DSL

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Einherjar » Thu Sep 30, 2004 5:01 pm

εγώ είμαι πάντως ευχαριστημένος και κατεβάζω γύρω στα 8,5kbps
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri Oct 01, 2004 2:43 pm

Βασικά η ISDN είναι τραγική έτσι όπως τελικά προσφέρεται στους πελάτες την χώρα μας. Το μόνο καλό είναι DSLoverISDN για να έχεις ISDN. Τώρα για τα υπόλοιπα περί DSL τα απάντησα στο προηγούμενο post.\

p3: To full LLU είναι ότι η γραμμή σου ανήκει στην VIVODI και δεν πληρώνεις πάγιο στον Ο.Τ.Ε. Ενοείται χωρίς χρονοχρέωση.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri Oct 01, 2004 2:49 pm

Όγκοχρέωση;
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Fri Oct 01, 2004 2:59 pm

Παιδια η ογκοχρεωση η χρονοχρεωση δεν εξαρταται απο τη γραμμη. εξαρταται απο τον ISP. οποτε δεν παιζει ρολο αν εχεις full h share.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri Oct 01, 2004 3:29 pm

Εάν έχεις χρονοχρέωση τότε πληρώνεις στον service provider(πχ Ο.Τ.Ε.) το αντίτιμο της χρήσης της γραμμής σου DSL για όσο χρόνικό διάστημα την χρησιομποίησες.

p3: Τι θέλεις ρε επιτέλους ...flat rate είναι όσον αφορά την γραμμή. Απο εκεί και πέρα τα υπόλοιπα έχουν σχέση με τον ISP. Έχει συνδρομές 3/6/12 μηνές με ογκοχρέωση, χωρίς κλπ. Οι τιμές που αναφέρω είναι flat εντελώς.
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri Oct 01, 2004 3:39 pm

Δεν έχω ιδέα τι παίζει με αυτά για αυτό κάνω όλο ηλίθιες ερωτήσεις.Άλλωστε αν δε ρωτήσεις δε θα μάθεις!
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Fri Oct 01, 2004 4:01 pm

ρωτα οτι θες ενοειται αυτο. Απλα δεν καταλαβαινα εγω την απορια... (μου φαινοτανε λιγο αυτονοητο) :oops:
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Fri Oct 01, 2004 4:10 pm

Το πλήγωσες το παιδί ρε...διάβασε το Post του και φαντάσου το δακρυσμένο βλέμμα του....
:-D :-D :-D
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri Oct 01, 2004 4:32 pm

Καλά καλά....
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Tue Oct 05, 2004 1:50 pm

λοιπόν, από εμπειρία σε Pstn, isdn και dsl, έχω να πω ότι Pstn συμφέρει μόνο αν μπαίνει κάποιος για λίγο καμιά ωρίτσα την ημέρα σε έναν υπολογιστή, isdn συμφέρει αν έχεις στο σπίτι γονείς και δε θες να σε πρήζουν με το ιντερνετ και η dsl αν θες να έχεις πάνω από δύο υπολογιστές online που εκεί δε σε συμφέρει τπτ άλλο..

όσον αφορά το net mod δεν είναι και τόσο άθλιο, ειδικά κάποιος της πληροφορικής αν κάτσει και διαβάσει το manual το παίζει στα δάχτυλα. Αν μετά από διακοπή ρεύματος κολλήσει, βγάλτε το από την πρίζα του ρεύματος και από την παροχή του τηλεφώνου για μισό λεπτό, μετά λειτουργεί μια χαρά. Τους dialers όντως δεν τους καταλαβαίνει κάποιος, αλλά υπάρχουν και τα φίλτρα.. Για τις ταχύτητες σε pstn πάντως παίζει ρόλο και αν η γραμμή είναι εναέρια ή υπόγεια..αν είναι εναέρια τότε χέ** μέσα, πάνω από 30 δεν πιάνει..

Οι τιμές της Otenet για την dsl δε μου έχουν φανεί και τόσο τραγικές πραγματικά σε σχέση με άλλους ISP μου φάνηκαν πιο φτηνές, αν και επιφυλάσσομαι για όταν θα μου έρθει ο λογαριασμός αναλυτικά και για τη γραμμή.. Τώρα όσον αφορά τη vivodi εγώ προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί τους χωρίς αποτέλεσμα και τους απέρριψα από αυτό..
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Tue Oct 05, 2004 2:32 pm

μόλις χτες το άκουσα αυτό, δε βλέπω και πολύ τηλεόραση και χάρηκα..Εννοεί μόνο μέχρι τέλος Οκτώβρη?? ξενέρωσα τώρα..μου είχε φανεί σαν καλή ιδέα και στα 512 δεν είναι πολυ ακριβή..
Ω,ναι!
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Tue Oct 05, 2004 3:36 pm

αυτό κολλάει σ ένα άρθρο που διάβαζα χτες ή στο metrorama ή στη citypress για τις παραπλανητικές διαφημίσεις..Φτου τους!!
A blink of an eye
A dream for the blind
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Tue Oct 05, 2004 8:59 pm

lumenintervalum wrote:λοιπόν, από εμπειρία σε Pstn, isdn και dsl, έχω να πω ότι Pstn συμφέρει μόνο αν μπαίνει κάποιος για λίγο καμιά ωρίτσα την ημέρα σε έναν υπολογιστή, isdn συμφέρει αν έχεις στο σπίτι γονείς και δε θες να σε πρήζουν με το ιντερνετ και η dsl αν θες να έχεις πάνω από δύο υπολογιστές online που εκεί δε σε συμφέρει τπτ άλλο..

όσον αφορά το net mod δεν είναι και τόσο άθλιο, ειδικά κάποιος της πληροφορικής αν κάτσει και διαβάσει το manual το παίζει στα δάχτυλα. Αν μετά από διακοπή ρεύματος κολλήσει, βγάλτε το από την πρίζα του ρεύματος και από την παροχή του τηλεφώνου για μισό λεπτό, μετά λειτουργεί μια χαρά. Τους dialers όντως δεν τους καταλαβαίνει κάποιος, αλλά υπάρχουν και τα φίλτρα.. Για τις ταχύτητες σε pstn πάντως παίζει ρόλο και αν η γραμμή είναι εναέρια ή υπόγεια..αν είναι εναέρια τότε χέ** μέσα, πάνω από 30 δεν πιάνει..

Οι τιμές της Otenet για την dsl δε μου έχουν φανεί και τόσο τραγικές πραγματικά σε σχέση με άλλους ISP μου φάνηκαν πιο φτηνές, αν και επιφυλάσσομαι για όταν θα μου έρθει ο λογαριασμός αναλυτικά και για τη γραμμή.. Τώρα όσον αφορά τη vivodi εγώ προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί τους χωρίς αποτέλεσμα και τους απέρριψα από αυτό..
PSTN και ISDN είναι γενικά μέσα τα οποία δεν είναι και τόσο δίκαια για την χρήση στο Net. Η χρονοχρέωση σίγουρα αποτελεί πρόβλημα γι'αυτό η DSL(flat πάντα) είναι πολύ καλύτερη ακόμη και εάν είναι λίγο πιο ακριβή απο τις τωρινές τιμές που έχει κάποιος με ISDN/PSTN ακόμη και με ένα PC(βέβαια εάν έχεις DSL την ρίχνεις και σε άλλα 3-4 με 0 κόστος). Δεν είναι δυνατόν να χρεώνεται το ίδιο κάποιος που απλά θέλει να είναι on-line 30mins με 100-200kb downloaded και κάποιον που μεταφέρει 5-6mb. Εκτός αυτού το always - on είναι πολύ σημαντική διαφορά.

ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Wed Oct 06, 2004 12:43 am

Ganther wrote:ISDN = τραγικη κατα τη γνωμη μου! Εχω φιλους πολλους που εχουνε, και γιαυτο δεν εβαλα.
Καταρχας, εχεις 2 γραμμες αλλα χτυπανε ολες μαζι, ενω τωρα εχω 2 PSTN και χτυπαει ενα σε εμενα και ενα στους γονεις μου...
Τα προβληματα με το netmod ειναι απιστευτα (και οι τεχνικοι του οτε ακομα χειροτεροι) αποτι εχω διαπιστωσει και ο ιδιος...
Και επισης (θα σας φανει αστειο) αλλα αν κολησεις dialer με τον Χ, Ψ τροπο, δεν το παιρνεις ειδηση, γιατι δεν το ακους να καλει... Ξερω παιδι που πληρωσε Πολλα με αυτη την υποθεση...
Τελικα με την 64 isdn εχεις αντι για 5 κατεβασμα που εχω εγω, περιπου 7... δεν ειναι η τραγικη διαφορα.... για την 128 δεν το συζητω γιατι ειναι απατη, αφου πληρωνεις τα διπλα.
Για όλα υπάρχει λύση!Η ISDN συμφέρει και οικονομικά δεν είναι και τραγική η διαφορά 9,98/μήνα η PSTN 13,20/μήνα η ISDN +την αναγνώριση κλήσεων την οποία στην PSTN σου χρεώνουν 0,88/μήνα δηλαδή χοντρά πληρώνεις 4,7 ευρώ το δίμηνο και σου παρέχεται +μια γραμμή επιπλέον .Μπορείς να ρυθμίσεις αν έχεις ISDN συσκευή ποιες θα χτυπάν ή να αριθμοδοτήσεις(MSN) την έξτρα σου γραμμή με πολύ μικρό έξτρα κόστος,ΓΙα τους dilalers μπορεί να μην το ακούς,(το βλέπεις όμως στο νετμοντ) αλλά γενικώς για να φτάσεις στο σημείο να πληρώσεις κλήσεις στην Γουινέα Παπούα πρέπει να έχει προηγήθεί μια αλληλουχία γεγονότων που συμβαίνουν μόνο όταν υπάρχει υπερβολική άγνοια και έλλειψη προστασίας.Για αυτούς που δεν γνωρίζουν να προστατεύονται μέσω software μπορούν να βάλουν μόνιμη φραγή στις διεθνέις κλήσεις και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.Το μόνο που θα συμφωνήσω είναι η γενική αθλιότητα του νέτμοντ.Πάντως για όσους κατεβάζουν συμφέρει πάρα πολύ γιατί (ανάλογα και την γραμμή) το 5 της PSTN είναι μάλλον το μάξιμουμ ενώ το 7 της ISDN η μέση ταχύτητα , και η χρονοχρέωση πονάει.
Παιρνουμε μια γραμμη απο τον οτε 384Κ η οποια μας κοστιζει 20 ευρω το μηνα (πλεον) δηλαδη 40 ευρω το διμηνο (οσο πληρωσα στο λογαριασμο που ελειπα!)
Επισης καλη προταση (κατα τη γνωμη μου) ειναι η Ηολ 100 για ολες τις συνδεσεις, που εισαι always on με 128Κ ομως... Εχει τιμη, σαν απλη 56αρα συνδεση... (αυτη εχω τωρα ουτως η αλλως) οποτε στην ουσια το κοστος ειναι μονο της γραμμης (40 το διμηνο)
Στπ site της hol στον τιμοκατάλογο έχει κάτω κάτω

Κόστος κυκλωμάτων ADSL ( Εφάπαξ τέλος ενεργοποίησης κυκλώματος ADSL ->35 -Κύκλωμα Vivodi 128/256 μεριζόμενης πρόσβασης->194 -Κύκλωμα ΟΤΕ 128/384 kbps μεριζόμενης πρόσβασης->285).Στα 2 τελευταία έχει "Η πληρωμή αφορά την ετήσια χρέωση".
Είναι προτεινόμενος εξοπλισμός για ADSL(μόντεμ,διαχωριστής ή φίλτρο)
;Δηλαδή προαιρετικός εξοπλισμός ή κάτι έξτρα(εκτός μόντεμ+διαχωριστή) που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσεις την HolANy πάνω σε ADSL.Και αυτό το "Η πληρωμή αφορά την ετήσια χρέωση" δεν το καταλαβαίνω-χρειάζεται να πληρώνεις κάθε χρόνο;!Πάντως αν πρέπει να πληρώνεις 194 ή 285 € τον χρόνο δεν συμφέρει και πολύ!Αλλιώς αν πληρώνεις μόνο όσο για PSTN στην 100 ή ISDN στην 200(και 256Κ) τότε συμφέρει αρκετά για όσους κάνουν κατανάλωση >40 €/δίμηνο!
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Wed Oct 06, 2004 11:48 am

HdkiLLeR wrote: PSTN και ISDN είναι γενικά μέσα τα οποία δεν είναι και τόσο δίκαια για την χρήση στο Net. Η χρονοχρέωση σίγουρα αποτελεί πρόβλημα γι'αυτό η DSL(flat πάντα) είναι πολύ καλύτερη ακόμη και εάν είναι λίγο πιο ακριβή απο τις τωρινές τιμές που έχει κάποιος με ISDN/PSTN ακόμη και με ένα PC(βέβαια εάν έχεις DSL την ρίχνεις και σε άλλα 3-4 με 0 κόστος). Δεν είναι δυνατόν να χρεώνεται το ίδιο κάποιος που απλά θέλει να είναι on-line 30mins με 100-200kb downloaded και κάποιον που μεταφέρει 5-6mb. Εκτός αυτού το always - on είναι πολύ σημαντική διαφορά.
Νομίζω ότι αυτό που είπε ο Hdkiller είναι το πιο σημαντικό!
PSTN και ISDN είναι μεγάλο κλέψιμμο σε σχέση με αυτό που προσφέρουν!
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά DSL είτε μόνος μου είτε shared με κάποιον άλλον!,που συμφέρει τραγικά!

P.S. έχω κοντά στα 2 χρόνια ISDN και ποτέ δεν κόλλησα dialer( ήμαρτον!)
Επίσης βράδια έχει τύχει να κατεβάζω και με 13!
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Oct 06, 2004 12:07 pm

Μια φορά εμένα μου μπήκε dialer αλλά ευτυχώς έχω στο οπτικό μου πεδίο το netmod και το πήρα χαμπάρι αμέσως. Είναι πράγματι πρόβλημα όταν έχεις isdn. Το θέμα όμως της φραγής διεθνών κλήσεων είναι μια λύση που δεν την είχα σκεφτεί, αλλά, έτσι κι αλλιώς, είμαι πιο προσεκτικός τώρα
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Oct 06, 2004 1:11 pm

παιδιά καλή χρυσή η Adsl, αλλά το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τρομερή διαθεσιμότητα, και γενικά ξέρουμε όλοι πόσο αργοκίνητο καράβι είναι ο ΟΤΕ.. και σιγά μην τρέξει να εξυπηρετήσει τη vivodi/hol και τις υπόλοιπες εταιρείες.. Αυτό το περίμενε είναι πολύ σπαστικό και γενικά δε δίνουν και τις πληροφορίες που πρέπει για να ξέριες κι εσύ που βαδίζεις..Πρέπει να τους πρήξεις.
Επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να βρει κάποιος φίλτρα/modem κτλ. Εμένα μου έστειλαν το modem, ξέχασαν να μου στείλουν φίλτρα και πήγα στο πλαίσιο, στο γερμανο, στα multirama και στα μαγαζάκια ηλεκτρονικών της γειτονιάς μου και όλοι με κοίταζαν σα να ήμουν εξωγήινη, όταν τους ζήτησα φίλτρο!! Τελικά βρήκα σε Oteshop..
A blink of an eye
A dream for the blind
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Wed Oct 06, 2004 1:44 pm

Ναι είναι λίγο το θέμα σε αυτά τα πράγματα τραγικό. Εδώ δεν υπάρχει προσωπικό για DSL καλά καλά...απ όσο ξέρω(μου έχουν πεί δηλαδή) ότι 5 τεχνικοί είναι για όλη την αττική. Συνεπώς πάλι καλά που έβγαλες και άκρη! :)

Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Oct 06, 2004 1:56 pm

Αγκρ! εχω μοντεμ για ΔΣΛ, εχω φιλτρο, αλλα ειμαι σε οπτικη ινα!! :twisted: :twisted: :twisted:
Μετα απο τοση γκαντεμια, πιστευω οτι ο θεος θα με αξιωσει να περασω το "λοττο" του Βασσαλου γιατι ετσι το επαιξα... "και αν σου κατσει?" :smt116

ΥΓ. τι ημαρτον ρε παιδια? Dialers να σας πληροφορησω οτι και δεν ειναι δυσκολο να κολησεις, αλλα και δεν κολανε μονο σε τσοντες... μου εχουν ερθει dialers και dialers προσπαθωντας να κατεβασω προγραμματα... :roll: :roll:
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Oct 06, 2004 2:10 pm

κι εγώ το έχω πάθει αυτό και πίστεψέ με οι τσόντες πραγματικά δε μου λένε τίποτα!!
A blink of an eye
A dream for the blind
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Oct 06, 2004 4:03 pm

Για μας τους άσχετους, τι είναι ο dialer? Πρόγραμμα που επιτρέπει σε άλλους χρήστες ("ξενιστές") να καλούν από τη γραμμή σου (όταν έχεις το PC σου ανοιχτο) και να σε χρεώνουν; Τέλος νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με το ISDN είναι ότι όλα τα μέλη της οικογένειας παρασύρονται και μιλούν περισσότερο (ή σερφάρουν περισσότερο), οπότε κάθε δίμηνο σου έρχεται σχεδόν διπλάσιος λογιασμός σε σχέση με όταν είχες PSTN.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Oct 06, 2004 4:52 pm

Dialers είναι προγράμματα, που συνήθως εγκαθίστανται χωρίς να το καταλαβαίνεις και με την πρώτη ευκαιρία, σε αποσυνδέουν από το inet (αν είσαι συνδεδεμένος) και παίρνουν τηλέφωνο σε κάποια άλλη χώρα με χρέωση πάνω κάτω 6€ το λεπτό
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”