Vista language pack

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
Post Reply
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Vista language pack

Post by Luke » Sat Dec 15, 2007 2:55 am

Πρόκειται για φίλο οπότε η λύση των windows από το msdnaa μάλλον δεν παίζει.
Γίνεται με κάποιο τρόπο σε laptop που έρχεται με εγκατεστημένα τα ελληνικά windows vista home premium να αλλάξει η γλώσσα σε αγγλική (όλο το παραθυρικό περιβάλλον, τα μενού του λειτουργικού, κλπ); Στο site της microsoft που κοίταξα είδα ότι το MUI (Multilingual User Interface Pack) είναι μόνο για εκδόσεις Ultimate και Enterprise. Από την άλλη για το LIP (Language Interface Pack) που είδα και είναι για τις άλλες εκδόσεις δεν έχει σαν εγκαταστάσιμη γλώσσα την αγγλική.

Θα παρακαλούσα να απαντήσει όποιος είναι σίγουρος και το έχει δοκιμάσει για να μην το κάψω το παιδί. :-)
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Dec 17, 2007 12:52 am

Πρέπει να γίνει εγκατάσταση από την αρχή! Αλλά υποθέτω ότι μαζί με το laptop δεν είχε το cd των windows, έτσι?
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Mon Dec 17, 2007 1:13 am

Δεν το έχει πάρει ακόμα διότι θέλει να έχει τη δυνατότητα να έχει αγγλικά windows αλλά απ' ό,τι μας είπαν στο κατάστημα το laptop έρχεται με το cd ανάκτησης (το οποίο όμως θα έχει τα ελληνικά).
Λες να γίνεται κάτι με αυτό;
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Dec 17, 2007 9:35 am

Απ'όσο ξέρω δε μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω εκτός από ένα fresh install ή αναβάθμιση σε ultimate
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Mon Dec 17, 2007 9:42 am

Μμμ... Το φοβόμουν.
Ένα από τα laptop που είδαμε ήταν και αυτό εδώ (αλλά σε άλλο μαγαζί) που αναφέρει ότι έχει Windows Vista Home Premium Edition Dual Greek/English ενώ στο άλλο ανέφερε μόνο για τα ελληνικά. Αυτό τι σημαίνει; Πώς υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις ένα από τα 2 εξαρχής ή μήπως έχουν κάνει καμιά "hackιά" για να τα έχει και τα 2 και να επιλέγεις κάθε φορά όποιο θες;
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Dec 17, 2007 9:47 am

Στα καινούργια laptop την πρώτη φορά που το ανοίγεις γίνεται ένα setάρισμα όπου κάνεις διάφορες επιλογές. Στα laptop με vista μια από αυτές τις επιλογές είναι και η επιλογή γλώσσας, όπου συνήθως υπαρχει και ένα ενημερωτικό μήνυμα σχετικά με το τελεσίδικο του θέματος. Από εκεί και πέρα δε μπορείς να αλλάζεις κάτι καθώς τα cd επαναφοράς που φτιάχνεις βασίζονται στις αρχικές σου επιλογές. Πάει ο παλιός καλός καιρός που σου δίναν και cds μαζί με το μηχάνημα.
Όσο για τις χακιές που αναφέρεσαι, α' δε ξέρω ειλικρινά κάτι αλλά και β' να ήξερα τέτοιες συζητήσεις δεν επιτρέπονται στο forum ;)
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Mon Dec 17, 2007 10:49 am

Δηλαδή αν δε φτιάξεις cd επαναφοράς με το δικό τους δεν παίζει να τα ξαναπεράσεις και να έχεις πάλι τη δυνατότητα επιλογής; Αφού συμπεριλαμβάνεται στην αγορά... Σόρρυ για τις πολλές και επίμονες ερωτήσεις.

Σχετικά με την "hackιά" που ανέφερα παραπάνω μάλλον ήταν άστοχη η επιλογή της λέξης (γι' αυτό και χρησιμοποίησα τα εισαγωγικά). Εννοώ μήπως υπάρχουν κάποιες εκδόσεις που υποστηρίζουν αυτή την dual, όπως λέει, δυνατότητα εγγενώς ή είναι δικό τους κατασεύασμα, κάπως σαν το dual boot partition το φανταζόμουν.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Dec 17, 2007 12:43 pm

Δηλαδή αν δε φτιάξεις cd επαναφοράς με το δικό τους δεν παίζει να τα ξαναπεράσεις και να έχεις πάλι τη δυνατότητα επιλογής; Αφού συμπεριλαμβάνεται στην αγορά...
και εμένα παράλογο μου φαίνεται αλλά δε μπορώ να σου απαντήσω στο γιατί.
Εννοώ μήπως υπάρχουν κάποιες εκδόσεις που υποστηρίζουν αυτή την dual, όπως λέει, δυνατότητα εγγενώς ή είναι δικό τους κατασεύασμα, κάπως σαν το dual boot partition το φανταζόμουν.
η εναλλαγή σε μια εγκατάσταση γίνεται μόνο στα ultimate.
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Post by Luke » Mon Dec 17, 2007 5:03 pm

Einherjar wrote:
Εννοώ μήπως υπάρχουν κάποιες εκδόσεις που υποστηρίζουν αυτή την dual, όπως λέει, δυνατότητα εγγενώς ή είναι δικό τους κατασεύασμα, κάπως σαν το dual boot partition το φανταζόμουν.
η εναλλαγή σε μια εγκατάσταση γίνεται μόνο στα ultimate.
Πάντως το συγκεκριμένο αναφέρει ότι είναι Home Premium άρα μάλλον σε αυτή την περίπτωση θα γίνεται με τον τρόπο που μου είπες (επιλογή γλώσσας μόνο την πρώτη φορά). Thanks για όλες τις απαντήσεις. ;)
Post Reply

Return to “Λειτουργικά συστήματα”