Κλείσιμο Υπολογιστή
Κλείσιμο Υπολογιστή
Καλησπέρα,έχω ένα πρόβλημα και ήθελα να ρωτήσω μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει.Ενώ λειτουργώ κανονικά τον υπολογιστή μου ξαφνικά κλείνει..Υπάρχει κανείς που να ξέρει για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό?
- gasparosoft
- Gbyte level
Re: Κλείσιμο Υπολογιστή
Μήπως ο υπερθερμαίνεται ο επεξεργαστής σου;Ειδικά αν έχεις Quad όταν φτάσει στους 100 βαθμούς ο υπολογιστής κλείνει αυτόματα για να τον προστατέψει.
Πολλές φορές κλείνει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα από τοτε που τον ανοίγω.Οπότε δεν νομίζω να προλαβαίνει να υπερθεμανθεί..Και γενικά η χρήση που του κάνω είναι σε πολύ λογικά επίπεδα..Ένα Pentium στα 2800 έχω.
- Bloody Mary
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Κι εγώ πιστεύω ότι η πιο πιθανή αιτία είναι η υπερθέρμανση του επεξεργαστή, οπότε κοίταξε καλού-κακού τα ανεμιστηράκια γενικότερα...
Πέρα από αυτό όμως, μου είχε τύχει στο παρελθόν να έχω πρόβλημα με ένα πολύ ζόρικο trojan, το οποίο μεταξύ άλλων έκανε forced restart όταν κάποιο πρόγραμμα antivirus το εντόπιζε. Αυτό δε γινόταν μόνο σε περιπτώσεις όπου έκανα κάποιο scheduled scan, αλλά και στο άσχετο (όπου εν τέλει δεν ήταν άσχετο - γινόταν κάποιο background scan, αλλά αυτό το ανακάλυψα πολύ αργότερα). Απλά τα αναφέρω όλα αυτά, γιατί ένα trojan είναι επίσης μια πιθανή αιτία να κάνει επανεκκινήσεις ο υπολογιστής σου...
Πέρα από αυτό όμως, μου είχε τύχει στο παρελθόν να έχω πρόβλημα με ένα πολύ ζόρικο trojan, το οποίο μεταξύ άλλων έκανε forced restart όταν κάποιο πρόγραμμα antivirus το εντόπιζε. Αυτό δε γινόταν μόνο σε περιπτώσεις όπου έκανα κάποιο scheduled scan, αλλά και στο άσχετο (όπου εν τέλει δεν ήταν άσχετο - γινόταν κάποιο background scan, αλλά αυτό το ανακάλυψα πολύ αργότερα). Απλά τα αναφέρω όλα αυτά, γιατί ένα trojan είναι επίσης μια πιθανή αιτία να κάνει επανεκκινήσεις ο υπολογιστής σου...
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
- gasparosoft
- Gbyte level
Αν δεν έχει καλή επαφή το cpu cooler με τον επεξεργαστή τότε είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει αυτό που σου ανέφερα.Άνοιξε το κουτί και δες τι παίζει στον επεξεργαστή.UnderFlow wrote:Πολλές φορές κλείνει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα από τοτε που τον ανοίγω.Οπότε δεν νομίζω να προλαβαίνει να υπερθεμανθεί..Και γενικά η χρήση που του κάνω είναι σε πολύ λογικά επίπεδα..Ένα Pentium στα 2800 έχω.
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Μυριζει μαπα τροφοδοτικο η υποθεση. Τι κουτι/τροφοδοτικο εχεις?UnderFlow wrote:Καλησπέρα,έχω ένα πρόβλημα και ήθελα να ρωτήσω μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει.Ενώ λειτουργώ κανονικά τον υπολογιστή μου ξαφνικά κλείνει..Υπάρχει κανείς που να ξέρει για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό?
- marios
- Wow! Terabyte level
Έλεγξε μήπως έχεις φάει ιο... Λόγω αυτού θα υπερφορτώνεται ο επεξεργαστής με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνεται και να σβήνει για προληπτικούς(εκτός αν έχεις αφαιρέσει τον έλεγχο απο το BIOS αν θυμάμαι καλά)!
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Πότε σου κλείνει? Άμα κλείνει στο bios, αυτό σημαίνει πως σίγουρα δεν κάνει καλή επαφή το ανεμιστηράκι.
Επίσης τσεκαρε αν το καλώδιο που τροφοδοτεί το cooleraki συνδέεται κανονικά στην υποδοχή "CPU FAN" της μητρικής.
Τέλος, υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα η ίδια η μητρική(μου συνέβη πρόσφατα-ναναι καλά η εγγύηση που μου παρείχε καινούργια μητρική).
Τα παραπάνω σε περίπτωση που ο υπολογιστής κλείνει στο bios. Άμα μπαίνει στα windows, κάνε ενα scan για ιούς..Ακόμα καλύτερα ρίξτου ένα format.
Aν το πρόβλημα συνεχιστεί, πιθανών να φταίει το τροφοδοτικό. Αν και τα τροφοδοτικά(εμπειρικά) ή δουλευουν ή δε δουλέυουν..
Επίσης τσεκαρε αν το καλώδιο που τροφοδοτεί το cooleraki συνδέεται κανονικά στην υποδοχή "CPU FAN" της μητρικής.
Τέλος, υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα η ίδια η μητρική(μου συνέβη πρόσφατα-ναναι καλά η εγγύηση που μου παρείχε καινούργια μητρική).
Τα παραπάνω σε περίπτωση που ο υπολογιστής κλείνει στο bios. Άμα μπαίνει στα windows, κάνε ενα scan για ιούς..Ακόμα καλύτερα ρίξτου ένα format.
Aν το πρόβλημα συνεχιστεί, πιθανών να φταίει το τροφοδοτικό. Αν και τα τροφοδοτικά(εμπειρικά) ή δουλευουν ή δε δουλέυουν..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- netharis
Eπίσης να ελέγξεις τη σύνδεση(20-άπινη/24-άπινη) του τροφοδοτικού πάνω στη μητρική. Εάν δεν έχει κουμπώσει καλά δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Και το πιό σημαντικό, την επόμενη φορά που θα κλείσει, όταν τον ξανα-ανοίξεις διάβασε τα error-logs του συστήματος σου ακριβώς πρίν τη διακοπή. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με κάποια συσκευή(τροφοδοσία κτλ) θα το αναφέρει εκει 

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- Ισοβίτης
Εάν κλείνει ενώ βρίσκεται στα Windows και έχεις διαπιστώσει ότι δεν περιέχει ιό, ενδέχεται να φταίει και ο σκληρός σου δίσκος (μπορεί να έχει καεί).
Μήπως όταν του κάνεις επανεκκίνηση εμφανίζει κάποιο μήνυμα του τύπου "το τάδε αρχείο των Windows έχει καταστραφεί";
Μήπως όταν του κάνεις επανεκκίνηση εμφανίζει κάποιο μήνυμα του τύπου "το τάδε αρχείο των Windows έχει καταστραφεί";
Χμμ..Λοιπόν,έκανα ένα έλεγχο για ιούς και δεν βρήκε.Δεν βγάζει κάποιο μήνυμα με error,απλά κάποια στιγμη μπορεί ξαφνικα να κλείσει(μέσα στα windows).Στα BIOS είχα βάλει τα default settings και είχε κλείσει την επόμενη.Φαντάζομαι με τα default θα υπήρχε η ρύθμιση για τον έλεγχο της θερμοκρασίας.Τωρα, καθάρισα όσο μπορούσα το cpu cooler το οποίο μου φάνηκε ότι είχε αρκετή σκόνη στο ανεμιστηράκι..Από χθες δεν έχει κλέισει. Ελπίζω να συνεχίσει!Αν κλείσει λέω να δοκιμάσω και κανένα format.. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας 

- Theofaman
- Mbyte level
Πολύ πιθανό το τροφοδοτικό. Είχα παρόμοιο πρόβλημα. δηλαδή απροβλεπτα restart. Μία μέρα ο υπολογιστής δεν ξανάνοιξε...
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
Αν φταίει το τροφοδοτικό υπάρχει κάποιος τρόπος να το ελέγξω από μόνος μου?
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Παρε ενα αλλο και δοκιμασε το. Εαν δεν θελεις να το πληρωσεις βρες ενα φιλο προθυμο να σου δανεισει ενα.
Δεν ειναι τιποτα η αλλαγη τροφοδοτικου. Ειναι σαν να παιζεις τα παιδικα παιχνιδια που πρεπει να βαλεις το σχημα αστερι απο την τρυπα αστερι και τον κυλινδρο απο την τρυπα κυλινδρο.
Εννοω οτι δεν γινεται να κανεις κατι λαθος, ολα κουμπωνουν μονο εκει που πρεπει.
Δεν ειναι τιποτα η αλλαγη τροφοδοτικου. Ειναι σαν να παιζεις τα παιδικα παιχνιδια που πρεπει να βαλεις το σχημα αστερι απο την τρυπα αστερι και τον κυλινδρο απο την τρυπα κυλινδρο.
Εννοω οτι δεν γινεται να κανεις κατι λαθος, ολα κουμπωνουν μονο εκει που πρεπει.
Από άποψης συμβατότητας δεν υπάρχει κάτι?Εννοώ οποιοδήποτε τροφοδοτικό μπαίνει σε οποιοδήποτε pc?Δεν παίζει ρόλο τι hardware έχεις?Γιατί δεν έχει τύχει να ασχοληθώ ποτέ με τα τροφοδοτικά.
- Bloody Mary
Χωρίς να θέλω να σε πάρω και στο λαιμό μου, γιατί δεν έχω ασχοληθεί και πάρα πολύ με τροφοδοτικά, νομίζω πως παίζει κάποιο ρόλο το τι έχεις βάλει στο pc σου γενικότερα... Π.χ. όσο περισσότερα πράγματα έχεις βάλει, τόσο περισσότερη ισχύ θέλει ο υπολογιστής για να δουλέψει, άρα και μεγαλύτερο τροφοδοτικό (με περισσότερη ισχύ εννοώ - όχι μεγαλύτερο όσον αφορά το μέγεθος του).. Ετσι φαντάζομαι τουλάχιστον. Επίσης, σε μερικές περιπτώσεις τυχαίνει το τροφοδοτικό να είναι πολύ μεγάλο για το μέγεθος του κουτιού που έχεις, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κουμπωθεί σωστά. Αλλά αυτό λογικά διορθώνεται σχετικά εύκολα με πατέντες που μπορεί να σκεφτείς
Κάποιος άλλος σιγουρα μπορεί να σε διαφωτίσει περισσότερο.

Κάποιος άλλος σιγουρα μπορεί να σε διαφωτίσει περισσότερο.

Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
- netharis
Το μόνο θέμα συμβατότητας παλιών τροφοδοτικών/νέων και μητρικών είναι οτι τα παλιά τροφοδοτικά κουμπώνουν σε 20-pin connector (εποχές S478). Ta σημερινά τροφοδοτικά έχουν 24-pin connector για τη mobo.

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
Να κοιτάξεις να έχει 24 pins το καλώδιο που δίνει ρεύμα στη mainboard(πλέον όλα έχουν). Και έπειτα να αρκούν τα watt για το σύστημα σου. Σου προτείνω να πάρεις πάνω από 500 watt για να σε καλύψει μελλοντικά αν θελήσεις να βάλεις καινούργια κάρτα γραφικών.UnderFlow wrote:Από άποψης συμβατότητας δεν υπάρχει κάτι?Εννοώ οποιοδήποτε τροφοδοτικό μπαίνει σε οποιοδήποτε pc?Δεν παίζει ρόλο τι hardware έχεις?Γιατί δεν έχει τύχει να ασχοληθώ ποτέ με τα τροφοδοτικά.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Α,μάλιστα..Έκανα κάτι δοκιμές.
Και πως ελέγχω πόσα watt χρειάζεται το σύστημα μου?π.χ. το minimum

- emperormario
- Wow! Terabyte level
http://www.extreme.outervision.com/psuc ... orlite.jspUnderFlow wrote:Α,μάλιστα..Έκανα κάτι δοκιμές.Και πως ελέγχω πόσα watt χρειάζεται το σύστημα μου?π.χ. το minimum
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Πολύ ενδιαφέρον..Ty 

Σεβαστά ότι ειπώθηκαν για θερμοκρασίες, πυρήνες, ιούς κλπ. Εγώ ωστόσο θέλω να μάθω : πόσων χρόνων είναι ο υπολογιστής ?
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"