Ωραίο το πανεπιστήμιο...αλλα μετά τι;

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Wed Nov 28, 2007 8:24 pm

*estrngd wrote:Η σχολή μας είναι και η πρώτη στην ανάλυση, στα συστήματα, στην συστημική ανάλυση, στην ανάλυση απαιτήσεων, στα φλόου νταταγκραμασ, στα συστήματα, στον Κιουντούζη, στον Κωνσταντόπουλο, στην ανάλυση απαιτήσεων ασφάλειας συστημάτων πληροφορικής, ανθρώπων, συστημάτων, ανάλυση συστημικής συστηματικής απαίτησης συστήματος, και επίσης για συστήματα ....

Με συστηματικό διάβασμα, πας κανονικά για συστημάς. Αλλά για programmer κλπ ψάξτην μόνος/μόνη. :twisted:

Επίσης (άποψή μου) ο πανεπιστημιακός χώρος σου δίνει την ασφάλεια του πτυχίου και της αναγνώρισης - αλλά η έρευνα είναι προσωπικό ζήτημα που ίσως και να θάβεται στο Πανεπιστήμιο.
Αν κατάλαβα καλά, πάλι φταίει το ...Σύστημα! :)

Δ. Γκρ.
undeadpunk
byte level
byte level

Post by undeadpunk » Thu Nov 29, 2007 2:28 am

μετα τη σχολη σουηδια <3, οικοδομη/καθαριστης/security oTiDhPotE;)
h4wk
Gbyte level
Gbyte level
Post by h4wk » Thu Nov 29, 2007 11:26 am

undeadpunk wrote:μετα τη σχολη σουηδια <3, οικοδομη/καθαριστης/security oTiDhPotE;)
Κι εγώ για εκεί το κόβω...αλλά προτιμώ βουλγαρία :-D
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by silegav » Fri Nov 30, 2007 4:39 pm

Αναρωτιέμαι όμως πόσο εύκολο να βρείς κάτι τέτοιο (junior consultant) στην Ελλάδα και πόσο καλά πληρώνεται.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέση με τίτλο Junior Consultant. Η θέση αυτή που περιγράφεις απαιτεί κάποια παραπάνω προσόντα, ένα εκ των οποίων είναι η εμπειρία. Εγώ εργάζομαι ως Consultant και πίστεψε με...έχω λαχανιάσει τρέχοντας προκειμένου να ανταπεξέλθω και πάλι δεν είμαι όσο καλός θέλω σε αυτό που κάνω... κι έχουν περάσει 3 μήνες.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Fri Nov 30, 2007 8:37 pm

Στην Ελλάδα γιατί στην Ολλανδία π.χ ξέρω σίγουρα ότι υπάρχει χωρίς η προυπηρεσία να είναι απαραίτητη-μόνο μεταπτυχιακό (2300 ευρώ μισθός+εταιρικό αυτοκίνητο.κινητό κλπ κλπ).
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by redlabel » Fri Nov 30, 2007 8:39 pm

Δηλαδή, ίσος με το δικό μου μισθό (δεν συζητάμε για bonus, κινητό και ΙΧ...). :oops:

Δ. Γκρ.
h4wk
Gbyte level
Gbyte level
Post by h4wk » Fri Nov 30, 2007 9:01 pm

ailouros wrote:Στην Ελλάδα γιατί στην Ολλανδία π.χ ξέρω σίγουρα ότι υπάρχει χωρίς η προυπηρεσία να είναι απαραίτητη-μόνο μεταπτυχιακό (2300 ευρώ μισθός+εταιρικό αυτοκίνητο.κινητό κλπ κλπ).
άάάάάάάάάάάάάάάάχχχχχ....Ολλανδίίίίία :drunken: :smt033 :drunken: :smt033 :drunken:
:afro: "άπ'το σπίτι δέ θα βγώ....γράφω java και πάω να τρελαθώ" :smt034
Μα τίποτα αρνητικό πιά αυτή η χώρα; ;)
undeadpunk
byte level
byte level

Post by undeadpunk » Sat Dec 01, 2007 6:14 pm

καλη και η ολλανδια δν λεω αλλα απο μια μικρη ερευνα π εκανα η σουηδια θα με δεχτει πιο ευκολα και εχει και πιο υψηλο κατα κεφαλη εισοδημα+μικροτερη ανεργεια.και θα εχω την ελλαδα για διακοπες το καλοκαιρι..
μακαρι να περασω πολλα μαθηματα φετος να βρω χρονο του χρονου να ξεκινησω σουηδικα.
ελπιζω τους πληροφοριακαριους να τους πληρωνουν καλα:P
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Post by elsupreme » Sun Dec 02, 2007 2:27 am

Δεν λέω, να κοιτά κανείς τον εαυτό του πρώτα, αλλά εαν η λύση είναι να φύγουμε στο εξωτερικό, η Ελλάδα με τι πληροφορικούς θα μείνει ?
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Sun Dec 02, 2007 8:46 am

elsupreme wrote:Δεν λέω, να κοιτά κανείς τον εαυτό του πρώτα, αλλά εαν η λύση είναι να φύγουμε στο εξωτερικό, η Ελλάδα με τι πληροφορικούς θα μείνει ?
Η Ελλάδα έχει δείξει ότι δεν μπορεί να κρατήσει τα παιδιά της που έχουν πολλές σπουδές μιας και οι μισθοί τους πρέπει να είναι αντικειμενικά υψηλοί κι όχι 600 ευρώ...Για αυτό η μόνη λύση των παιδιών είναι να πάνε στο εξωτερικό...
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sun Dec 02, 2007 12:30 pm

Άποψη μου είναι ότι το κακό με εμάς, συμπεριλαμβανομένου κι εμένα, είναι ότι κοιτάμε που θα πάμε να δουλέψουμε. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από εργάτες/υπαλλήλους έχει ανάγκη από εργοδότες, σωστούς και καλά καταρτισμένους, λογικούς κι επιστήμονες εργοδότες.... ίσως τότε κάτι γίνει.
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Sun Dec 02, 2007 12:33 pm

silegav wrote:Άποψη μου είναι ότι το κακό με εμάς, συμπεριλαμβανομένου κι εμένα, είναι ότι κοιτάμε που θα πάμε να δουλέψουμε. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από εργάτες/υπαλλήλους έχει ανάγκη από εργοδότες, σωστούς και καλά καταρτισμένους, λογικούς κι επιστήμονες εργοδότες.... ίσως τότε κάτι γίνει.
Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά για να γίνεις εργοδότης πρέπει να έχεις μια καλή πλάτη να στηριχτείς του τεστιν έναν επιχειρηματία πατέρα...
Last edited by gasparosoft on Sun Dec 02, 2007 12:33 pm, edited 1 time in total.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Sun Dec 02, 2007 12:33 pm

silegav++

Νομίζω ότι ειδικά ο δικός μας κλάδος, αν θες να κάνεις κάτι πρωτότυπο στην Ελλάδα σου δίνει το περιθώριο. Το θέμα είναι να πει κάποιος, ναι θα ξεκινήσω την δική μου εταιρία και θα κάνω αυτό κι αυτό, που δεν το κάνει κανείς άλλος. Ή τουλάχιστον που θα το κάνω εγώ επιτέλους σωστά. Η φυγή δεν είναι η καλύτερη λύση...
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by redlabel » Sun Dec 02, 2007 12:38 pm

sandra wrote:silegav++

Νομίζω ότι ειδικά ο δικός μας κλάδος, αν θες να κάνεις κάτι πρωτότυπο στην Ελλάδα σου δίνει το περιθώριο. Το θέμα είναι να πει κάποιος, ναι θα ξεκινήσω την δική μου εταιρία και θα κάνω αυτό κι αυτό, που δεν το κάνει κανείς άλλος. Ή τουλάχιστον που θα το κάνω εγώ επιτέλους σωστά. Η φυγή δεν είναι η καλύτερη λύση...
Συμφωνώ με τη sandra. Έχετε μεγάλες δυνάμεις και καλές γνώσεις και σήμερα υπάρχουν ευκαιρίες. Χρειάζεται, βεβαίως, ήθος, αξιοπρέπεια και πολύ σκληρή προσπάθεια, αλλά σίγουρα μπορείτε να τα καταφέρετε (χωρίς πλούσιο πατέρα και χωρίς κομματικές διασυνδέσεις και επιρροές...)!

Δ. Γκρ.
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Sun Dec 02, 2007 2:22 pm

redlabel wrote: Συμφωνώ με τη sandra. Έχετε μεγάλες δυνάμεις και καλές γνώσεις και σήμερα υπάρχουν ευκαιρίες. Χρειάζεται, βεβαίως, ήθος, αξιοπρέπεια και πολύ σκληρή προσπάθεια, αλλά σίγουρα μπορείτε να τα καταφέρετε (χωρίς πλούσιο πατέρα και χωρίς κομματικές διασυνδέσεις και επιρροές...)!

Δ. Γκρ.
Συμφωνώ απόλυτα, και κυρίως με την "πολύ σκληρή προσπάθεια". Πραγματικά, πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος να κάνει κανείς κάτι σοβαρό εν Ελλάδι, χωρίς κομματικές ή άλλου είδους διασυνδέσεις, είναι η σκληρή δουλειά και τίποτε άλλο...
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sun Dec 02, 2007 3:12 pm

h4wk wrote:
ailouros wrote:Στην Ελλάδα γιατί στην Ολλανδία π.χ ξέρω σίγουρα ότι υπάρχει χωρίς η προυπηρεσία να είναι απαραίτητη-μόνο μεταπτυχιακό (2300 ευρώ μισθός+εταιρικό αυτοκίνητο.κινητό κλπ κλπ).
άάάάάάάάάάάάάάάάχχχχχ....Ολλανδίίίίία :drunken: :smt033 :drunken: :smt033 :drunken:
:afro: "άπ'το σπίτι δέ θα βγώ....γράφω java και πάω να τρελαθώ" :smt034
Μα τίποτα αρνητικό πιά αυτή η χώρα; ;)
Πως, αμε... Έχει όριο 120 στους αυτοκινητόδρομους και πολλές κάμερες...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sun Dec 02, 2007 7:21 pm

Και απόλυτα βαρετό τοπίο
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by redlabel » Sun Dec 02, 2007 7:36 pm

...πολύ επίπεδο, θάλεγα!