startup programs κάτω στη μπάρα εργασίας,αρχίζει ένας ήχος από έναν ανεμιστήρα(μάλλον) που είναι απλά πιο έντονος από τον κανονικό..(είμαι λίγο άσχετος απο θέματα hardware.. ) δεν ξέρω μήμως θέλει καθάρισμα κάποιο ανεμιστηράκι(θα δω τον οδηγό του Zifnab και θα το καθαρίσω
έντονος ήχος από ανεμιστηράκι
- dane
- Kilobyte level

- Academic status: 3rd year
έντονος ήχος από ανεμιστηράκι
παιδιά,τον τελευταίο μήνα όταν ανοίγω το pc μου και αφού έχουν φορτωθεί τα
startup programs κάτω στη μπάρα εργασίας,αρχίζει ένας ήχος από έναν ανεμιστήρα(μάλλον) που είναι απλά πιο έντονος από τον κανονικό..(είμαι λίγο άσχετος απο θέματα hardware.. ) δεν ξέρω μήμως θέλει καθάρισμα κάποιο ανεμιστηράκι(θα δω τον οδηγό του Zifnab και θα το καθαρίσω
) όποιος γνωριζει ας μου πει...
- Ganther
- Wow! Terabyte level

Re: έντονος ήχος από ανεμιστηράκι
Αλλαξε τον! Ακομα και να τον καθαρισεις μετα απο λιγο θα κανει τα ιδια κατα 99%...dane wrote:παιδιά,τον τελευταίο μήνα όταν ανοίγω το pc μου και αφού έχουν φορτωθεί τα
startup programs κάτω στη μπάρα εργασίας,αρχίζει ένας ήχος από έναν ανεμιστήρα(μάλλον) που είναι απλά πιο έντονος από τον κανονικό..(είμαι λίγο άσχετος απο θέματα hardware) δεν ξέρω μήμως θέλει καθάρισμα κάποιο ανεμιστηράκι(θα δω τον οδηγό του Zifnab και θα το καθαρίσω
) όποιος γνωριζει ας μου πει...
ειναι πολυ φθηνοι για να μπεις στη διαδικασια καθαρισμου κτλ... Το θεμα ειναι να βρεις ποιο απο ολα τα ανεμιστηρακια κανει τη δουλεια... (μπορει να εινια του τροφοδοτικου, του επεξεργαστη, της καρτας, του Northbridge η και αλλα αν εχεις...)
- emperormario
- Wow! Terabyte level

Εμένα παλιά συνεβαινε το εντελώς αντίθετο..Έκανε φοβερό θόρυβο μέχρι να βγουν τα προγράμματα του startup..Μετά σταμάταγε..Κίνδυνος γενικά όχι..Για τα αυτιά σου και τα νευρα σου ναι..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- crash_override
- Wow! Terabyte level

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level

- crash_override
- Wow! Terabyte level

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level

- para
- Wow! Terabyte level

- Academic status: Alumnus/a
Κι εμένα κάνει δυνατό θόρυβο μόλις πατάω να ανοίξει κ δεν ξέρω τι ευθύνεται. Όταν κάνει το θόρυβο τον κλείνω ακαριαία και τον ξανανοίγω μέχρι να ανοίξει χωρίς το θόρυβο. Αν έχετε ιδέες τι μπορεί να φταίει, feel free to post!
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
- Ganther
- Wow! Terabyte level

Αλλαξτε οτι εχει προβλημα γιατι μπορει καποια φαση να σταματησει να κανει θορυβο επειδη σταματησε και οχι επειδη γιατρευτηκε απο μονο του, και να εχετε προβληματα μετα.
Emperormario εγω ειχα αυτο που λες εσυ και ηταν η καρτα γραφικων.
dane, οχι δεν δινει καποιο στοιχειο, πρεπει να το ελεγξεις μονος σου, μην φοβασαι δε δαγκωνουν τα πισι!
Emperormario εγω ειχα αυτο που λες εσυ και ηταν η καρτα γραφικων.
dane, οχι δεν δινει καποιο στοιχειο, πρεπει να το ελεγξεις μονος σου, μην φοβασαι δε δαγκωνουν τα πισι!
-
The Punisher
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Κοίτα όπως είπαν το παιδιά τον καθαρίζεις και ρίχνεις λίγο λαδάκι αλλά μεταξύ μας δε νομίζω να αλλάξει τίποτα. Αν θες μία φτηνή λύση είναι να παρεμβάλεις μία αντιστασούλα έτσι ώστε να μειώσεις τις στροφές.Κοστίζει λιγότερο από 5 λεπτά του ευρώ.
Το καλύτερο είναι να αλλάξεις ανεμιστήρα!
Το καλύτερο είναι να αλλάξεις ανεμιστήρα!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- emperormario
- Wow! Terabyte level

Αναλόγως ποιος ανεμιστήρας είναι..Αν για παράδειγμα είναι της κάρτας γραφικών, δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για ανεμιστήρα..Καλύτερα, να πάρεις μια καινούργια κάρτα γραφικών..Εκτός, τώρα αν έχεις κάποια high-end(8800 π.χ.). Τις ρυθμίσεις για τις στροφές μπορείς να τις πειράξεις και με utilities, αν δεν κάνω λάθος.
-
kafefrappe
- Spammer

-
AngelCloud
- byte level

- emperormario
- Wow! Terabyte level

Αναφέρεσαι στην κάρτα γραφικών ή στη cpu?
Αν αναφέρεσαι στο ανεμιστηράκι της cpu, και επειδή υποθέτω έχεις το fan του κατασκευαστή(το μαμίσιο δλδ.), αυτό δεν έχει κάποιο διακοπτάκι για να αλλάξεις τις στροφές. Άμα αγοράσεις καινούργιο(π.χ ξέρω για τα cooler master) αυτό έχει κάποιο jumperάκι, που επιλέγεις μεταξύ "χαμηλές"-"υψηλές" στροφές και "αυτόματο".
Τώρα, για κάρτες γραφικών, δες αυτό :Ati Tool
Αν αναφέρεσαι στο ανεμιστηράκι της cpu, και επειδή υποθέτω έχεις το fan του κατασκευαστή(το μαμίσιο δλδ.), αυτό δεν έχει κάποιο διακοπτάκι για να αλλάξεις τις στροφές. Άμα αγοράσεις καινούργιο(π.χ ξέρω για τα cooler master) αυτό έχει κάποιο jumperάκι, που επιλέγεις μεταξύ "χαμηλές"-"υψηλές" στροφές και "αυτόματο".
Τώρα, για κάρτες γραφικών, δες αυτό :Ati Tool
Πολλές κάρτες δεν υποστηρίζουν κάποια απο τα χαρακτηριστικά αυτά.Π.χ η δικιά μου (Gecube x1950 pro) δεν έχει καν αισθητήρα θερμότητας!Main Features
* No limits overclocking.
* Support for overclocking for NVIDIA cards.
* Adjustment of GPU and memory voltage (when supported by VGA card).
* Tweaking of memory timings (most ATI cards).
* Finding maximum core and memory overclock by rendering into a Direct3D window and scanning the output for visual artifacts.
* Temperature monitoring and fan speed control (on supported cards).
* Removal of Catalyst overclocking lock for 9000/9200/9550/9600 series.
* Artifact scanning mode to test for stability.
* Loading a predefined clock profile on Application/Windows startup.
* Hotkeys that can be used any time to load clocks from a profile.
* Extract video card BIOS to file for backup purposes.
* 3D application detection (Direct3D 8, Direct3D 9, OpenGL) to overclock your video card only when required.
* Gamma control
- Dreamcatcher
- Kilobyte level

- emperormario
- Wow! Terabyte level

Πάντως ,γενικά, τα κουτιά της Turbo-x δεν είναι ιδιαιτερως ποιοτικά και στιβαρά. Και εγώ turbo-x έχω, και κάποιες φορές ακούγονται θόρυβοι απο το πλαστικό, αφού το κουτί δε μπορεί να αποροφήσει καλά τις δονήσεις των διαφορων μηχανικών μερών(π.χ. σκληρός, ανεμιστηράκι κλπ.)
- gasparosoft
- Gbyte level