έντονος ήχος από ανεμιστηράκι

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
dane
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

έντονος ήχος από ανεμιστηράκι

Post by dane » Sun Nov 25, 2007 4:45 pm

παιδιά,τον τελευταίο μήνα όταν ανοίγω το pc μου και αφού έχουν φορτωθεί τα
startup programs κάτω στη μπάρα εργασίας,αρχίζει ένας ήχος από έναν ανεμιστήρα(μάλλον) που είναι απλά πιο έντονος από τον κανονικό..(είμαι λίγο άσχετος απο θέματα hardware.. ) δεν ξέρω μήμως θέλει καθάρισμα κάποιο ανεμιστηράκι(θα δω τον οδηγό του Zifnab και θα το καθαρίσω :) ) όποιος γνωριζει ας μου πει...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: έντονος ήχος από ανεμιστηράκι

Post by Ganther » Sun Nov 25, 2007 4:47 pm

dane wrote:παιδιά,τον τελευταίο μήνα όταν ανοίγω το pc μου και αφού έχουν φορτωθεί τα
startup programs κάτω στη μπάρα εργασίας,αρχίζει ένας ήχος από έναν ανεμιστήρα(μάλλον) που είναι απλά πιο έντονος από τον κανονικό..(είμαι λίγο άσχετος απο θέματα hardware :-) ) δεν ξέρω μήμως θέλει καθάρισμα κάποιο ανεμιστηράκι(θα δω τον οδηγό του Zifnab και θα το καθαρίσω :) ) όποιος γνωριζει ας μου πει...
Αλλαξε τον! Ακομα και να τον καθαρισεις μετα απο λιγο θα κανει τα ιδια κατα 99%...
ειναι πολυ φθηνοι για να μπεις στη διαδικασια καθαρισμου κτλ... Το θεμα ειναι να βρεις ποιο απο ολα τα ανεμιστηρακια κανει τη δουλεια... (μπορει να εινια του τροφοδοτικου, του επεξεργαστη, της καρτας, του Northbridge η και αλλα αν εχεις...)
dane
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by dane » Sun Nov 25, 2007 4:52 pm

μήπως το γεγονός ότι ο ήχος αρχίζει αφού έχουν φορτωθεί τα startup programs,δίνει κάποιο στοιχείο από που μπορεί να έρχεται?έτσι και αλλιώς θα τον ανοίξω για να δω από που έρχεται(απλά ενημερωτικά ρωτάω)..και κάτι άλλο,αν το αφήσω για καιρό έτσι,υπάρχει κάποιος κίνδυνος?
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Sun Nov 25, 2007 5:00 pm

Εμένα παλιά συνεβαινε το εντελώς αντίθετο..Έκανε φοβερό θόρυβο μέχρι να βγουν τα προγράμματα του startup..Μετά σταμάταγε..Κίνδυνος γενικά όχι..Για τα αυτιά σου και τα νευρα σου ναι..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Sun Nov 25, 2007 6:46 pm

Εμένα έκανε ακριβώς τον ίδιο θόρυβο. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν το τροφοδοτικό...αλλά μετά διαπίστωσα ότι ήταν το ανεμιστηράκι στην κάρτα γραφικών...

Για τσέκαρε το μην κάνεις λάθος...
What to say man...what to say....
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by ultimate_aektzis » Sun Nov 25, 2007 7:32 pm

εμενα μου συμβαινει το εξης παραξενο.καθε φορα που παταω να ανοιξει το πισι αρχιζει και ακουγεται ενα ς θορυβος μαλλον απο το τροφοδοτικο λες και καπου βρισκουν τα πτερυγια του.η πλακα ειναι οτι μου το κανει μονο το χειμωνα :shock: :shock:
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Sun Nov 25, 2007 8:17 pm

ultimate_aektzis wrote:η πλακα ειναι οτι μου το κανει μονο το χειμωνα :shock: :shock:
Θα έχει πόνους μάλλον... :-D :-D :-D
What to say man...what to say....
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by ultimate_aektzis » Sun Nov 25, 2007 8:21 pm

ναι τον πιασαν τα αρθριτικα του :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :!: :!: :!:
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by para » Mon Nov 26, 2007 2:36 am

Κι εμένα κάνει δυνατό θόρυβο μόλις πατάω να ανοίξει κ δεν ξέρω τι ευθύνεται. Όταν κάνει το θόρυβο τον κλείνω ακαριαία και τον ξανανοίγω μέχρι να ανοίξει χωρίς το θόρυβο. Αν έχετε ιδέες τι μπορεί να φταίει, feel free to post!
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Mon Nov 26, 2007 2:49 am

Αλλαξτε οτι εχει προβλημα γιατι μπορει καποια φαση να σταματησει να κανει θορυβο επειδη σταματησε και οχι επειδη γιατρευτηκε απο μονο του, και να εχετε προβληματα μετα.

Emperormario εγω ειχα αυτο που λες εσυ και ηταν η καρτα γραφικων.

dane, οχι δεν δινει καποιο στοιχειο, πρεπει να το ελεγξεις μονος σου, μην φοβασαι δε δαγκωνουν τα πισι!
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Mon Nov 26, 2007 9:27 pm

γενικά να τα καθαρίσετε πρώτα, πριν πάτε να αγοράσετε νέα. Το τι σκόνη και βρώμα (και τρίχες και χνούδια κλπ κλπ) έχουν, θα πάθετε πλάκα. Ε, συχνά αυτό δυσκολεύει την κίνηση των κουζινέτων, και προκαλεί θόρυβο ή μειωμένη ταχύτητα στροφής

Οπότε, ή φυσήξτε τα, ή πάρτε τσιμπιδάκι και καλό καθάρισμα!
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Mon Nov 26, 2007 9:56 pm

Γενικά αμα χαλάσει αυτό που θα' πρεπε να είναι ρουλεμάν, π.χ κοπεί λαστιχάκι όπως λέω στο guide, τότε πάει για φούντο...ή θα δουλεύει μία και θα χαλάει την άλλη ή θα σταματήσει τελείως αφού κατεβάσει πολύ χαμηλά στις στροφές όπως σε μένα ....
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Tue Nov 27, 2007 2:37 am

Κοίτα όπως είπαν το παιδιά τον καθαρίζεις και ρίχνεις λίγο λαδάκι αλλά μεταξύ μας δε νομίζω να αλλάξει τίποτα. Αν θες μία φτηνή λύση είναι να παρεμβάλεις μία αντιστασούλα έτσι ώστε να μειώσεις τις στροφές.Κοστίζει λιγότερο από 5 λεπτά του ευρώ.
Το καλύτερο είναι να αλλάξεις ανεμιστήρα!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Nov 27, 2007 2:45 am

Αναλόγως ποιος ανεμιστήρας είναι..Αν για παράδειγμα είναι της κάρτας γραφικών, δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για ανεμιστήρα..Καλύτερα, να πάρεις μια καινούργια κάρτα γραφικών..Εκτός, τώρα αν έχεις κάποια high-end(8800 π.χ.). Τις ρυθμίσεις για τις στροφές μπορείς να τις πειράξεις και με utilities, αν δεν κάνω λάθος.
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
kafefrappe
Spammer
Spammer

Post by kafefrappe » Tue Nov 27, 2007 3:00 am

βαλε aircoditioned inverter
AngelCloud
byte level
byte level

Post by AngelCloud » Tue Nov 27, 2007 9:54 am

Παιδία είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και έφταιγε η κάρτα γραφικών (το ανεμιστηράκι). Κοίταξε το γιατί με τον καιρό θα έχεις πολλά προβλήματα και πίστεψε με δεν τα θες αυτού του είδους τα προβλήματα. Όλος περιέργος μου είχε καεί και το τροφοδοτικό εκείνη την περίοδο. Γιατί δεν κατάλαβα.....
dane
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by dane » Tue Nov 27, 2007 10:07 am

το άνοιξα και τελικά είναι το fan της cpu...θα το καθαρίσω και αν έχω πάλι τα ίδια θα πάρω ένα καινούριο...thanks πολύ για το advice

emperormario,από που μπορείς να ρυθμίσεις τις στροφές του ανεμιστήρα??αρκετά επικίνδυνο μου ακούγεται αν δεν γνωρίζεις..
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Nov 27, 2007 11:37 am

Αναφέρεσαι στην κάρτα γραφικών ή στη cpu?

Αν αναφέρεσαι στο ανεμιστηράκι της cpu, και επειδή υποθέτω έχεις το fan του κατασκευαστή(το μαμίσιο δλδ.), αυτό δεν έχει κάποιο διακοπτάκι για να αλλάξεις τις στροφές. Άμα αγοράσεις καινούργιο(π.χ ξέρω για τα cooler master) αυτό έχει κάποιο jumperάκι, που επιλέγεις μεταξύ "χαμηλές"-"υψηλές" στροφές και "αυτόματο".

Τώρα, για κάρτες γραφικών, δες αυτό :Ati Tool
Main Features

* No limits overclocking.
* Support for overclocking for NVIDIA cards.
* Adjustment of GPU and memory voltage (when supported by VGA card).
* Tweaking of memory timings (most ATI cards).
* Finding maximum core and memory overclock by rendering into a Direct3D window and scanning the output for visual artifacts.
* Temperature monitoring and fan speed control (on supported cards).
* Removal of Catalyst overclocking lock for 9000/9200/9550/9600 series.
* Artifact scanning mode to test for stability.
* Loading a predefined clock profile on Application/Windows startup.
* Hotkeys that can be used any time to load clocks from a profile.
* Extract video card BIOS to file for backup purposes.
* 3D application detection (Direct3D 8, Direct3D 9, OpenGL) to overclock your video card only when required.
* Gamma control
Πολλές κάρτες δεν υποστηρίζουν κάποια απο τα χαρακτηριστικά αυτά.Π.χ η δικιά μου (Gecube x1950 pro) δεν έχει καν αισθητήρα θερμότητας!
Dreamcatcher
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Dreamcatcher » Mon Dec 03, 2007 8:37 am

Dane να σε ρωτήσω κάτι τί κουτί φοράει το πι τζί σου ????
Αν δεν πιστέψεις το Αδύνατο, δεν θα φτάσεις ποτέ στα οριά του το Δυνατό!!!

Dreamcatcher
dane
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by dane » Mon Dec 03, 2007 10:51 am

to pc φοράει ένα κουτί της turbo-x,τώρα το μοντέλο του κουτιού δεν το θυμάμαι να στο πω...
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Mon Dec 03, 2007 2:41 pm

Πάντως ,γενικά, τα κουτιά της Turbo-x δεν είναι ιδιαιτερως ποιοτικά και στιβαρά. Και εγώ turbo-x έχω, και κάποιες φορές ακούγονται θόρυβοι απο το πλαστικό, αφού το κουτί δε μπορεί να αποροφήσει καλά τις δονήσεις των διαφορων μηχανικών μερών(π.χ. σκληρός, ανεμιστηράκι κλπ.)
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Mon Dec 03, 2007 6:50 pm

Όντως αυτό συμβαίνει και στο κουτί του αδερφού που είναι turbo-x με αποτέλεσμα όταν τον ανοίγει να τρίζει όλο το σπίτι!!!Δεν είναι τα πιο αξιόπιστα κουτιά...Εγώ με nemesis δεν έχω καθόλου θόρυβο...
Post Reply

Return to “Hardware”