Ψηφοφορία www.omhroi.gr καταργηση της υποχρεωτικής θητείας

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
nocturna_gr
byte level
byte level

Ψηφοφορία www.omhroi.gr καταργηση της υποχρεωτικής θητείας

Post by nocturna_gr » Wed Jan 10, 2007 1:20 pm

Για οποιον ενδιαφερεται http://www.omhroi.gr
Last edited by nocturna_gr on Wed Jan 10, 2007 1:48 pm, edited 1 time in total.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Wed Jan 10, 2007 1:25 pm

lol?

έλα ρε παίζει να την καταργήσουν?
Image
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by silegav » Wed Jan 10, 2007 1:29 pm

Από την ψηφοφορία του συγκεκριμένου site δεν παίζει. Η ίδια ψηφοφορία υπάρχει πάνω από χρόνο και στο συγκεκριμένο site μπαίνουν μόνο όσοι θέλουν να μην υπηρετήσουν (για διάφορους λόγους, σοβαρούς και μη).

Πάντως για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και το πόσο αντιπροσωπευτικά είναι, απλά αναλογιστείτε ποιοί την βλέπουν...
nocturna_gr
byte level
byte level

Post by nocturna_gr » Wed Jan 10, 2007 1:45 pm

@zweistein Να την καταργησουν μαλλον απιθανο.
@silegav: ειναι ψηφοφορια του συγκεκριμενου site και οχι πανελλαδικη δημοσκοπηση. Φυσικα και και τα αποτελεσματα δεν ειναι αντιπροσωπευτικα. Ειναι ενδεικτικα ομως καποιων αποψεων

ps: εκανα πιο συγκεκριμενο τον τιτλο για αποφυγη παρανοησεων
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed Jan 10, 2007 1:50 pm

Εγω δεν νομιζω παντως ανεξαρτητα του αν οντως ισχυει αυτο που λες silegav, να υπαρχει καποιος που να θελει ντε και καλα να υπηρετησει!
Δηλαδη αν του ελεγες η πας στρατο η δεν πας το ιδιο ειναι, θα πηγαινε να χασει 1+ χρονο απο τη ζωη του?
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Wed Jan 10, 2007 2:51 pm

Ganther wrote:Εγω δεν νομιζω παντως ανεξαρτητα του αν οντως ισχυει αυτο που λες silegav, να υπαρχει καποιος που να θελει ντε και καλα να υπηρετησει!
Δηλαδη αν του ελεγες η πας στρατο η δεν πας το ιδιο ειναι, θα πηγαινε να χασει 1+ χρονο απο τη ζωη του?
Δεν είπε ότι ο ίδιος σώνει και καλά θα πήγαινε, απλά έχει δίκιο και στα δύο πράγματα που λέει: ότι όταν η θητεία είναι υποχρεωτική, οι περισσότεροι δεν έχουν σοβαρούς λόγους να μην την κάνουν και ότι οι περισσότεροι που επισκέπτονται τη σελίδα αυτή είναι εξ ορισμού άτομα που δεν επιθυμούν να κάνουν τη θητεία τους, άρα το δείγμα δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικό.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Thu Jan 11, 2007 9:50 am

Να διευκρινήσω κάτι, υπήρξα αναγνώστης της σελίδας αυτής και πριν πάω φαντάρος και στην διάρκεια της θητείας μου.

Είμαι μαζί με αυτούς που θεωρώ αχρείαστη την θητεία γιατί πολύ απλά είδα πόσο μεγάλο χάσιμο χρόνου είναι.

Πάντως μην νομίζεις πως δεν υπάρχουν άτομα που θέλουν σαν τρελοί να πάνε.Υπάρχουν και καλά κάνουν που υπάρχουν. Ας πάνε αυτοί λοιπόν και οι υπόλοιποι ας κάνουν έρευνα για να ανέβει λίγο και η εικόνα του ελληνικού πανεπιστημίου προς τα έξω!
nocturna_gr
byte level
byte level

Post by nocturna_gr » Thu Jan 11, 2007 11:45 am

@silegav: παρομοια αποψη. Αν δεν ηταν σκετη αγγαρεια, τουλαχιστον θα υπηρχε και ενα ακομα κινητρο. Αγγαρειες ομως κανω καθε μερα και στο σπιτι μου.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Thu Jan 11, 2007 11:58 am

Γνώμη μου είναι ότι ο Στρατός θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός για όλους χωρίς διακρίσεις κτλ, ΑΛΛΑ να έχει διάρκεια μόνο ένα μήνα! Όσο κρατάει η βασική εκπαίδευση δηλαδή και κάτι παραπάνω. Όλος ο υπόλοιπος χρόνος είναι άχρηστος. Εφόσον θεωρείται ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση επιστράτευσης (λέμε τώρα, όχι ότι θα χρειαστεί και ποτέ,αλλά λέμε τώρα...) τότε ένα μήνας αρκεί για να μάθει κάποιος πως να χρησιμοποιεί ένα όπλο και πως να συμπερισφερθεί σε περίπτωση μάχης. Το να βαράει σκοπίες κάθε τρεις και λίγο για ένα χρόνο χωρίς λόγο και να κάνει αγγαρείες χωρίς σταματημό δεν ξέρω τι ώφελος έχουν σε περίπτωση πολέμου. Ή μήπως τα να πρέπει να είσαι ξυρισμένος και γυαλισμένος κάθε μέρα είναι και αυτό κάτι που θα κάνεις, πάλι σε περίιπτωση πολέμου. Νομίζω ότι τότε μόνο το ξύρισμα και η καθαριότητα σου δε θα σε νοιάζει. Το μόνο που θα σε νοιάζει έιναι να μην πάρει φωτιά ο κ@@@λος σου!

Ένας μήνας λοιπόν είναι αρκετός και για να μάθεις και για να μην σου κόβει τη ζωή στη μέση. Ακόμα και δουλειά να έχεις, μπορείς να ζητήσεις ένα μήνα άδεια ανευ αποδοχών και να επιστρέψεις άμεσα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαιτέρως μήπως κάποιος βρεθεί να σου φάει τη θέση.

Και αν κάποιος γουστάρει το στρατό μεγεια του με χαρά του. Ας παέι να γίνει δόκιμος, έφεδρος, ΕΠΟΠ ή και γω δεν ξέρω τι άλλο ... και να κάνει όσο καιρό θέλει τη θητεία του!
Αυτά.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Thu Jan 11, 2007 12:16 pm

Δεν είχα ακούσει ξανά αυτή την άποψη και συμφωνώ απόλυτα
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
hello_kitty
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by hello_kitty » Thu Jan 11, 2007 12:26 pm

P3+++
Να ζεις με παθος την καθε σου στιγμη....
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Thu Jan 11, 2007 1:54 pm

άντε και 3 μήνες λέω γω
Ant
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Ant » Thu Jan 11, 2007 5:07 pm

Θα συμφωνήσω με το γενικότερο σκεπτικό του P3 αλλά σε ορισμένα σημεία έχω διαφορετική γνώμη.
P3 wrote:ΑΛΛΑ να έχει διάρκεια μόνο ένα μήνα! Όσο κρατάει η βασική εκπαίδευση
Όντως η περίοδος που χρειάζεται για να μάθεις τα απαραίτητα είναι πολύ μικρότερη από τη διάρκεια της θητείας. Όμως οι 20 μέρες βασικής εκπαίδευσης δεν φτάνουν. Απ'ότι μου έχει πει ένας γνωστός(στρατιωτικός) μια άρτια στρατιωτική εκπαίδευση απαιτεί 3-4 μήνες. Πάντως σίγουρα λιγότερο από τον 1 χρόνο της θητείας. Βέβαια αν σκεφτεί κανείς το που βρίσκεται γεωγραφικά η χώρα μας (σε ποια γειτονιά ανήκει) και τους "αγαπημένους" μας γείτονες σε συνδυασμό με τον πληθυσμό της Ελλάδας θα καταλάβει γιατί είναι τόση η διάρκεια της θητείας.
P3 wrote:Το να βαράει σκοπίες κάθε τρεις και λίγο για ένα χρόνο χωρίς λόγο και να κάνει αγγαρείες χωρίς σταματημό δεν ξέρω τι ώφελος έχουν σε περίπτωση πολέμου.
Για τον φαντάρο και την στρατιωτική ετοιμότητα μάλλον κανενά όφελος δεν έχουν. Αν το σκεφτούμε όμως από οικονομικής πλευράς (του στρατού/κράτους) θα δει κανείς ότι αν χρειαζόταν να πληρώνει άτομα για σκοπιές και αγγαρείες θα απαιτούνταν υπέρογκα χρηματικά ποσά. Οπότε εφόσων μπορούν να κάνουν τη "δουλειά" οι φαντάροι σου λέει ο στρατός "που να τα βρώ αλλά και γιατί να ξοδεύομαι?".
P3 wrote:Ή μήπως τα να πρέπει να είσαι ξυρισμένος και γυαλισμένος κάθε μέρα είναι και αυτό κάτι που θα κάνεις, πάλι σε περίιπτωση πολέμου.
Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει τόσο με τη στρατιωτική ετοιμότητα όσο με τη πειθαρχία. Μάλλον θεωρείται ως ένας τρόπος επιβολής πειθαρχίας. Τώρα αν ισχύει αυτό, θα το διαπιστώσω όταν πάω στρατό!

Και για να μην παρεξηγηθώ, να πω οτι και εμένα με χαλάει ο στρατός και ακόμα πιο πολύ, δεν έχω καμία όρεξη να πιάνω τα ξυράφια στις 5 το πρωί! :)
Today is the first day of the rest of your life...
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Thu Jan 11, 2007 7:23 pm

P3 wrote:Γνώμη μου είναι ότι ο Στρατός θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός για όλους χωρίς διακρίσεις κτλ, ΑΛΛΑ να έχει διάρκεια μόνο ένα μήνα! Όσο κρατάει η βασική εκπαίδευση δηλαδή και κάτι παραπάνω. Όλος ο υπόλοιπος χρόνος είναι άχρηστος. Εφόσον θεωρείται ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση επιστράτευσης (λέμε τώρα, όχι ότι θα χρειαστεί και ποτέ,αλλά λέμε τώρα...) τότε ένα μήνας αρκεί για να μάθει κάποιος πως να χρησιμοποιεί ένα όπλο και πως να συμπερισφερθεί σε περίπτωση μάχης. Το να βαράει σκοπίες κάθε τρεις και λίγο για ένα χρόνο χωρίς λόγο και να κάνει αγγαρείες χωρίς σταματημό δεν ξέρω τι ώφελος έχουν σε περίπτωση πολέμου. Ή μήπως τα να πρέπει να είσαι ξυρισμένος και γυαλισμένος κάθε μέρα είναι και αυτό κάτι που θα κάνεις, πάλι σε περίιπτωση πολέμου. Νομίζω ότι τότε μόνο το ξύρισμα και η καθαριότητα σου δε θα σε νοιάζει. Το μόνο που θα σε νοιάζει έιναι να μην πάρει φωτιά ο κ@@@λος σου!

Ένας μήνας λοιπόν είναι αρκετός και για να μάθεις και για να μην σου κόβει τη ζωή στη μέση. Ακόμα και δουλειά να έχεις, μπορείς να ζητήσεις ένα μήνα άδεια ανευ αποδοχών και να επιστρέψεις άμεσα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαιτέρως μήπως κάποιος βρεθεί να σου φάει τη θέση.

Και αν κάποιος γουστάρει το στρατό μεγεια του με χαρά του. Ας παέι να γίνει δόκιμος, έφεδρος, ΕΠΟΠ ή και γω δεν ξέρω τι άλλο ... και να κάνει όσο καιρό θέλει τη θητεία του!
Αυτά.

Συμφωνω και εγω με αυτο αλλα να πω κιολας οτι ετσι λειτουργουν αλλες χωρες εδω και 30+ χρονια.Μια χωρα θυμαμαι οταν μου το ειπανε οπως η Ουγγαρια(ή Ολλανδια) αλλα ειναι και αλλες.Η θητεια ειναι 1-3 μηνες και μετα κανα δεκαημερο (καθε χρονο μαλλον) για επανεκπαιδευση με ολα πληρωμενα.Εμεις λογω τουρκιας και λογω οικονομικης δυσκολιας στο να γινει μισθοφορικο διατηρουμε ακομα αυτο το συστημα.

Δειτε αν αυτο που λεω ισχυει και πειτε μου.Νομιζω ετσι ειναι.

Επισης θα συμφωνησω με τον Ant στο κομματι της πειθαρχιας.Ειναι ισως η σημαντικοτερη πλευρα της θητειας οποτε και αυτο απαιτει καποια χρονικο διαστημα.

------------------------------------
Αντε να ριξω και το quote μου μιας και με τρωει :P

"The pioneers of a warless world are the youth that refuse military service."

Albert Einstein
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Jan 11, 2007 7:37 pm

Εμένα δεν με πειράζει τόσο η διάρκεια της θητείας αν είναι να ξέρω ότι κάνω κάτι αξιόλογο και ότι όλοι προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητες τους. Η αναξιοκρατία και το βύσμα είναι καταστροφή για κάθε στρατό. Η γραφειοκρατία, η διαφθορά και η σκανδαλολογία επίσης. Είναι απαράδεκτα τα όσα συμβαίνουν και ακούμε τις τελευταίες μέρες. Κάτω υπό αυτές τις συνθήκες, νομίζω ότι πρόκειται περί Νηπιαγωγείου και δεν έχω καμία διάθεση να ασχολούμαι με Νηπιαγωγείο. Φοβάμαι ότι αυτό θα φανεί όταν έρθει η ώρα.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Thu Jan 11, 2007 8:43 pm

όσο για το θέμα του ξυπνήματος και του ξυρίσματος, εγώ έχω εναποθέσει τις ελπίδες στο στρατό στο να μάθω να ξυπνάω νωρίς
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Fri Jan 12, 2007 1:46 am

Θα το μάθεις και καλά....πάρα πολύ καλά...αλλά δυστυχώς μάλλον θα είναι το μόνο που θα μάθεις.

Πάντως εγώ που έκανα 1 χρόνο φαντάρος δεν νοιώθω και ετοιμοπόλεμος, ούτε έμαθα κιόλας κάτι.Μην πω ότι εγώ τους έμαθα πράγματα!!! Άρα, στράφι οι 12 μήνες!
hello_kitty
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by hello_kitty » Fri Jan 12, 2007 11:30 am

Δεν εχει σημασια αν μαθαινετε ή οχι ...πατε στον στρατο για να μας δειχνετε οτι μπορειτε να μας προστατευσετε εν ωρα αναγκης... :smt042
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Fri Jan 12, 2007 1:41 pm

Δλδ εγώ σε έπεισα με αυτά που λέω ότι μπορώ να σε προστατέψω σε ώρα ανάγκης??? :-)
hello_kitty
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by hello_kitty » Fri Jan 12, 2007 1:43 pm

Ο,τι και να λετε εγω σας εμπιστευομαι.... ;)Παιδια της Ελλαδος παιδια.... :smt042 :smt043 :smt082
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Tue Jan 16, 2007 5:25 am

Θα συμφωνήσω με Ρ3 και Ant.
Αλλά μάλλον θα αργήσουμε να δούμε τέτοιες μέρες... :???:
S.S.D.D.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Στρατός και άλλες ιστορίες καθημερινής τρέλλας...

Post by redlabel » Tue Jan 16, 2007 11:32 am

...δεν πρέπει να γράψω κάτι για το Στρατό, δεν πρέπει να γράψω κάτι για το Στρατό, δεν πρέπει να γράψω κάτι για το Στρατό....

Ας γράψουν κάτι όσοι φοιτητές έχουν ήδη υπηρετήσει...

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Υπηρέτησα 24 μήνες, ήμουν ήδη πατέρας της πρώτης κόρης μου και παράλληλα εργαζόμουν, όσο και όπου μπορούσα (είδες silegav; Τελικά δεν τα κατάφερα και κάτι έγραψα).
Post Reply

Return to “off-topic”