Επεξεργασία εικόνας
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Επεξεργασία εικόνας
Λοιπόν παιδιά ακούστε το πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Ψάχνω ένα πρόγραμμα με το οποίο να μπορώ να κάνω zoom σε μία εικόνα και να μπορώ να έχω την ίδια ποιότητα.
Για παράδειγμα: Έχω μία photo που δείχνει κάποια διπλώματα σε ένα τοίχο. Αλλά επειδή είναι λιγάκι μακριά η κάμερα από αυτά δεν φαίνεται τί γράφουν πάνω. Αν κάνω zoom με την ζωγραφική χάνει τελείως το τί γράφει πάνω...
Να δώσω και ένα άλλο απλό και τελείως ερασιτεχνικό παράδειγμα για να καταλάβετε τί ψάχνω: Έχω δει σε ταινίες που βγάζουν φωτογραφία ένα αυτοκίνητο και μετά ζουμάρουν στην πινακίδα και: ενώ στην αρχή δεν φαίνεται τίποτα, η οθόνη καθαρίζει (κάνουν refresh μάλλον...) και εμφανίζεται κανονικά ο αριθμός, σαν να έχει τραβηχτεί η φωτογραφία από κοντά...
Κάτι τέτοιο ψάχνω ή κάτι παρόμοιο....
Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη...
Για παράδειγμα: Έχω μία photo που δείχνει κάποια διπλώματα σε ένα τοίχο. Αλλά επειδή είναι λιγάκι μακριά η κάμερα από αυτά δεν φαίνεται τί γράφουν πάνω. Αν κάνω zoom με την ζωγραφική χάνει τελείως το τί γράφει πάνω...
Να δώσω και ένα άλλο απλό και τελείως ερασιτεχνικό παράδειγμα για να καταλάβετε τί ψάχνω: Έχω δει σε ταινίες που βγάζουν φωτογραφία ένα αυτοκίνητο και μετά ζουμάρουν στην πινακίδα και: ενώ στην αρχή δεν φαίνεται τίποτα, η οθόνη καθαρίζει (κάνουν refresh μάλλον...) και εμφανίζεται κανονικά ο αριθμός, σαν να έχει τραβηχτεί η φωτογραφία από κοντά...
Κάτι τέτοιο ψάχνω ή κάτι παρόμοιο....
Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη...
What to say man...what to say....
Re: Επεξεργασία εικόνας
Απ' όσο ξέρω για να είναι εφικτό κάτι τέτοιο πρέπει να έχεις τραβήξει τις φωτογραφίες σε μεγάλη ανάλυση ώστε να μπορούν να ζουμάρουν αρκετά χωρίς να χαθεί η ποιότητα. Αν σου κάνει το απλό resize για δοκίμασε το Infra View.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα με τα παραπάνω...
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα με τα παραπάνω...
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
- emperormario
- Wow! Terabyte level
Άμα η εικόνα είναι πολύ χαμηλής ανάλυσης, δυστυχώς δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Τώρα πως το κάνουν στις ταινίες, δε γνωρίζω.
Μια άλλη λύση είναι να το μετατρέψεις σε vector, αλλά δε ξέρω πόσο θα βοηθήσει. Μπορείς να το κάνεις και online εδώ. Στα vector images το ζουμ είναι απεριόριστο.
Μια άλλη λύση είναι να το μετατρέψεις σε vector, αλλά δε ξέρω πόσο θα βοηθήσει. Μπορείς να το κάνεις και online εδώ. Στα vector images το ζουμ είναι απεριόριστο.
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
-
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Και εγώ το ίδιο πίστευα, αλλά έτυχε να δω την ερευνητική δουλειά ενός Ιάπωνα (Takeo Kanade) όπου καταφέρνει αυτά που δείχνουν και στις ταινίες... πραγματικά τέλειο!!! ωστόσο δεν ξέρω να υπάρχει πουθενά ως εφαρμογή (δεν ξέρω πόσο χρόνο χρειάζεται για να δουλέψει)emperormario wrote:Άμα η εικόνα είναι πολύ χαμηλής ανάλυσης, δυστυχώς δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Τώρα πως το κάνουν στις ταινίες, δε γνωρίζω.
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
το ότι κάτι γίνεται στις ταινίες δεν σημαίνει ότι γίνεται και στην πραγματικότητα* - ή καλύτερα, ότι είναι διαθέσιμο σε όλους
τέτοιο software δεν έχω δει να κυκλοφορεί
* με εξαίρεση το ssh που κάνει η Trinity στο Matrix Reloaded

τέτοιο software δεν έχω δει να κυκλοφορεί
* με εξαίρεση το ssh που κάνει η Trinity στο Matrix Reloaded
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Ρε παιδιά, το παράδειγμα με την ταινία το έφερα για να καταλάβετε "περίπου" τί θέλω.
Τα δύο προγραμματάκια που είπαν τα παιδιά πιο πάνω δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα...
Καμιά άλλη ιδέα?
Τα δύο προγραμματάκια που είπαν τα παιδιά πιο πάνω δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα...
Καμιά άλλη ιδέα?
- netharis
- Venus Former Team Member
Δεν ξέρω πως μπορεί να σε βοηθήσει αλλα πιστεύω οτι ψάχνεις ακριβώς αυτό.
Παρατήρησε τι γίνεται όταν ζουμάρεις σε κάποιο επίπεδο...Η εικόνα πιξελιάζεται και μετά κάπως μαγικά αυξάνονται τα πίξελ και φτάνει σε τρομερή λεπτομέρεια. Υπάρχει επίσης η περίπτωση η εικόνα να είναι high def απο πρίν, αλλα όπως και να έχει κάποιος έγραψε πολύ action script για να το υλοποιήσει
Παρατήρησε τι γίνεται όταν ζουμάρεις σε κάποιο επίπεδο...Η εικόνα πιξελιάζεται και μετά κάπως μαγικά αυξάνονται τα πίξελ και φτάνει σε τρομερή λεπτομέρεια. Υπάρχει επίσης η περίπτωση η εικόνα να είναι high def απο πρίν, αλλα όπως και να έχει κάποιος έγραψε πολύ action script για να το υλοποιήσει

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- emperormario
- Wow! Terabyte level
@netharis:
Μικρή λεπτομέρεια..Η εικόνα έχει ως ανάλυση το ευτελές ποσό των..16 δισεκατομμυρίων pixel
Μικρή λεπτομέρεια..Η εικόνα έχει ως ανάλυση το ευτελές ποσό των..16 δισεκατομμυρίων pixel

Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
- netharis
Δεν το είχα δειemperormario wrote:@netharis:

Έδωσα το link, γιατι ο τρόπος με τον οποίο κάνει ζούμ είναι αυτό που λέει ο crash

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Thanks ρε συ, δεν πειράζει. Ωραίο link πάντως!!
Παντως αν θελεις να μεγαλωσεις τη αναλυση της photo ψαξε ενα προγραμματακι που κανει interpolation(αν εχει επιλογή κανε bi-cubic) ,ειναι επισης σχετικα ευκολο να κανεις ενα δικο σου προγραμμα που να κανει αυτη τη δουλεια,το .NET σου παρεχει πολλες συναρτησεις για image processing οπως anti-aliasing,διαφορα interpolation mode ,αλλαγές coding( jpeg,bitmap) και πολλα αλλα .
- crash_override
- Wow! Terabyte level
ΟΚ θα δοκιμάσω μάλλον το πρώτο. Γιατί να κάθομαι να φτιάχνω πρόγραμμα μέσα στην εξεταστική δεν λέει...
Ξέρεις κανένα έτοιμο που να κάνει αυτή την δουλειά?
Ξέρεις κανένα έτοιμο που να κάνει αυτή την δουλειά?
-
Το IrfanViewπου σου αναφέρθηκε και προηγουμένως έχει κάτι αντίστοιχο (Lanczos interpolation).