Τα δίκτυα υπολογιστών είναι σαν συνέχεια των δικτύων επικοινωνιών. Ένα σχετικά μικρό project και μερικές εύκολες ασκησούλες και αρκετή θεωρία για το τέλος κυρίως σχετικά με τα βασικά πρωτόκολλα. Για την εννοιολογική ισχύει ότι ισχύει και για την αναπτυξη πληροφοριακών συστημάτων ... και ο σχεδιασμός βάσεων από όσο έχω ακούσει από φίλους είναι αρκετά βατό μάθημα. Όσο για τα υπόλοιπα που είπες το "εύκολα" είναι σχετικο για τα μαθήματα. Γενικά η γνώμη μου είναι τώρα που είναι αρχή δες ποια σου αρέσουν και ποια σου έκαναν καλή εντύπωση και πάρε αυτά.thephilosopher wrote:lol υπαρχει στην πρωτη σελιδα αυτου εδω του θεματος..Τελος παντων..Αυτοι οι 2 ειναι:
ΙΙ. Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών – ΙΙΙ. Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια
Οδηγός επιλογής κύκλων σπουδών
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Οδηγός επιλογής κύκλων σπουδών
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
- thephilosopher
- byte level
Χμμ..μαλιστα..οκ..ευχαριστω φιλε..να'σαι καλα.necrofear_13 wrote:Τα δίκτυα υπολογιστών είναι σαν συνέχεια των δικτύων επικοινωνιών. Ένα σχετικά μικρό project και μερικές εύκολες ασκησούλες και αρκετή θεωρία για το τέλος κυρίως σχετικά με τα βασικά πρωτόκολλα. Για την εννοιολογική ισχύει ότι ισχύει και για την αναπτυξη πληροφοριακών συστημάτων ... και ο σχεδιασμός βάσεων από όσο έχω ακούσει από φίλους είναι αρκετά βατό μάθημα. Όσο για τα υπόλοιπα που είπες το "εύκολα" είναι σχετικο για τα μαθήματα. Γενικά η γνώμη μου είναι τώρα που είναι αρχή δες ποια σου αρέσουν και ποια σου έκαναν καλή εντύπωση και πάρε αυτά.thephilosopher wrote:lol υπαρχει στην πρωτη σελιδα αυτου εδω του θεματος..Τελος παντων..Αυτοι οι 2 ειναι:
ΙΙ. Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών – ΙΙΙ. Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια

Πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς . . .
Πλησιάζει η παγκόσμια κυριαρχία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας...
Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς ΞΕΜΑΡΜΑΡΩΝΕΙ !
http://www.youtube.com/watch?v=4zuoyaBEkJg
Πλησιάζει η παγκόσμια κυριαρχία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας...
Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς ΞΕΜΑΡΜΑΡΩΝΕΙ !
http://www.youtube.com/watch?v=4zuoyaBEkJg
Ξέρει κανείς αν θα προσφερθεί κανονικά το "Υπολογιστική Χρηματοοικονομική" ;
Provehito in Altum
- StRanastassis
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Κατά 99% ναι.Διδάσκεται πρώτη φορά.
Yeap i knowStRanastassis wrote:Κατά 99% ναι.Διδάσκεται πρώτη φορά.

Αλλά φαίνεται ενδιαφέρον πολύ το άτιμο.Κοντός ψαλμός..Αύριο είναι το πρώτο μάθημα

- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Ναι θα προσφερθεί κανονικά...Soinex88 wrote:Yeap i knowStRanastassis wrote:Κατά 99% ναι.Διδάσκεται πρώτη φορά.![]()
Αλλά φαίνεται ενδιαφέρον πολύ το άτιμο.Κοντός ψαλμός..Αύριο είναι το πρώτο μάθημα
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
Παιδιά Καλησπέρα.Έχω διαλέξει 2 & 3 κύκλο σπουδών.Από τα 10 μαθήματα κύκλων τα 6 είναι υποχρεωτικά 3 από τον κύκλο δικτύων και 3 από της ασφάλειας.Οπότε μας μένουν άλλα 4 (10-6(υποχρεωτικά κύκλων)=4) αυτά τα 4 θα είναι επιλογής κύκλων.Πως πρέπει να γίνει η κατανομή ή με ποιο τρόπο να επιλέξω τα 4 αυτά μαθήματα βοηθήστε με λίγο γιατί έχω χαθεί.
- LL_Orionis
- Kilobyte level
Επιλέγεις 2 μαθήματα επιλογής από τον κύκλο των Δικτύων και 2 από τον κύκλο της Ασφάλειας. Απλό είναι, μην αγχώνεσαι!Kanello wrote:Παιδιά Καλησπέρα.Έχω διαλέξει 2 & 3 κύκλο σπουδών.Από τα 10 μαθήματα κύκλων τα 6 είναι υποχρεωτικά 3 από τον κύκλο δικτύων και 3 από της ασφάλειας.Οπότε μας μένουν άλλα 4 (10-6(υποχρεωτικά κύκλων)=4) αυτά τα 4 θα είναι επιλογής κύκλων.Πως πρέπει να γίνει η κατανομή ή με ποιο τρόπο να επιλέξω τα 4 αυτά μαθήματα βοηθήστε με λίγο γιατί έχω χαθεί.

Ten little kingdoms never could agree
How to work together and so they went free.
Ten little kingdoms too weak to stand alone,
A foreign nation conquered them, and then they were gone.
Άμα επιλέξω από τα κοινά μαθήματα επιλογής κερδίζω τίποτα ;LL_Orionis wrote:Επιλέγεις 2 μαθήματα επιλογής από τον κύκλο των Δικτύων και 2 από τον κύκλο της Ασφάλειας. Απλό είναι, μην αγχώνεσαι!Kanello wrote:Παιδιά Καλησπέρα.Έχω διαλέξει 2 & 3 κύκλο σπουδών.Από τα 10 μαθήματα κύκλων τα 6 είναι υποχρεωτικά 3 από τον κύκλο δικτύων και 3 από της ασφάλειας.Οπότε μας μένουν άλλα 4 (10-6(υποχρεωτικά κύκλων)=4) αυτά τα 4 θα είναι επιλογής κύκλων.Πως πρέπει να γίνει η κατανομή ή με ποιο τρόπο να επιλέξω τα 4 αυτά μαθήματα βοηθήστε με λίγο γιατί έχω χαθεί.
- XaviannNJ
- Gbyte level
Εξαρτάται με ποιον οδηγό σπουδών θέλεις να πάρεις πτυχίο.Kanello wrote:Άμα επιλέξω από τα κοινά μαθήματα επιλογής κερδίζω τίποτα ;LL_Orionis wrote:Επιλέγεις 2 μαθήματα επιλογής από τον κύκλο των Δικτύων και 2 από τον κύκλο της Ασφάλειας. Απλό είναι, μην αγχώνεσαι!Kanello wrote:Παιδιά Καλησπέρα.Έχω διαλέξει 2 & 3 κύκλο σπουδών.Από τα 10 μαθήματα κύκλων τα 6 είναι υποχρεωτικά 3 από τον κύκλο δικτύων και 3 από της ασφάλειας.Οπότε μας μένουν άλλα 4 (10-6(υποχρεωτικά κύκλων)=4) αυτά τα 4 θα είναι επιλογής κύκλων.Πως πρέπει να γίνει η κατανομή ή με ποιο τρόπο να επιλέξω τα 4 αυτά μαθήματα βοηθήστε με λίγο γιατί έχω χαθεί.
Αν θες να πάρεις με τον παλιό οδηγό σπουδών μπορείς να πάρεις 2-3 κοινά μαθήματα επιλογής και να κλείσεις τους κύκλους σχετικά εύκολα. Παράδειγμα:Απ'ότι βλέπω στην πρώτη σελίδα του τόπικ ο Σχεδιασμός Βάσεων Δεδομένων είναι κοινό μάθημα επιλογής. Άρα παίρνοντας αυτό το μάθημα κλείνεις τον 2ο κύκλο(διότι 2 απο τα υποχρεωτικα του 3ου ειναι και επιλογής στον 2ο) και σου μένουν άλλα 2 για να κλείσεις και τον 3ο κύκλο(διότι το κοινό μαθημα θα μετρησει εις διπλουν).
Αν πάλι θελεις να παρεις πτυχιο με τον οδηγο του 12-13 δεν κερδιζεις κατι επιλέγοντας απο τα κοινα μαθηματα επιλογης.Πρέπει υποχρεωτικα να επιλεξεις 2 και 2 μαθηματα προσεχοντας να μην υπαρχουν επικαλύψεις μεταξυ τους και μεταξυ των υποχρεωτικων μαθηματων κυκλου!π.χ. αν θες να πάρεις σχεδιασμο θα μετρησει σαν μάθημα επιλογης του 2ου κυκλου ή του 3ου κυκλου αλλα οχι και των 2.
Στη δεύτερη λογική με τον οδηγό του 2013 σε εχω πιάσει.Στην πρώτη στην ουσία μου λες οτι μπορώ να πάρω πτυχίο με λιγότερα μαθήματα και συγκεκριμένα 7-8 ? αφού 10 δε πρέπει να ολοκληρώσω υποχρεωτικά + επιλογής ;
- XaviannNJ
- Gbyte level
Δεν είναι απαραίτητο να έχεις παρει 10 μαθηματα για να ολοκληρωσεις τους 2 κυκλους!Απλά για να πάρεις πτυχίο θα πρέπει να επιλέξεις 10 μαθήματα σύνολο.Kanello wrote:Στη δεύτερη λογική με τον οδηγό του 2013 σε εχω πιάσει.Στην πρώτη στην ουσία μου λες οτι μπορώ να πάρω πτυχίο με λιγότερα μαθήματα και συγκεκριμένα 7-8 ? αφού 10 δε πρέπει να ολοκληρώσω υποχρεωτικά + επιλογής ;
(Απλά δεν είμαι σίγουρη αν τα μαθηματα που θα επιλέξεις για να συμπληρωσεις 10αδα πρέπει να είναι υποχρεωτικά μαθήματα επιλογης εκεινων των κυκλων ή μπορούν να είναι οποιαδηποτε μαθηματα επιλογης κυκλων.Μπορει να το διευκρινισει καποιος αυτο;)
- LL_Orionis
- Kilobyte level
Αφού συμπληρώσει κανείς τους κύκλους μετά παίρνει ό,τι μαθήματα θέλει, σαν να ήταν ελεύθερης επιλογής. Από όποιον κύκλο νά 'ναι.XaviannNJ wrote:Δεν είναι απαραίτητο να έχεις παρει 10 μαθηματα για να ολοκληρωσεις τους 2 κυκλους!Απλά για να πάρεις πτυχίο θα πρέπει να επιλέξεις 10 μαθήματα σύνολο.Kanello wrote:Στη δεύτερη λογική με τον οδηγό του 2013 σε εχω πιάσει.Στην πρώτη στην ουσία μου λες οτι μπορώ να πάρω πτυχίο με λιγότερα μαθήματα και συγκεκριμένα 7-8 ? αφού 10 δε πρέπει να ολοκληρώσω υποχρεωτικά + επιλογής ;
(Απλά δεν είμαι σίγουρη αν τα μαθηματα που θα επιλέξεις για να συμπληρωσεις 10αδα πρέπει να είναι υποχρεωτικά μαθήματα επιλογης εκεινων των κυκλων ή μπορούν να είναι οποιαδηποτε μαθηματα επιλογης κυκλων.Μπορει να το διευκρινισει καποιος αυτο;)
Αυτό το λέω με κάποια επιφύλαξη. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Ten little kingdoms never could agree
- GioAthens
- byte level
Επειδη βλεπω οτι επικρατει μια συγχυση θα ηθελα να βοηθησω λεγοντας τα εξης:
α) Για την ολοκλήρωση ενός κύκλου μαθημάτων απαιτείται επιτυχία στα 3 Υποχρεωτικά Μαθήματα του Κύκλου και σε 3 ακόμη Μαθήματα Επιλογής του ίδιου Κύκλου. Σημειώνεται ότι το ίδιο Υποχρεωτικό Μάθημα Κύκλου ή Μάθημα Επιλογής Κύκλου μπορεί να προσμετρηθεί για την ολοκλήρωση ενός ή περισσοτέρων κύκλων μαθημάτων. Ετσι για να τηρει ενας φοιτητης τις προϋποθεσεις αποκτησης πτυχιου, πρεπει να επιτυχει σε τουλάχιστον 10 Υποχρεωτικά Μαθήματα Κύκλων ή Μαθήματα Επιλογής Κύκλων, έτσι ώστε να ικανοποιείται μία από τις ακόλουθες απαιτήσεις:
i) Είτε ο φοιτητής να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον 2 κύκλους μαθημάτων.
ii) Είτε ο φοιτητής να έχει επιτύχει σε τουλάχιστον 9 Υποχρεωτικά Μαθήματα Κύκλων.
β) Τελος, για να συμπληρωθούν τα 36 μαθήματα που απαιτούνται για λήψη πτυχίου, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν είτε πρόσθετα Υποχρεωτικά Μαθήματα Κύκλων και Μαθήματα Επιλογής Κύκλων, είτε το πολύ 4 μαθήματα που προσφέρονται από άλλα Τμήματα, ή την Πρακτική Άσκηση που προσφέρεται από το Τμήμα Πληροφορικής.
Ελπιζω να βοηθησα
α) Για την ολοκλήρωση ενός κύκλου μαθημάτων απαιτείται επιτυχία στα 3 Υποχρεωτικά Μαθήματα του Κύκλου και σε 3 ακόμη Μαθήματα Επιλογής του ίδιου Κύκλου. Σημειώνεται ότι το ίδιο Υποχρεωτικό Μάθημα Κύκλου ή Μάθημα Επιλογής Κύκλου μπορεί να προσμετρηθεί για την ολοκλήρωση ενός ή περισσοτέρων κύκλων μαθημάτων. Ετσι για να τηρει ενας φοιτητης τις προϋποθεσεις αποκτησης πτυχιου, πρεπει να επιτυχει σε τουλάχιστον 10 Υποχρεωτικά Μαθήματα Κύκλων ή Μαθήματα Επιλογής Κύκλων, έτσι ώστε να ικανοποιείται μία από τις ακόλουθες απαιτήσεις:
i) Είτε ο φοιτητής να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον 2 κύκλους μαθημάτων.
ii) Είτε ο φοιτητής να έχει επιτύχει σε τουλάχιστον 9 Υποχρεωτικά Μαθήματα Κύκλων.
β) Τελος, για να συμπληρωθούν τα 36 μαθήματα που απαιτούνται για λήψη πτυχίου, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν είτε πρόσθετα Υποχρεωτικά Μαθήματα Κύκλων και Μαθήματα Επιλογής Κύκλων, είτε το πολύ 4 μαθήματα που προσφέρονται από άλλα Τμήματα, ή την Πρακτική Άσκηση που προσφέρεται από το Τμήμα Πληροφορικής.
Ελπιζω να βοηθησα

- crash_override
- Wow! Terabyte level
Σημειώστε ότι μπορείτε να πάρετε και πτυχιακή και να την "μετρήσετε" είτε σαν ένα μάθημα από τα 4 μαθήματα που αναφέρονται παραπάνω είτε σαν μάθημα επιλογής στον κύκλο που είναι το αντίστοιχο μάθημα στο οποίο ανήκει η πτυχιακή.
Π.χ. αν πάρετε πτυχιακή στο μάθημα της Τεχνητής Νοημοσύνης, τότε μπορείτε να την "χρεώσετε" σαν μάθημα επιλογής στον συγκεκριμένο κύκλο.
Τουλάχιστον παλιά έτσι ίσχυε.
Π.χ. αν πάρετε πτυχιακή στο μάθημα της Τεχνητής Νοημοσύνης, τότε μπορείτε να την "χρεώσετε" σαν μάθημα επιλογής στον συγκεκριμένο κύκλο.
Τουλάχιστον παλιά έτσι ίσχυε.
What to say man...what to say....
-
- Kilobyte level
Για την ολοκλήρωση ενός κύκλου απαιτείται επιτυχία στα 3 Υποχρεωτικά του κύκλου κ σε 2 επιλογής του κύκλου, όχι σε 3. Το λέει ο τελευταίος οδηγός σπουδών 12-13.GioAthens wrote:Επειδη βλεπω οτι επικρατει μια συγχυση θα ηθελα να βοηθησω λεγοντας τα εξης:
Ελπιζω να βοηθησα
βλεπω κυκλους.
αν παρω επιλογης κυκλου απο κυκλο που δεν εχω επιλεξει ειμαι φαουλ?
επισης η ΔιαχειρισηΕργωνΠληροφορικης τι κυκλου ειναι?
- Jami
- Venus Former Team Member
Εκτος απο μαθηματα κυκλων δικαιουσαι και 4 Ελευθερης Επιλογης. Αν παρεις μαθημα εκτος των 2 κυκλών που εχεις επιλεξει, θα μετρησει σαν Ελευθερη Επιλογη.bandolero wrote:βλεπω κυκλους.
Το μαθημα που ρωτησες ειναι 3ου Κυκλου: Πληροφοριακα Συστηματα και Ασφαλεια.
Επίσης έχε υπόψη ότι οι προϋποθέσεις για πτυχίο (από τον τελευταίο οδηγό σπουδών) είναι:
Έχεις αρκετές επιλογές στο πώς θα συνδυάσεις τελικά μαθήματα για να ολοκληρώσεις τις προϋποθέσεις.
Ρίξε μια ματιά στον οδηγό σπουδών εδώ: http://www.cs.aueb.gr/sites/default/fil ... _13_v3.pdfΟι προϋποθέσεις απόκτησης πτυχίου από τους φοιτητές είναι οι εξής:
- Εγγραφή και παρακολούθηση για τουλάχιστον 7 εξάμηνα.
- Επιτυχία στα 23 υποχρεωτικά μαθήματα
- Επιτυχία σε τουλάχιστον 10 Μαθήματα Κύκλων, έτσι ώστε να ικανοποιείται μία από τις ακόλουθες
απαιτήσεις:
- Είτε ο φοιτητής να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον 2 κύκλους μαθημάτων.
- Είτε ο φοιτητής να έχει επιτύχει σε τουλάχιστον 9 Υποχρεωτικά Μαθήματα Κύκλων.
- Επιτυχία σε 4 ακόμη μαθήματα τα οποία να είναι είτε Μαθήματα Κύκλων είτε Ελεύθερες Επιλογές
Έχεις αρκετές επιλογές στο πώς θα συνδυάσεις τελικά μαθήματα για να ολοκληρώσεις τις προϋποθέσεις.
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
Να ρωτήσω κάτι… βγήκε το ωρολόγιο πρόγραμμα http://www.aueb.gr/pages/news/attachments/1825_0.pdf και η Διαχείριση Έργων Πληροφορικής δεν είναι μέσα. Δε θα έπρεπε να είναι στο 7ο εξάμηνο;
που είναι τα πολυμέσα ; πάλι αλλαγή στον οδηγό σπουδών ; φφς
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
- Jami
- Venus Former Team Member
Επισης λειπει και ο Προγρ/μος στον Ιστο απο οτι ειδα.