Ενδιαφέρεστε να φτιάξουμε ΙΕΕΕ student branch?

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Ενδιαφέρεστε να φτιάξουμε ΙΕΕΕ student branch?

Post by tsilochr » Thu Dec 06, 2007 12:53 pm

με αφορμή αυτήτη συζήτηση, κοίταξα κατα πόσο είναι εύκολο να σηκώσουμε ενα ieee student branch στο τμήμα. Πληροφοριές για το τι είναι το ieee student branch εδω

Αυτή τη στιγμή branches έχουν οι πολυτεχνικές σχολές ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πατρα, Δημοκρίτειο, Σάμος και το τμήμα πληροφορικής του ΠΑΠΕΙ. Στο αντίστοιχο site του ΠΑΠΕΙ έχουν μια ωραία σελίδα που λέει γιατί αξίζει να γίνει κανείς ieee student member: Γίνε μέλος

Για όσους δεν ξέρουν τι εστί ΙΕΕΕ (αν και νομίζω ότι ΙΕΕΕ και ACM αναφέρονται στα πρώτα έτη), η ΙΕΕΕ είναι η διεθνής ένωση ηλεκτρολόγων μηχανικών που λειτουργεί ως οργανισμός ομπρέλλα για την επιστήμη μας. Μπορεί να στο όνομα να είναι ηλεκτρολόγοι αλλά στην IEEE πέρα από το engineering ασχολούντα προφανώς με Computer Science και Information Technology, εννοείται ότι αγκαλιάζει και εμάς.

Αν στηθεί μια τέτοια κοινότητα στο τμήμα θα μπορούσε να λειτουργεί ως ο φοιητικός φορέας για seminars και workshops, ομιλιες καθηγητών και επιστημόνων γενικότερα, συμμετοχή σε φοιτητικά συνέδρια κ.α. Επίσης υπάρχει συνεχής συνεργασία με τα άλλα student branches

Πάμε τώρα στα δύσκολα. Προκειμένου να στηθεί ένα student branch, χρειάζονται 3 καθηγητές μέλη της ΙΕΕΕ και 20 student members(!). Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε 2-3 άτομα, πρέπει να υπάρχει συμμετοχή και όρεξη. Επίσης, η ΙΕΕΕ ορίζει ότι student member πρέπει να είναι κάποιος που έχει τουλάχιστον ένα 6μηνο ακόμα σπουδών σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο. Άρα από τους alumni αφήστε τους σχεδόν όλους , το εγχείρημα πρέπει να γίνει από τους νεότερους. Εννοείται φυσικά ότι εγώ (και είμαι σίγουρος όλα οι admins/mods) θα χαρούν να συνεισφέρουν (τι στο καλό, όλοι ένα paper σε ΙΕΕΕ συνέδριο ψάχνουμε ;), αρκεί να υπάρχει όρεξη να γίνει κάτι που θα μείνει για καιρό.

ieee student branch Πάτρας
ieee student branch ΑΠΘ
ieee student branch Σάμος
ieee student branch ΠΑΠΕΙ
ieee student branch ΕΜΠ

Περιμένω feedback, συζητήστε το και με τους συμφοιτητές σας που δεν κοιτάνε venus.

ΥΓ Η ετήσια φοιτητική συνδρομή στο IEEE κοστίζει $20 (δλδ περίπου €14) και μεταξύ άλλων λαμβάνεις ένα μηνιαίο περιοδικό, το IEEE spectrum
Last edited by tsilochr on Thu Dec 06, 2007 3:54 pm, edited 1 time in total.
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by djsolid » Thu Dec 06, 2007 1:56 pm

Εγω είμαι μέσα
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Thu Dec 06, 2007 3:24 pm

Και εγώ το ίδιο!
(είμαι στα όριο, αλλά δε βαριέσαι ;) )
S.S.D.D.
mikros
byte level
byte level

Post by mikros » Thu Dec 06, 2007 7:17 pm

Για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει ως τμήμα να έχουμε μια κατεύθυνση. Θα ήταν κρίμα να δημιουργηθεί μια τέτοια "κοινότητα" και να λειτουργήσει μόνο ενημερωτικά. Αν υπάρχουν ιδέες για διάφορες έρευνες - έργα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Thu Dec 06, 2007 8:00 pm

Εννοείς να έχουμε κατεύθυνση από τώρα για έρευνα? Άμα ξεκινήσει λειτουργώντας ενημερωτικά, θα μας βοηθήσει και θα βοηθήσουμε να δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη ιδεών - project.

Αν και στο 3ο εξάμηνο δεν έχουμε αγγίξει πολλά σημαντικά ζητήματα, πιστεύω ότι με το πέρασμα του καιρού και την όποια προσπάθεια θα ρθουν και η γνώση και η ιδέα, εγώ είμαι μέσα.
Image
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Post by Master_ex » Fri Dec 07, 2007 12:01 am

Νομίζω πως κατάλαβα την κεντρική ιδέα των student branch και μπορώ να πώ πως μου αρέσει οπότε αν γίνει είμαι μέσα
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Sat Dec 08, 2007 1:40 pm

οκ, μετά από 2 μέρες ύπαρξης του topic δεν φαίνεται να υπάρχει αρκετή συμμετοχή για ένα τέτοιο εγχείρημα. βέβαια, αυτό δεν αποκλείει την σύσταση μιας ομάδας που θα ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων κλπ κάτω από την ομπρέλλα του venus.

Δεν μιλάμε για τρομερά πράγματα. Εγώ ρίχνω ιδέα. Πολλοί φοιτητές χρειάζεται κατα καιρούς να δουλέψουν Linux αλλά φοβούνται να εγκαταστήσουν κάποια distro είτε γιατί φοβόυνται το dual boot, είτε γιατί δεν αφιερώνουν τον απαιτούμενο χώρο που απαιτείται από το σκληρό.

Θα μπορούσε να γίνει ένα workshop για το στήσιμο ubuntu σε virtual machine στα windows. Προφανώς και είναι κάτι το οποίο μπορείς να μάθεις μέσω google αλλά ο σκοπός είναι η κοινωνικότητα, η προσπάθεια και η συμμετοχή. Ενδιαφέρεται κανείς?
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sat Dec 08, 2007 3:14 pm

tsilochr wrote:Θα μπορούσε να γίνει ένα workshop για το στήσιμο ubuntu σε virtual machine στα windows.
σε Virtual PC δε γίνεται. μόνο σε VMWare.... (απλά για να δώσω λίγο ενδιαφέρον στη συζήτηση)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sat Dec 08, 2007 8:15 pm

1) Το Ubuntu μπαίνει και σε Virtual PC και σε VMWare
2) Το Ubuntu βγαίνει σε live cd, οπότε δεν χρειάζεται καν install
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sat Dec 08, 2007 8:21 pm

installation σε Virtual PC δε μπόρεσα να κάνω ποτέ (τουλάχιστον στο 7.04 και από όσο είδα στο net γενικά όλοι είχαν προβλήματα). στο VMWare μπήκε.

το Live CD λειτούργησε και στις δύο Virtual Machines ;-)

my personal site
StormRider
Gbyte level
Gbyte level
Post by StormRider » Sat Dec 08, 2007 11:05 pm

Απλά θέλει κάποια προσοχή στα graphics settings οσον αφορά το color depth σε Virtual PC, δοκίμασε να το ξεκινήσεις σε Graphics Safe mode.
Δεν έχω δοκιμάσει κάτι σε virtual επίπεδο γιατί έχω κάνει την εγκατάσταση σε partition.

Μία ενδιάμεση λύση για την εύκολη εγκατάσταση των Ubuntu είναι το WUBI.
H σύντομη εμπερία μου σε linux, δεν πιστεύω ότι θα μου επιτρέψει να απαντήσω πολλές ερωτήσεις και απορίες αν γίνει ένα event... πάντως θα μπορουσα να βοηθησω κάπου
Image
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sun Dec 09, 2007 10:47 am

StormRider wrote:Απλά θέλει κάποια προσοχή στα graphics settings οσον αφορά το color depth σε Virtual PC, δοκίμασε να το ξεκινήσεις σε Graphics Safe mode.
μετά από 2 μέρες προσπάθειας (καλά όχι και τρελλής) δεν τα κατάφερα και δε βρήκα και στο net κάποιoν που να λέει ότι τα καταφερε (προφανώς το safe mode ήταν από τα πρώτα που προσπάθησα... μετά πήγαμε σε command line με διαφορετικές παραμέτρους.... ε τελικά κατέληξα στο VMWare)

my personal site
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Dec 10, 2007 7:26 pm

Erevodifwntas wrote: μετά από 2 μέρες προσπάθειας (καλά όχι και τρελλής) δεν τα κατάφερα και δε βρήκα και στο net κάποιoν που να λέει ότι τα καταφερε (προφανώς το safe mode ήταν από τα πρώτα που προσπάθησα... μετά πήγαμε σε command line με διαφορετικές παραμέτρους.... ε τελικά κατέληξα στο VMWare)
Σε έχει καταλάβει τι άτομο είσαι και δεν σου κάθεται με τπτ, έτσι για να συνεχίσεις να ερρείζεις με τον δικό σου κλασικό τρόπο (αναρωτιέμαι γιατί τώρα τελευταία έχεις πέσει) :) :) :) :). Υπάρχει και το qemu πάνως πέρα απο το VMWare και είναι και GPL.

Αλλά ας μείνουμε στο topic μας. Γνώμη μου είναι να το παλέψετε για το IEEE Student branch, θα έχετε αρκετά πλεονεκτήματα όσοι απο εσάς θέλετε να το ψάξετε λίγο παραπάνω και να διαβάσετε κανένα paperάκι (και γιατί όχι να κάταφέρετε και κάποιο publication ακόμη και σαν undergraduates). Πέρα απο τις ομιλίες υπάρχει και έκπτωση σε κάθε IEEE sponsored conference.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”