Πρόβλημα σε XP με .cab αρχεία...!!!!!
Πρόβλημα σε XP με .cab αρχεία...!!!!!
Εδώ κ ενάμιση μήνα το pc μου αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα αρχεία cab....
ΔΗΛΑΔΗ!!!!!! Σε κάθε εγκατάσταση, όπου συναντάει αρχεία cab.... Ή μου τα βγάζει corrupted!!!! (ενώ δεν είναι... σε διπλανό pc δουλεύει...)
Ή άμα γίνεται εγκατάσταση από cd... ενώ το αρχείο είναι εκεί δεν το βλέπει....
(μου το έχει κάνει και το έχω τεστάρει... και σε παιχνίδια και σε προγράμματα!!!)
πίστεψα ότι κάτι έγινε με τα xp... και έκανα ένα φορματ... αλλά πάλι τα ίδια!!!
μέτα ξανάκανα φορμάτ με άλλη version XP και πάλι τίποτα!!!!!!!!!!
Κάποια ιδέα παιδιά???????
Οτιδήποτε?????!!!
Ευχαριστώ...
ΔΗΛΑΔΗ!!!!!! Σε κάθε εγκατάσταση, όπου συναντάει αρχεία cab.... Ή μου τα βγάζει corrupted!!!! (ενώ δεν είναι... σε διπλανό pc δουλεύει...)
Ή άμα γίνεται εγκατάσταση από cd... ενώ το αρχείο είναι εκεί δεν το βλέπει....
(μου το έχει κάνει και το έχω τεστάρει... και σε παιχνίδια και σε προγράμματα!!!)
πίστεψα ότι κάτι έγινε με τα xp... και έκανα ένα φορματ... αλλά πάλι τα ίδια!!!
μέτα ξανάκανα φορμάτ με άλλη version XP και πάλι τίποτα!!!!!!!!!!
Κάποια ιδέα παιδιά???????
Οτιδήποτε?????!!!
Ευχαριστώ...
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Και εμένα το παλιό μου pc κάτι τέτοιο κουλά μου έκανε, και όποτε πήγαινα να κάνω install κάτι-και ας ήτανν στο σκληρό τα απαραίτητα αρχεία- μου έβγαζε errors σε διαφορετικά σημεία κάθε φορά. Ε μία στις 100 έκανε σωστά το install. Εσένα δε πετυχαίνει ποτέ το install?
Επίσης, δε φταίει σίγουρα το drive. Εγώ θα έλεγα πως είναι αστοχία του σκληρού δίσκου, στον οποίο βρίσκονται τα xp..
Επίσης, δε φταίει σίγουρα το drive. Εγώ θα έλεγα πως είναι αστοχία του σκληρού δίσκου, στον οποίο βρίσκονται τα xp..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Σωστά!!! κάθε φορά μου σταματάει το install σε διαφορετικό σημείο!!!!
Αλλά όταν έκανα φορμάτ έκανα την εγκατάσταση στον άλλο σκληρό!!!
και τα προβλήματα συνεχίζονται!!!
Κάποιος φίλος μου είπε ότι μπορεί να φταίει ο επεξεργαστής... μπορεί να είναι κάτι τέτοιο????
(ο επεξεργαστης είναι ένας AMD 64BIT στα 2,0)
Αλλά όταν έκανα φορμάτ έκανα την εγκατάσταση στον άλλο σκληρό!!!
και τα προβλήματα συνεχίζονται!!!
Κάποιος φίλος μου είπε ότι μπορεί να φταίει ο επεξεργαστής... μπορεί να είναι κάτι τέτοιο????
(ο επεξεργαστης είναι ένας AMD 64BIT στα 2,0)
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Αν εφταιγε ο επεξεργαστής δεν θα έκανε boot..
Αν έφταιγε ο σκληρός δεν θα έκανε boot..
Είναι γελοίο το να φορτώσει ένα σωρό πράγματα το PC να γίνει format και reinstall ( κάτι που απαιτεί ένα σωρό writes/reads από τον σκληρό ) και να φταίει ο σκληρός η ο επεξεργαστής..
Κάθε φορά σταματάει σε άλλο σημείο γιατί το δισκάκι προφανώς είναι σε οριακό σημείο για να διαβάζεται από το laser του DVD player..
Αλλά μην με ακούτε..
Αν έφταιγε ο σκληρός δεν θα έκανε boot..
Είναι γελοίο το να φορτώσει ένα σωρό πράγματα το PC να γίνει format και reinstall ( κάτι που απαιτεί ένα σωρό writes/reads από τον σκληρό ) και να φταίει ο σκληρός η ο επεξεργαστής..
Κάθε φορά σταματάει σε άλλο σημείο γιατί το δισκάκι προφανώς είναι σε οριακό σημείο για να διαβάζεται από το laser του DVD player..
Αλλά μην με ακούτε..

- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Τα δισκάκια μπορεί να είναι 30 διαφορετικών συνδυασμών format.. DVD+R DVD-R , CD-R , σε ένα ή πολλά sessions , με ένα ή πολλά tracks σε μορφή
Joliet, ISO , UDF , CDFS κτλ κτλ κτλ και το καθένα με δικούς του κώδικες διόρθωσης σφαλμάτων CRC checks και το καθένα με το δικό του dye πλαστικού για εγγραφή ( ακόμα και το χρώμα τις κάτω περιοχής είναι διαφορετικό από TDK , σε Verbatim ) , γραμμένα σε διαφορετική ταχύτητα από διαφορετικά DVD/CD-Writers σε διαφορετικούς υπολογιστές και με διαφορετικές γρατζουνιές κτλ κτλ κτλ κτλ..
Ορισμένοι από τους συνδυασμούς είναι πιο προβληματικοί από άλλους και εξαρτάται από την τεχνολογία του CD/DVD player.. και τα αυθεντικά CD ( πχ των XP ) επειδή κατασκευάζονται με μήτρες και όχι με το Laser του Cd-writer είναι πιο "εύανάγνωστα" οπότε το οτι μερικά CD δουλεύουν λογικό είναι.. Σπάνια δεν δουλευει τίποτα μα τίποτα..
Και το laptop μου έχει προβλήματα με ορισμένα δισκάκια τα οποία έχουν γραφτεί από άλλο DVD-Writer.. Πιστεύω πως είναι η γεωμετρία του δίσκου περίεργη και για αυτό είτε το διαβάζεις κατευθείαν , είτε το διαβάζεις για να γίνει image (οπότε πάλι υπάρχει το error στο reading απλά δεν ελέγχεται από το πρόγραμμα) και το κάνεις mount σε Virtual Drive το ίδιο είναι..
Δοκίμασε να φτιάξεις ένα image του δίσκου στον υπολογιστή που δουλεύει , να το περάσεις μέσω δικτύου στον υπολογιστή που έχει πρόβλημα και δες αν δουλεύει τότε..
Joliet, ISO , UDF , CDFS κτλ κτλ κτλ και το καθένα με δικούς του κώδικες διόρθωσης σφαλμάτων CRC checks και το καθένα με το δικό του dye πλαστικού για εγγραφή ( ακόμα και το χρώμα τις κάτω περιοχής είναι διαφορετικό από TDK , σε Verbatim ) , γραμμένα σε διαφορετική ταχύτητα από διαφορετικά DVD/CD-Writers σε διαφορετικούς υπολογιστές και με διαφορετικές γρατζουνιές κτλ κτλ κτλ κτλ..
Ορισμένοι από τους συνδυασμούς είναι πιο προβληματικοί από άλλους και εξαρτάται από την τεχνολογία του CD/DVD player.. και τα αυθεντικά CD ( πχ των XP ) επειδή κατασκευάζονται με μήτρες και όχι με το Laser του Cd-writer είναι πιο "εύανάγνωστα" οπότε το οτι μερικά CD δουλεύουν λογικό είναι.. Σπάνια δεν δουλευει τίποτα μα τίποτα..
Και το laptop μου έχει προβλήματα με ορισμένα δισκάκια τα οποία έχουν γραφτεί από άλλο DVD-Writer.. Πιστεύω πως είναι η γεωμετρία του δίσκου περίεργη και για αυτό είτε το διαβάζεις κατευθείαν , είτε το διαβάζεις για να γίνει image (οπότε πάλι υπάρχει το error στο reading απλά δεν ελέγχεται από το πρόγραμμα) και το κάνεις mount σε Virtual Drive το ίδιο είναι..
Δοκίμασε να φτιάξεις ένα image του δίσκου στον υπολογιστή που δουλεύει , να το περάσεις μέσω δικτύου στον υπολογιστή που έχει πρόβλημα και δες αν δουλεύει τότε..

THANKS για της απαντήσεις!!!
αλλά μου το κάνει όχι μόνο σε δισκάκια αλλά και από αρχεία .exe που κατεβάζω απο net... τελευταίο παράδειγμα... χτες κατέβασα τη demo version του nero 8... έκανε extract κανονικά... αλλά στην εγκατάσταση όταν βρήκε cab αρχείο... μου σταμάτησε την εγκατάσταση γιατι δε μπορούσε να το διαβάσει!!!
και επίσης έχω δοκιμάσει install με daemon για το φίλο AmmarkoV αλλά πάλι τίποτα... τα cab μου τα βγάζει corrupted!!!
--------------------------------------------------------
έκανα αυτό που μου είπε και ο Sreak αλλά πάλι τα ίδια!!!!!
merged by Zifnab
αλλά μου το κάνει όχι μόνο σε δισκάκια αλλά και από αρχεία .exe που κατεβάζω απο net... τελευταίο παράδειγμα... χτες κατέβασα τη demo version του nero 8... έκανε extract κανονικά... αλλά στην εγκατάσταση όταν βρήκε cab αρχείο... μου σταμάτησε την εγκατάσταση γιατι δε μπορούσε να το διαβάσει!!!
και επίσης έχω δοκιμάσει install με daemon για το φίλο AmmarkoV αλλά πάλι τίποτα... τα cab μου τα βγάζει corrupted!!!
--------------------------------------------------------
έκανα αυτό που μου είπε και ο Sreak αλλά πάλι τα ίδια!!!!!
merged by Zifnab
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Δε φταίνε τα δισκάκια..Και γω τα'χα τα προβλήματα αυτά(σε όλες τις εγκαταστάσεις εφαρμογών/παιχνιδιών). Ti errors σου πετάει? Εννοώ όταν βγαίνει το παράθυρο διαλόγου.
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Sreak
- Venus Project Founder
- Academic status: PhD
3 solutions

I got the same problem and i worked around it by setting the fsb of my new cpu from 166Mhz to 133Mhz. Try lowering your fsb in the bios of your mainboard.
Hi guys, I have this problem and I have found a fix on another forum that has worked for people so I thought I would post it here to help anyone else who has this problem. posted by "cloudair" at http://forum.xatrix.org/viewtopic.php?t=94 "Hi there, yes I had found the problem and had fixed it.. The problem is caused by a value within windows registry had been changed. My fix is: 1) Goto start and run 2) Type in regedit 3) HKey_Local_Machine 4) Goto Software 5) Goto Microsoft 6) Goto WinNT 7) And goto Winlogon (click on winlogon) Go the right is a name called "allocatecdroms" 9) If the value is "1", you will get the error message with cab files. 10) Change the value to "0" and save. For me this fixes the problem. Hope this helps you. Cheers Winston" End of post from Winston
Ενημέρωσε πάντως γιατί είναι ενδιαφέρον το πρόβλημά σου. Μη το κατατάξουμε σε NP completeThis may be a security policy setting. If you enable the Windows registry setting to restrict access to cdrom to local accounts only. To fix open administrative tools - local policy - security options - Devices: Restrict CD-ROM access to locally logged-on users only. Change to disabled. Or the advice about coping the whole cd to your hard drive is also valid.

το κάνω παιδια και σας ενημερώνω.......
--------------------------------------------------
παιδιά τα έκανα... Η μάλλον δεν τα έκανα γιατί είδη, ηταν στα value που λέει πιο πάνω... οσο αφορά για τη registry...
μειώνω κ ταχύτητα fsb και σας λέω κ για αυτό...
πάντως ευχαριστώ πολύ όποιον προσπάθησε και προσπαθεί να βοηθήσει!!!!!
αλαχθηκε και fsb... πάλι τα ίδια....
πηγα να κάνω install το nero και κατα τη διάρκεια της εγκατάστασης μου εβγαλε το εξής...
"κωδικός σφάλματος 2755"
και φυσικά δεν έγινε τίποτα...!!!!!
merged by Zifnab
παιδιά τα έκανα... Η μάλλον δεν τα έκανα γιατί είδη, ηταν στα value που λέει πιο πάνω... οσο αφορά για τη registry...
μειώνω κ ταχύτητα fsb και σας λέω κ για αυτό...
πάντως ευχαριστώ πολύ όποιον προσπάθησε και προσπαθεί να βοηθήσει!!!!!
αλαχθηκε και fsb... πάλι τα ίδια....
πηγα να κάνω install το nero και κατα τη διάρκεια της εγκατάστασης μου εβγαλε το εξής...
"κωδικός σφάλματος 2755"
και φυσικά δεν έγινε τίποτα...!!!!!
merged by Zifnab
- crash_override
- Wow! Terabyte level