Γιαννακουδάκη εσυ superstar!!!!!!

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
salo
byte level
byte level

Γιαννακουδάκη εσυ superstar!!!!!!

Post by salo » Mon Jan 30, 2006 3:52 am

Απόρησα που μπήκα τέτοια ώρα στο venus και κανείς δεν ανέφερε την τιμή που όλοι είχαμε, να δούμε τον αγαπημένο μας καθηγητή κεντρικό πρόσωπο στην εκπομπή του Μάκη!Όλη η Ελλάδα θα μιλάει αυριο για τον Γιαννακουδάκη!Είναι αργά και δε μπαίνω τώρα σε λεπτομέρειες αλλά περιμένω σχολιασμό και εντυπώσεις!!

Υ.Γ.(Δεν θέλω δικαιολογίες του στυλ διάβαζα, ήταν αργά ,είναι εξεταστική κλπ...)
<<Τας λεωφόρους μή βαδίζειν>>
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Mon Jan 30, 2006 9:35 am

Ένα έχω να πω! Είναι μεγάλος πόνος να είσαι πατέρας και να σου παίρνουν το παιδί! Πάντως το METRON TEST είναι σίγουρα του Γιαννακουδάκη, εγώ πηγαίνω και σαν μάρτυρας στο δικαστήριο :) Θα μου πεις βέβαια και που το ξέρεις εσύ;
Το interface το είδατε; Θα μπορούσε να το είχε φτιάξει άλλος;
Α και κάτι άλλο. Αν είναι σε VB τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία :)
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Mon Jan 30, 2006 10:13 am

δεν είδα Μάκη χτες, αλλά ο Γιανακουδάκης έχει πάει αρκετές φορές στις εκπομπές του.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by PaP » Mon Jan 30, 2006 11:21 am

Ηταν απλά τέλειος !
Τώρα βέβαια το software ήταν ένα από αυτά τα τεστ που έχει και η Σούπερ Κατερίνα και στο τέλος θα είχε ένα
if (10 < score <= 20) ....
ή κάτι παραπλήσιο
Το interface βέβαια δε το συζητάω, μοναδικό στον πλανήτη.
Ξέρετε το πρώτο ελληνικό Interface που έγινε ποτέ στην Αγγλία στο Bradford από εμένα και τα σχετικά....
Major
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Major » Mon Jan 30, 2006 11:38 am

Κοιτάξτε το πρόγραμμα πρέπει να του το φαγε με λαμογιά ο άλλος, αλλά είτε είναι δικό του είτε δεν είναι ο Γιαννακουδάκης είναι Γιαννακουδάκης...Καταλαβαίνετε φαντάζομαι!!!
"Mess with the best die like the rest" - Major
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Jan 30, 2006 11:44 am

tsilochr wrote:δεν είδα Μάκη χτες, αλλά ο Γιανακουδάκης έχει πάει αρκετές φορές στις εκπομπές του.
ναι αλλά αυτή τη φορά ο eyan ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην εκπομπή του και όχι απλά καλεσμένος :lol:
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Mon Jan 30, 2006 12:15 pm

είδα ένα αρκετά μεγάλο μέρος της εκπομπής!
οκ το πρόγραμμα (software) μην τρελαθούμε σίγουρα δεν το έγραψε ο κατσανέβας! όσοι είδαμε το interface κατάλαβαν...(εγώ έτσι όπως το είδα είμαι πεποισμένος ότι είναι σε VB)
από την άλλη ο καθηγητής μας ήταν όντως απολαυστικός!!
όσοι τον γνωρίζουν λίγο καλύτερα σίγουρα θυμήθηκαν πολλά...
δεν θα σχολιάσω αυτά που ειπώθηκαν ούτε θα εκφέρω άποψη επι της ουσίας της υπόθεσης(αν κ τείνω να του δώσω δίκιο) αλλά δεν κρατιέμαι...
το ότι είπε ότι έχει φτιάξει αλγοριθμους κρυπτογράφησης για τη CIA το ακούσατε??
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Mon Jan 30, 2006 1:31 pm

Και για την Μοσάντ και την CIA.Εντωμεταξύ στο interface ο Κατσανέβας άλλαξε μόνο τα χρώματα.Θεός.Respect και στην σύζυγο .Πάντως σε ορισμένα σημεία είχα τσαντιστεί με αυτόν τον γελοίο τον Οικονομέα που προσπαθούσε χυδαία να διαβάλλει τον Εναν και Μοναδικό , με κραυγές και λαϊκίσμους.Πάντως ελπίζω να επαναληφθεί..
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Mon Jan 30, 2006 1:35 pm

Επιτρέπεται καθηγητής πανεπιστημίου να έχει ως πηγή εισοδήματος τέτοιες δραστηριότητες? :roll:
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Mon Jan 30, 2006 1:46 pm

Theofaman wrote:Επιτρέπεται καθηγητής πανεπιστημίου να έχει ως πηγή εισοδήματος τέτοιες δραστηριότητες? :roll:
Γενικά θα συμφωνούσα ότι δε θα έπρεπε, αλλά στην περίπτωση του Γιαννακουδάκη, η γυναίκα του που έχει την εταιρία, είναι προγραμματίστρια... αυτή είναι η δουλειά της. Δηλαδή επειδή αυτός είναι καθηγητής πανεπιστημίου θα πρέπει η γυναίκα του να μη δουλεύει? Σε αντίθεση με τη γραμματέα του βουλευτή που δεν ξέρει τι πάει να πει λογισμικό.

Μια ερώτηση: πατέρας του προγράμματος ποιος είναι? αυτός που γράφει τον κώδικα ή αυτός που έχει την ιδέα και εκφράζει τον αλγόριθμο έστω και σε φυσική γλώσσα? (η ερώτηση δεν έχει σχέση με το θέμα του Γιαννακουδάκη, καθώς και τα δύο πρόσωπα φαίνεται να ταυτίζονται)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Jan 30, 2006 2:21 pm

Theofaman wrote:Επιτρέπεται καθηγητής πανεπιστημίου να έχει ως πηγή εισοδήματος τέτοιες δραστηριότητες? :roll:
οι περισσότεροι καθηγητές έχουν ως πηγή εισοδήματος δραστηριότητες ανάλογες των γνώσεών τους (είτε από consulting σε εταιρείες, είτε από συμμετοχές σε συνέδρια, είτε από χρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Είναι συνήθισμένη πρακτική.
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Sreak » Mon Jan 30, 2006 2:44 pm

Θυμάστε μερικοί από εμάς που μας έβαζε να ψάχνουμε για ψυχομετρικα ψιψιψόνια?
Εγώ πιστεύω πως μπαμπάς είναι εκείνος που ανακάλυψε τον αλγόριθμο.
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Jan 30, 2006 2:51 pm

Sreak wrote:Θυμάστε μερικοί από εμάς που μας έβαζε να ψάχνουμε για ψυχομετρικα ψιψιψόνια?
τι είναι αυτά??
Sreak wrote:Εγώ πιστεύω πως μπαμπάς είναι εκείνος που ανακάλυψε τον αλγόριθμο.
αυτό μου θυμίζει το : "το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό??"
A blink of an eye
A dream for the blind
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Mon Jan 30, 2006 3:23 pm

Erevodifwntas wrote:
Γενικά θα συμφωνούσα ότι δε θα έπρεπε, αλλά στην περίπτωση του Γιαννακουδάκη, η γυναίκα του που έχει την εταιρία, είναι προγραμματίστρια... αυτή είναι η δουλειά της. Δηλαδή επειδή αυτός είναι καθηγητής πανεπιστημίου θα πρέπει η γυναίκα του να μη δουλεύει? Σε αντίθεση με τη γραμματέα του βουλευτή που δεν ξέρει τι πάει να πει λογισμικό.
Μήπως δεν το επιτρέπει η νομοθεσία και γι'αυτό το πρόγραμμα εμφανίζεται στο όνομα της γυναίκας του?(επειδή ίσως δεν μπορεί ο ίδιος). Δεν γνωρίζω ακριβώς την νομοθεσία γι'αυτό ροτάω.
οι περισσότεροι καθηγητές έχουν ως πηγή εισοδήματος δραστηριότητες ανάλογες των γνώσεών τους (είτε από consulting σε εταιρείες, είτε από συμμετοχές σε συνέδρια, είτε από χρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Είναι συνήθισμένη πρακτική.
Άλλο αυτό και άλλο να έχεις επιχειρηματικές δραστηριότητες (δεν αναφέρομαι στην περίπτωση του Γιαννακουδάκη, μιλάω γενικότερα για καθηγητές που ίσως ακολουθούν αυτην την πρακτική).
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Jan 30, 2006 3:31 pm

αναλόγως τις επιχειρηματικές δραστηριότητες...το να είναι κάποιος μέτοχος σε εταιρεία ή να είναι ελεύθερος επαγγελματίας δε νομίζω ότι είναι παράνομο (αν ήταν έτσι δε θα υπήρχε γενικά επιχειρηματική ζωή γιατί κανένας δε θα μπορούσε να επενδύσει)
επίσης αν δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό, δε θα έγραφαν βιβλία δικά τους γιατί θα ήταν παράνομοι
A blink of an eye
A dream for the blind
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Mon Jan 30, 2006 3:46 pm

lumenintervalum wrote:αναλόγως τις επιχειρηματικές δραστηριότητες...το να είναι κάποιος μέτοχος σε εταιρεία ή να είναι ελεύθερος επαγγελματίας δε νομίζω ότι είναι παράνομο (αν ήταν έτσι δε θα υπήρχε γενικά επιχειρηματική ζωή γιατί κανένας δε θα μπορούσε να επενδύσει)
επίσης αν δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό, δε θα έγραφαν βιβλία δικά τους γιατί θα ήταν παράνομοι
Έχω την εντύπωση ότι αυτά τα 2 που ανέφερες δεν επιτρέπονται(αν κάποιος ξέρει σίγουρα ας το ξεκαθαρίσει). Γι'αυτό έκατσε και ασχολήθηκε ο Μάκης και με τους 2.
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Jan 30, 2006 3:50 pm

όχι είμαι σίγουρη, επιτρέπονται. απλά υπό προϋποθέσεις. Εγώ έμαθα ότι το πρόβλημά τους ήταν ποιανού είναι η πνευματική ιδιοκτησία (δεν την είδα την εκπομπή)
A blink of an eye
A dream for the blind
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Mon Jan 30, 2006 4:06 pm

Έχω την εντύπωση ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με το όνομά τους ως ιδιοκτήτες/εκπρόσωποι εταιρείας. Αν θυμάστε όσοι είδατε την εκπομπή μιλούσαν για "αφανείς" και "εμφανείς" εταίρους σε επιχειρήσεις. Ουσιαστικά πρόκειται για μια σύμβαση (μεταξύ εμφανών και αφανών εταίρων), έτσι ώστε να συμμετέχουν όλοι στις εταιρικές δαπάνες και να μοιράζονται τα έσοδα, αλλά μόνο οι πρώτοι να "φαίνονται" ως βιτρίνα/πρόσωπο της επιχείρησης (νομικά, επικοινωνιακά, κλπ).

Η συνηθισμένη τακτική είναι να μην είναι η εταιρεία/επιχείρηση στο όνομα του καθηγητή αλλά να συμμετέχει "αφανώς" ή να λαμβάνει κάποια χρήματα για συμβουλευτικό έργο (το οποίο επιτρέπεται)...
It is by will alone I set my mind in motion...
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Mon Jan 30, 2006 4:06 pm

Το πρόβλημά τους αυτό ήταν ,απλά του Μάκη ήταν ότι καθηγητές δεν επιτρέπεται να έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες ,όταν είναι καθηγητές πλήρους απασχόλησης.Το συγκεκριμένο τεστ ήταν το διδακτορικό του Γιαννακουδάκη που έκανε στην Αγγλία ,οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα να το κάνει ότι θέλει.Επίσης την εταιρεία την έχει η γυναίκα του .
Συμπέρασμα οι καθηγητές δεν μπορούν να είναι επιχειρηματίες εκτός από τις περιπτώσεις των τεχνοβλαστών(που είναι άλλο καπέλο)
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Jan 30, 2006 4:22 pm

ailouros wrote:οι καθηγητές δεν μπορούν να είναι επιχειρηματίες εκτός από τις περιπτώσεις των τεχνοβλαστών(που είναι άλλο καπέλο)
τι είναι αυτό??

Εγώ πάλι νομίζω ότι μπορούν να έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες αρκεί να μην υπερβαίνουν τις 8 ώρες την εβδομάδα-επιφυλάσσομαι όμως...όπως και να έχουν τα πράγματα, το πιο απλό είναι να δουν τι ορίζουν οι νόμοι του εργατικού δικαίου και να το ξεκαθαρίσουν.
Τώρα για το θεμα της πνευματικής ιδιοκτησίας δεν ξέρω τι ισχύει..Γενικά όμως δεν ίσχύει ότι το διδακτορικό κάποιου (και οι διπλωματικές) είναι πνευματική ιδιοκτησία του ιδίου??Τώρα οι υπόλοιπες εργασίες (που δεν είναι και τόσο ερευνητικές) δεν ανήκουν στο πανεπιστήμιο??
A blink of an eye
A dream for the blind
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Mon Jan 30, 2006 5:48 pm

Sreak wrote:Θυμάστε μερικοί από εμάς που μας έβαζε να ψάχνουμε για ψυχομετρικα ψιψιψόνια?
Εγώ πιστεύω πως μπαμπάς είναι εκείνος που ανακάλυψε τον αλγόριθμο.
Ξεχνιούνται αυτά???
Πολύ γέλιο όντως είχε να τους βλέπεις να χτυπιούνται για ένα χαζο-πρόγραμμα με χάλια interface...
There's no place like 127.0.0.1
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Mon Jan 30, 2006 9:33 pm

Συγνωμη αλλα προσεξε κανεις οτι ο Γιανακου υποστηριξε οτι το προγραμμα χρειαστηκε 100.000 γραμμες κωδικα?

LOOOOOOOL.Ελιωσα οταν το ακουσα.
Post Reply

Return to “off-topic”