Περι Ελληνικού Πανεπιστημίου...

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Περι Ελληνικού Πανεπιστημίου...

Post by The Punisher » Sat Feb 02, 2008 4:06 pm

Σε συνδυασμό με τα εργαστήρια μάθαινες Java.
όπα, άσε τα εργαστήρια στην μπάντα! ποιοι σου έκανα εσένα εργαστήριο, για να δω πόσο στραβός είμαι. Αν δεν έστρωνα πισινό και δεν άνοιγα βιβλίο μόνος, στα for και τα if θα μουν ακόμη. Δυστυχώς αναγκαζόμουν να πηγαίνω λόγω της εξέτασης
Είναι ιδιαίτερη προσωπικότητα και ως τέτοια πρέπει να κριθεί (εξάλλου δεν υπάρχει τίποτα πιο βαρετό απο τους νέας γενιάς καθηγητές-χαρτογιακάδες)
προσπαθώ να σκεφτώ πόσους και ποιους χαρτογιακάδες έχουμε. Ήδη μίλησα για τον Ξυλωμένο πριν. Ακούστηκε κι ο Βενέρης.Δηλαδή πόσα παραδείγματα "σωστών\καλών\χαλαρών\αστείων\σοβαρών-στη-δουλειά-τους" καθηγητών χρειάζονται ?
αν δεν σου κάνει σαν καθηγητής(αν πηγαίνουν εκεί για πλάκα, αυτό φαίνεται στο τέλος του 6μήνου), μεγάλο παιδί εισαι, πήγαινε στον Γιακουμάκη...
:smt005 Πολλά μαθήματα ( τα περισσότερα ) διδάσκονται μόνο από έναν καθηγητή. Δηλαδή λες στην περίπτωση του κάβουρα να βάζουν κι άλλον έναν για να πηγαίνουν σε αυτόν όσοι δεν πάνε στη σχολή για πλάκα :lol:

Με έχει κουράσει ο εκθειασμός ενός καθηγητή, μόνο και μόνο επειδή "ξέρει να σαρκάζει". Αλλά, τόσα απίδια πιάνει ο ελληνικός σάκος...
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Re: Περι Ελληνικού Πανεπιστημίου...

Post by ailouros » Sat Feb 02, 2008 4:18 pm

όπα, άσε τα εργαστήρια στην μπάντα! ποιοι σου έκανα εσένα εργαστήριο, για να δω πόσο στραβός είμαι. Αν δεν έστρωνα πισινό και δεν άνοιγα βιβλίο μόνος, στα for και τα if θα μουν ακόμη. Δυστυχώς αναγκαζόμουν να πηγαίνω λόγω της εξέτασης.
Τογαντζή αλλά όπως λες χρειάζεται να στρώσεις άπειρες ώρες τον πισινό σου μόνος σου.Βέβαια έχουν περάσει και 6 χρόνια από τότε και ίσως έχουν αλλάξει πολλά.
προσπαθώ να σκεφτώ πόσους και ποιους χαρτογιακάδες έχουμε.
Γενικώς στο ΟΠΑ το μοντέλο του σφιγμένου, τεχνοκράτη, άοσμου/άχρωμου καθηγητή παίζει πολύ. Το να είναι κάποιος πιο φιλικός και δη χαλαρός είναι σημαντικό. Ο Κάβουρας δεν είναι χαβαλές σε όλα τα επίπεδα.Αν έχεις πρόβλημα θα σε ακούσει.Ο Ξυλωμένος είναι μια φωτεινή εξαίρεση αλλά ιδιαίτερες φιγούρες σαν τον Κάβουρα σπανίζουν και δεν επιβιώνουν στον ακαδημαικό χώρο πλέον.
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Sat Feb 02, 2008 4:41 pm

The Punisher wrote:όπα, άσε τα εργαστήρια στην μπάντα! ποιοι σου έκανα εσένα εργαστήριο, για να δω πόσο στραβός είμαι. Αν δεν έστρωνα πισινό και δεν άνοιγα βιβλίο μόνος, στα for και τα if θα μουν ακόμη. Δυστυχώς αναγκαζόμουν να πηγαίνω λόγω της εξέτασης
Σε αυτό έχεις απόλυτα δίκιο...Και δεν ισχύει μόνο στην Java αλλά σχεδόν σε όλα τα φροντιστήρια(ο Θεός να τα κάνει).Κατά την άποψη μου δεν έπρεπε να υπάρχουν.

Για τους καθηγητές του 1ου εξαμήνου μπορώ να πω ότι είναι όλοι πολύ συζητήσιμοι και δεν το περίμενα με καμμία περίπτωση.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Feb 02, 2008 5:22 pm

παιδες ας απαντησει καποιος που βρισκουμαι το mail με τον καβουρα.εχουν και αλλοι 2 παραπανω απορια και ενας εγω 3 :smt015
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sat Feb 02, 2008 5:24 pm

Με έχει κουράσει ο εκθειασμός ενός καθηγητή, μόνο και μόνο επειδή "ξέρει να σαρκάζει". Αλλά, τόσα απίδια πιάνει ο ελληνικός σάκος.
Κι εμένα με κουράζει η συνεχής γκρίνια από όλους τους φοιτητές και όλους τους Έλληνες (μαζι τους κι εγώ), κάθε φορά που τους δίνεται ευκαιρία να το κάνουν.

Διευκρίνηση: Punisher, δεν λέω ότι είσαι γκρινιάρης εσύ. Εσύ μάλλον λίγο γκρινιάζεις.... γενικά για γκρίνια μιλάω!
Spy
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Spy » Sat Feb 02, 2008 7:26 pm

Επειδη, βλεπω το topic να ξεφευγει λιγο, καλο θα ηταν οι διαχειριστες να το κλειδωσουν... διοτι θα καταληξουμε να κανουμε απονομη βραβειων και χρυσου βατομουρου Καθηγητων.

Ειπα λιγο να γελασουμε και εσεις εδω το πηρατε πατριωτικα...
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sun Feb 03, 2008 10:40 am

ultimate_aektzis wrote:παιδες ας απαντησει καποιος που βρισκουμαι το mail με τον καβουρα.

Αν το έχει κάποιος φίλος σου ίσως σου το προωθήσει (δεν το βρίσκεις κάπου).
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by Vag_plir » Sun Feb 03, 2008 4:31 pm

Ρε παιδιά έλεος με την αποστείρωση. ΟΚ είμαστε σε Πανεπιστήμιο, δηλαδή το επίπεδο των μαθημάτων φαίνεται από το αν κάνει ή όχι αστεία ο καθηγητής την ώρα του μαθήματος. Εκτός αυτού στα ΜΠΣ όπου και γίνεται ομολογουμένως τρομερή δουλειά αλλά και οι φοιτητές πληρώνουν τα αστεία είναι πολλά περισσότερα απ' ότι στο προπτυχιακό που όσο να 'ναι είναι και λίγο απρόσωπο. Τώρα όσον αφορά τα αστεία του Κάβουρα, ναι οκ ίσως μερικά να είναι λίγο τραβηγμένα αλλά δεν παύουν να είναι αστεία (έχω γίνει δέκτης σχολίου του Κάβουρα και εκείνη την στιγμή δεν ένοιωσα καθόλου άνετα αλλά ναι είχε πλάκα.... ;) ). Στο κάτω κάτω αν κάποιος προσβεβληθεί δεν του απαγορεύει κανένας να απαντήσει...
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by vincent » Wed Feb 06, 2008 3:59 am

Καλά διαβάζωντας τις 3 αυτές σελίδες δεν μπορώ να μην σχολιάσω μερικά πράγματα...

Punisher η σχολή που ονειρεύεσαι σύ για μένα απλά αποτελεί κάτι παλαιολιθικό... Χμμ για να σκεφτώ μια σχολή με καθηγητές και φοιτητές ρομπότ απλά δεν υφίσταται, ούτε μέσο κοινωνικοποιήσης μπορει να αποτελέσει ούτε μέσω προβληματισμού ούτε μέσω σκέψης... Όσο για το κράξιμο που ρίχνεις στην ελληνικη πραγματικότητα να σου πω ότι και συ βολεύεσαι από αυτήν και απλά αν δεν σου αρέσει υπάρχει το εξωτερικό...

Όσο για τον κ. Κάβουρα βρίσκω τις ατάκες και την συμπεριφορά του ιδιαίτερη και απόλυτα εναρμονισμένη στο προφίλ κάποιου που ξεχωρίζει... Γιατί κάποιοι καθηγητές απλά ξεχωρίζουν... Εγώ βαριέμαι τα μαθήματα του κ. Γιακουμάκη καθώς δεν έχει μεταδοτικότητα και σίγουρα όχι χιούμορ (σίγουρα οι πρώτεσ γραμμεσ διαφωνούν) όποτε έρχομαι σε αντίθεση με πληθώρα πολλών μαθητών που προτιμούν το αποστειρρομένο πρότυπο του καθηγητή.
Image
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Wed Feb 06, 2008 10:03 am

vincent wrote:Χμμ για να σκεφτώ μια σχολή με καθηγητές και φοιτητές ρομπότ απλά δεν υφίσταται, ούτε μέσο κοινωνικοποιήσης μπορει να αποτελέσει ούτε μέσω προβληματισμού ούτε μέσω σκέψης...
Κοινωνικοποιήση :shock: :shock: ;;;;
Στα 18-22;;;
Έλεος ρε συ, δεν κοινωνικοποιήσε τώρα, πρεπει να το έχεις κάνει εδώ και πολύ καιρό...
Και μην μου πεις ότι η κοπέλα που της πέταξε την ατάκα να γράψει σαν σχόλιο το τηλέφωνό της προβληματίστηκε μέσω σκέψης για την οικονομικοκοινωνικήπολιτική ζώη στην Ελλάδα...
Αυτό απλά γιατί το μέρος αυτό ειναι εντελώς off...
vincent wrote:Εγώ βαριέμαι τα μαθήματα του κ. Γιακουμάκη καθώς δεν έχει μεταδοτικότητα και σίγουρα όχι χιούμορ (σίγουρα οι πρώτεσ γραμμεσ διαφωνούν) όποτε έρχομαι σε αντίθεση με πληθώρα πολλών μαθητών που προτιμούν το αποστειρρομένο πρότυπο του καθηγητή.
Το μάθημα του κ.Γιακουμάκη δεν ειναι αποστειρωμένο... ή και να ειναι για σενα, εγώ το προτιμάω από το να πηγαίνω σε ένα μάθημα, στο οποίο όλοι όσοι πήγαν μου είπαν ότι πηγαίνεις για χαβαλέ... Προτιμάω να μάθω και κάτι, αλλιώς κάθομαι σπίτι μου και κάνω εξάσκηση στην κιθάρα... Εξίσου εποικοδομητικό ειναι...

Και πάλι λέω ότι από την ώρα που δεν έχω πάει ούτε σε μια διάλεξή του, δεν ειμαι ο πλέον αρμόδιος να κρίνω τον κ.Κάβουρα, απλά μπορώ να κρίνω αυτά που λέγονται, ειτε για τον κ.Γιακουμάκη, ειτε μέσω αυτών που μου είπαν όσοι ήταν στον Κάβουρα...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Feb 06, 2008 11:33 am

το προβλημα στον καβουρα ειναι οτι δν εχει μεταδοτικοτητα και δν μαθαινεις δν ειναι οτι κανει χαβαλε σε βαρος της παραδοσης.ισα ισα αν θυμαμαι καλα παιδια απο τον καβουρα μου εχουν πει οτι τελειωσανε πριν απο εμας την υλη.
Shocker
Gbyte level
Gbyte level

Post by Shocker » Wed Feb 06, 2008 12:41 pm

+1000
ultimate_aektzis wrote:το προβλημα στον καβουρα ειναι οτι δν εχει μεταδοτικοτητα και δν μαθαινεις δν ειναι οτι κανει χαβαλε σε βαρος της παραδοσης.ισα ισα αν θυμαμαι καλα παιδια απο τον καβουρα μου εχουν πει οτι τελειωσανε πριν απο εμας την υλη.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Feb 06, 2008 12:50 pm

Punisher η σχολή που ονειρεύεσαι σύ για μένα απλά αποτελεί κάτι παλαιολιθικό... Χμμ για να σκεφτώ μια σχολή με καθηγητές και φοιτητές ρομπότ απλά δεν υφίσταται, ούτε μέσο κοινωνικοποιήσης μπορει να αποτελέσει ούτε μέσω προβληματισμού ούτε μέσω σκέψης... Όσο για το κράξιμο που ρίχνεις στην ελληνικη πραγματικότητα να σου πω ότι και συ βολεύεσαι από αυτήν και απλά αν δεν σου αρέσει υπάρχει το εξωτερικό...
LOL να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε. Δηλαδή όποιος κρίνει το πανεπιστήμιο του θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα του ότι τίποτα δεν αλλάζει και να σηκωθεί να φύγει στο εξωτερικό? Χαλαρώστε :lol: Αν μη τι άλλο θα πρέπει πάντα να κοιτάμε το καλύτερο. Στόχος σου σαν φοιτητής δεν είναι να μείνεις στάσιμος και απλά να μάθεις 10 πράγματα. Πάνω από όλα το πανεπιστήμιο νομίζω ότι φτιάχνει ανθρώπους και εκεί φαίνεται το καλούπι του καθενός. Ευτυχώς το τμήμα μας έχει και πέντε καθηγητές που μπαίνεις μέσα και ξέρεις ότι σέβονται τον εαυτό τους και εσένα, ποτέ δεν θα ξεφτιλίσουν το μάθημα τους. Καθένας μένει στην μνήμη μας από τις πράξεις του. Μπορεί κάποιος τελικά να μείνει για καραγκιοζιές και κάποιος για το ήθος του και την αγάπη του για το μάθημα του(όπως ο κ.Μυτιληναίος στους παλιότερους). Μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας είναι και οι καθηγητές. Απλά περιμένεις ότι σε τόσο μορφωμένους ανθρώπους θα έχει μείνει η ελίτ. πφφφφ
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Wed Feb 06, 2008 1:10 pm

vincent wrote:Όσο για το κράξιμο που ρίχνεις στην ελληνικη πραγματικότητα να σου πω ότι και συ βολεύεσαι από αυτήν και απλά αν δεν σου αρέσει υπάρχει το εξωτερικό...
Άσχετο με το θέμα του κ.Κάβουρα καθώς δεν τον ξέρω και ούτε έχω κάνει μάθημα μαζί του. Όσον αφορά όμως αυτή σου την άποψη vincent πιστεύω πως είσαι λάθος. Ο καθένας έχει δικαίωμα να πεί ότι ότι ο Κάβουρας είναι τρομερός καθηγητής ή ότι δεν θα έπρεπε να διδάσκει πουθενά. Η κριτική είναι αυτή που μας κάνει να βελτιωνόμαστε. Το θέμα είναι το εξής. Από τη στιγμή που λειτουργεί ένα σύστημα συμβιβασμών στην κοινωνία και στη σχολή αν θέλεις δέν πρέπει μόνο ο κάθε φοιτητής να ανταποκρίνεται στο μάθημα όπως θέλει ο κάθε καθηγητής αλλά και το αντίστροφο. Αυτά είχα να πώ.
Άντε όσοι έχουν Κάβουρα ας πουν καμία ατάκα γιατί ξεφεύγει το θέμα σιγά-σιγά.
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by vincent » Wed Feb 06, 2008 1:18 pm

Μπράβο παρερμηνεύσατε ότι είπα...

Sandra είπα ότι όλοι ή σχεδόν όλοι βολευόμαστε από την κατάσταση του συστήματος και για αυτό μην γκρινιάζει για την ελληνική πραγματικότητα από την στιγμή που μπορεί να μην έχει κάνει τίποτα για να την αλλάξει ενώ μπορεί να αποτελεί και υπόδειγμα Έλληνα φοιτητή. Το να μένεις άπραγος και να γκρινιάζεις απλά μου φαίνεται κατινίστικο...

Master Ex διαφώνησα μόνο με την αιτιολόγηση του Punisher και όχι με την αποψή του. Σίγουρα ο καθένας έχει δικαίωμα στην αποψή του... Εεε όταν έλεγα εγω ότι η κριτική βοηθάει στην βελτιώση με έκραζε μισό φόρουμ...

Μάριε αν δεν σε κοινωνικοποιήση το πανεπιστήμιο για το πως κάνουν έρευνα (αστείο) πως βρίσκουν δουλειά (κι άλλο αστείο) και πως θα περάσεις στην ώριμη φάση της ζωής σου (τρίτο αστείο στο καπάκι) ποιος θα το κάνει...? Και ναι απλά δεν μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο διδάσκει ο κ.Γιακουμάκης το μάθημα. Μου θυμίζει πολύ δημόσιο υπάλληλο...
Image
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Vag_plir » Wed Feb 06, 2008 4:52 pm

Περί ορέξεως ουδείς λόγος, πχ έχω ακούσει φοιτητή να λέει ότι ο τρόπος διδασκαλίας του κ. Λυπιτάκη κάνει το μάθημα πολύ ενδιαφέρον, ενώ ένας φίλος μου βαρίεται απίστευτα τα "Φιλαράκια" και τα θεωρεί ξενέρωτα, άρα ο τρόπος διδασκαλίας και το χιούμορ είναι σχετικά πράγματα και παρά την κυρίαρχη τάση πάντα θα υπάρχουν αποκλίσεις. Τώρα από εκεί και πέρα είμαι κατά της αποστείρωσης, όπως αρέσκεται να λέει και κάποιος εδώ μέσα "αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν" ;) Και ναι θεωρώ το Πανεπιστήμιο πολύ σημαντικό θεσμό κοινωνικοποίησης.
Τώρα από εκεί και πέρα το να κάνει κάποιος καθηγητής χιούμορ την ώρα του μαθήματος, για εμένα δείχνει μεγαλύτερη αγάπη προς στο μάθημα και τους διδασκόμενους απ' ότι η δημιουργία ενός σετ διαφανειών και η ανάγνωση αυτών...
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Wed Feb 06, 2008 10:12 pm

Χωρίς να αναφέρομαι συγκεκριμένα στο ποστ του Vag_plir, ο κύριος Λυπιτάκης στο πρώτο εξάμηνο ανάμεσα σε όλα αυτά που έλεγε στο μάθημά του είπε και κάτι που συγκράτησα γιατί μου άρεσε, κι ας ξέχασα τα πάντα που αφορούσαν το μάθημα. Ότι εδώ που μπήκαμε να φροντίσουμε να μην γίνουμε μόνο επιστήμονες, αλλά και ολοκληρωμένοι άνθρωποι. Αυτό προς απόδειξη ότι ένας καθηγητής που για τον άλφα βήτα λόγο δεν είναι πολύ δημοφιλής ως εκπαιδευτικός, μπορεί να πιστεύει και να έχει και ιδέες που πραγματικά αξίζουν.

Γενικά θεωρώ πως οι καθηγητές πρέπει να κρίνονται χωριστά για την ικανότητά τους ως διαβιβαστές γνώσης και χωριστά ως χαρακτήρες. Το να έχει χιούμορ δεν τον κάνει καλό καθηγητή, το να μην έχει δεν τον κάνει κακό. Ούτε το τι βαθμοί παίρνουν οι μαθητές του. Καλό καθηγητή τον κάνει όταν μετά από δύο χρόνια ρωτήσεις φοιτητή του "Τι έμαθες από αυτόν;" και εκείνος σου πει: "Α, από αυτόν πρωτάκουσα για εκείνο και για εκείνο το σχετικό με την πληροφορική".
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Feb 07, 2008 3:07 am

Punisher η σχολή που ονειρεύεσαι σύ για μένα απλά αποτελεί κάτι παλαιολιθικό... Χμμ για να σκεφτώ μια σχολή με καθηγητές και φοιτητές ρομπότ απλά δεν υφίσταται, ούτε μέσο κοινωνικοποιήσης μπορει να αποτελέσει ούτε μέσω προβληματισμού ούτε μέσω σκέψης...
Κοίτα, είμαι 2 χρόνια παραπάνω στη σχολή, οπότε αναπόφευκτα έχω δει περισσότερους καθηγητές και περισσότερα μαθήματα, τα οποία φυσικά θα δεις κ εσύ στην πορεία. Πιο πάνω αναφέρθηκα σε παραδείγματα, σε ανθρώπους που θεωρώ ότι έχουν βρει, ή πλησιάζουν, στην χρυσή τομή σοβαρότητας-χαλαρότητας. Δε μίλησα για ρομποτ. Ίσα ίσα ...

Για του λόγου το αληθές μπορείς να ρωτήσεις και άλλα παιδιά μεγαλύτερων ετών. Το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουν την ίδια άποψη
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Thu Feb 07, 2008 1:33 pm

Ε ρε συ punisher, κι εγώ που είμαι στην άλλη άποψη είμαι +1 στο Προπτυχιακό, +1,5 στο μεταπτυχιακό, +1 στον στρατό και +5 μήνες σε δουλειά κι έχω δει πολλούς ασόβαρους και αντιεπαγγελματίες, όπως και λαμπρά παραδείγματα επιστημόνων (με κορυφαίο τον αείμνηστο κο Μυτιληναίο).

Γιατί το ξεχειλώνουμε έτσι αυτό το θέμα; Αφού το θέμα είναι ξεκάθαρο... περί ορέξεως.....
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Thu Feb 07, 2008 1:42 pm

Δεν ειναι ανάγκη να είναι όλοι ρομπότ για να υπάρχει λιγη περισσότερη σοβαρότητα. ο Punisher έχει δίκιο, μετά από μερικά χρόνια μέσα στη σχολή αρχίζεις και το καταλαβαίνεις, όχι μόνο για τα χρόνια που περνάνε και θες να πάρεις το πτυχίο, αλλά και για την ποιότητα του μαθήματος που γίνεται. Και γενικά θέλω να πω και να προσθέσω χωρίς να θέλω να αναφερθώ σε καθηγητές ούτε να πω ονόματα, πιστεύω ότι σε πολλές φάσεις είτε από πλευρά των φοιτητών είτε από πλευρά κάποιων καθηγητών υπάρχει έλειψη σοβαρότητας ή εκτιμησης απέναντη στην επιστήμη και στον συνάδελφο που θέλει να γίνει επισήμονας. Σίγουρα μπορεί ο κάθε καθηγητής να προσεγγίσει με χιούμορ τους μαθητές του αλλά αυτό θεωρητικά και πρακτηκά -μπορεί να είναι ικανή αλλά- δεν ειναι αναγκαία συνθήκη για να θεωρήσεις ότι οι φοιτητές μαθαίνουν μάθημα και όχι απλα περνάνε καλά. Και υπάρχουν πολλοί καθηγητές που ενώ μπορεί να 'περνάμε καλά' στο μάθημά τους, δεν περνάμε και τοσο καλά όταν βλέπουμε τα ποσοστά επιτυχίας στο μάθημά τους. Και εφόσον στην ελλάδα δεν έχουμε αυτό που λέγεται 'αξιολόγηση καθηγητών' (και ούτε ποτέ θα έχουμε), δεν έχουμε παρά να δούμε την κατάσταση με μια λίγο πιο σοβαρή ματιά, να στροθούμε λίγο στο διάβασμα και να είμαστε τυχεροί να πάρουμε το χαρτάκι πριν κλείσουμε τον 5ο χρόνο ναι?
Image
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Thu Feb 07, 2008 6:38 pm

Θα γράψω δυο λόγια ως μέλος - και όχι ως εκπρόσωπος - της "άλλης" πλευράς, των μελών ΔΕΠ.

Πιστεύω ότι όλα τα μέλη ΔΕΠ έχουν κάτι αξιόλογο να σας δώσουν και όλα έχουν κάτι στο οποίο μπορούν να γίνουν λίγο ή πολύ καλύτεροι. Δεν δέχομαι τον ισχυρισμό για έλλειψη προσφοράς. Γιατί τα μέλη ΔΕΠ να μην είναι - ως επαγγελματική, κοινωνική ή όποια άλλη θέλετε ομάδα - όπως οι άλλες ομάδες, όπως παντού, όπως πάντα; Έτσι νομίζω ότι έχει, κατ' αρχήν, το θέμα στη γενικότητά του, άρα και με τη δεδομένη (αν)ακρίβειά του. :)

Η (ενδεχομένως λειψή) εμπειρία μου δείχνει ότι είναι οι εύλογες ή όχι προσδοκίες σας, καθώς και οι προσωπικότητές σας, αυτές που τελικά διαμορφώνουν την "εικόνα" των μελών ΔΕΠ (ενός εκάστου από εμάς) στα μάτια σας.

Αποτελεί πολύ θετικό δείγμα, κατά την εκτίμησή μου, ότι δεν επικρατούν μεταξύ σας μονολιθικές αντιλήψεις για κανένα μέλος ΔΕΠ. Πιστεύω ότι δεν θάταν δίκαιο, σε καμμία απολύτως περίπτωση.

Δ. Γκρ.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Feb 07, 2008 6:58 pm

Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να πει κάποιος ότι όλοι οι καθηγητές-βοηθοί δεν ειναι αξιόλογοι... Γενικά, σε κάθε περίπτωση, αυτός που κάνει μάθημα έχει σίγουρα περισσότερες γνώσεις από αυτόν που παρακολουθεί, απλα το θέμα εγκειται σε αυτό που αναφέρθηκε(δηλαδή στο υποκειμενικό στοιχείο του όλου θέματος)! Όμως, γενικά, ισως κάποιοι από ΔΕΠ, θα ήταν καλό να φροντίσουν να αναθεωρήσουν τον τρόπο διδασκαλίας τους(πάντα χωρίς να κάνει το μάθημα κατώτερο από αυτό που θεωρεί ως το καλύτερο δυνατό για εκείνον) ωστε να προσεγγύσει αυτό που ζητα η πλειοψηφία των φοιτητών. Ίσως να ήταν καλό να θεσπιστεί ένας τρόπος να γράφουν ανώνυμα οι φοιτητές προτάσεις για το τι λείπει απο το μάθημα του εκάστοτε διδάσκων, και εκείνος να "φιλτράρει" τα στοιχεία που θεωρεί σωστά...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Post Reply

Return to “off-topic”