PC World: Τα Vista η μεγαλύτερη απογοήτευση του 2007

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

PC World: Τα Vista η μεγαλύτερη απογοήτευση του 2007

Post by sandra » Sat Dec 29, 2007 11:40 am

Το παγκοσμίως γνωστό περιοδικό PC World παρουσίασε τις 15 μεγαλύτερες απογοητεύσεις στο χώρο της τεχνολογίας για το 2007, και τα Windows Vista της Microsoft κατέχουν προεδρικά την πρώτη θέση. Διαβάστε τι αναφέρει το PC World για το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft: "Πέντε χρόνια χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί, είναι αυτό το καλύτερο που μπορούσε να κάνει η Microsoft; Δεν είναι παράξενο που πάρα πολλοί χρήστες επιστρέφουν στα Windows XP τα οποία αποτελούν τη σανίδα σωτηρίας μετά τις τραγικές εμπειρίες με την αναβάθμιση στα Vista.”

Οι χρήστες Mac αλλά και των XP κατηγορούν τα Vista με την πρώτη ευκαιρία. Η πολιτική όμως της Microsoft και ο έλεγχος που έχει στην αγορά θα φέρουν τα Vista στην θέση που ήταν τα XP. Όλοι οι νέοι υπολογιστές έρχονται με το νέο λειτουργικό προεγκατεστημένο. Καινοτομίες υπάρχουν αλλά οι απαιτήσεις του κόσμου είναι περισσότερες και μετά από 5 χρόνια αναμονή και πολλές παρατάσεις όλοι περίμεναν κάτι καλύτερο. Όπως αποδείχτηκε ο μεγαλύτερος εχθρός των Vista ήταν και είναι ακόμα τα Windows XP (ίσως το πιο επιτυχημένο λειτουργικό όλων των εποχών).

Πάντως στη λίστα υπήρχαν και άλλα μεγάλα ονόματα. Απογοήτευση για τις υπηρεσίες που προσφέρει η AT&T στους χρήστες του iPhone, παράπονα και για το Leopard της Apple, καθώς και για τις υπηρεσίες Unbox της Amazon, και Beacon του Facebook.
http://www.technews.gr/modules/news/art ... oryid=2431
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Re: PC World: Τα Vista η μεγαλύτερη απογοήτευση του 2007

Post by Ισοβίτης » Sat Dec 29, 2007 6:12 pm

Μα τι περισσότερο έπρεπε να κάνουν τα Vista; Να ψήνουν και καφέ;
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Sat Dec 29, 2007 6:20 pm

Μια χαρά είναι τα vista.
Συμφωνώ με μια πρόταση του bou που έλεγε ότι όποιος βάλει vista δεν ξαναγυρνά σε xp. Οπότε δε βλέπω σαν εχθρό των vista τα xp.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Sat Dec 29, 2007 6:29 pm

Κι εγώ είμαι υπέρ των Vista...Aπό τότε που τα έχω βάλει εδώ κι 6 μήνες δεν μου έχουν εμφανίσει κανένα προβλήμα απεναντίας τα Xp όλο και κάτι εμφάνιζαν...
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sat Dec 29, 2007 8:16 pm

Εξαρτάται πάντα από τη χρήση που κάνεις στο pc σου. Εγώ μετά από ένα 6μηνο χρήσης vista x64 επέστρεψα στα xp γιατί απλά δε μπορούσα να ανέχομαι άλλο τα θέματα που προέκυπταν στα vista.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Costantine
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Costantine » Sat Dec 29, 2007 9:21 pm

.
Last edited by Costantine on Fri Nov 14, 2008 2:10 am, edited 1 time in total.
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sun Dec 30, 2007 12:07 am

Τα Vista είναι απογοήτευση όταν τα συγκρίνουμε με το τι θα έπρεπε να είναι. Αν τα συγκρίνουμε με οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό τότε σίγουρα κερδίζει...
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun Dec 30, 2007 12:18 am

Erevodifwntas wrote:Τα Vista είναι απογοήτευση όταν τα συγκρίνουμε με το τι θα έπρεπε να είναι. Αν τα συγκρίνουμε με οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό τότε σίγουρα κερδίζει...
Καλά εντάξει κόψε κάτι :) :). Το σίγουρα κερδίζει είναι μεγάλη κουβέντα και εξαρτάται κυρίως απο το τι κάνει το OS με το οποιο το συγκρίνεις. Εάν θέλεις να μιλήσουμε και για HPC τότε δεν νομίζω...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Dec 30, 2007 1:03 am

HdkiLLeR wrote:
Erevodifwntas wrote:Τα Vista είναι απογοήτευση όταν τα συγκρίνουμε με το τι θα έπρεπε να είναι. Αν τα συγκρίνουμε με οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό τότε σίγουρα κερδίζει...
Καλά εντάξει κόψε κάτι :) :). Το σίγουρα κερδίζει είναι μεγάλη κουβέντα και εξαρτάται κυρίως απο το τι κάνει το OS με το οποιο το συγκρίνεις. Εάν θέλεις να μιλήσουμε και για HPC τότε δεν νομίζω...
Κι εμένα με έχουν απογοητεύσει τα Vista... Αλλά HPC? :-D Κάτι πιο mass market δεν έχεις; Π.χ. media (center) pc...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sun Dec 30, 2007 12:01 pm

Αν υπολογίσεις και την τιμή τους, π.χ. τα Ultimate που έχουν λιγότερα features από Leopard και τιμή κατά 500$ μικρότερη!!
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Sun Dec 30, 2007 7:58 pm

Εγώ είχα vista στο laptop και τα έβγαλα γιατί δεν υπήρχε συμβατότητα με διάφορες συσκευές (π.χ. μόντεμ Sagem, που κατέβασα τους οδηγούς από το επίσημο site και δεν δούλευαν).
Βέβαια μιλάω για ένα χρόνο πριν. Τα πράγματα (ελπίζω να) έχουν βελτιωθεί τώρα...

Πάντως, παραμένω fan των xp...

Όπως και ξαναείπα...vista...svista...
What to say man...what to say....
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sun Dec 30, 2007 8:37 pm

mikem4600 wrote: Κι εμένα με έχουν απογοητεύσει τα Vista... Αλλά HPC? :-D Κάτι πιο mass market δεν έχεις; Π.χ. media (center) pc...
Nop, άχρηστα πράγματα και ένα Pentium 200άρι μπορείς να έχεις για media (μόνο γι' αυτό βέβαια) με το κατάλληλο OS.
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Sun Dec 30, 2007 9:26 pm

HdkiLLeR wrote:
mikem4600 wrote: Κι εμένα με έχουν απογοητεύσει τα Vista... Αλλά HPC? :-D Κάτι πιο mass market δεν έχεις; Π.χ. media (center) pc...
Nop, άχρηστα πράγματα και ένα Pentium 200άρι μπορείς να έχεις για media (μόνο γι' αυτό βέβαια) με το κατάλληλο OS.
LoL μπορείς να κάνεις μέσα σε 10 min τον P200 να κάνει real time transcoding & streaming στο Xbox, και ταυτόχρονα recording & time-shifting 2 εκπομπών? :smt025

Τέλος πάντων, τα vista είναι πολύ χειρότερα (και ακριβότερα) απ' ότι αναμενόταν, και μου έχουν σπάσει τα νεύρα αρκετές φορές, αλλά δεν βάζουμε και τα κεφάλια μας στην άμμο...
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Dec 31, 2007 10:40 pm

mikem4600 wrote:LoL μπορείς να κάνεις μέσα σε 10 min τον P200 να κάνει real time transcoding & streaming στο Xbox, και ταυτόχρονα recording & time-shifting 2 εκπομπών? :smt025

Τέλος πάντων, τα vista είναι πολύ χειρότερα (και ακριβότερα) απ' ότι αναμενόταν, και μου έχουν σπάσει τα νεύρα αρκετές φορές, αλλά δεν βάζουμε και τα κεφάλια μας στην άμμο...
Το κούραζεις αν και έχεις καταλάβει τι εννοώ :) :). Δεν κάνεις κάθε μέρα τα παραπάνω..Δεν βάζεις το κεφάλι σου στην άμμο με το να μην σπαταλάς resources με ότι τρόπο μπορείς ώστε να πείσεις τον εαυτό σου ότι θέλεις new hardware.

Spy
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Spy » Sat Mar 22, 2008 6:43 pm

Τα Vista μου εσπασαν λιγο τα νευρα τις τελευταιες 2 μερες..... Αγορασα ενα Laptop και ειχε τα Vista ως λειτουργικο...

Βλεπω οτι ειναι λιγο περιεργα με καποια κλασικα προγραμματα που δουλευαν.. τελεια σε XP.

Για παραδειγμα, το σοβαροτερο, μεχρι στιγμης, προβλημα μου ειναι.. με το flashget που δεν μπορω να κατεβασω απο το rapidshare... (ενω σε xp εχω κατεβασει... τον πειτατη.. μπαρμπαροσα!)
Απο οτι εχω καταλαβει κατι γινεται στη διεπαφη rapidshare και ΙΕ7!!!

Ακομα δεν εχω κανει εγκατασταση σε sql server και σε αρκετες εφαρμογες... και φοβαμαι μην φαω κανενα ακυρο..
και πως περναω τα XP?????
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Sat Mar 22, 2008 6:46 pm

Ξαναπέρνα τα xp και είσαι ok.

Εγώ αυτό έκανα στο δικό μου laptop...
What to say man...what to say....
Spy
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Spy » Sat Mar 22, 2008 7:06 pm

crash_override wrote:Ξαναπέρνα τα xp και είσαι ok.

Εγώ αυτό έκανα στο δικό μου laptop...
H λυση που μου ειπαν για να περασω τα XP δεν ειναι και οτι καλυτερο.... Μου ειπαν να βρω τους drivers της ΗP και να κανω format... το hardware του laptop θα ειναι νεκρο μου ειπαν, με αποτελεσμα να χρειαστω ενα εξωτερικο floppy για να εγκαταστησω τους drivers.... για να μπορεσω να κανω boot απο το dvd rom... (χ*** ψηλα και αγναντευε..)

Εμενα το προβλημσ μου ειναι μονο με το flashget...
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Sat Mar 22, 2008 10:17 pm

Αν είναι ΒΕΤΑ έκδοση, το θεωρώ "φυσιολογικό" να μην τρέχει. Πολλά προγράμματα αρχικά δεν έτρεχαν σε Βίστα, αλλά σχεδόν όλα τα φίξαραν... Προσωπικά, δεν είχα κάποιο πρόβλημα που να μην λύθηκε μέσα στον πρώτο μήνα από τη στιγμή που τα εγκατέστησα.

Σχετικά με το FlashGet, βρήκα το εξής tip: εντόπισε το jccatch.dll στο φάκελο του FlashGet, κράτα backup ένα αντίγραφο αυτού του αρχείου, μετονόμασε το jccatch.dll σε 1jccatch.dll, κάνε επανεκκίνηση και δες αν δουλεύει.

Εναλλακτικά, υπάρχει πάντως και το RapGet ;) .

Ο sql server μοιάζει πράγματι να μη δουλεύει, αλλά δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα και δεν μιλάω :razz: .
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Tue Mar 25, 2008 1:08 am

para wrote:Μια χαρά είναι τα vista.
Συμφωνώ με μια πρόταση του bou που έλεγε ότι όποιος βάλει vista δεν ξαναγυρνά σε xp. Οπότε δε βλέπω σαν εχθρό των vista τα xp.
Κι εγώ συμφωνώ. Εγώ είχα XP, έβαλα Vista και γύρισα σε Linux. Οπότε η πρόταση επαληθεύεται. :lol:
Όπως είχε πει κάποια στιγμή και ένας συμφορουμίτης φίλος μου (ο P3 αν θυμάμαι καλά), Window(s)vista - το s πάει στη δεύτερη λέξη.
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Tue Mar 25, 2008 3:09 pm

vangos wrote:
para wrote:Μια χαρά είναι τα vista.
Κι εγώ συμφωνώ. Εγώ είχα XP, έβαλα Vista και γύρισα σε Linux. Οπότε η πρόταση επαληθεύεται. :lol:
Όπως είχε πει κάποια στιγμή και ένας συμφορουμίτης φίλος μου (ο P3 αν θυμάμαι καλά), Window(s)vista - το s πάει στη δεύτερη λέξη.
κι εσύ;;;;;;
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Oct 16, 2008 10:21 pm

Microsoft wants you to move: To IE 8, Vista… - http://blogs.zdnet.com/BTL/?p=10439
A visit to the Microsoft booth at the Gartner Symposium and ITxpo is full of subliminal messages urging technology executives to move up to more modern products.

One part of the booth rides shotgun with a research note (from Gartner of course) making sure you “understand the risks of skipping Windows Vista.” Another part of the booth says “don’t wait for IE8 to move from IE6.”

Image
The risks.. άκου εκεί..

Ballmer: ‘Windows 7 will be Vista, but a lot better’ - http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=1645
It seems Microsoft CEO Steve Ballmer has finally thrown in the towel. Vista’s biggest cheerleader seems about ready to give up trying to convince anyone who hasn’t yet upgraded to Windows Vista that waiting for Windows 7 is a bad idea.

“Windows 7 will be Vista, but a lot better,” Ballmer said, according to my ZDNet blogging colleage Larry Dignan’s report on Ballmer’s annual on-stage Q&A with Gartner analysts at the Gartner Symposium ITxpo.

(Gartner, for its part, surprisingly is telling corporate customers there are some real reasons to consider upgrading to Vista now, rather than waiting for Windows 7.)

The top five reasons why Windows Vista failed - http://blogs.zdnet.com/BTL/?p=10303
....
So how did Vista get left holding the bag? Let’s look at the five most important reasons why Vista failed.
5. Apple successfully demonized Vista
4. Windows XP is too entrenched
3. Vista is too slow
2. There wasn’t supposed to be a Vista
1. It broke too much stuff
...

Ohh god..!
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Tue Oct 28, 2008 7:24 pm

Μερικά πρώτα screenshots από τη νέα taskbar των Windows 7. Έχει πλέον μόνο εικονίδια και το μενού του δεξιού κλικ κάθε εφαρμογής βγαίνει πλέον εντελώς δυναμικά (ε, φέρνει πλέον λίγο από Dock)...
Post Reply

Return to “Λειτουργικά συστήματα”