Αγορά κιθάρας
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Αγορά κιθάρας
Καταρχήν, άνοιξα εδώ το topic γιατί το θεωρούσα ποιό σχετικό αφού πρόκειται για μουσική. Αν το θεωρούν άσχετο οι mods ας το μεταφέρουν.
Λοιπόν, θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής και όποιος μπορεί και ξέρει ας βοηθήσει:
Θέλω να αγοράσω μία κιθάρα, όχι πως ξέρω να παίζω αλλά λέω να κάνω την αρχή...
Απλά δεν ξέρω διαφορά μεταξύ ακουστικής και κλασικής...τουλάχιστον αυτές τις δύο μου είχαν προτείνει όταν ήθελα να ξεκινήσω πιο παλιά...
Ακούω προτάσεις, συμβουλές και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια...
Ευχαριστώ.
Λοιπόν, θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής και όποιος μπορεί και ξέρει ας βοηθήσει:
Θέλω να αγοράσω μία κιθάρα, όχι πως ξέρω να παίζω αλλά λέω να κάνω την αρχή...
Απλά δεν ξέρω διαφορά μεταξύ ακουστικής και κλασικής...τουλάχιστον αυτές τις δύο μου είχαν προτείνει όταν ήθελα να ξεκινήσω πιο παλιά...
Ακούω προτάσεις, συμβουλές και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια...
Ευχαριστώ.
What to say man...what to say....
- Einherjar
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Re: Αγορά κιθάρας
Η διαφορά μεταξύ κλασσικής και ακουστικής κιθάρας είναι στον ήχο που βγάζουν. Επιπλέον οι ακουστικές έχουν και υποδοχές για ενισχυτή (αν και μπορείς να βάλεις και στην κλασσική).
Θα σου πρότεινα να πας σε ένα μαγαζί και να διαλέξεις επιτόπου.
Θα σου πρότεινα να πας σε ένα μαγαζί και να διαλέξεις επιτόπου.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
- netharis
- Venus Former Team Member
Οι ηλεκτρακουστικές κιθάρες έχουν υποδοχή για ενισχυτή. Οι απλές ακουστικές δεν έχουν.
Οι κλασικές κιθάρες έχουν τις 3 πρώτες χορδές πλαστικές και είναι πιο εύκολο να αρχίσεις απο εκεί κατα τη γνώμη μου. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή της ηλεκτρικής η οποία έχει κατα κύριο λόγο μικρότερα τάστα απο τις άλλες και θα σου είναι πιο έυκολο να πιάνεις συγχορδίες. Εξαρτάται βέβαια και το τι θέλεις να παίξεις. Με την ακουστική έχει αρκετά μεγάλο εύρος.
Στην αρχή θα σε πονάνε λίγο τα δάχτυλα αλλα θα συνηθίσεις εν καιρό
Άντε καλή αρχή
Οι κλασικές κιθάρες έχουν τις 3 πρώτες χορδές πλαστικές και είναι πιο εύκολο να αρχίσεις απο εκεί κατα τη γνώμη μου. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή της ηλεκτρικής η οποία έχει κατα κύριο λόγο μικρότερα τάστα απο τις άλλες και θα σου είναι πιο έυκολο να πιάνεις συγχορδίες. Εξαρτάται βέβαια και το τι θέλεις να παίξεις. Με την ακουστική έχει αρκετά μεγάλο εύρος.
Στην αρχή θα σε πονάνε λίγο τα δάχτυλα αλλα θα συνηθίσεις εν καιρό
Άντε καλή αρχή
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Thanks ρε παιδιά.
Απλώς υπενθυμίζω ότι είμαι τελείως άσχετος, αλλά θέλω να ξεκινήσω κάτι από μόνος μου.
Οποιεσδήποτε προτάσεις για κιθάρες κτλ δεκτές!!!
Απλώς υπενθυμίζω ότι είμαι τελείως άσχετος, αλλά θέλω να ξεκινήσω κάτι από μόνος μου.
Οποιεσδήποτε προτάσεις για κιθάρες κτλ δεκτές!!!
- marios
- Wow! Terabyte level
Η βασικότερη διαφορά μεταξύ ακουστικής και κλασσικής ειναι ότι η κλασσική σε βοηθάει να παίξεις με δάχτυλα αντί για πένα(δηλαδή να κάνεις αρπισμούς για κομμάτια του στυλ flamenco ή ακόμα και κάποια rock)...
Η κλασσική έχει μεγαλύτερες αποστάσεις στις χορδές και στα τάστα(δηλαδή τα χωρίσματα στον λαιμό), με αποτέλεσμα να μπορείς να παίξεις περισσότερο γρήγορα με το δεξί χέρι σε πολλές χορδές(τους αρπισμούς που αναφέρω παραπάνω), ενώ ακουστική και ηλεκτρική ειναι για περισσότερο rock καταστάσεις(χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κλασσική δεν μπορεί να παίξει rock ή ότι η ακουστική δεν μπορεί να κάνει αρπισμούς...), με πιο μικρά τάστα και αποστάσεις σε χορδές, ώστε να ευνοείται το παίξιμο με πένα. Γενικά αυτό που λέει ο netharis περί συγχορδιών ισχύει... Η σειρά ευκολίας ειναι: Ηλεκτρικη, ακουστική, κλασσική.
Και μιας και αναφέρθηκε και ηλεκτρική, υπολόγισε ότι για ηλεκτρική θα πρέπει πάρεις και ενισχυτή(όπερ περισσότερες δυνατότητες για "βρώμα" και γενικά παραμόρφωση, αλλά μεγαλύτερο κόστος[για να αξίζει αυτό που θα αγοράσεις και να μην κλαίς μετά τα λεφτά που έδωσες])!
Τέλος, αν θες να παίξεις lead και όχι rhythm(όχι ότι θα καταφέρεις να βγάλεις και πολλά στην αρχή, αλλά αλλάζει ο προσανατολισμός, άλλο να παίζει συγχορδίες και άλλο κλίμακες), τότε ουσιαστικά ειναι μονόδρομος η ηλεκτρική, καθώς για σολαρίσματα αργότερα θες μεγάλο ευρος σε οκτάβες(δηλαδή όσο περισσότερα ταστα γίνεται) κάτι το οποίο αν δεν θες να κάνεις πολύ δύσκολες κινήσεις σε ακουστική(η κλασσική είναι ακόμα δυσκολότερη σε αυτόν τον τομέα) πρέπει να στραφείς σε ηλεκτρική.
Η γνώμη μου είναι ότι η ηλεκτροακουστική και η ηλεκτροκλασσική δεν αξίζει για πρώτη κιθάρα επειδή δίνεις πολλά λεφτα για κάτι "μπασταρδεμένο" ενώ δεν ξέρεις αν θα την αξιοποιήσεις, καλύτερα πάρε κατευθείαν ηλεκτρική...
Πάντως το καλύτερο είναι να πάρεις ένα φίλο σου που να παίζει κιθάρα(ή έστω κάποιον από μας εδώ) και να σου δείξει τις διαφορές πάνω από πραγματικές κιθάρες, σε πρακτική, όχι θεωρητικά που γράφουμε εδω...
Από κει και πέρα αν θες να σου προτείνουμε κάτι πιο συγκεκριμενα θα πρέπει να μας πει τι είδος θες να παίξεις(σε γενικές γραμμές ή έστω το τι ακούς) και περίπου πόσα χρήματα διαθέτεις...
Αυτά τα λίγα για αρχή...
Η κλασσική έχει μεγαλύτερες αποστάσεις στις χορδές και στα τάστα(δηλαδή τα χωρίσματα στον λαιμό), με αποτέλεσμα να μπορείς να παίξεις περισσότερο γρήγορα με το δεξί χέρι σε πολλές χορδές(τους αρπισμούς που αναφέρω παραπάνω), ενώ ακουστική και ηλεκτρική ειναι για περισσότερο rock καταστάσεις(χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κλασσική δεν μπορεί να παίξει rock ή ότι η ακουστική δεν μπορεί να κάνει αρπισμούς...), με πιο μικρά τάστα και αποστάσεις σε χορδές, ώστε να ευνοείται το παίξιμο με πένα. Γενικά αυτό που λέει ο netharis περί συγχορδιών ισχύει... Η σειρά ευκολίας ειναι: Ηλεκτρικη, ακουστική, κλασσική.
Και μιας και αναφέρθηκε και ηλεκτρική, υπολόγισε ότι για ηλεκτρική θα πρέπει πάρεις και ενισχυτή(όπερ περισσότερες δυνατότητες για "βρώμα" και γενικά παραμόρφωση, αλλά μεγαλύτερο κόστος[για να αξίζει αυτό που θα αγοράσεις και να μην κλαίς μετά τα λεφτά που έδωσες])!
Τέλος, αν θες να παίξεις lead και όχι rhythm(όχι ότι θα καταφέρεις να βγάλεις και πολλά στην αρχή, αλλά αλλάζει ο προσανατολισμός, άλλο να παίζει συγχορδίες και άλλο κλίμακες), τότε ουσιαστικά ειναι μονόδρομος η ηλεκτρική, καθώς για σολαρίσματα αργότερα θες μεγάλο ευρος σε οκτάβες(δηλαδή όσο περισσότερα ταστα γίνεται) κάτι το οποίο αν δεν θες να κάνεις πολύ δύσκολες κινήσεις σε ακουστική(η κλασσική είναι ακόμα δυσκολότερη σε αυτόν τον τομέα) πρέπει να στραφείς σε ηλεκτρική.
Η γνώμη μου είναι ότι η ηλεκτροακουστική και η ηλεκτροκλασσική δεν αξίζει για πρώτη κιθάρα επειδή δίνεις πολλά λεφτα για κάτι "μπασταρδεμένο" ενώ δεν ξέρεις αν θα την αξιοποιήσεις, καλύτερα πάρε κατευθείαν ηλεκτρική...
Πάντως το καλύτερο είναι να πάρεις ένα φίλο σου που να παίζει κιθάρα(ή έστω κάποιον από μας εδώ) και να σου δείξει τις διαφορές πάνω από πραγματικές κιθάρες, σε πρακτική, όχι θεωρητικά που γράφουμε εδω...
Από κει και πέρα αν θες να σου προτείνουμε κάτι πιο συγκεκριμενα θα πρέπει να μας πει τι είδος θες να παίξεις(σε γενικές γραμμές ή έστω το τι ακούς) και περίπου πόσα χρήματα διαθέτεις...
Αυτά τα λίγα για αρχή...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
- Theofaman
- Mbyte level
...σωστό εκτός αν σε λένε Eric Claptonmarios wrote: Τέλος, αν θες να παίξεις lead και όχι rhythm(όχι ότι θα καταφέρεις να βγάλεις και πολλά στην αρχή, αλλά αλλάζει ο προσανατολισμός, άλλο να παίζει συγχορδίες και άλλο κλίμακες), τότε ουσιαστικά ειναι μονόδρομος η ηλεκτρική, καθώς για σολαρίσματα αργότερα θες μεγάλο ευρος σε οκτάβες(δηλαδή όσο περισσότερα ταστα γίνεται) κάτι το οποίο αν δεν θες να κάνεις πολύ δύσκολες κινήσεις σε ακουστική(η κλασσική είναι ακόμα δυσκολότερη σε αυτόν τον τομέα) πρέπει να στραφείς σε ηλεκτρική.
Link
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
-
ή αν ανήκεις στου eagles...σωστό εκτός αν σε λένε Eric Clapton
Link
ontopic όμως, πως σε φαντάζεσαι να παίζεις? Γιατί όπου χωράει παρέα κλπ, ξεχνάς τον ηλεκτρισμό ( οπότε πας σε ηλεκτρακουστική ή κλασσική). Εγώ προσωπικά λατρεύω την ηλεκτρακουστική, ψάχνω ευκαιρία να τσιμπήσω μια και να μάθω ... να κάνω το "πέρασμα" από κλασσική
- marios
- Wow! Terabyte level
Εδώ διαφωνώ. Αυτό που περιγράφεις(και ισχύει) είναι για φάση παραλία με φίλους, φωτιά και κοπέλες(όπου και όντως είναι και πολύ ωραία και δεν μπορείς να κουβαλάς ενισχυτή. Όταν μιλάμε για συγκρότημα ή για jamming με άλλους, τότε δεν μπορείς να παίζεις με την κλασσική ή την ακουστική... Με ηλεκτροακουστική ή ηλεκτροκλασσική πάει κι ερχεται...The Punisher wrote: Γιατί όπου χωράει παρέα κλπ, ξεχνάς τον ηλεκτρισμό
Γι'αυτό και πρέπει να μας πει τι θέλει να παίξει και πόσα περίπου διαθέτει...
Κατά τα λοιπά off-topic, αφού είδα το επόμενο, τίποτα δεν μου κάνει εντύπωση πλέον... Ο ανθρωπος είναι απλά Ο ΠΟΖΕΡΟΣ!!!
Link
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Όπως ανέφερθηκε πιο πάνω, ξεκίνα απο ακουστική(προτιμώ τον ήχο της απο την κλασσική), ώστε αν το μετανοιώσεις αργότερα, να μην κλαις τα λεφτά που έχεις δώσει για πεταλάκια, ενισχυτή και οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχεις αγοράσει.
Σχετικά με το video του Μάριου: WOW!
Σε τι θήκη θα μπαίνει άραγε αυτή η γκουμούτσα?
Σχετικά με το video του Μάριου: WOW!
Σε τι θήκη θα μπαίνει άραγε αυτή η γκουμούτσα?
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Ωραίοι οι τυπάδες με τις κιθάρες. Ειδικά ο τελευταίος...
Ρώτησα και έναν φίλο μου που κάνει αρκετό καιρό κιθάρα και μου είπε να ξεκινήσω με ηλεκτρική γιατί η κλασική μετά από λίγο θα με ξενερώσει.
Άσε που θα μου δώσει για λίγο την δικιά του με ενισχυτή και όλα τα comfort για να δω τί μου αρέσει περισσότερο...
Ρώτησα και έναν φίλο μου που κάνει αρκετό καιρό κιθάρα και μου είπε να ξεκινήσω με ηλεκτρική γιατί η κλασική μετά από λίγο θα με ξενερώσει.
Άσε που θα μου δώσει για λίγο την δικιά του με ενισχυτή και όλα τα comfort για να δω τί μου αρέσει περισσότερο...
-
Η καλύτερη περίπτωση!Άσε που θα μου δώσει για λίγο την δικιά του με ενισχυτή και όλα τα comfort για να δω τί μου αρέσει περισσότερο...