δεν πρέπει να πεις καμιά τραγική μ*****α, δηλαδή ξέρω παιδιά που στην ερώτηση αν σε παίρνανε και τα 2 μεταπτυχιακά ποιο θα διάλεγες, απάντησαν το άλλο.
Τι κρίση ειλικρίνειας είναι αυτή!!!!!!Εκεί τους ήρθε;;;Γενικά νομίζω πάντως ότι παίζουν πάρα πολλά!Δεν νομίζω ότι λειτουργούν όλα τελείως αξιοκρατικά!!Στην Ελλάδα είμαστε!!!
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Mon Jun 27, 2005 4:22 pm

dimitra wrote:Δεν νομίζω ότι λειτουργούν όλα τελείως αξιοκρατικά!!Στην Ελλάδα είμαστε!!!
Αυτό το επιχείρημα είναι εντελώς αόριστο. Έχεις να καταγγείλεις κάτι συγκεκριμένο;
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Mon Jun 27, 2005 4:36 pm

έχω αρχίσει να μην απολαμβάνω καθόλου αυτή τη συζήτηση....
με τόση χολή κοντεύω να γλιστρήσω.... οκ πήραν κάποιους με 6,5 δεν πήραν κάποιους με 7,5 - δεν ζούμε στο μεσαίωνα για να είναι το μόνο κριτήριο η βαθμολογική διαφορά. Μπορεί π.χ. να έχω έναν του 7,5 που πραγματικά να μη μου άρεσε το παιδί στη συνέντευξη (να μην τραβάει που λένε) και ένανξ του 6,5 που να ξέρεις ότι τεμπέλιασε, αλλά είναι προφανώς σπίρτο. Ε εγώ θα έπαιρνα τον 6,5. Δεν είναι πανελλήνιες εδώ - μετράει και η προσωπικότητα του υποψηφίου. Τώρα εντάξει ρουσφέτια γίνονται το ξέρουμε όλοι. Αλλα είναι κάτι το οποίο είναι δυνατόν να γίνει; Γίνεται μια προκύρηξη - η οποία σου λέει ότι η επιτροπή θα κρίνει με τα κριτήριά της. Δεν σου λέει ότι θα πάρω τουσ πρώτους 60 βαθμολογικά......Το ξέρω ότι εν μέρει είναι άδικο για έναν που έχει 7,7 π.χ. και να κόβεται - αν μου το έκαναν έμε΄να και έπαιρναν κάποιον με 1,5 βαθμό λιγότερο είναι σαφές ότι θα με πείραζε πολύ - αλλά δεν είναι κάτι το οποίο είναι άδικο με τη στενή έννοια του όρου γιατί τα κριτήρια δεν είναι σε καμία περίπτωση ποσοτικοποιημένα - το μόνο κριτήριο είναι η κρίση της επιτροπής..
Last edited by Marauder on Fri Oct 16, 2009 8:15 pm, edited 1 time in total.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Jun 27, 2005 4:48 pm

Sreak wrote:Απλά στη συνέντευξη δεν πρέπει να πεις καμιά τραγική μ*****α, δηλαδή ξέρω παιδιά που στην ερώτηση αν σε παίρνανε και τα 2 μεταπτυχιακά ποιο θα διάλεγες, απάντησαν το άλλο.
Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Άμα κάποιος έχει πολύ υψηλό μέσο όρο (άνω του 8 δεν είναι τραγικό να πεί ότι εάν με πάρουν στο τάδε πολύ καλό Πανεπιστήμιο θα πάω (κυρίως για εξωτερικό). Επίσης δεν θα έπρεπε να τους ενοχλεί εάν έχουν υποψήφιους που ενδιαφέρονται εξίσου για πολύ καλά μεταπτυχικά, το αντίθετο μάλιστα. Δηλαδή θα πρέπει να λέμε υποκριτικά ότι είναι το καλύτερο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα και ότι έχει τους καλύτερους καθηγητές στη χώρα; Μάλλον όχι.
Ήξερα και εγώ ένα παιδί που χρωσταεί Λειτουργικά, Δομές δεδομένων, Μεταγλωττιστές και κάνα δυό μαθήματα άκόμα για πτυχίο (5το έτος χωρίς εργασιακή σοβαρή εμπειρία) και τον πήρανε.
Και εάν κάποιος είχε εργασιακή εμπειρία, γιατί δεν έχει καταφέρει να περάσει Δομές Δεδομένων (αφού υποτίθεται ότι δουλεύει και είναι καλός). Εκτός και εάν μετράει εργασιακή εμπειρία σε Σουβλατζίδικο. Τέλος χαρτί εργασιακής εμπειρίας μπορεί να πάρει ο καθένας από κάποιον γνωστό του που δουλεύει σε εταιρεία και να λέει π.χ. ότι δούλεψε δύο μήνες το καλοκαίρι. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
Τέλος τα παιδιά με το 6.50-6.99 δεν είναι 3-5 άτομα, είναι περίπου το 15-20%. Υπάρχουν σε αυτά και τραγικες περιπτώσεις (που χρωστάνε 3-4 υποχρεωτικά βαρύτητας που λέει και ο a_s). Σε τελική ανάλυση, η συνέντευξη μπορεί να χρησιμεύσει ώς παράθυρο για να πάρουν όποιον θέλουν χωρίς να δώσουν λογαριασμό πουθενά (χωρίς να σημαίνει ότι αυτές είναι οι προθέσεις τους για να μην παρεξηγηθώ). Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν δεχτεί παιδιά από το Χημικό και την Φαρμακευτική, ενώ μια καθηγήτρια καμάρωνε που είχαν απορρίψει παλαιότερα μια κοπέλα με 8.3 "γιατί τους φάνηκε ότι δεν ήξερε τι ακριβώς ήθελε".
Marauder wrote: (το έπαιξα λίγο νομικός - ωστόσο δεν είναι σωστό να φτάνουμε στο άλλο άκρο και όσοι μπήκαν να είχαν άκρη, η να ήταν φοιτητοπατέρες κλπ..δεν είναι αυτή μοντέρνα κοινωνική αντιμετώπιση...)
Σε καμιά περίπτωση δεν λέω ότι δεν το άξιζαν όλοι, υπάρχει όμως ένα 15-20% που έχει υπερτιμηθεί (και ένα 5% που έχει καρα-υπερτιμηθεί). Εξάλλου, μεταξύ μας, ούτε εμένα άξιζε να με πάρουν. Έχω ελάχιστα μαθήματα από αυτήν την κατεύθυνση και πολύ μέτριο μέσο όρο. Όμως για κάποια παιδιά με το 7.9 κι το 8.1 που έχουν κατεύθυνση Πληροφοριακά Συστήματα και περίμεναν αυτό το μεταπτυχικακό με αγωνία (γιατί δεν έχουν πόρους για έξω) είναι λογικό να φρικάρουν. Εξάλλου αυτό το "διακριτική ευχέρεια της επιτροπής" δεν εμπνέει και πολύ αξιοκρατία. Υπάρχουν καλύτερα συστήματα επιλογής.
Last edited by rapadder on Mon Jun 27, 2005 4:54 pm, edited 3 times in total.
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Mon Jun 27, 2005 4:50 pm

Marauder wrote: (...δεν είναι σωστό να φτάνουμε στο άλλο άκρο και όσοι μπήκαν να είχαν άκρη, η να ήταν φοιτητοπατέρες κλπ..δεν είναι αυτή μοντέρνα κοινωνική αντιμετώπιση...)
Με τον όρο "φοιτητοπατέρες" εννοείς εκπροσώπους παρατάξεων? :smt100
Marauder wrote:έχω αρχίσει να μην απολαμβάνω καθόλου αυτή τη συζήτηση....
με τόση χολή κοντεύω να γλιστρήσω....καταντάμε εκπομπή Τριανταφυλλόπουλου...
Ε...δεν είναι θέμα χολής, ούτε ζήλιας. Έλα κι εσυ στη θέση του Σταμάτη, του Νίκου ή του Σωτήρη ή του οποιουδήποτε άλλου φοιτητή που απορρίφθηκε. Είναι αναμεικτο το συναίσθημα που νιώθει κάποιος. Δεν μπορείς να το το πείς ζήλια
Last edited by a_s on Mon Jun 27, 2005 4:57 pm, edited 2 times in total.
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Mon Jun 27, 2005 4:52 pm

Δεν ξέρω ούτε ποιούς κάναν αίτηση, δεν ξέρω ούτε ποιούς πήραν ούτε τι βαθμό είχαν όλοι τους!!!Αυτό που λέω είναι τι εντύπωση έχω γενικά.
Πιστεύω για να είμαι ειλικρινής ότι υπάρχουν κάποια άτομα που μπαίνουν σχετικά μη αξιοκρατικά και κάποια που μπαίνουν τελείως αξιοκρατικά.Η γνώμη και μόνο η γνώμη μου είναι!!!!Δεν αναφέρομαι σε κανέναν συγκεκριμένα και δεν υπάρχει λόγος να μου συγχίζεστε!!!
Επίσης εφόσον σου λένε ότι μπορείς να δηλώσεις για το μεταπτυχιακό χωρίς εξετάσεις με μέσο όρο άνω του 6.5 τότε δεν καταλαβαίνω γιατί να μην τους πάρουν κιόλας!Φίλε rappader δεν νομίζω ότι ξέρεις τι παίζει με τις δουλειές γιατί δεν σημαίνει ότι πάντα η θεωρία συμβαδίζει με την πράξη.Δεν είναι το ίδιο.Και η εργασιακή εμπειρία θα πρέπει να μετράει, όχι τραγικά αλλά θα πρέπει να μετράει,δεν ξέρω τι παίζει με τα χαρτιά που μπορείς να φέρεις σαν απόδειξη και αν μπορού να είναι στην ουσία ψεύτικα.
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Mon Jun 27, 2005 5:01 pm

a_s wrote:
Marauder wrote: (...δεν είναι σωστό να φτάνουμε στο άλλο άκρο και όσοι μπήκαν να είχαν άκρη, η να ήταν φοιτητοπατέρες κλπ..δεν είναι αυτή μοντέρνα κοινωνική αντιμετώπιση...)
Με τον όρο "φοιτητοπατέρες" εννοείς εκπροσώπους παρατάξεων? :smt100
Marauder wrote:έχω αρχίσει να μην απολαμβάνω καθόλου αυτή τη συζήτηση....
με τόση χολή κοντεύω να γλιστρήσω....καταντάμε εκπομπή Τριανταφυλλόπουλου...
Ε...δεν είναι θέμα χολής, ούτε ζήλιας. Έλα κι εσυ στη θέση του Σταμάτη, του Νίκου ή του οποιουδήποτε άλλου φοιτητή που απορρίφθηκε. Είναι αναμεικτο το συναίσθημα που νοιώθει κάποιος. Δεν μπορείς να το το πείς ζήλια
Τωρα κάνεις το ζαβό; Ο όρος φοιτητοπατέρες χρησιμοποιείται ειρωνικά για περιγράψει το πώς αναφέρονται πολλοί στους "εκπροσώπους των παραταξεων" (sic - διότι κανονικά οφείλουν να λέγονται εκπρόσωποι των φοιτητών αν δεν κάνω λάθος - ή κάνω; :roll: )

Εν πάσει περιτώσει ειδικά για το Σταμάτη το αντιλαμβάνομαι - το Σταμάτη έπρεπε να τον είχαν πάρει κατ' εμέ και μόνο από τη δημοσίευση που έκανε με τη Τζένη στο συνέδριο του ΔΕΤ (που ήταν πολύ καλής ποιότητας). Τώρα το τι και πώς δεν το γνωρίζω και δεν το κατανοώ. Απλά και στις αιτήσεις που έκανα εγώ στο εξωτερικό, ήμουν έτοιμος να μη με δεχτούν κάπου όπου θα δέχονταν π.χ. τον γιό του τάδε γερουσιαστή κλπ. Έ όπως και νάχει αυτό δεν συνέβη - αλλά και να συνέβενε τι θα έπρεπε να κάνω; Τι θα μπορούσα να κάνω; Απλά να κάνω πολλές αιτήσεις σε πολλά μερη, για να γίνω δεκτός κάπου που μου αρέσει. Έτσι και έκανα (the rest is history...)

Κάτι τελευταίο όσον αφορά την αξιοκρατία. όταν δεν υπάρχει ποσοτικοποιημένο σύτημα αξιολόγησης κ όρος αξιοκρατία επαφίεται στο υποκείμενο που την ασκεί....
Last edited by Marauder on Mon Jun 27, 2005 5:07 pm, edited 1 time in total.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Jun 27, 2005 5:02 pm

Αυτό λέμε λίγο-πολύ όλοι. Ότι η διαδικασία δουλεύει καλά για τις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν δουλεύει καλά και κάποιες που δεν δουλεύει καθόλου καλά. Π.χ. πέρσυ ήταν 15 παιδιά από σχολές Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και 17 παιδιά απο άλλες σχολές (π.χ. Μαθηματικό, Φυσικό, ΔΕΤ, κλπ). Από αυτούς το 20-25% δεν ήξερε προγραμματισμό και δεν ήταν σε θέση να κάνει κάποια από τις εργασίες του Βαζιργιάννη (Εξόρυξη Γνώσης) χωρίς εξωτερική βοήθεια.
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακά”