Ελληνική σημαία.....

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
costas1908
byte level
byte level

Post by costas1908 » Tue Oct 30, 2007 8:17 pm

aguero88 wrote:
costas1908 wrote:Συμφωνώ με αυτά που λες αλλά και το ΙΚΑ και το 8ωρο άμα το πάρεις έτσι κατάλοιπο του φασίστα Μεταξά ήταν
Έλεος... Το ακούσαμε και αυτό. Το 8ωρο... Δεν λέω κάτι. Απλά κάποιοι πρέπει να διαβάσουν λίγο καλύτερα ιστορία.(φιλικά πάντα).

Προαιρετική η παρέλαση είναι μόνο στο μυαλό του κάθε Στυλιανίδη και στους κάθε λογής τιμητές των παρελάσεων. Για όλους εμάς η παρέλαση ήταν υποχρεωτική...
Δεν είναι κάτι που το βγαλα απ' το μυαλό μου, είναι κάτι που διάβασα στην ίσως δημοφιλέστερη εγκυκλοπαίδεια του ίντερνετ..και δε νομίζω να γράφεται από ακροδεξιούς.Και ούτε είμαι υπέρ ενός δικτάτορα. Εγώ απλά είπα το παράδειγμα γιατί άκουσα πολλές φορές τελευταία τη φράση "κατάλοιπο του φασιστή Μεταξά" και μου κάνει κάτι σε φερέφωνο... χωρίς παρεξήγηση.
Πάντως στα σχολεία που έχω πάει εγώ τουλάχιστον και στην επαρχία και στην πρωτεύουσα είναι προαιρετική η παρέλαση. Και δε νομίζω όσα ακούγονται για 4ήμερες αποβολές να είναι ο κανόνας. Σίγουρα είναι η εξαίρεση.
Κάποιοι βιαστήκανε να χαρούν . . .
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Tue Oct 30, 2007 8:54 pm

Ρε παιδιά....(χωρίς να θέλω να θίξω ΚΑΝΕΝΑΝ)....ο καθένας λέει ότι του αρέσει....ας μείνουμε λιγάκι στο topic...

Το αρχικό θέμα είναι η σημαία. Αν ανοιχτούν πολλά μέτωπα (παρελάσεις,Μεταξάς,κτλ...κτλ) δεν θα μπορεί να απαντηθεί κανένα reply...

Stay on topic PLEASE!!!
What to say man...what to say....
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Wed Oct 31, 2007 9:39 am

crash_override wrote:Ρε παιδιά....(χωρίς να θέλω να θίξω ΚΑΝΕΝΑΝ)....ο καθένας λέει ότι του αρέσει....ας μείνουμε λιγάκι στο topic...

Το αρχικό θέμα είναι η σημαία. Αν ανοιχτούν πολλά μέτωπα (παρελάσεις,Μεταξάς,κτλ...κτλ) δεν θα μπορεί να απαντηθεί κανένα reply...

Stay on topic PLEASE!!!
Επικροτώ! Thanks crash_override!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Wed Oct 31, 2007 8:22 pm

Άκρα του τάφου η σιωπή...

Τί έγινε ρε παιδιά...δεν είπαμε να σταματήσετε να μιλάτε...
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by gidi » Thu Nov 01, 2007 3:53 am

ρε crash_override καλοπροαίρετα, θες να συνεχιστεί η κουβέντα για να ακούσεις και άλλες γνώμες γιατί προσπαθείς να καταλήξεις κάπου;
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Thu Nov 01, 2007 11:41 am

gidi wrote:ρε crash_override καλοπροαίρετα, θες να συνεχιστεί η κουβέντα για να ακούσεις και άλλες γνώμες γιατί προσπαθείς να καταλήξεις κάπου;
Μην ανησυχείς, δεν παρεξηγώ!!!

Εγώ ότι ήταν να πω το είπα. Η γνώμη μου είναι αυτή. Κάτι παραπάνω δεν έχω να προσθέσω, απλώς ξαναπόσταρα πριν γιατί νόμιζα ότι με το προ-προηγούμενο ποστ μου πρόσβαλα κάποιον.

Τέλος πάντων, κάθε γνώμη αποδεκτή!!!
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Mon Nov 05, 2007 3:20 am

O Πάγκαλος για τον οποίο δεν τρέφω καμία εκτίμηση (το λέω μην υπάρχουν παρεξηγήσεις) είχε πει σε μια συνέντευξή του για την κρίση στα ΙΜΙΑ κάτι σωστό (κάπου θα το χε διαβάσει):
"Η σημαία προκαλεί έναν φετιχισμό. Όσο πιο υποανάπτυκτος ένας λαός τόσο μεγαλύτερος και ο φετιχισμός".
Φυσικά απευθυνόταν προς Τουρκία μεριά χωρίς να κοιτάει το σπίτι μας, τα κροκοδείλια δάκρυα, τις υστερικές κορώνες και την συστηματική παραπληροφόρηση που δεχόταν ο ελληνικός λαός κατά της ημέρες των ΙΜΙΑ, σε ένα πλαίσιο μάλιστα όπου υπήρχαν και ανθρώπινα θύματα.

Το δικό μας επίπεδο ανάπτυξης είναι ένα ζητούμενο. Αντιφετιχισμό δηλαδή και πάλι μορφή φετιχισμού με την σημαία έχει και αυτός που την καταστρέφει για να δείξει ότι είναι εναντίον των κρατών γενικά και όχι φυσικά του ελληνικού κράτους συγκεκριμένα όπως λανθασμένα ειπώθηκε κάπου.
Εδώ υπάρχουν πολλά θέματα.
Ο αναρχικός και ο κάθε πολιτικά περιθωριοποιημένος πολίτης θεωρητικά είναι αποκομμένος από τα κανάλια επικοινωνίας και ανίκανος να επικοινωνήσει τις απόψεις του στο πλατύ κοινό για πολλούς λόγους. Συνοπτικά επειδή η έννοια κράτος, έθνος είναι βαθιά ριζωμένη στις συνειδήσεις όλων μας και ενισχύονται από το όλο σύστημα καθημερινά ως αυτονόητες, ο αναρχικός βρίσκει ένα τεράστιο τοίχος μπροστά του και επιλέγει ακραίες μορφές έκφρασης νομίζοντας ότι έτσι θα προβληματίσει και θα ταρακουνήσει τα στερεότυπα του μέσου πολίτη και ίσως μπορέσει να μεταδώσει το όραμά του. Το ερώτημα είναι ποιός είναι αναρχικός και ποιός απλός χουλιγκαν.

Το αναρχικό κίνημα ιδεολογικά πρεσβεύει κάποιες ιδέες με τις οποίες κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει εκτός από αυτούς που θα πουν ότι περιγράφονται όλα τόσο ιδανικά και είναι ανεφάρμοστα. Λανθασμένα το αναρχικό κίνημα έχει ταυτιστεί και λόγω λαθασμένης ετυμολογικής ανάλυσης α+αρχη=μπάχαλο, χάος, ακυβερνησία, ζούγκλα, με μολότωφ, χούλιγκαν κλπ με καταστάσεις απωθητικές στον μέσο αστό.
Η "ανοιχτότητα" του αναρχισμού και μιας και δεν υπάρχει κάποιο κόμμα να παράγει ορθόδοξες και μη απόψεις/τρόπους δράσης, δημιουργεί κάποια πρακτικά προβλήματα όπως ότι στο όνομα του αναρχισμού ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει το οτιδήποτε όπως να σπάει τις βιτρίνες του καπιταλιστικού μπακάλικου της γειτονιάς ενώ ο υπάλληλος του κεφαλαίου->μπακάλους και τα βαμπιρ του καταναλωτισμού ->πελάτες βρίσκονται μέσα.

Προσωπικά μέχρι μια κάποια ηλικία πίστευα όπως πολλοί πιστεύουν ακόμα ότι αναρχισμός=χουλιγκανισμός και όχι άδικα μιας και οι δύο χώροι, των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών και των χούλιγκανς συγκοινωνούν αν δεν ταυτίζονται.

Το αναρχικό κίνημα όπως εκφράζεται από τους ιδεολόγους/διανοούμενούς του είναι το μόνο που δεν έχει ακόμα διαβρωθεί, δεν έχει μπει στο κοινοβούλιο κ.ο.κ. Έχει όμως λόγω της ανοιχτότητάς στην Ελλάδα του καπελωθεί από τις μολότωφ και από έναν συγκεκριμένο χώρο που αποτελείται κατά 70% από άτομα χωρίς ιδεολογία.

Όπως και ο "εμπρηστής" για μένα κατατάσεται στους χούλιγκαν γιατί δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο συμβολισμός της πράξης τους δεν θα γίνει αντιληπτός σχεδόν από κανέναν. Εκτός αν το κάνει για το θεαθήναι που και αυτό δεν αποκλείεται καθόλου. Θα προτιμούσα σε πρώτο επίπεδο ιδέες και λόγια και όχι συμβολικές-ηρωικές και ναρκισιστικές πράξεις για να χαρακτηρίσω κάποιον ιδεολόγο αναρχικό.

Ωστόσο περισσότερο ενοχλούμαι από όλους όσους τους σηκώνεται η τρίχα όταν βλέπουν την σημαία καμμένη και παραμένουν χαλαροί με τόσα εγκλήματα βίας εις βάρος των μεταναστών π.χ ή εις βάρος της χώρας που οι ίδιοι υπερλατρεύουν όπως λένε. Τι σας ανατριχιάζει περισσότερο η καμμένη σημαία, ή τα ευχαριστώ τους Αμερικάνους, οι αδικοχαμένοι πιλότοι/φαντάροι στο όνομα μικροπολιτικών παιχνιδιών και για την ανανέωση εξοπλιστικών προγραμμάτων;
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by gidi » Mon Nov 05, 2007 6:42 am

αμάν με τους ιδεολόγους - διανοούμενους αναρχικούς! το θέμα είναι να κάνεις την θεωρία πράξη και την πράξη θεωρία. το να κάθεσαι και να συζητάς και να φιλοσοφείς με τις ώρες σε ένα κύκλο 10 ατόμων, να σκοτώνεσαι με τους 9 και μετά να πάτε όλοι για ύπνο νοιώθοντας πως ανέβηκες ένα επίπεδο δεν λέει και τπτ.
Ο πανεπιστημιακός είναι ένας στοχαστής που δεν ονειρεύεται ποτέ. Μας κυβερνούν οι πλαστές ιδέες, που εμπορεύονται τα πανεπιστήμιά μας. Ο καθηγητής είναι σοβαρόν ζώον. Η σοβαροφάνεια κρύβει το καρδιοχτύπι της μηδαμινότητας
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Mon Nov 05, 2007 9:15 am

gidi wrote:αμάν με τους ιδεολόγους - διανοούμενους αναρχικούς! το θέμα είναι να κάνεις την θεωρία πράξη και την πράξη θεωρία. το να κάθεσαι και να συζητάς και να φιλοσοφείς με τις ώρες σε ένα κύκλο 10 ατόμων, να σκοτώνεσαι με τους 9 και μετά να πάτε όλοι για ύπνο νοιώθοντας πως ανέβηκες ένα επίπεδο δεν λέει και τπτ.
Δηλαδή gidi, πες μας, ποια πράξη μας λες ότι πρέπει να κάνουμε για να υλοποιήσουμε τη θεωρία αφού δεν πρέπει καν να τη συζητήσουμε πρώτα;... :lol: :roll:
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Mon Nov 05, 2007 11:39 am

Περιέργως περί αναρχικής θεωρίας έχω κάνει αρκετές συζητήσεις... ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ καθαρά άποψη(για να μην έχουμε παρεξηγηση) είναι ότι ενώ ειναι ίσως η πιο όμορφη θεωρία που βγήκε ποτέ απο άνθρωπο, δεν απευθύνεται σε ανθρώπους, η τουλάχιστον όχι σε ανθρώπους των τελευταίων 3000 ετών... Μακάρι στο μέλλον να αλλάξει αυτό, αλλά τώρα δεν νομίζω ότι ειναι εφαρμόσιμο...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Mon Nov 05, 2007 12:27 pm

mikem4600 wrote:
gidi wrote:αμάν με τους ιδεολόγους - διανοούμενους αναρχικούς! το θέμα είναι να κάνεις την θεωρία πράξη και την πράξη θεωρία. το να κάθεσαι και να συζητάς και να φιλοσοφείς με τις ώρες σε ένα κύκλο 10 ατόμων, να σκοτώνεσαι με τους 9 και μετά να πάτε όλοι για ύπνο νοιώθοντας πως ανέβηκες ένα επίπεδο δεν λέει και τπτ.
Δηλαδή gidi, πες μας, ποια πράξη μας λες ότι πρέπει να κάνουμε για να υλοποιήσουμε τη θεωρία αφού δεν πρέπει καν να τη συζητήσουμε πρώτα;... :lol: :roll:
Κάψε μια σημαία, σοβαρά το λέω.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Mon Nov 05, 2007 3:02 pm

Στις τεράστιες φετινές φωτιές πολλές ελληνικές σημαίες θα κάηκαν... Ε και ; Καμμένη πατρίδα καμμένη σημαία θα πρέπει να έχει... Αλλά ο πατριωτισμός μας έγκειται στον αν θα ονομαστεί τα Σκόπια Μακεδονία (κάτι που έχει δεχτεί όλος ο κόσμος) και εμείς σα μ**&*^ το επιτρέψαμε αλλά θα μπορούσε εξαρχής να ήταν Σλαβομακεδονία η Ανωμακεδονία ή και Λακωνία με πρωτεύουσα τη Σπάρτη ποσώς με ενδιαφέρει και τώρα ο Θεσσαλονικής θα κάνει λέει συλλαλητήριο... Κανα συλλαλητήριο για τις αποχαρακτηρίσεις και την καταπάτηση δασικών εκτάσεων από την Εκκλησία δεν κάνει όμως !!!

Καμμένη πατρίδα, καμμένα ανθρώπινα δικαιώματα (δείτε τελευταία έκθεση για μετανάστες στην Ελλάδα, έλλειψη σεβασμού σε οποινδήποτε, έχω φίλο σε αναπηρική καρέκλα, ρωτήστε τον πώς είναι η ζωή εν Ελλάδι) τη συμβολίζει καμμένη σημαία

Φυσικά δεν υποστηρίζω να βγούμε να καίμε σημαίες αλλά ακόμα και η καμμένη σημαία είναι σύμβολο... σύμβολο καμμένης πατρίδας

(Από εκεί και πέρα οι σημαίες δεν είναι παρά κατασκεύασμα των τελευταίων 200 χρόνων όποτε και δημιουργήθηκε το έθνος-κράτος στην Δ. Ευρώπη)
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Mon Nov 05, 2007 4:29 pm

PaP++
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Nov 05, 2007 11:13 pm

PaP, κάλυψες πλήρως το θέμα (και πολύ κόσμο, τολμώ να πω).
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Mon Nov 05, 2007 11:15 pm

Proxenos wrote:PaP, κάλυψες πλήρως το θέμα (και πολύ κόσμο, τολμώ να πω).
:smt023 Μαζί και εμένα!
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by gidi » Tue Nov 06, 2007 2:52 am

mikem4600 wrote:
δεν εννοούσα αυτό προφανώς..

λέω από αυτούς που λένε λένε και στο τέλος δεν κάνουν τπτ προτιμώ αυτούς που λένε λιγότερα και κάνουν περισσότερα.

από αυτούς που έχουν έτοιμες θεωρίες πακέτο προτιμώ αυτούς που τις διαμορφώνουν από τις δικές τους εμπειρίες.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Tue Nov 06, 2007 11:14 am

Δεν είναι κακό και να διαβάζεις και να ακούς ιδέες πακέτα για να κάνεις μια ανάμειξη και να αποκτήσεις μια καλύτερη άποψη για οτιδήποτε θες όμως....όλα χρήσιμα είναι, ειδικά αυτά με τα οποία διαφωνούμε.
gidi
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by gidi » Tue Nov 06, 2007 6:18 pm

ε ναι
Ο πανεπιστημιακός είναι ένας στοχαστής που δεν ονειρεύεται ποτέ. Μας κυβερνούν οι πλαστές ιδέες, που εμπορεύονται τα πανεπιστήμιά μας. Ο καθηγητής είναι σοβαρόν ζώον. Η σοβαροφάνεια κρύβει το καρδιοχτύπι της μηδαμινότητας
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”