άρα να αλλάξει θέλεις. ΟΧΙ να καταργηθεί. (είμαι τι άποψης πως δεν καταργείς ποτέ κάτι που θεωρητικά έχει καλό σκοπό αλλά το αλλάζεις). Τώρα τί θα ήταν το ιδανικό δεν ξέρω παρότι είμαι πολλά χρόνια σε αυτό το χώρο αλλά ελπίζω. Αλλά οκ αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα η οποία είναι μάλλον offtopicCostantine wrote:Βιργινία, με τη μορφή που έχει τώρα η φοιτητική εκπροσώπηση στα όργανα συνδιοίκησης: ναι, εγώ θέλω να καταργηθεί.virginia wrote:ας καταργήσουμε τότε την φοιτητική εκπροσώπηση στα όργανα συνδιοίκησης. Αυτό θέλουμε?Εγώ όχι και φαντάζομαι κανείς μας δεν θέλει κάτι τέτοιο..panos13 wrote:Ντροπή...Τίποτε άλλο και μετά θέλουν και να τους ψηφίζουμε...
Και οι εκπρόσωποι των φοιτητών για τις συνελεύσεις τμημάτων κτλ, να μην βγαίνουν μέσα από τις εκλογές των παρατάξεων, αλλά μέσω άλλων διαδικασιών, πιο "καθαρών" και άμεσων.
Και νέοι βανδαλισμοί στο ΟΠΑ
-
- Kilobyte level
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Τα comments όλα τα λεφτά..crash_override wrote:Εδώ θα βρείτε το βιντεάκι με τα καμμώματα των παρατάξεων μας στο πανεπιστήμιο...
Και δεν έγιναν μόνο αυτά....
Μου θυμίζει κάτι από τον τσολιά στην Ελληνοφρένεια!!
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- silegav
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Πριν έρθω εδώ ήμουν σε ένα περιφερειακό ΤΕΙ, στο οποίο οι συνελεύσεις ήταν πολιτισμένες.
Όταν ήρθα στην ΑΣΟΕΕ και είδα την κατάσταση σε υπόγειο και συνελεύσεις δεν ξαναπάτησα σε συνέλευση.
Αυτό που συζητούσα με παιδιά από το υπόγειο είναι το κατα πόσο χρειάζονται τραπεζάκια, αφίσες, παρατάξεις και χρώματα. Αυτό που θα πρέπει να ψηφίζουμε είναι:
- Ονόματα συμφοιτητών για επιτροπές έτους
- Οι επιτροπές να εκλέγουν 1 άτομο ώστε κάθε τμήμα να εκπροσωπείται σε ένα φοιτητικό συμβούλιο του πανεπιστημίου
- Το συμβούλιου του πανεπιστημίου να εκλέγει άτομο/α για ένα μεγαλύτερο εθνικό φοιτητικό συμβούλιο
Αν αυτό γινόταν και μπορούσε κάποιος να το προσδιορίσει λίγο καλύτερα για να εξαλειφθούν θέματα εκπροσώπησης και διαδικασιών, πιστεύω πως όλα θα ήταν καλύτερα.
ΑΛΛΑ...η απάντηση που είχα πάρει και μάλλον είχα συμφωνήσει είναι: "δες λίγο πόσο κόσμο έχει το υπόγειο. Πιστεύεις ότι θα υπήρχε άνθρωπος να ασχολείται αν δεν υπήρχε ένα κομμα από πίσω;"
Νομίζω πως είχε δίκαιο...η αντίληψη που έχουμε για την εκπροσώπηση είναι ίδια με αυτή των πατεράδων του λαού που μετά παίρνουν θέσεις βουλευτών και γενικών γραμματέων. Άσε που το καθεστώς αυτό δεν πέφτει με καμία κυβέρνηση γιατί όλες οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν και τους φοιτητές για τη δημιουργία κλίματος.
Όνειρο μου: Το υπόγειο ενιαίο και χωρίς τοίχους. Στρόγγυλα τραπέζια, στα οποία ανταλλάσονται απόψεις πολιτικές και γίνονται διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα. Αν κάποιος διαφωνήσει σε πολιτικό θέμα και πλακωθεί με κάποιον, το καταλαβαίνω. Αν πλακώνεται γιατί του "πάτησε" την αφίσα...αηδιάζω...
Σόρρυ για το μήκος του ποστ.
Όταν ήρθα στην ΑΣΟΕΕ και είδα την κατάσταση σε υπόγειο και συνελεύσεις δεν ξαναπάτησα σε συνέλευση.
Αυτό που συζητούσα με παιδιά από το υπόγειο είναι το κατα πόσο χρειάζονται τραπεζάκια, αφίσες, παρατάξεις και χρώματα. Αυτό που θα πρέπει να ψηφίζουμε είναι:
- Ονόματα συμφοιτητών για επιτροπές έτους
- Οι επιτροπές να εκλέγουν 1 άτομο ώστε κάθε τμήμα να εκπροσωπείται σε ένα φοιτητικό συμβούλιο του πανεπιστημίου
- Το συμβούλιου του πανεπιστημίου να εκλέγει άτομο/α για ένα μεγαλύτερο εθνικό φοιτητικό συμβούλιο
Αν αυτό γινόταν και μπορούσε κάποιος να το προσδιορίσει λίγο καλύτερα για να εξαλειφθούν θέματα εκπροσώπησης και διαδικασιών, πιστεύω πως όλα θα ήταν καλύτερα.
ΑΛΛΑ...η απάντηση που είχα πάρει και μάλλον είχα συμφωνήσει είναι: "δες λίγο πόσο κόσμο έχει το υπόγειο. Πιστεύεις ότι θα υπήρχε άνθρωπος να ασχολείται αν δεν υπήρχε ένα κομμα από πίσω;"
Νομίζω πως είχε δίκαιο...η αντίληψη που έχουμε για την εκπροσώπηση είναι ίδια με αυτή των πατεράδων του λαού που μετά παίρνουν θέσεις βουλευτών και γενικών γραμματέων. Άσε που το καθεστώς αυτό δεν πέφτει με καμία κυβέρνηση γιατί όλες οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν και τους φοιτητές για τη δημιουργία κλίματος.
Όνειρο μου: Το υπόγειο ενιαίο και χωρίς τοίχους. Στρόγγυλα τραπέζια, στα οποία ανταλλάσονται απόψεις πολιτικές και γίνονται διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα. Αν κάποιος διαφωνήσει σε πολιτικό θέμα και πλακωθεί με κάποιον, το καταλαβαίνω. Αν πλακώνεται γιατί του "πάτησε" την αφίσα...αηδιάζω...
Σόρρυ για το μήκος του ποστ.
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Αυτό ακριβώς..Βλέπουμε το δέντρο,και χάνουμε το δασος..silegav wrote:Αν κάποιος διαφωνήσει σε πολιτικό θέμα και πλακωθεί με κάποιον, το καταλαβαίνω. Αν πλακώνεται γιατί του "πάτησε" την αφίσα...αηδιάζω...
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Nαι βασικα ολοι μας το εχουμε καταφερει/το εχουμε αφησει να συμβει.Δηλαδη πιο συγκεκριμενα:
Τα κομματα εχουν την προπαγανδα που τους συμφερει σ'ενα ευαισθητο target group που ειναι οι φοιτητες.Μια χαρα!
Τα μελη τους ικανοποιουν καποιες φιλοδοξιες που εχουν,το κολλημα που πιθανον τους εχουν αφησει οι γονεις τους απο το παρελθον με το κλασσικο brainwash καθως και διευκολυνσεις στις σχολες και γνωριμιες που παντα βοηθουν(hello στην Ελλαδα ειμαστε).
Η γραμματεια χαιρεται που για ακομη μια φορα δε χρειαζεται να κανει τη δουλεια της-την κανουν τα κομματα για αυτη(διαφορετικα σημειωσεις κλπ θα επρεπε να παρεχονται απο τη γραμματεια/βιβλιοδιανομη μονο).
Εμεις παιρνουμε σημειωσεις κλπ και γενικα αδιαφορουμε.Τι και αν σε καθε μαθημα χανουμε 10 -15 λεπτα για ανακοινωσεις που κανενας δεν ακουει και συνηθως κανενα δεν ενδιαφερουν.Τι και αν η κατασταση στο υπογειο ειναι απλα τραγικη με ολα τα τραπεζακια και τα ατομα γυρω γυρω να καθονται στη μεση και να μη μπορουμε ουτε ενα καφε απο το κυλικειο να παρουμε χωρις να σε πατησουν 2-3(δε μπορουσα επρεπε να το πω :P).Τι και αν πεφτει ξυλο..Τι και αν +...+N+1...
Για τους καθηγητες δε μπορω να σκεφτω κατι τωρα,ειναι πρωι ακομη αλλα πιθανον αργοτερα.
Τα κομματα εχουν την προπαγανδα που τους συμφερει σ'ενα ευαισθητο target group που ειναι οι φοιτητες.Μια χαρα!
Τα μελη τους ικανοποιουν καποιες φιλοδοξιες που εχουν,το κολλημα που πιθανον τους εχουν αφησει οι γονεις τους απο το παρελθον με το κλασσικο brainwash καθως και διευκολυνσεις στις σχολες και γνωριμιες που παντα βοηθουν(hello στην Ελλαδα ειμαστε).
Η γραμματεια χαιρεται που για ακομη μια φορα δε χρειαζεται να κανει τη δουλεια της-την κανουν τα κομματα για αυτη(διαφορετικα σημειωσεις κλπ θα επρεπε να παρεχονται απο τη γραμματεια/βιβλιοδιανομη μονο).
Εμεις παιρνουμε σημειωσεις κλπ και γενικα αδιαφορουμε.Τι και αν σε καθε μαθημα χανουμε 10 -15 λεπτα για ανακοινωσεις που κανενας δεν ακουει και συνηθως κανενα δεν ενδιαφερουν.Τι και αν η κατασταση στο υπογειο ειναι απλα τραγικη με ολα τα τραπεζακια και τα ατομα γυρω γυρω να καθονται στη μεση και να μη μπορουμε ουτε ενα καφε απο το κυλικειο να παρουμε χωρις να σε πατησουν 2-3(δε μπορουσα επρεπε να το πω :P).Τι και αν πεφτει ξυλο..Τι και αν +...+N+1...
Για τους καθηγητες δε μπορω να σκεφτω κατι τωρα,ειναι πρωι ακομη αλλα πιθανον αργοτερα.

"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
chained to all the places that he never wished to stay."
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Re: Και νέοι βανδαλισμοί στο ΟΠΑ
Πηγή...
Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων στους δρόμους της Αθήνας.
Την Παρασκευή το βράδυ η Αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές στην Πατησίων, καθώς ομάδα νεαρών βγήκε από την ΑΣΟΕ και προξένησε ζημιές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και έβαλε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων.
Ξέρει κανείς τίποτα για αυτά? Νομίζω ότι μία από τις παρατάξεις είχε αποκριάτικο πάρτυ εκείνη την νύχτα...
What to say man...what to say....
- AnINffected
- Gbyte level
Re:
Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά αυτά τα έχουμε πεί 1000 φορές.mei wrote:Nαι βασικα ολοι μας το εχουμε καταφερει/το εχουμε αφησει να συμβει.Δηλαδη πιο συγκεκριμενα:
Αν θέλουμε ν'αλλάξει κάτι, προτείνουμε λύσεις.
(είμαι σίγουρος οτί εδώ θα βγεί κάποιος και θα πεί "δε γίνεται ν'αλλάξετε τον κόσμο"

Ζητώ συγγνώμη για το αυστηρό και ειρωνικό ύφος αλλά πλέον δε μπορώ να κάνω αλλιώς, έχω διαβάσει-και έχω γράψει-τα ίδια πράγματα πολλάκις...
Εύλογα θα μου πείτε "Και γιατί δεν προτείνεις εσύ;".Άν σκεφτώ κάτι...
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Γνωρίζουμε το λόγο; Η απλά άλλη μια ανούσια επίδειξη δύναμης και επιρροής;
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Πάλι τα ίδια μωρέ.... Από την πρώτη μέρα ξεκινήσαν...; Αν είναι δυνατόν πιά...ultimate_aektzis wrote:Τωρα το ειδα τυχαια στο site
http://www.aueb.gr/pages/news/attachments/291.pdf
Και όλα αυτά προφανώς για να δούν ποιος "κύωνας", θα γλύψει τον φοιτητή-κόκκαλο....
Για άλλη μια φορά ντροπή ΜΑΣ...
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Δηλαδή δεν έχει εγγραφές αύριο????
Και πότε θα ξέρουμε πότε να πάμε? Επρεπε κι εγώ να έχω αύριο να γραφτώ, το επωνυμό μου μέσα....
Και πότε θα ξέρουμε πότε να πάμε? Επρεπε κι εγώ να έχω αύριο να γραφτώ, το επωνυμό μου μέσα....

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Stoupeace, τα ονόματα είναι ενδεικτικά για να μην γίνεται συμφόρηση. Συγκεκριμένα είχα μιλήσει με άτομο από την περιοχή ΚΛΜ που γράφτηκε την πρώτη μέρα... Οπότε don't worry θα βγεί άκρη 

- stoupeace
- Wow! Terabyte level
[off]
Σόρρυ που οφφάρω αλλά είναι σημαντικό το θέμα με τις εγγραφές (για μένα
).
Γνωρίζει κανείς αν η γραμματεία σηκώνει τηλέφωνα απο τις 8 το πρωί? Η μόνο τις ώρες που είναι διαθέσιμη για τους φοιτητές?
Γιατί μου φαίνεται λίγο κουλό αυτό, όποιος δεν το δει στο site ή στο forum κατεβαίνει τζάμπα κάτω αύριο?
[/οφφ]
Σόρρυ που οφφάρω αλλά είναι σημαντικό το θέμα με τις εγγραφές (για μένα

Γνωρίζει κανείς αν η γραμματεία σηκώνει τηλέφωνα απο τις 8 το πρωί? Η μόνο τις ώρες που είναι διαθέσιμη για τους φοιτητές?
Γιατί μου φαίνεται λίγο κουλό αυτό, όποιος δεν το δει στο site ή στο forum κατεβαίνει τζάμπα κάτω αύριο?
[/οφφ]
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- Theofaman
- Mbyte level
Welcome to the jungle που λέει και το άσμα 

Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
- Zifnab
- Academic status: MSc
Ειδικά ως φοιτητές και ακόμα ειδικότερα ως πληροφορικάριοι θα είστε υποχρεωμένοι να έχετε 'σαν ευαγγέλιο' τα τρία sites:
http://www.aueb.gr http://www.cs.aueb.gr eclass.aueb.gr και προφανώς το mail σας @dias.aueb.gr...
http://www.aueb.gr http://www.cs.aueb.gr eclass.aueb.gr και προφανώς το mail σας @dias.aueb.gr...
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Απο προσωπικη εμπειρια δεν εισαι ποτε σιγουρος αμα το σηκωσει η οχι.Γενικως η γραμματεια ειναι με τις μερες της τη μια το σηκωνει(το τηλεφωνο μην παει αλλου το μυαλο σας) και την αλλη οχι.Οποτε παρε τηλεφωνο δεν εχεις να χασεις κατι.Απλα ειδικα για 8 το πρωι μην εισαι και πολυ αισιοδοξος.Αμα ερθεις για εγγραφη παντως κρυψε εξετασεις και λοιπα πραγματα αμα δεν θες να φας πρηξιμο απ το σταθμο μεχρι το πανεπιστημιο.Εμενα δυστυχως με ειδανε επειδη μου πεσανε τα χαρτια.Μιλαμε για το πρηξιμο.Αντε καλη τυχη και καλως μας ηρθες
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
-
Το Venus ξέχασες !!!Ειδικά ως φοιτητές και ακόμα ειδικότερα ως πληροφορικάριοι θα είστε υποχρεωμένοι να έχετε 'σαν ευαγγέλιο' τα τρία sites:

---------------
κλασσικά ... "καταδικάζουμε" αλλα "δεν κάνουμε τίποτα για να διορθώσουμε την κατάσταση"pdf wrote:Οι Πρυτανικές Αρχές του ΟΠΑ καταδικάζουν όλα τα φαινόμενα βίας και
παραβίασης των πανεπιστημιακών χώρων, απ’ όπου και αν προέρχονται, που δεν
συνάδουν με το πνεύμα του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και υπονομεύουν την
ακαδημαϊκή ελευθερία.
Όσο νωρίτερα ξενερώσουν με τα ελληνικά Πανεπιστήμια, τόσο το καλύτεροΕπιπλέον, θλίβονται ιδιαίτερα που τα απαράδεκτα αυτά
επεισόδια σημειώθηκαν κατά τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, οι οποίοι
αγωνίσθηκαν με αφοσίωση και προσήλωση για να πετύχουν την εισαγωγή τους σε
ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα υψηλού επιπέδου, όπως θεωρούσαν το ΟΠΑ, και οι
οποίοι από την πρώτη κιόλας ημέρα είδαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται με
τα επεισόδια που αντίκρισαν.
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
The Punisher wrote:Το Venus ξέχασες !!!Ειδικά ως φοιτητές και ακόμα ειδικότερα ως πληροφορικάριοι θα είστε υποχρεωμένοι να έχετε 'σαν ευαγγέλιο' τα τρία sites:
http://www.aueb.gr http://www.cs.aueb.gr eclass.aueb.gr και προφανώς το mail σας @dias.aueb.gr...![]()
---------------
Απ΄το στόμα μου το πήρες.

░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- Serendipity
- Gbyte level
παντως παιδια εγω που ετυχε να περασω χτες απο σχολη γινοταν της Ποπης,αφου ακουσα κατι φωνες εναν χαμο και δεν πιστευα στα ματια μου οτι ηταν απο την ασοεε.αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω τοσα χρονια,την βρισκουν να πλακωνονται μεταχυ τους?ειναι καινουριο βιτσιο αυτο? 

-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!