redlabel wrote:Αιωνία σας η μνήμη, μακαρίτη παππού μου Μήτσο και παππού μου Στέφανε, αν και για σας κανένας δεν είπε όλα αυτά τα μεγαλοπρεπή ("εκοιμήθη", "μακαριστός", "σκήνωμα"). Γιατί, άλλωστε, να τα πουν; Εσείς δεν φοράγατε άμφια χρυσοποίκιλτα, αλλά τα ρούχα του μετανάστη και του αγρότη. Εσείς δεν λέγατε μεγάλα λόγια, γιατί γράμματα δεν ξέρατε... Τα άμφια και τα λόγια δεν μας έλειψαν, οι αλήθειες που μας διδάξατε μας λείπουν!
Δ. Γκρ.
Το post σας το αντιλαμβάνομαι ως "γιατί ο Χριστόδουλος δικαιούται κηδεία αρχηγού κράτους, ενώ δεν δικαιούται κανείς άλλος" (σε αρκετά ελεύθερη "μετάφραση"). Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Όπως και να το κάνουμε δυστυχώς οι παππούδες σας (και οι δικοί μου, και των περισσότερων από μας) δεν ήταν δημόσια πρόσωπα, ούτε είχαν αναχθεί (δίκαια ή άδικα, πολλές οι απόψεις) σε "εθνικοί" και πνευματικοί ηγέτες. Δικαιολογημένα λοιπόν ο Χριστόδουλους εξυψώνεται σε κάτι "ανώτερο" του μέσου ανθρώπου, αφού αυτό θέλει η "μάζα".
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, και να πω και την αλήθεια, μου "κακοφαίνεται" που σήμερα κάποιες δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία/πανεπιστήμια είναι κλειστά, αλλά από τη στιγμή που ζούμε σε χώρα με "επίσημο" θρήσκευα τον Χριστιανισμό, δεν νομίζω ότι είναι παράλογα αυτά που γίνονται...(μια φορά στα 10 χρόνια γίνεται κάτι τέτοιο ούτως ή άλλως).