Αυτή τη στιγμή branches έχουν οι πολυτεχνικές σχολές ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πατρα, Δημοκρίτειο, Σάμος και το τμήμα πληροφορικής του ΠΑΠΕΙ. Στο αντίστοιχο site του ΠΑΠΕΙ έχουν μια ωραία σελίδα που λέει γιατί αξίζει να γίνει κανείς ieee student member: Γίνε μέλος
Για όσους δεν ξέρουν τι εστί ΙΕΕΕ (αν και νομίζω ότι ΙΕΕΕ και ACM αναφέρονται στα πρώτα έτη), η ΙΕΕΕ είναι η διεθνής ένωση ηλεκτρολόγων μηχανικών που λειτουργεί ως οργανισμός ομπρέλλα για την επιστήμη μας. Μπορεί να στο όνομα να είναι ηλεκτρολόγοι αλλά στην IEEE πέρα από το engineering ασχολούντα προφανώς με Computer Science και Information Technology, εννοείται ότι αγκαλιάζει και εμάς.
Αν στηθεί μια τέτοια κοινότητα στο τμήμα θα μπορούσε να λειτουργεί ως ο φοιητικός φορέας για seminars και workshops, ομιλιες καθηγητών και επιστημόνων γενικότερα, συμμετοχή σε φοιτητικά συνέδρια κ.α. Επίσης υπάρχει συνεχής συνεργασία με τα άλλα student branches
Πάμε τώρα στα δύσκολα. Προκειμένου να στηθεί ένα student branch, χρειάζονται 3 καθηγητές μέλη της ΙΕΕΕ και 20 student members(!). Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε 2-3 άτομα, πρέπει να υπάρχει συμμετοχή και όρεξη. Επίσης, η ΙΕΕΕ ορίζει ότι student member πρέπει να είναι κάποιος που έχει τουλάχιστον ένα 6μηνο ακόμα σπουδών σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο. Άρα από τους alumni αφήστε τους σχεδόν όλους , το εγχείρημα πρέπει να γίνει από τους νεότερους. Εννοείται φυσικά ότι εγώ (και είμαι σίγουρος όλα οι admins/mods) θα χαρούν να συνεισφέρουν (τι στο καλό, όλοι ένα paper σε ΙΕΕΕ συνέδριο ψάχνουμε

ieee student branch Πάτρας
ieee student branch ΑΠΘ
ieee student branch Σάμος
ieee student branch ΠΑΠΕΙ
ieee student branch ΕΜΠ
Περιμένω feedback, συζητήστε το και με τους συμφοιτητές σας που δεν κοιτάνε venus.
ΥΓ Η ετήσια φοιτητική συνδρομή στο IEEE κοστίζει $20 (δλδ περίπου €14) και μεταξύ άλλων λαμβάνεις ένα μηνιαίο περιοδικό, το IEEE spectrum