Αποκάλυψη τώρα

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
Post Reply
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Αποκάλυψη τώρα

Post by sandra » Sun Dec 23, 2007 2:19 pm

Τα κρυμμένα μυστικά του κώδικα των λειτουργικών συστημάτων Windows, πρόκειται να αποκαλύψει η Microsoft σε εταιρεία ανοιχτού λογισμικού, κατόπιν συμφωνίας που υπεγράφη την Πέμπτη.

Η αποκάλυψη αυτή βέβαια δεν θα γίνει από την Microsoft οικιοθελώς, αφού ο κολοσσός λογισμικού αναγκάστηκε να προβεί στην κίνηση αυτή μετά την καταδικαστική για αυτήν απόφαση του 2004 σε δικαστική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή επιτροπή αντιμονοπωλιακής πολιτικής. Να θυμίσουμε εδώ ότι τον Ιούλιο του 2006, η Ευρωπαϊκή ένωση επέβαλε πρόστιμο �280.5 εκατομμυρίων στην Microsoft επειδή η εταιρεία απέτυχε στην παροχή πληροφοριών στους ανταγωνιστές της σχετικά με τα πρωτόκολλα των Windows.

Η συμφωνία αποκάλυψης του μυστικού κώδικα έγινε με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Protocol Freedom Information Foundation (PFIF), ο οποίος έκανε τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της ομάδας προγραμματιστών ανοιχτού λογισμικού Samba.

Οι προγραμματιστές δεν θα επιτρέπεται να αναδιανέμουν τον κώδικα που θα λάβουν αλλά θα μπορούν να συγγράψουν λογισμικό που θα φέρει πρωτόκολλα των Windows! Επιπλέον, η σύμβαση θα ξεκαθαρίζει τα patents της Microsoft ώστε το λογισμικό αυτό να μην έρχεται αντίθετο με πνευματικά δικαιώματα και άλλους περιοριστικούς όρους.

Να σημειωθεί εδώ, πως είναι η πρώτη φορά που κώδικας της Microsoft δημιουργεί protocol-licensing programs συμβατά με άδειες χρήσης ανοιχτού λογισμικού!
http://www.pcw.gr
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Re: Αποκάλυψη τώρα

Post by ciao » Sun Dec 23, 2007 7:51 pm

Λέτε να δούμε καμιά άσπρη μέρα..??
S.S.D.D.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sun Dec 23, 2007 8:06 pm

Γιατί? Μέχρι τώρα ζείς ένα δράμα? :)

Πάντως η ms έχει κάνει αρκετές και σημαντικές στροφές στην πολιτική της τα τελευταία χρόνια
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sun Dec 23, 2007 8:49 pm

Κατα βάση αναγκάστηκε να κάνει...
Προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου η microsoft, και ας ξέρω ότι άλλα λογισμικά ειναι πιο αξιόπιστα, αμφιβάλλω ότι θα είχα την ίδια εξοικίωση αν δεν ήταν τα windows...
Anyway, να δούμε πάντως αν έτσι θα μειωθεί η κυριαρχία της...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Mon Dec 24, 2007 1:43 am

Einherjar wrote:Γιατί? Μέχρι τώρα ζείς ένα δράμα? :)
Δεν θα το έλεγα δράμα..αλλά δεν έχουμε περάσει και λίγα..(μπλε οθόνη πχ) :-p
Πάντως για να είμαστε και τελείως αντικειμενικοί οι άνθρωποι είχαν μια γαμάτη ιδέα και προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους (regardless)..ό,τι και ο καθένας μας θα έκανε νομίζω στη θέση τους.
S.S.D.D.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Mon Dec 24, 2007 1:14 pm

ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ;;;;;;; ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΑΙ! :cry: :cry:
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Mon Dec 24, 2007 6:32 pm

Καλά δεν μου έχει βγει τόσο πολύ, αλλά δεν δικαιολογείται κιόλας τη σήμερον... ;)
(για τόση ταλαιπωρία δηλαδή??? κουράγιο mate!)
S.S.D.D.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Mon Dec 24, 2007 7:37 pm

Κοίτα υπήρχαν εποχές που αναγκαζόμουν να κάνω γύρω στις 8 φορές επανεκκίνηση για να μπω... Μετά από το τελευταίο format όμως είναι οκ(ευτυχώς...)!
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Mon Dec 24, 2007 7:50 pm

Μπα.. και το format δεν κάνει τιποτα. Από 20 φορές μπλε οθόνη την ημέρα το πρώτο format το κατέβασε σε 4-5. Πλέον όμως και format να του κάνω ένα κόλλημα κάθε 10-15 λεπτά θα το φάει σίγουρα.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Dec 24, 2007 9:40 pm

μήηηηηπως δεν του κάνετε σωστή χρήση? μήπως κάτι έχετε κάνεις εσείς στραβά ?

:-D
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Mon Dec 24, 2007 11:14 pm

Τα Windows 98 παρόλο που ήταν ελαφριά είχαν πολλές μπλε οθόνες, τα 2000 βαριά χωρίς λόγο και λιγότερες BS, τα XP με τα SP είναι άρχοντας.
Μην κατηγορούμε για όλα τα Windows, αν δεν κάνουμε σωστή χρήση και το φορτώνουμε με άχρηστα progs, viruses κλπ σβήσε-γράψε και μερικά resets θα τσινήσει το σύστημα.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Tue Dec 25, 2007 9:53 am

Όντως μου ακούγονται υπερβολικά νούμερα..και καθόλου αποδεκτά..
Δεν αντιλέγω ότι όντως έτσι μπορεί να έγινε αλλά μήπως έφταιγε και τίποτα άλλο..??
Πάντως μετά το SP2 είσαι πράγματι άρχοντας!
(βέβαια αν και αυτό μπορεί να ανταπαντηθεί..γιατί θα πρέπει κάθε φορά να περιμένουμε το SPκάτι..??)
S.S.D.D.
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Tue Dec 25, 2007 4:52 pm

Μετά την κλασική μπλε οθόνη των Windows XP, ήρθε η ώρα της αντίστοιχης ροζ για τα Windows Vista

Η γνωστή μπλε οθόνη έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη των PC users του λειτουργικού Windows XP, καθώς έκανε την εμφάνισή της σε πολλές περιπτώσεις προβλημάτων ή λαθών στο πρόγραμμα της Microsoft. Η μετάβαση στα Windows Vista βρίσκεται σε εξέλιξη με το ποσοστό εγκαταστάσεων να αυξάνεται κάθε μήνα που περνάει, ωστόσο τα προβλήματα και στη νέα έκδοση δεν απουσιάζουν.

Σύμφωνα με πολλούς χρήστες των Vista, σε περιπτώσεις που ο Desktop Windows Manager του νέου λειτουργικού αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους drivers, την εμφάνισή της κάνει μια ροζ οθόνη που αναφέρει το ζήτημα και οδηγεί το χρήστη σε επανεκκίνηση. Το ευχάριστο της υπόθεσης πάντως είναι πως οι περιπτώσεις εμφάνισής της είναι ελάχιστες μέχρι στιγμής και μεγάλο ποσοστό των χρηστών του νέου λειτουργικού δεν έχει έρθει καν σε επαφή μαζί της.
Μετά το Μπλε έρχεται το Ροζ...Να δούμε τι άλλο θα τραβήξουμε από την Microsoft
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Tue Dec 25, 2007 5:28 pm

το αστείο είναι ότι αντίστοιχες οθόνες υπάρχουν και στα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα (και μάλιστα πολλές σε κάποια είναι μπλε). στα vista σχεδόν 2 χρόνια τώρα έχω δει 1 μπλε οθόνη όταν πέρναγα έναν driver για ένα virtual network adaptor που ήταν για τα XP. στα δε XP είχα αρκετές μπλε οθονιές αλλά συνήθως ήταν από ένα nv*.dll... αυτοί οι drivers... γενικά οι μπλε οθόνες συνήθως σου λένε τι πήγε στραβά και συνήθως είναι από drivers άλλων κατασκευαστών και όχι της M$ (ας δούμε κάποτε πού οφείλονται οι μπλε οθόνες.... δε φταίει πάντα αυτός που μας ενημερώνει... αν το φίλτρο της βενζίνης χαλά και μένει το αυτοκίνητο στην εθνική δε φταίει η αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά η βενζίνη που βάλαμε)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Wed Dec 26, 2007 12:31 am

Punisher wrote:μήηηηηπως δεν του κάνετε σωστή χρήση? μήπως κάτι έχετε κάνεις εσείς στραβά ?
κοίτα, σκέψου ότι ο υπολογιστής μου(ο desktop) είναι κοντά δεκαετίας... Αν δεν του κάναμε καλή χρήση, τότε θα μας είχε αφήσει χρόνους αρκετό καιρό τώρα... Και με τις δυνατότητες και τον χώρο τι να του έχουμε κάνει;;;
Ούτε τη μουσική μου δεν χωράει, ακόμα και αν δεν του βάλω τίποτα άλλο μέσα... Γενικά, αφού τώρα ειναι οκ, τέλος καλό, όλα καλά(μετα από τις χριστοπαναγίες που έφαγε τότε...)
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Wed Dec 26, 2007 3:04 am

Ε ναι βρε παιδιά, μη φτάσουμε στο σημείο να θεωρούμε κακή χρήση το βγάλσιμο απ' την πρίζα αντί για την επιλογή "Τερματισμός" :-D
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Dec 26, 2007 10:35 am

Erevodifwntas wrote:το αστείο είναι ότι αντίστοιχες οθόνες υπάρχουν και στα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα (και μάλιστα πολλές σε κάποια είναι μπλε). στα vista σχεδόν 2 χρόνια τώρα έχω δει 1 μπλε οθόνη όταν πέρναγα έναν driver για ένα virtual network adaptor που ήταν για τα XP. στα δε XP είχα αρκετές μπλε οθονιές αλλά συνήθως ήταν από ένα nv*.dll... αυτοί οι drivers... γενικά οι μπλε οθόνες συνήθως σου λένε τι πήγε στραβά και συνήθως είναι από drivers άλλων κατασκευαστών και όχι της M$ (ας δούμε κάποτε πού οφείλονται οι μπλε οθόνες.... δε φταίει πάντα αυτός που μας ενημερώνει... αν το φίλτρο της βενζίνης χαλά και μένει το αυτοκίνητο στην εθνική δε φταίει η αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά η βενζίνη που βάλαμε)
Erevo μπορείς να το αναλύσεις παραπάνω αυτό με τις μπλε οθόνες?
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Dec 26, 2007 11:59 am

para wrote:Ε ναι βρε παιδιά, μη φτάσουμε στο σημείο να θεωρούμε κακή χρήση το βγάλσιμο απ' την πρίζα αντί για την επιλογή "Τερματισμός" :-D
ελπίζω να αστειευόσουν ...

οκ, αν σου έλεγα ότι εγώ αποθηκεύω τις πιο κρίσιμες πληροφορίες μόλις μου πατήσεις τερματισμό, τότε ναι είναι κακή χρήση να το βγάζεις από την μπρίζα!
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year

Post by Ganther » Wed Dec 26, 2007 3:19 pm

Πολλες φορες για τις μπλε οθονες φταινε κακες μνημες. Οποτε ας μην βιαζομαστε να κατηγορησουμε τα λειτουργικα.
Προσωπικα με τα ΧΡ τα τελευταια 3-4 χρονια δεν μου εχουν κολησει ποτε, ναι ΠΟΤΕ και πρεπει να εχω να κανω format 2 χρονια :roll:
Oποτε μαλλον δεν εχετε καλο υλικο, η το πειραζετε συνεχεια, π.χ. τελευταιους unverified οδηγους για καρτες κ.τ.λ.
τα ΧΡ ειναι φανταστικο λειτουργικο κατα την αποψη μου! Τα 98 ειχαν πολλα προβληματα οντως :smt016
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Fri Dec 28, 2007 4:57 pm

@sandra
Δες: Blue Screen of Death
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Fri Dec 28, 2007 6:03 pm

Thanx mikem!!! Πολύ ενδιαφέρον! Βάζω και 2 κομματάκια από το κείμενο που παρέθεσες :)
Bluescreens can be caused by poorly written device drivers, faulty memory, a corrupt Registry, or incompatible DLLs. Bluescreens have been present in all Windows-based operating systems since Windows 3.1; OS/2 and MS-DOS suffered the Black Screen of Death, and early builds of Windows Vista displayed the Red Screen of Death after a boot loader error.
In Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003 and Windows Vista, the blue screen of death occurs when the kernel or a driver running in kernel mode encounters an error from which it cannot recover. This is usually caused by an illegal operation being performed. The only safe action the operating system can take in this situation is to restart the computer. As a result, data may be lost, as users are not given an opportunity to save data that has not yet been saved to the hard drive.

Blue screens are known as "Stop errors" in the Windows Resource Kit documentation. They are referred to as "bug checks" in the Windows Software development kit and Driver development kit documentation.
Post Reply

Return to “Λειτουργικά συστήματα”