Σε τί τομείς θα μπορούμε να εργαστούμε και με τί ειδικότητες θα μπορούμε να ασχοληθούμε;Το ρωτάω γιατι...οχι τίποτ' άλλο αλλα δε μ'αρέσει πολύ ο προγραμματισμός

όχι απαραίτητα. μπορεί να σου είναι απαραίτητος ο υπολογιστής από την άποψη χρήσης μια συίτας γραφείου, όπως το office. Μπορεί να είσαι στο κομμάτι του σχεδιασμού συστημάτων (hardware ή software), οπότε δεν θα γράφεις και ούτε κώδικα ούτε θα στήνεις δίκτυα.vincent wrote:Ο άσχετος... Δν ξέρω τι θα είναι αυτό που θα ασχολούμε ούτε πόσα χρήματα θα έχει αρκεί να είναι προγραμματισμός ή δίκτυα ή αρχιτεκτονική υπολογιστών... Κάτι που να έχει υπολογιστή μεσα...
Νομίζω βρήκα το μέλλον μου..και μοιάζει να είναι code freetsilochr wrote:Οι μηχανικοί δικτύων συνήθως δεν γράφουν ούτε μια γραμμή κώδικα. Οπότε όποιος βαριέται να γράφει κλάσεις αλλά του αρέσει η τεχνολογία ας κοιτάξει το θέμα του network & system administration.
Κοίτα επειδή δουλεύω τώρα πάνω σε penetration testing μπορώ να σου πω ότι γενικά ο χώρος δεν κοιτάει την σχολή σου ή τον τίτλο που έχει ο καθένας ακριβώς. Εάν έχεις κάποιο CV που να δείχνεις ότι μπορείς να παίξεις μπάλα σε τέτοιο επίπεδο θα σε πάρουν. Ουσιαστικά το penetration testing δεν έχει καλούπια, αρχές, basic knowledge κλπ. Δες το πιο πολύ σαν art, τουλάχιστον εγώ έτσι το έχω αντιμετωπίσει τόσα χρόνια. Την μία μπορεί να προσπαθείς απο μια web application με cross-site scripting να πάρεις κάτι και την άλλη να δεις εάν μπορείς να κάνεις intrude σε ένα AIX ή HP-UX σύστημα. Σε κάθε περίπτωση μάλιστα μπορεί να το καταφέρεις αυτό απο εντελώς άσχετο κομμάτι.Bloody Mary wrote:Ουσιαστικα έχει να κάνει με την ασφάλεια δικτύων, αλλα να το σκεφτείς κάπως έτσι:
Υπάρχουν εταιρίες που αναλαμβάνουν έκούσια να "κάνουν τον hacker" !Ουσιαστικά μια εταιρία ζητάει από κάποια εταιρία που ασχολείται με το penetration testing να ψάξει για "τρύπες" που μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος hacker στην ιστοσελίδα της και στη συνέχεια να τις επιδιορθώσει... Εμένα κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε πάρα πολύ. Απλά οι συγκεκριμένες εταιρίες πρέπει να είναι πολύ λίγες στην Ελλάδα... Και επίσης επαναλαμβάνω πως δεν ξέρω αν μπορούμε σαν αποφοιτοι της σχολής μας να εργαστούμε σε μια τέτοια εταιρία.
Κι εγώ αυτό νόμιζα στην αρχή. Στην συνέχεια γνώρισα άτομα που γράφουν πολύ καλό κώδικα. Απλά εκεί δεν τους μαθαίνουν Java και αυτοί που ασχολούνται με τηλεπικοινωνίες επίσης δεν γράφουν καλά. Κάτι ανάλογα με τους δικούς μας απόφοιτους που βγαίνουν με το πτυχίο "ελάχιστης προσπάθειας".ailouros wrote:Πάντως αν δεν βγαίνεις developer από την ΑΣοεε μία, τότε δεν βγαίνεις από [...] Ε.Κ.Π.Α δέκα.