Ψηφοφορία www.omhroi.gr καταργηση της υποχρεωτικής θητείας
- nocturna_gr
- byte level
Ψηφοφορία www.omhroi.gr καταργηση της υποχρεωτικής θητείας
Για οποιον ενδιαφερεται http://www.omhroi.gr
Last edited by nocturna_gr on Wed Jan 10, 2007 1:48 pm, edited 1 time in total.
- silegav
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Από την ψηφοφορία του συγκεκριμένου site δεν παίζει. Η ίδια ψηφοφορία υπάρχει πάνω από χρόνο και στο συγκεκριμένο site μπαίνουν μόνο όσοι θέλουν να μην υπηρετήσουν (για διάφορους λόγους, σοβαρούς και μη).
Πάντως για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και το πόσο αντιπροσωπευτικά είναι, απλά αναλογιστείτε ποιοί την βλέπουν...
Πάντως για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και το πόσο αντιπροσωπευτικά είναι, απλά αναλογιστείτε ποιοί την βλέπουν...
- nocturna_gr
- byte level
- Proxenos
- Gbyte level
Δεν είπε ότι ο ίδιος σώνει και καλά θα πήγαινε, απλά έχει δίκιο και στα δύο πράγματα που λέει: ότι όταν η θητεία είναι υποχρεωτική, οι περισσότεροι δεν έχουν σοβαρούς λόγους να μην την κάνουν και ότι οι περισσότεροι που επισκέπτονται τη σελίδα αυτή είναι εξ ορισμού άτομα που δεν επιθυμούν να κάνουν τη θητεία τους, άρα το δείγμα δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικό.Ganther wrote:Εγω δεν νομιζω παντως ανεξαρτητα του αν οντως ισχυει αυτο που λες silegav, να υπαρχει καποιος που να θελει ντε και καλα να υπηρετησει!
Δηλαδη αν του ελεγες η πας στρατο η δεν πας το ιδιο ειναι, θα πηγαινε να χασει 1+ χρονο απο τη ζωη του?
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- silegav
- Venus Project Founder
Να διευκρινήσω κάτι, υπήρξα αναγνώστης της σελίδας αυτής και πριν πάω φαντάρος και στην διάρκεια της θητείας μου.
Είμαι μαζί με αυτούς που θεωρώ αχρείαστη την θητεία γιατί πολύ απλά είδα πόσο μεγάλο χάσιμο χρόνου είναι.
Πάντως μην νομίζεις πως δεν υπάρχουν άτομα που θέλουν σαν τρελοί να πάνε.Υπάρχουν και καλά κάνουν που υπάρχουν. Ας πάνε αυτοί λοιπόν και οι υπόλοιποι ας κάνουν έρευνα για να ανέβει λίγο και η εικόνα του ελληνικού πανεπιστημίου προς τα έξω!
Είμαι μαζί με αυτούς που θεωρώ αχρείαστη την θητεία γιατί πολύ απλά είδα πόσο μεγάλο χάσιμο χρόνου είναι.
Πάντως μην νομίζεις πως δεν υπάρχουν άτομα που θέλουν σαν τρελοί να πάνε.Υπάρχουν και καλά κάνουν που υπάρχουν. Ας πάνε αυτοί λοιπόν και οι υπόλοιποι ας κάνουν έρευνα για να ανέβει λίγο και η εικόνα του ελληνικού πανεπιστημίου προς τα έξω!
- nocturna_gr
- byte level
- P3
- Venus Project Founder
Γνώμη μου είναι ότι ο Στρατός θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός για όλους χωρίς διακρίσεις κτλ, ΑΛΛΑ να έχει διάρκεια μόνο ένα μήνα! Όσο κρατάει η βασική εκπαίδευση δηλαδή και κάτι παραπάνω. Όλος ο υπόλοιπος χρόνος είναι άχρηστος. Εφόσον θεωρείται ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση επιστράτευσης (λέμε τώρα, όχι ότι θα χρειαστεί και ποτέ,αλλά λέμε τώρα...) τότε ένα μήνας αρκεί για να μάθει κάποιος πως να χρησιμοποιεί ένα όπλο και πως να συμπερισφερθεί σε περίπτωση μάχης. Το να βαράει σκοπίες κάθε τρεις και λίγο για ένα χρόνο χωρίς λόγο και να κάνει αγγαρείες χωρίς σταματημό δεν ξέρω τι ώφελος έχουν σε περίπτωση πολέμου. Ή μήπως τα να πρέπει να είσαι ξυρισμένος και γυαλισμένος κάθε μέρα είναι και αυτό κάτι που θα κάνεις, πάλι σε περίιπτωση πολέμου. Νομίζω ότι τότε μόνο το ξύρισμα και η καθαριότητα σου δε θα σε νοιάζει. Το μόνο που θα σε νοιάζει έιναι να μην πάρει φωτιά ο κ@@@λος σου!
Ένας μήνας λοιπόν είναι αρκετός και για να μάθεις και για να μην σου κόβει τη ζωή στη μέση. Ακόμα και δουλειά να έχεις, μπορείς να ζητήσεις ένα μήνα άδεια ανευ αποδοχών και να επιστρέψεις άμεσα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαιτέρως μήπως κάποιος βρεθεί να σου φάει τη θέση.
Και αν κάποιος γουστάρει το στρατό μεγεια του με χαρά του. Ας παέι να γίνει δόκιμος, έφεδρος, ΕΠΟΠ ή και γω δεν ξέρω τι άλλο ... και να κάνει όσο καιρό θέλει τη θητεία του!
Αυτά.
Ένας μήνας λοιπόν είναι αρκετός και για να μάθεις και για να μην σου κόβει τη ζωή στη μέση. Ακόμα και δουλειά να έχεις, μπορείς να ζητήσεις ένα μήνα άδεια ανευ αποδοχών και να επιστρέψεις άμεσα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαιτέρως μήπως κάποιος βρεθεί να σου φάει τη θέση.
Και αν κάποιος γουστάρει το στρατό μεγεια του με χαρά του. Ας παέι να γίνει δόκιμος, έφεδρος, ΕΠΟΠ ή και γω δεν ξέρω τι άλλο ... και να κάνει όσο καιρό θέλει τη θητεία του!
Αυτά.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- hello_kitty
- Kilobyte level
Θα συμφωνήσω με το γενικότερο σκεπτικό του P3 αλλά σε ορισμένα σημεία έχω διαφορετική γνώμη.
Και για να μην παρεξηγηθώ, να πω οτι και εμένα με χαλάει ο στρατός και ακόμα πιο πολύ, δεν έχω καμία όρεξη να πιάνω τα ξυράφια στις 5 το πρωί!
Όντως η περίοδος που χρειάζεται για να μάθεις τα απαραίτητα είναι πολύ μικρότερη από τη διάρκεια της θητείας. Όμως οι 20 μέρες βασικής εκπαίδευσης δεν φτάνουν. Απ'ότι μου έχει πει ένας γνωστός(στρατιωτικός) μια άρτια στρατιωτική εκπαίδευση απαιτεί 3-4 μήνες. Πάντως σίγουρα λιγότερο από τον 1 χρόνο της θητείας. Βέβαια αν σκεφτεί κανείς το που βρίσκεται γεωγραφικά η χώρα μας (σε ποια γειτονιά ανήκει) και τους "αγαπημένους" μας γείτονες σε συνδυασμό με τον πληθυσμό της Ελλάδας θα καταλάβει γιατί είναι τόση η διάρκεια της θητείας.P3 wrote:ΑΛΛΑ να έχει διάρκεια μόνο ένα μήνα! Όσο κρατάει η βασική εκπαίδευση
Για τον φαντάρο και την στρατιωτική ετοιμότητα μάλλον κανενά όφελος δεν έχουν. Αν το σκεφτούμε όμως από οικονομικής πλευράς (του στρατού/κράτους) θα δει κανείς ότι αν χρειαζόταν να πληρώνει άτομα για σκοπιές και αγγαρείες θα απαιτούνταν υπέρογκα χρηματικά ποσά. Οπότε εφόσων μπορούν να κάνουν τη "δουλειά" οι φαντάροι σου λέει ο στρατός "που να τα βρώ αλλά και γιατί να ξοδεύομαι?".P3 wrote:Το να βαράει σκοπίες κάθε τρεις και λίγο για ένα χρόνο χωρίς λόγο και να κάνει αγγαρείες χωρίς σταματημό δεν ξέρω τι ώφελος έχουν σε περίπτωση πολέμου.
Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει τόσο με τη στρατιωτική ετοιμότητα όσο με τη πειθαρχία. Μάλλον θεωρείται ως ένας τρόπος επιβολής πειθαρχίας. Τώρα αν ισχύει αυτό, θα το διαπιστώσω όταν πάω στρατό!P3 wrote:Ή μήπως τα να πρέπει να είσαι ξυρισμένος και γυαλισμένος κάθε μέρα είναι και αυτό κάτι που θα κάνεις, πάλι σε περίιπτωση πολέμου.
Και για να μην παρεξηγηθώ, να πω οτι και εμένα με χαλάει ο στρατός και ακόμα πιο πολύ, δεν έχω καμία όρεξη να πιάνω τα ξυράφια στις 5 το πρωί!

Today is the first day of the rest of your life...
P3 wrote:Γνώμη μου είναι ότι ο Στρατός θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός για όλους χωρίς διακρίσεις κτλ, ΑΛΛΑ να έχει διάρκεια μόνο ένα μήνα! Όσο κρατάει η βασική εκπαίδευση δηλαδή και κάτι παραπάνω. Όλος ο υπόλοιπος χρόνος είναι άχρηστος. Εφόσον θεωρείται ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση επιστράτευσης (λέμε τώρα, όχι ότι θα χρειαστεί και ποτέ,αλλά λέμε τώρα...) τότε ένα μήνας αρκεί για να μάθει κάποιος πως να χρησιμοποιεί ένα όπλο και πως να συμπερισφερθεί σε περίπτωση μάχης. Το να βαράει σκοπίες κάθε τρεις και λίγο για ένα χρόνο χωρίς λόγο και να κάνει αγγαρείες χωρίς σταματημό δεν ξέρω τι ώφελος έχουν σε περίπτωση πολέμου. Ή μήπως τα να πρέπει να είσαι ξυρισμένος και γυαλισμένος κάθε μέρα είναι και αυτό κάτι που θα κάνεις, πάλι σε περίιπτωση πολέμου. Νομίζω ότι τότε μόνο το ξύρισμα και η καθαριότητα σου δε θα σε νοιάζει. Το μόνο που θα σε νοιάζει έιναι να μην πάρει φωτιά ο κ@@@λος σου!
Αυτά.
Συμφωνω και εγω με αυτο αλλα να πω κιολας οτι ετσι λειτουργουν αλλες χωρες εδω και 30+ χρονια.Μια χωρα θυμαμαι οταν μου το ειπανε οπως η Ουγγαρια(ή Ολλανδια) αλλα ειναι και αλλες.Η θητεια ειναι 1-3 μηνες και μετα κανα δεκαημερο (καθε χρονο μαλλον) για επανεκπαιδευση με ολα πληρωμενα.Εμεις λογω τουρκιας και λογω οικονομικης δυσκολιας στο να γινει μισθοφορικο διατηρουμε ακομα αυτο το συστημα.
Δειτε αν αυτο που λεω ισχυει και πειτε μου.Νομιζω ετσι ειναι.
Επισης θα συμφωνησω με τον Ant στο κομματι της πειθαρχιας.Ειναι ισως η σημαντικοτερη πλευρα της θητειας οποτε και αυτο απαιτει καποια χρονικο διαστημα.
------------------------------------
Αντε να ριξω και το quote μου μιας και με τρωει :P
"The pioneers of a warless world are the youth that refuse military service."
Albert Einstein
- rapadder
- Gbyte level
Εμένα δεν με πειράζει τόσο η διάρκεια της θητείας αν είναι να ξέρω ότι κάνω κάτι αξιόλογο και ότι όλοι προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητες τους. Η αναξιοκρατία και το βύσμα είναι καταστροφή για κάθε στρατό. Η γραφειοκρατία, η διαφθορά και η σκανδαλολογία επίσης. Είναι απαράδεκτα τα όσα συμβαίνουν και ακούμε τις τελευταίες μέρες. Κάτω υπό αυτές τις συνθήκες, νομίζω ότι πρόκειται περί Νηπιαγωγείου και δεν έχω καμία διάθεση να ασχολούμαι με Νηπιαγωγείο. Φοβάμαι ότι αυτό θα φανεί όταν έρθει η ώρα.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- hello_kitty
- Kilobyte level
- hello_kitty
- Kilobyte level
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Στρατός και άλλες ιστορίες καθημερινής τρέλλας...
...δεν πρέπει να γράψω κάτι για το Στρατό, δεν πρέπει να γράψω κάτι για το Στρατό, δεν πρέπει να γράψω κάτι για το Στρατό....
Ας γράψουν κάτι όσοι φοιτητές έχουν ήδη υπηρετήσει...
Δ. Γκρ.
ΥΓ. Υπηρέτησα 24 μήνες, ήμουν ήδη πατέρας της πρώτης κόρης μου και παράλληλα εργαζόμουν, όσο και όπου μπορούσα (είδες silegav; Τελικά δεν τα κατάφερα και κάτι έγραψα).
Ας γράψουν κάτι όσοι φοιτητές έχουν ήδη υπηρετήσει...
Δ. Γκρ.
ΥΓ. Υπηρέτησα 24 μήνες, ήμουν ήδη πατέρας της πρώτης κόρης μου και παράλληλα εργαζόμουν, όσο και όπου μπορούσα (είδες silegav; Τελικά δεν τα κατάφερα και κάτι έγραψα).