Υπάρχει θεός...???

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.

Υπάρχει θεός...???

Poll ended at Sat Jan 05, 2008 2:34 am

Ναι
21
44%
Οχι
18
38%
Κάποιος ας σε απαλλάξει από τις εργασίες...
9
19%

Total votes: 48
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by gidi » Fri Dec 07, 2007 3:01 am

το να πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει κάτι που ξεκίνησε το σύμπαν αλλά από εκεί και πέρα δεν τον πειράζει και δεν το πειράζει πάει στο δι@@@λο.

αλλά κάποιον που πιστεύει σε θρησκείες θα τον κακοχαρακτηρίσω (για να μην αρχίσω να λέω πως ακριβώς :) )

φανταστείτε ότι έρχομαι και σας λέω:

άσε μ@λ@κα σήμερα πήγα σε ένα γάμο και εκεί που πίναμε μια χαρά τελειώνει το κρασί. εκεί που έχουμε ξενερώσει όλοι σκάει ένα τυπάκι ψιλοχίπης με μαλλί και μούσια και λέει κομπλέ παιδιά εγώ είμαι εδώ και πιάνει ένα ποτήρι νερό, λέει κάτι ψιθυριστά και βγάζει κρασί!

πραγματικά αν σας το έλεγα αυτό τι θα νομίζατε για μένα. αν μου λέγατε τι νομίζεται και σας έλεγα ρε μ@λ@κες τα κατάφερε γιατί είναι γιος του θεού μετά θα λέγατε ααα πες έτσι ή θα με νομίζατε χαζό που το πίστεψα;

και το χειρότερο δεν είναι να πιστεύει κάποιος παραμυθάκια. το χειρότερο είναι να οργανώνει τι ζωή του γύρω από αυτά, να καταστέλλει τις επιθυμίες του και να έχει τύψεις για πράγματα που απολαμβάνει. τι να πεις για έναν άντρα που περιμένει να παντρευτεί για να πάει με γυναίκα (άσε που δεν ξεδίνει μόνος του γιατί πέρα του ότι είναι κακό χαλάει και το μυαλό :-D ) ή για μια γυναίκα που το κάνει μόνο όταν θέλει παιδιά;
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Fri Dec 07, 2007 3:17 am

Να ρωτήσω κάτι: Στον παράδεισο (που είναι τρόπος και όχι τόπος ζωής) θα έχουμε Ελευθερία? ή όλη την μέρα θα δοξάζουμε τον Ύψιστο?

Ειλικρινά η εφηβεία μου ήταν αποκλειστικά ψαγμένη γύρω από τέτοια ζητήματα και περί συνομοσιών τύπου UFO, σημερινού-λιακό κτλ.
Που να φανταζόμουν ότι θα κατέληγα άλλο ένα μέλος του έθνους του Αυνάν???

Link
Image
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by marios » Fri Dec 07, 2007 10:47 am

fo@ wrote:Δε μίλησα για τη νοημοσύνη σου. Είπα ότι αυτό που ειπώθηκε θίγει τη δικιά μου. Αν πιστεύεις ότι καλά ειπώθηκε τότε για πρώτη φορά αποκτάω αρνητική εικόνα για τη δικιά σου νοημοσύνη. Αλλά δε θα πιστέψω ότι θα προέρχεται από την πράξη του αυνανισμού ("αυνανισμος καταστρεφει εκτός απο το μυαλο")εκτός και αν κατά τη διάρκεια γλίστρησες και χτύπησες το κεφάλι σου. Και γω δε χλευάζω κάποιον επειδή διαφωνώ μαζί του, χλευάζω όταν νιώθω όταν κάποιος προβάλει κάτι τόσο ανυπόστατο και ανόητο. Αν σε ενοχλεί περισσότερο ο χλευασμός από τέτοιες απόψεις κάτσε εσύ μια ζωή να είσαι political correct με όποιον θα σου πετάει την πιο απίστευτη μπούρδα.
Τοτε μάλλον έχεις χάσει κάτι από το πνεύμα της δημοκρατίας...
Η δημοκρατία στηρίζεται στον πλουραλισμο, και αυτο πρεπει να το εχεις στο μυαλό σου...
Δεν σου λέω και εγώ διαφωνω με την παραγραφο εκεινη, αλλά δεν θα αρχίσω να ειρωνευομαι...
Ο καθένας απο το Σύνταγμα έχει δικαιωμα να σκεφτεται, να πιστευει και να γραφει οτι θέλει...
Και δεν εχει κανεις δικαιωμα να τον ειρωνευεται...
Συνεχεια για να μην φυγουμε off, μεσω πμ!
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Fri Dec 07, 2007 12:19 pm

Φυσικα και δεν υπαρχει.
Ιδου μια εξαιρετικη ορθολογιστικη εξηγηση αυτης της αναγκης (ψευδαισθησης) :

The Origin of God - Douglas Adams
http://uk.youtube.com/watch?v=TTOzM2-jxyg

Απλα μολις φυγαμε (απο οτι φαινεται οχι τελειως ακομα) απο την δογματικη πεποιθηση της αδιαμφισβητητης υπαρξης του "μπαμπουλα για ενηλικες" περασαμε στην δογματικη πεποιθηση της υπεραξιας της πιστης.Της πιστης για την πιστη.Ειναι γνωστη πλεον η κριτικη περι αυτοσκοποπων οποτε δεν εχει νοημα να το κριτικαρω περισσοτερο.

Για οποιον πιστευει στην πραγματικη υπαρξη ενος Θεου (ακριβης ορισμος plz???) προτεινω το The God Delusion του R.Dawkins ελπιζοντας να μην γινω πολυ κοινοτυπος με την προταση αυτη :P

Για οποιον αντιθετως κανει το γεναιο βημα να ονομασει ως θεο κατι διαφορετικο οπως πχ την βαρυτητα θα πω οτι μπορει να με βρει να συμφωνω.Τιποτα το ενδιαφερον δεν θα υπηρχε χωρις βαρυτητα.Πλανητες, αστρα,φαινομενα,τρυπες.Και πανω απο ολα : δεν ειναι επικινδυνος θεος!!
Δεν μπορω να φανταστω αλλα 1500 χρονια μεσαιωνα εις το ονομα της βαρυτητας.
Μπορει ομως να κανω και λαθος.
Αλλα φροντιζω να υποδειξω αυτην την ταση να βρισκουμαι θεους που υποκινει και την παραπανω προταση.Γιατι δεν το λεμε απλα βαρυτητα αλλα ψαχνουμε ντε καλα να βρουμε καπου θεο?
Ειναι κοινωνικη και ανθρωπινη κληρονομια.Οι προκαταληψεις ειναι ισχυρες και μεταδοτικοτατες και κληρονομικες.Μπορει να ειμαστε γενναιοι αρκετα να απορριψουμε τους θεους των προγονων μας αλλα βρισκομαστε αδυναμοι να τους αποποιηθουμε τελειως.Οποτε καταληγουμε απλα να τους αντικαθιστουμε...

Αν αναγκαζομουν να αναγνωρισω θεο ντε και καλα (πχ η εκκλησια με ειχε στα σκαρια για την πυρα) το πολυ να αναγνωριζα θεο που δεν επεμβαινει.Ντεισμος.Με βαρια καρδια αλλα υπο αυτας τας συνθηκας...
Προσωπικα μου ειναι αδυνατο παρατηρωντας τον κοσμο γυρω να πιστεψω σε θεο που επεμβαινει.Και ακομα και αν υπηρχε τετοιος επεμβατικος θεος σιγουρα δεν θα τον αποδεχομουν ποτε κρινοντας απο τα αποτελεσματα.
Μια πολυ επιτυχημενη για μενα προταση-ερωτηση ειναι η εξης : κοιτωντας τον κοσμο γυρω σου σου μοιαζει πιο πιθανο να κυβερναται απο τυχαιοτητα ή σκοπιμοτητα?

Τωρα στο θεμα της θρησκειας η οποια για μενα δεν απαιτει ντε και καλα καποιον θεο.Δεν θα μιλησω για οργανωμενη θρησκεια (εκκλησια) διοτι νομιζω με βαση το ισοζυγιο προσφορας της στην ανθρωποτητα θα επρεπε να βρισκεται προ πολλου ειτε στα κατεργα με τα ριγε και τιν αλυσοδεμενη σιδεροβαλα στο ποδι ειτε στην ηλεκτρικη καρεκλα.
Νομιζω ,οσο επικριτικος και αν ειμαι στις υπαρχουσες θρησκειες, οτι η θρησκεια ειναι στην τελικη κατι αναποφευκτο και γνησια ανθρωπινη αναγκη.Η αποδεκτη σε μενα θρησκεια θα πρεπει να διακατεχεται απο ορθολογισμο.Για ποιο λογο εγινε παγκοσμια αποδεκτο οτι η πιστη οφειλει και δικαιουται να παραγκωνιζει καθε λογικη??
Δεν γινεται να πιστευω σε κατι που καταλαβαινω?
Πρεπει ντε και καλα να διακατεχετε απο μυστικισμο, αντιφασεις,αντιεπιστημονικο πνευμα (ΔΕΝ υποστηριζει την επιστημη ο χριστιανισμος.Τον αποδεχεται πλεον επειδη δεν μπορει να κανει διαφορετικα και στο βαθμο που δεν μπαινει στα "χωραφια" τα οποια δυστυχως φροντισε να καλυπτουν τα παντα) ,αναχρονιστικες παραδοσεις και φοβο της αλλαγης και του ρεφορμισμου???
Θα πρεπει επισης να διακετεχεται απο φιλοεπιστημονικο και ενωτικο πνευμα.Τα δυο ειναι εγγενως πολυ κοντα ουτως η αλλως.
Θα πρεπει να ειναι θρησκεια που δεν θα την ενδιαφερει να προσυλητισει.Η μαλλον οι "πιστοι" της δεν θα ενδιαφερονται να προσυλητισουν κανεναν.Δεν θα διαχωριζει σε ομαδες.Δεν θα στηριζετε σε ηλιθιες και διφορουμενες ιστοριουλες.
Δεν θα ειναι με αλλα λογια επικινδυνη!

Μπορω να γεμισω σελιδες...Σταματαω προς το παρον εδω.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Fri Dec 07, 2007 2:14 pm

Shocker wrote:
Αν και δεν είναι της παρούσης θεωρώ ότι ένας άνθρωπος που δέχεται να εξομολογήσει ένα 13 χρονο παιδί για να του πει ότι οι προγραμιαίες σχέσεις είναι πορνεία και ότι η μ@Α#$κία αμαρτία δεν στέκει και πολύ καλά. Έχω γνωρίσει και αξιόλογους ανθρώπους του κλήρου και τους έχω λυπηθεί όταν δεν ξέρουν τι να απαντήσουν σε ερωτήσεις του στιλ "Αν δεν πάω 3 κυριακές σερι στην εκκλησία θα καώ στην κόλαση;".
ΡΕ συ,ειναι απολυτα λογικο να του λεει τετοια οτι ο αυνανισμος είναι αμαρτία και οτι η προγαμιαιες σχέσεις είναι απο τα χειρότερα πραματα για την ψυχη του παιδιου. Οι μεν σχεσεις θα τον δυσκολεψουν να κάνει μια σταθερη σεση και να παει σε γαμο και ο αυνανισμος καταστρεφει εκτός απο το μυαλο,κανει κακο και στην υγεια καθως και ειναι απο τα βαρεότερα αμαρτηματα.Το σώμα μας πρεπει να το κουμανταρουμε και οχι να μας κανει οτι θελει.Ενας τετοιος ανθρωπος ειναι αδυναμος.Αυτο για την ερωτηση,ο ιερεας δν ξερει ακριβως πως κρινει ο Θεος.Τι να του πει του παιδιου με σιγουρια?Το μονο που μπορει να πει,είνια να του τονίσει την σημασια της Θ.Λειτουργιας
Αυτα τα λιγα.Βαρεθηκα να γραψω περισσοτερα...
:-D
Φίλε πριν είναι πολύ αργά για εσένα, ψάξε να βρεις τις "Τρεις μελέτες για τη θεωρία της σεξουαλικότητας" του Σίγκμουντ Φρόυντ.
mei
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by mei » Fri Dec 07, 2007 3:21 pm

υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που πιστευουν σε κατι τετοιο,που κανει περιπου το ιδιο αν το καλοσκεφτεις :cool:
Image
"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Fri Dec 07, 2007 3:34 pm

PASCAL wrote:
Shocker wrote:
Αν και δεν είναι της παρούσης θεωρώ ότι ένας άνθρωπος που δέχεται να εξομολογήσει ένα 13 χρονο παιδί για να του πει ότι οι προγραμιαίες σχέσεις είναι πορνεία και ότι η μ@Α#$κία αμαρτία δεν στέκει και πολύ καλά. Έχω γνωρίσει και αξιόλογους ανθρώπους του κλήρου και τους έχω λυπηθεί όταν δεν ξέρουν τι να απαντήσουν σε ερωτήσεις του στιλ "Αν δεν πάω 3 κυριακές σερι στην εκκλησία θα καώ στην κόλαση;".
ΡΕ συ,ειναι απολυτα λογικο να του λεει τετοια οτι ο αυνανισμος είναι αμαρτία και οτι η προγαμιαιες σχέσεις είναι απο τα χειρότερα πραματα για την ψυχη του παιδιου. Οι μεν σχεσεις θα τον δυσκολεψουν να κάνει μια σταθερη σεση και να παει σε γαμο και ο αυνανισμος καταστρεφει εκτός απο το μυαλο,κανει κακο και στην υγεια καθως και ειναι απο τα βαρεότερα αμαρτηματα.Το σώμα μας πρεπει να το κουμανταρουμε και οχι να μας κανει οτι θελει.Ενας τετοιος ανθρωπος ειναι αδυναμος.Αυτο για την ερωτηση,ο ιερεας δν ξερει ακριβως πως κρινει ο Θεος.Τι να του πει του παιδιου με σιγουρια?Το μονο που μπορει να πει,είνια να του τονίσει την σημασια της Θ.Λειτουργιας
Αυτα τα λιγα.Βαρεθηκα να γραψω περισσοτερα...
:-D
Φίλε πριν είναι πολύ αργά για εσένα, ψάξε να βρεις τις "Τρεις μελέτες για τη θεωρία της σεξουαλικότητας" του Σίγκμουντ Φρόυντ.
Να και μία ακόμη φορά που συμφωνούμε. Δεν μπορώ όμως να πιστέψω ότι εννοεί πραγματικά αυτά που λέει, δεν θέλω να το πιστέψω.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Fri Dec 07, 2007 4:10 pm

"Αφήστε όλα τα λουλούδια ν' ανθίσουν".

Για την αντιγραφή,

Δ. Γκρ.
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by vincent » Fri Dec 07, 2007 4:13 pm

Ξαφνικά νιώθω τόσο υπερήφανος.... Συνεχίστε έτσι...
Image
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Fri Dec 07, 2007 7:12 pm

vincent αγόρι μου τα εύσημά μου! Όπως και στην θεωρία του χάους όπου το πέταγμα μιας πεταλούδας στο Πεκίνο προκαλέι θύελλα στην Άνω Μαγούλα έτσι και η βαρεμάρα ενος φοιτητή όταν έχει εργασία προκαλεί ατέρμονες συζητήσεις για το αν ο αυνανισμός προκαλεί τύφλωση!Εύγε!

Με κάλυψαν οι προλαλήσαντες απλά να πω μόνο ότι στην Πέμπτη μας είχαν πάει για εξομολόγηση με το σχολείο (10 χρονών) και τελείως στην ζούλα ήτοι χωρίς να μας το έχουν πει και προηγουμένως ώστε οι γονείς να επέμβουν. Εγώ θυμάμαι ως αμαρτίες είχα πει ότι μερικές φορές δεν τρώω το φαι μου ενώσο τα παιδιά στην Αφρική πεθαίνουν της πείνας... Αν ήμουν παπάς που σεβόμουν τα ράσα μου θα αρνιόμουν να εξομολογήσω ανήλικα... Τι κακό μπορεί να έχει κάνει ένα 10χρονο; Έλεος πια με την θεία χαρη την θεία φώτιση και την θεία πουλχερία. Ενοχές, φοβίες μην μας πάρει ο διάλος τον πατέρα και δαιμονιστούμε και άλλα τέτοια τραυματικά προκαλεί η θρησκεία σε ένα παιδί.

Επίσης βαρέθηκα την προπαγάνδα. Από την Δευτέρα δημοτικού ως την Τρίτη Λυκείου κάνουμε τα ίδια πράγματα στα Θρησκευτικά για την αγάπη, την πίστη και την ειρήνη με ένα πέρασμα από την Εβραική Ιστορία (Παλαιά Διαθήκη). Γιατί να μάθω εγώ για τον Αβρααμ και τον Μωυσή την ίδια στιγμή που δεν ξέρω στάχτη Ελληνική Μυθολογία; Τι είναι πιο κοντά σε μένα, στην χώρα που ζω, ο αυστηρός και ασεξουάλ πατέρας Αβραάμ και η γη της επαγγελίας ή ο Ουρανός και η Γή? Για να μην μιλήσω για την ταύτιση του Διονύσου με τον διάολο που τεχνηέντως πέτυχε η χριστιανική θρησκεία αφού φυσικά έβαλε μπουρλότο στους αρχαιοελληνικούς ναούς και σε μια κάποια βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Πόσα περισσότερα θα ξέραμε αν είχαμε στην διάθεση μας 120 αρχαία θεατρικά έργα και το σύνολο του έργου του Αριστοτέλη; Εδώ επιχειρήθηκε και έγινε φίμωση στα υπόλοιπα ευαγγέλια και δεν το λέω επειδή είδα τον κώδικα ντα Βίντσι αλλά επειδή η λογική μου επιβάλλει ότι από τους 12++ μαθητές είναι άκρως λογικό να γράψαν >4 το πως βίωσαν την ιστορία. Όσο ζούσε ο Χριστός γιατί δεν ίδρυσε Εκκλησία και γιατί δεν έγραψε και αυτός κανένα σύνολο κανόνων; Ο ίδιος δεν ήταν που χλεύαζε τους Εβραικούς νόμους και που προσπάθησε να καταλύσει τον σκληροπυρηνικό και δυσκοίλιο ιουδαισμό; Και τέλος τέλος ποια η θέση της Γυναίκας σε μια μονοθειστική από τους άντρες-για τους άντρες θρησκεία; Vincent μπορείς να νιώθεις και άλλο περήφανος!
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Fri Dec 07, 2007 7:38 pm

Με έχουν υπερκαλύψει και ο ailouros και αρκετοί από τους προλαλήσαντες...
Το μόνο που κατάφεραν οι θρησκείες ήταν σφαγειάσεις λαών, υποδούλωση της ανθρώπινης πνευματικότητας και προπάντων καταστροφή της, αναφερόμενος και εγώ στις πολιτισμικές καταστροφές...
Όσο για τις 5άλφα και τις γυναίκες, ξέρουμε που τις έχουν γραμμένες...

Τελοσπάντων, ουτέ θεός, ούτε αφέντης και πατρίδα μας η Γη. (Μήπως και δούμε ευτυχία στο Ανθρώπινο Γένος... Γμμένη Ουτοπία!)
Image
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Fri Dec 07, 2007 8:09 pm

Το θέμα αναφέρεται στην ύπαρξη ή όχι θεού. Δεν κάνουμε διαδικτυακή Χριστιανολογία! Μια αντιλογία για την Χριστιανική Εκκλησία, εκτός από αδιέξοδη είναι και off-topic!
ailouros wrote:Για να μην μιλήσω για την ταύτιση του Διονύσου με τον διάολο που τεχνηέντως πέτυχε η χριστιανική θρησκεία αφού φυσικά έβαλε μπουρλότο στους αρχαιοελληνικούς ναούς και σε μια κάποια βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.Πόσα περισσότερα θα ξέραμε αν είχαμε στην διάθεση μας 120 αρχαία θεατρικά έργα και το σύνολο του έργου του Αριστοτέλη;
1. Ο Διόνυσος πολλές φορές θεωρείται προεικόνιση του Χριστού στο θέμα του θανάτου και της νεκρανάστασης και όχι ταύτιση με το διάβολο.
2. Τις καφρίλες του Θεοδόσιου τις καταδικάζω κι εγώ, αλλά να λες ότι η Χριστιανική θρησκεία είναι υπαίτια για την καταστροφή των αρχαιοελληνικών χειρογράφων είναι τουλάχιστον αστείο... Θυμήσου απλώς ποιοι τα αντέγραφαν...
3. Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας καταστράφηκε από τους Ρωμαίους και τους Άραβες...
ailouros wrote:Εδώ επιχειρήθηκε και έγινε φίμωση στα υπόλοιπα ευαγγέλια και δεν το λέω επειδή είδα τον κώδικα ντα Βίντσι αλλά επειδή η λογική μου επιβάλλει ότι από τους 12++ μαθητές είναι άκρως λογικό να γράψαν >4 το πως βίωσαν την ιστορία.
Δεν έγινε "φίμωση" Ευαγγελίων, αλλά επελέγησαν όσα κρίθηκαν καταλληλότερα και ορθότερα για να συμπερηληφθούν στην Αγία Γραφή. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και έγραψαν >4 πώς βίωσαν την ιστορία... Για ποικίλους λόγους προτιμήθηκαν τα τέσσερα γνωστά Ευαγγέλια. Τα υπόλοιπα μπορείς να τα βρεις σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο...

Αυτά τα αναφέρω για να αποφευχθούν ανακρίβειες στη συζήτηση και όχι επειδή έχω κάτι προσωπικό με τους γράφοντες.

Στο θέμα:

Αν αποδεικνυόταν η ύπαρξη κάποιου θεού, τότε αυτός δεν θα ήταν θεός, αφού αυτομάτως κάτι άπειρο και ακατάληπτο θα περικλειόταν σε κάτι πεπερασμένο (τον ανθρώπινο νου). Κάθε ένας, ως αυτεξούσιο ον, κρίνει αν θα πιστέψει ή όχι. Εξαναγκαστικά δεν γίνεται τίποτα. Η πίστη είναι θέμα καθαρά προσωπικό και βιωματικό. Σε άλλους προσφέρει μεταφυσική ελπίδα, σε άλλους νόημα ύπαρξης και σε άλλους γυναίκες, πιλάφια και μέλι...
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Fri Dec 07, 2007 11:58 pm

Κουλάρετε παίδες...Μην ανησυχείτε...Όταν πεθάνουμε θα μάθουμε τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει...Ας ελπίσουμε να μείνουμε με αυτή την απορία για πολύ καιρό ακόμα.... !!!
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by redlabel » Sat Dec 08, 2007 12:05 am

gasparosoft wrote:Κουλάρετε παίδες...Μην ανησυχείτε...Όταν πεθάνουμε θα μάθουμε τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει...Ας ελπίσουμε να μείνουμε με αυτή την απορία για πολύ καιρό ακόμα.... !!!
...ναι, αλλά τότε θάναι too late για να μετανοιώσουμε αν κάναμε λάθος :???:

Δ. Γκρ.
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Sat Dec 08, 2007 12:09 am

Πιστεύω ότι αυτά που πράττεις στην ζωή σου δεν τα πράττεις για τα ανταλλάγματα που μπορεί να έχεις στην επόμενη(αν υπάρχει),αλλά γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας σου και ο τρόπος ζωής σου...Πράττεις αυτά που είναι "γραμμένα" στα γονίδιά σου...
Shocker
Gbyte level
Gbyte level

Post by Shocker » Sat Dec 08, 2007 12:36 am

gasparosoft wrote:Πιστεύω ότι αυτά που πράττεις στην ζωή σου δεν τα πράττεις για τα ανταλλάγματα που μπορεί να έχεις στην επόμενη(αν υπάρχει),αλλά γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας σου και ο τρόπος ζωής σου...Πράττεις αυτά που είναι "γραμμένα" στα γονίδιά σου...
Εννοείς ότι ο χαρακτήρας κάθε ανθπώπου είναι προκαθορισμενος απο το DNA? :shock:
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Dec 08, 2007 12:37 am

Μαλλον αυτα που σου "γραφουν" οι γονεις σου και τα αδερφια σου(αν εχεις) σε μικρή ηλικία...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Sat Dec 08, 2007 12:38 am

O Χαρακτήρας ειναι το πεπρωμενο του καθενος - Ηρακλειτος :)
Αν δεν είμασταν αυτοί που είμαστε δεν θα είχαμε αυτές τις απόψεις! :-D
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Shocker
Gbyte level
Gbyte level

Post by Shocker » Sat Dec 08, 2007 2:58 am

Καλα ε,του τοπικ του εχουμε αλλαξει θεμα 15 φορές....
ismael blanco
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ismael blanco » Sat Dec 08, 2007 3:58 am

Σ'αυτή την ερώτηση μπορεί ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει.Πάντως εγώ πιστεύω ότι υπάρχει.Όπως νομίζω και οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν στην ύπαρξη ενός θεού.Π.χ. οι τούρκοι πιστεύουν στον Αλλάχ, οι Ινδοί στο Βούδα ,έτσι και οι Έλληνες στον Χριστό.Αν και Αλλάχ, Βούδας,Χριστός κ.λ.π. είναι τελείος διαφορετικές "έννοιες" και κάθε θρησκεία έχει και τις δικές της ιδιολογίες ,οπότε έγω σύμφωνα με αυτά που έχω διδαχτεί (όχι αποκλειστικά από σχολείο,αλλά από γονείς,οικογένεια γενικά κ.λ.π.)πιστεύω στην ύπαρξη του θεού και στον Χριστιανισμό ως θρησκεία όπως νομίζω και κάθε έλληνας που έχει βαφτιστεί ως χριστιανός ορθόδοξος ασχέτος αν δείχνει αδιαφορία ,όπως ακριβώς κάνουμε σήμερα εμείς οι νέοι καθώς κατα βάθος όλοι μας κάποτε έχουμε ή είχαμε προσευχηθεί, επικαλώντας στην προσευχή μας το Θεό.
Live your dreams...
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by redlabel » Sat Dec 08, 2007 9:29 am

Shocker wrote:
gasparosoft wrote:Πιστεύω ότι αυτά που πράττεις στην ζωή σου δεν τα πράττεις για τα ανταλλάγματα που μπορεί να έχεις στην επόμενη(αν υπάρχει),αλλά γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας σου και ο τρόπος ζωής σου...Πράττεις αυτά που είναι "γραμμένα" στα γονίδιά σου...
Εννοείς ότι ο χαρακτήρας κάθε ανθπώπου είναι προκαθορισμενος απο το DNA? :shock:
Μια και η αντιπαράθεση Επιστήμης-Εκκλησίας κρίθηκε υπέρ της πρώτης εδώ και αρκετούς αιώνες (ο ανώτερος Κλήρος και η Ιερά Εξέταση δεν έπεισαν τον κόσμο...) , η σημερινή κυρίαρχη επιστημονική αντίληψη υποστηρίζει ότι τίποτα δεν είναι αυστηρά και απόλυτα "προκαθορισμένο", εκτός του θανάτου... Κατ' αυτήν, η σύσταση του DNA επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη ζωή καθενός, κυρίως μέσω προδιαθέσεων και όχι μέσω νομοτελειών.

Στη συνέχεια, μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως οι εμπειρίες, το κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον, η παιδεία/γνώση/εκπαίδευση/πίστη κλπ. διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο, με ένα εξαιρετικά σύνθετο τρόπο, που οι ερευνητές υποστηρίζουν δεν έχει ακόμη αναλυθεί επαρκώς.

Δ. Γκρ.
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Sat Dec 08, 2007 5:59 pm

redlabel wrote:
Shocker wrote:
Μια και η αντιπαράθεση Επιστήμης-Εκκλησίας κρίθηκε υπέρ της πρώτης εδώ και αρκετούς αιώνες (ο ανώτερος Κλήρος και η Ιερά Εξέταση δεν έπεισαν τον κόσμο...)

Δ. Γκρ.
Με όλο το σεβασμό, αλλά δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπαράθεση. Επιστήμη και θρησκεία (αναφέρομαι σε οποιαδήποτε θρησκεία) έχουν ξεχωριστά χωράφια και τα "αντικείμενά" τους δεν θα έπρεπε να συγχέονται (μιλάμε δηλαδή για ξένα, αλλά όχι αλληλοαναιρούμενα αξιωματικά σύνολα). Οι όποιες συγκρούσεις εφανίστηκαν και εμφανίζονται οφείλονται είτε σε ηλίθιους θρησκευτικούς ηγέτες είτε σε ηλίθιους επιστήμονες...

Αλλά επειδή διακρίνω μια μικρή ειρωνεία, να πω ότι το μήνυμα μιας θρησκείας παραμένει σταθερό ανά τους αιώνες, εν αντιθέσει με της επιστήμης το οποίο διαρκώς και σωστά εξελίσσεται... Αυτό δεν σημαίνει ότι η μεν ή η δε "πείθει" τον κόσμο, αλλά πολύ απλά ανταποκρίνεται σε διαφορετικές του ανάγκες.

Αυτά τα ολίγα...
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
Post Reply

Return to “off-topic”