Aspire vs Multirama notebook

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
javatzis
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Aspire vs Multirama notebook

Post by javatzis » Mon Oct 29, 2007 11:51 pm

Γεια σας παιδια! Εχω ενα notebook multirama το οποιο αγορασα πριν 5 μηνες. φοραει intel core2 duo T5500 1024Mb ram 100GB Σκληρο και την Nvidia 7400 128MB 900 ευρω. Βασικα πριν κανα μηνα εβαλε η Multirama προσφορα τον Acer που βλεπετε εδωhttp://www.multirama.gr/Multirama/produ ... _id=131581
και αναρωτιεμαι αν με συμφερει να πουλησω τον multirama και να αγορασω αυτον... Το μονο κακο που εχω ακουσει για τους acer ειναι οτι μπορουν να τρεξουν μονο το λειτουργικο που εχουν εξαρχης οποτε απαγρευεται το format και το θεμα ειναι οτι αυτος εχει vista τα οποια και δε θελω.
" To Conquer the Others is to have Power. To Conquer Yourself is to know the Way..." Lao Ma
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Mon Oct 29, 2007 11:56 pm

Δεν απαγορεύεται το format. Μια χαρά θα μπορέσεις να τον φτιάξεις.
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Mon Oct 29, 2007 11:58 pm

Ε καλά δεν έχουν και τεράστιες διαφορές..Λίγο καλύτερος επεξεργαστής, και η 8600(σιγά την κάρτα..). Πάντως, αν μπορεσεις να τον πουλήσεις σε καλή τιμή, γιατί όχι? Εγώ πάντως δεν θα έδινα παραπάνω απο 100 ε επιπλέον..

Όχι δεν απαγορευεται το format. Φτιάχνεις ένα recovery image, και όταν χρειαστείς επαναγκατάσταση των Windows, φορτώνεις το image και το pc θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Και λειτουργικό μπορείς να αλλάξεις. Απλά θα πρέπει να βρεις τους drivers για κάθε συσκευη(αυτό δεν είναι πολύ ευκολο..)
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
javatzis
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by javatzis » Tue Oct 30, 2007 12:00 am

δηλαδη δεν εχετε ακουσει κατι για τους acer? ποσο πιστευετε οτι θα ηταν μια λογικη τιμη για τον Multirama?
" To Conquer the Others is to have Power. To Conquer Yourself is to know the Way..." Lao Ma
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Oct 30, 2007 12:04 am

javatzis wrote:δηλαδη δεν εχετε ακουσει κατι για τους acer? ποσο πιστευετε οτι θα ηταν μια λογικη τιμη για τον Multirama?
Και γω acer έχω, γι'αυτό στο λέω ;)

Τώρα στο θέμα της τιμής. Το laptop σου καινούργιο κοστίζει περίπου 800ε. Οπότε εσύ θα πρέπει να σκεφτεις μία τιμή κοντά στα 600ε

Πάντως, θεωρώ πως δεν αξίζει να το κάνεις..
Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα άξιζε να διώξεις το multirama laptop θα ήταν η ποιοτητα κατασκευης του σασί(καλά το λέω :shock: ?). Αλλά και οι ACER δε φημίζονται σ'αυτον τον τομέα. Άλλωστε γι'αυτό καταφερνουν να επιτυγχάνουν τέτοιες χαμηλές τιμές.
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
javatzis
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by javatzis » Tue Oct 30, 2007 12:08 am

ok ευχαριστω παιδια!
javatzis
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by javatzis » Tue Oct 30, 2007 8:39 pm

Παιδια πηγα και ρωτησα σημερα για τον acer και μου ειπαν οτι δε γινεται να του φορεσω XP γιατι δεν εχουν βγαλει drivers για ολα τα εξαρτηματα συμβατουσ με XP...
Η επμενη λυση λογικα ειναι μια πολυ ελαφρια εκδοση των VIsta... ξερει κανεις κατι???
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Tue Oct 30, 2007 9:01 pm

Γιατί δεν προσπαθείς να κατεβάσεις έναν - έναν τους drivers? Ξέρω ότι είναι λιγάκι δύσκολο αλλά είναι μία καλή λύση για το πρόβλημά σου.

Εγώ προσωπικά τα vista δεν τα εμπιστεύομαι. Μου τα είχαν βάλει στο laptop που πήρα από το plaisio με την φοιτητική επιδότηση αλλά μου είχαν δώσει και ένα cd με τους οδηγούς για xp.

Εξάλλου ξέρεις πως αλλιώς λένε τα Vista--->Svista...!!!
What to say man...what to say....
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Wed Oct 31, 2007 9:38 am

javatzis wrote:Παιδια πηγα και ρωτησα σημερα για τον acer και μου ειπαν οτι δε γινεται να του φορεσω XP γιατι δεν εχουν βγαλει drivers για ολα τα εξαρτηματα συμβατουσ με XP...
Η επμενη λυση λογικα ειναι μια πολυ ελαφρια εκδοση των VIsta... ξερει κανεις κατι???
Κοίτα αποκλείεται να μην ύπαρχουν drivers και για XP! Εδώ η Microsoft έχει αρχίσει και υποστηρίζει διαδικασίες downgrade από Vista σε XP και δεν θα έχουν βγει drivers? Παίρνα τα XP και αν δε δεις φως (λέμε τώρα) ξαναβάλε Vista! To πολύ 1-2 ώρες δουλειά!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Wed Oct 31, 2007 10:11 am

P3+++

Καλή λύση. Μία με δύο ώρες δουλειάς...πάντως το αξίζει...
What to say man...what to say....
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by shodanjr_gr » Thu Nov 08, 2007 2:27 pm

Drivers "μαζεμένα" μπορεί να μην βρεις. Με ψάξιμο όμως (sites κατασκευαστών, βρίσκοντας άλλα αντίστοιχα laptops κλπ) θα καταφέρεις λογικά να τα συγκεντρώσεις.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Sun Nov 18, 2007 8:44 am

Κι εγώ Acer έχω κι έκατσα και κατέβασα τους drivers έναν-έναν.Το μόνο κακό είναι οτι μου έχουν κλειδωθεί τα bios και οταν μπαίνω σε αυτά δεν μπορώνα αλλάξω καμμιά ρύθμιση.
Post Reply

Return to “Hardware”