DSL

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by ailouros » Wed Oct 06, 2004 8:07 pm

Ναι κάτι σαν τα ροζ τηλέφωνα.Αντί να καλεί τον ΕΠΑΚ καλεί σε κάτι νησιά του Ειρηνικόυ όπου η νομοθεσία ειναι ανύπαρκτη και γίνονται υπέρογκες χρεώσεις.Η φάση είναι ότι μερικοί προχωρημένοι dialers καλούν σε εντελώς ανύποπτες στιγμές .Κοινώς σου κάνουν το μόντεμ ότι θέλουν.
Θα ήθελα μια διευκρίνηση γι'αυτό που αναφέρω πιο πάνω για την HOL με το ADSL κύκλωμα αν κάποιος ξέρει,Ευχαριστώ.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed Oct 06, 2004 8:28 pm

Εξηγησε μου καλυτερα τι δεν καταλαβαινεις γιατι δεν βγαζω νοημα απο αυτα που γραφεις πιο πανω...
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Wed Oct 06, 2004 8:37 pm

Δεν μπορώ να καταλάβω αν τελικά στην AnyAccess πληρώνεις μόνο την συνδρομή ή και κάποιον συμπληρωματικό εξοπλισμό για να δουλέψει η ADSL.
Στην σελίδα http://home.hol.gr/online/holofyou/inde ... 233&pid=17
κάτω κάτω γράφει "Κόστος κυκλωμάτων ADSL".Αυτό δεν καταλαβαίνω τι αφορά.Μια υπόθεση που έκανα είναι ότι η HOL σου παρέχει μια πρόταση-προσφορά για τον ADSL εξοπλισμό ,δηλαδή φίλτρο και μόντεμ.Αν παρόλαυτα τον έχεις ήδη προμηθευτεί απο τον ΟΤΕ ή από αλλού δεν σε ενδιαφέρει.
Η δεύτερη υπόθεση είναι ότι για να δουλέψει η AnyAccess εκτός του βασικού εξοπλισμού ADSL απαιτείται και κάποιος έξτρα ο οποίος αναφέρεται ως κυκλώματα ADSL.
Τι από τα 2 λοιπόν ισχύει; :smile:
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Oct 06, 2004 10:24 pm

Βρε παιδι μου, αν εσυ εχεις γραμμη ΟΤΕ, τοτες να τι συμβαινει!!!
Παιρνεις μια συνδεση για 20 Ευρω το μηνα στον ΟΤΕ και εχεις τη Γραμμη.
Σε χρεωνουν και μια φορα 35 Ευρα, για να στην ενεργοποιησουν.
Η ΔΣΛ λοιπον για να δουλεψει θελει και ISP. Και εδω ερχεται η ΗΟΛ...
Και παιρνεις μια any acess και κανεις τη δουλεια σου...
(Φιλτρο θα σου δωσουνε απο τον ΟΤΕ ΔΩΡΕΑΝ :smt029 Οποτε μην ανυσηχεις γιαυτο! )
Τα αλλα τελη εξοπλισμου και τετοια, ειναι αν παρεις ΚΑΙ Γραμμη μεσω ΗΟλ... Δηλαδη δεν θα δινεις λεφτα στον ΟΤΕ καθολου...
Αυτα τα ολιγα.

Επισης να σας δωσω και φιλικες συμβουλες για τα dialers :smt024
Α)To πρωτο πραγμα που εχετε να αποφυγετε σαν το διαολο, ειναι το σερφαρισμα με ΙΕ... :smile: Ειναι λιγο τρυπιος οπως και να το κανουμε...προσωπικα χρησιμοποιω firefox.
Β) Εχετε παντα το μοντεμ σας στο δυνατο για να ακουσετε το μοντεμ να καλει αν καλεσει
Γ)Μην αφηνετε το μοντεμ συνδεδεμενο στο τηλεφωνο η το μοντεμ αναμενο οταν εχετε το πισι ανοικτο και δεν ειστε μπροστα.
Δ)Βαλτε κανενα spybot search and destroy, Adaware, Spy sweeper να κανουν ενα ελεγχο στο πισι σας...

ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Wed Oct 06, 2004 11:59 pm

Ωραία τα νέα Ganther!Εσύ θα βάλεις; Βάλε και πες μου!Δηλαδή όσοι έχουν ISDN παίρνουν την HOL200 και μπαίνουν στα 256 ,άντε να τελειώσει η συνδρομή μου να γίνει η αλλαγή.Αν και στην περιοχή μου δενυπάρχουν πόρτες (θα ορμηξαν τα κοράκια από τις εταιρείες)..
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Oct 07, 2004 12:07 am

Αυτά είναι τα καλά του DSL over ISDN...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu Oct 07, 2004 12:23 am

καταρχας εχω ΠΣΤΝ οποτε δεν εχω προβλημα με διαθεσιμοτητα στις πορτες. Εν τω μεταξυ, οπως εχω πει 1000 φορες, ειμαι σε οπτικη ινα και δεν παρεχεται Dsl over fiber Powered by O.T.E (an important greek organisation) Γιατι ειναι ΟΤΕ... Ασε μη μου το θυμιζετε. Τελοσπαντων, επειδη μας δουλευουνε εδω και 1 χρονο (εμενα εννοω, απλα βαζω πλυθηντικο ευγενειας :) ) αν μου βαλουνε τελικα εως τις 30 οκτωβρη (που μου ειπανε οτι σιγουρα θα βαλουνε) θα σας πω εντυπωσεις... Αλλα χλωμο το κωβω, Και ασε που θα λειπω 15-30 στην τουλουζη οποτε σιγα μη μπορεσω να κανω αιτηση.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Thu Oct 07, 2004 12:26 am

Αυτά είναι τα καλά του DSL over ISDN...
Υπάρχουν και άλλα καλά BIll?Ήδη έχω αρχίσει να μετανιώνω για το ξύλο που έχω ρίξει στο νετμοντ όλα αυτά τα χρόνια :)
Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι χρεώνεται 50 γιουροντόλαρς η εγκατάσταση του εξοπλισμού στον χώρο σας.Κυριολεκτικά προτιμώ να τα φάω σε τσίχλες και δρακουλίνια..
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu Oct 07, 2004 12:32 am

Ελα αμα παρεις εγκατασταση εισαι αξιος της μοιρας σου. Μεχρι και γκομενιτσα που βαφεται στο φαναρι στο αμαξι την καταφερνει...
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Oct 07, 2004 12:34 am

Κοίτα γενικά τα services της ISDN τα θεωρώ τραγικά για το κόστος της. Αλλά γενικά σε ότι αφορά την φυσική υποδομή για να περάσεις κάτι άλλο(πχ DSL) είναι πολύ καλύτερη απο PSTN(πχ η δικιά μου είναι και εναέρια και καταλαβαίνεις...). Όσον αφορά την εγκατάσταση υπάρχει ένα προγραμματάκι απo τον Ote(είχαμε κάνει review http://venus.cslab.aueb.gr/portal/index ... &Itemid=69 ) στο οποίο κάνεις στην ουσιά την εγκατάσταση μόνος σου.
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Thu Oct 07, 2004 2:29 pm

Η DSL δίνει και αυτή 2 γραμμές όπως η ISDN? επίσης σχετικά με το πρόγραμμα αυτό της HOL που αναφέρετε, απ΄'οτι είδα είναι 9€ το μήνα αλλά μόνο αν κάνεις σύνδεση για 2 χρόνια. Αυτό το ποσό είναι καλό ή πολύ (δεν έχω μέτρο σύγκρισης).
Επίσης αυτή η σύνδεση με τον ΟΤΕ η Conn-X έχει πάγιο 20€ το μήνα δηλαδή νομίζω διπλάσιο κόστος από μια ISDN σύνδεση. Έχω μπερδευτεί!
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu Oct 07, 2004 2:39 pm

Ηρεμα... ενα ενα για να τα καταλαβαινω να μπορω να απανταω... (το παιζω καημενος τωρα... :-D )
Καταρχας η DSL αμα ειναι over ISDN, εχεις κανονικοτατα οτι ειχες και πριν... Δηλαδη 2 γραμμες φωνης, και 1 νετμοντ, συν την προσβαση στο νετ. Κοινως μπορεις να εισαι Online και να μιλας με 2 τηλεφωνα... :razz: (υπερβολη ΙΜΗΟ! )

Αν ειναι over PSTN εχεις ενα απλο τηλεφωνο και μπορεις ταυτοχρονα να εισαι online!(δεν εχεις ομως τη δυνατοτητα 2 τηλεφωνα ακομα και αν δεν εισαι online) Κοινως Η ΔΣΛ σου δινει μια γραμμη για DATA MONO Και απο κει και περα εχεις οτι τηλεφωνο ειναι η συνδεση σου...

9 ευρω το μηνα ειναι μια πολυ καλη τιμη, αλλα προσωπικα ειναι πολυ τα 2 χρονια, και επειδη εχω εμπειρια, δεν μπορεις μετα να αναβαθμησεις... Δηλαδη μπορει να μεινεις με 128 για 2 χρονια ακομα και αν θες μετα το 6μηνο, το υπολοιπο της συνδεσης σου να το κανεις 256αρι (πληρωνοντας τη διαφορα...) πανω απο 6μηνες συνδεσεις να μην κανετε ΙΜΗΟ

Το παγιο της Con-x τι παγιο ειναι? Δωσε URL η κανε copy paste το κειμενο να καταλαβω.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Thu Oct 07, 2004 3:19 pm

ρε δεν μπορείς να είσαι online και να μιλάς με 2 τηλέφωνα. η σύνδεση με το net πιάνει τη μια γραμμή
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Oct 07, 2004 3:29 pm

αν βάλεις dsl μπορείς
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu Oct 07, 2004 3:42 pm

lumenintervalum wrote:αν βάλεις dsl μπορείς
Ακριβως ετσι ειναι! (ψαγμενη ;) )

κανονικα και χωρις πρεπει να μπορεις... Μονο ο ΟΤΕ δεν τα εχει καταφερει γιατι εχει Κοκαλο-Μοντεμ. Δηλαδη η ISDN κανονικα σου δινει 2 γραμμες 64αρες, και δινει και μια 3η, την οποια την ονομαζει DATA!Δυστηχως αυτη τη στιγμη μου διαφευγει η ταχυτητα της, αλλα ειναι πολυ μικρη ισως και κατω απο 1/2 kbps... Kανονικα θα επρεπε νομιζω να μπορεις να μενεις με την DATA ονλαιν, και μολις ελευθερωθει μια αλλη, να την δεσμευεις... Αλλα αυτο καπου το ειχα διαβασει και δεν ειμαι σιγουρος...
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Thu Oct 07, 2004 3:47 pm

όχι η άλλη είναι για αποκλειστική χρήση του δικτύου. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κυκλώματος όταν σε καλούν/καλείς. Γι'αυτό και γίνεται τόσο γρήγορα η σύνδεση όταν παίρνεις τηλέφωνο
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Oct 07, 2004 4:55 pm

νομίζω κι εγώ ότι μπορείς,αλλά με αυτή τη χρονοχρέωση δε σε συμφέρει καθόλου..
Εν πάσει περιπτώσει το θέμα είναι ότι ακόμα κι αν έχεις isdn μπορείς να βάλεις dsl απλά ο εξοπλισμός που χρείαζεσαι είναι διαφορετικός (χρειάζεται splitter αντί για φίλτρο). Νομίζω ότι είναι και πιο εύκολο για τον OTE να βάλει dsl σε isdn τηλέφωνο, χωρίς να κόβω και το κεφάλι μου.
A blink of an eye
A dream for the blind
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Oct 07, 2004 9:23 pm

Einherjar wrote:όχι η άλλη είναι για αποκλειστική χρήση του δικτύου. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κυκλώματος όταν σε καλούν/καλείς. Γι'αυτό και γίνεται τόσο γρήγορα η σύνδεση όταν παίρνεις τηλέφωνο
Γιατί δεν ακούς ρε τα παιδία που σου λένε κάτι και βγάζεις θεωρίες ;;;; :) :) :) :) :)... Για να σε διαφωτίσω και εγώ(όσο μπορώ τουλάχιστον) εάν έχεις DSL over ISDN τότε μπορείς να έχεις ανεξάρτητα την γραμμή σου(2 κανάλια φωνής + 1 signaling) και να έχεις και την σύνδεση σου στο Net ξεχωριστά. Η ISDN έχει 3 κανάλια συνολικά 2Β(φωνή) + 1D(signaling). Συνεπώς όντα βάλεις DSL over ISDN χτυπάς ένα φιλτράκι, ξεχωρίζεις αυτά τα καναλάκια και έχεις + την DSL σου. Άρα μπορείς να είσαι στο net και να έχεις και άλλα 2 κανάλια ελεύθερα.

ΥΓ: Για το πόσο lameρια τρελά είναι στον Ο.Τ.Ε. δεν θα το πώ άλλη μία φορά απλά επειδή το θυμήθηκα τώρα: Έξω όποιος έχει ISDN έχει το D channel για net τσάμπέ!! Βέβαια η ταχύτητες είναι πολύ μικρές αλλά για chat/msn και mail έιναι μια χαρά. Στον provider(ote) δεν κοστίζει κάτι αυτό γιατι το D channel είναι on-line συνέχεια.

ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Thu Oct 07, 2004 9:50 pm

Το ADSL περνάει πάνω από το συρμάτινο καλώδιο του ΟΤΕ και αφορά το ιντερνετ(data).Η γραμμή του τηλεφώνου παραμένει ως έχει!Θα πληρώνεις
26,40 πάγιο για την ISDN γραμμή+40 πάγιο για την ADSL και στην HOL ή σε όποιον άλλον ISP. :)
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Oct 07, 2004 10:51 pm

Όλα τα παραπάνω που αναφέρεις να τονίσω πως γίνονται στην περίπτωση Shared LLU. Εάν έχεις Full LLU πχ Vivodi τότε δεν χρειάζεσαι το πάγιο κλπ στον Ο.Τ.Ε.

Βέβαια εάν αποφασίσει κανείς την μεταφορά στην vivodi θα πρέπει να ξέρει:
1)Πως θα αλλάξει αριθμό(θα πάρει δύο νέους)
2)Εάν κάποια στιγμή η vivodi αποχωρίσει την γραμμή της θα την ξαναπάρει ο Ο.Τ.Ε. αλλά ο πελάτης θα επομιστεί το κόστος σύνδεσης/ενεργοποίησης κλπ κλπ
3)Μου φάινεται δεν έχει peering aggreement με AIX.

Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu Oct 07, 2004 11:45 pm

HdkiLLeR wrote:ΥΓ: Για το πόσο lameρια τρελά είναι στον Ο.Τ.Ε. δεν θα το πώ άλλη μία φορά απλά επειδή το θυμήθηκα τώρα: Έξω όποιος έχει ISDN έχει το D channel για net τσάμπέ!! Βέβαια η ταχύτητες είναι πολύ μικρές αλλά για chat/msn και mail έιναι μια χαρά. Στον provider(ote) δεν κοστίζει κάτι αυτό γιατι το D channel είναι on-line συνέχεια.
Επιτελους! ενα παιδι το οποιο ειναι ενημερωμενο γυρω στο ποσο λακαμαδες ειναι αυτοι στον ΟΤΕ. Ευγε νεε μου! και τι εχεις κανει για να αλλαξεις αυτη την κατασταση??? :smt014 χαχα... εγω θα παω καμια μερα παλι απο το καταστημα και θα τους τα ψαλλω (οπως εκανα και πριν λιγο καιρο) με το D channell εχεις το καλο οτι μπορεις να εισαι και 24/7/365 εστω και για τα βασικα...
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Fri Oct 08, 2004 12:12 am

καλά μπαίνεις στη διαδικασία να τους τα ψάλλεις κι όλα!?! χαρά στο κουράγιο σου...
A blink of an eye
A dream for the blind

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”