Συνηθίζω να βάζω σε αναμονή/αδρανοποίηση τον υπολογιστή πολύ συχνά και να τον απενεργοποιώ κάθε βράδυ. Δεν ξέρω, όταν έχω μια οποιαδήποτε συσκευή ανοιχτή και δεν την χρησιμοποιώ, με αγχώνει

+++chriskin wrote:γιατι θελεις οποιαδηποτε στιγμη να τσεκαρεις κατι στο google η απλα επειδη ανεβαζει/κατεβαζει πραγματα στο ιντερνετ
εμενα δεν κλεινει ποτε (εκτος απο οταν πρεπει να το μεταφερω XD)
Funk wrote:Να πω και τι κάνω και εγώ και ίσως χρειαστεί να το μετακινήσω μετά στο thread "χαζομάρες που πιστεύουμε περί τεχνολογικών θεμάτων"...
Έχω βγάλει τη μπαταρία από το laptop και την κρατάω uncharged, και το έχω μονίμως στην πρίζα. Αν ξέρω ότι θα λείψω για πάνω από 2-3 ώρες του κάνω shutdown, αλλιώς το βάζω σε sleep. Όταν ξέρω ότι θα to χριεαστώ εκτός σπιτιού, του βάζω τη μπαταρία να φορτίσει τελείως και συνήθως το παίρνω μαζί μου σε sleep.
Ποιο πήρες τελικά;ThOdOr1s wrote:[...] Εγω σημερα πηρα το δικο μου laptop (ultrabook συγκεκριμενα) και το εβαλα να φορτιζει. [...]
Hp Envy 61010svstranger wrote:Ποιο πήρες τελικά;ThOdOr1s wrote:[...] Εγω σημερα πηρα το δικο μου laptop (ultrabook συγκεκριμενα) και το εβαλα να φορτιζει. [...]
Ουτε καν! Καμια διαφορα δεν εχει για τον υπολογιστη, οταν ξεκιναει και κλεινει, ο επεξεργαστης κανει απλως περισσοτερα πραγματα, κατα τα αλλα, δεν κανει τιποτα σπουδιαο, ειναι σαν να κανει compress ενα αρχειο ας πουμε, εχει λογικη αυτο που λες, αλλα δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να σου βγαλει βλαβη ο υπολογιστης αμα τον ανοιγοκλεινιες πολυ, και αυτο που λες, οτι αλλαζει αποτομα η ταση του ρευματος, αυτο το πραγμα κανουν τα κυκλωματα του υπολογιστη ολη την ωρα ετσι και αλλιως, οποτε δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις για κατι τοσο αμελειτεο οπως 10" που θελει για να ανοιξει και να κλεισει...Aitoulas wrote:Eπειδή δεν αναφέρθηκε, ισχύει ότι κατά την εκκίνηση και την απενεργοποίηση στρεσάρονται περισσότερο τα κυκλώματα; Δηλαδή, σίγουρα θα στρεσάρονται, επειδή αλλάζει απότομα η ένταση του ρεύματος, όμως, είναι τόσο μεγάλο το στρες ώστε να αυξάνει την πιθανότητα για ζημιά στο υλικό ή είναι αμελητέα;