Το πρωΐ μαθήτριες το βράδυ πόρνες

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Post Reply
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by PASCAL » Wed Mar 05, 2008 9:31 pm

Εκατοντάδες φοιτήτριες της Βικτόριας καταφεύγουν στην πορνεία προκειμένου να σπουδάσουν, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "The Age".

Το δημοσίευμα επικαλείται επίσημα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι το 40% των γυναικών που εργάζονται ως πόρνες στη Βικτόρια είναι φοιτήτριες από τα οκτώ πανεπιστήμια της πολιτείας.

Οι ίδιες δηλώνουν ότι το κόστος της φοίτησης στα πανεπιστήμια είναι τεράστιο, καθώς και το κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια και δεν έχουν άλλη επιλογή από το "να πουλήσουν το κορμί τους για να τα βγάλουν πέρα".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μερικές από τις φοιτήτριες - ιερόδουλες εργάζονται μια ή δυο φορές την εβδομάδα και κερδίζουν έως και 1400 δολάρια την βραδιά "αν έχει δουλειά".

"Η μεγάλη αμοιβή είναι το κίνητρο", δηλώνει η "Άμι" που συμπληρώνει πως όσοι μάθουν τι κάνει για να τα βγάλει πέρα θα υποστούν σοκ.

Εκπρόσωποι οίκων ανοχής δηλώνουν πως "οι φοιτήτριες είναι οι καλύτερες, γιατί ξέρουν τι κάνουν και γιατί το κάνουν, είναι προσεκτικές και ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες".

Πηγή:
http://www.skai.gr/master_story.php?id=75246

___________________________________________________________________________________________________

Άντε και στα δικά μας κύριε Στυλιανίδη...
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Re: Το πρωΐ μαθήτριες το βράδυ πόρνες

Post by Master_ex » Wed Mar 05, 2008 10:15 pm

ντροπή και αίσχος :smt076
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Wed Mar 05, 2008 10:29 pm

Pascal δε νομίζεις ότι μια σημαντική αιτία είναι και η επιθυμία για εύκολο πλουτισμό σε συνδυασμό με το πως κάποιες γυναίκες αντιλαμβάνονται την αυτοδιάθεση του σωματός τους;
"With soap, baptism is a good thing"
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Wed Mar 05, 2008 10:32 pm

Master_ex wrote:ντροπή και αίσχος :smt076
Ντροπη και αισχος, ναι.. αλλα τι θα εκανες αν ησουν στη θεση αυτη?
Εγω προσωπικα δε νομιζω να γινομουν απο φοιτητρια-->πορνη αλλα μαλλον θα αφηνα το πανεπιστήμιο..
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Wed Mar 05, 2008 10:40 pm

~~Wind~~ wrote:
Master_ex wrote:ντροπή και αίσχος :smt076
Ντροπη και αισχος, ναι.. αλλα τι θα εκανες αν ησουν στη θεση αυτη?
Εγω προσωπικα δε νομιζω να γινομουν απο φοιτητρια-->πορνη αλλα μαλλον θα αφηνα το πανεπιστήμιο..
Βασικά αυτό πήγαινε στη πολιτεία που η συμπεριφορά της αναγκάζει αυτές τις κοπέλες να κάνουν κάτι τέτοιο... Βέβαια όπως σωστά λές υπάρχει το δικαίωμα τηε επιλογής , οπότε το γιατί το κάνουν αυτό μπορούν να απαντήσουν μόνο οι ίδιες γιατί εγώ μια χαρά γνωρίζω φοιτητές που ξημεροβραδυάζονται σερβίροντας και δεν ξέρω αν τα βγάζουν πιο εύκολα ή δύσκολα πέρα αλλά τα βγάζουν πέρα αξιοπερπώς. Πάνω από όλα σημασία έχει πως αυτές αισθάνονται για αυτό που κάνουν. Την ευθύνη για αυτή τη κατάσταση φυσικά την έχει η πολιτεία την οποία καταριέμαι αλλά και οι οικογένειες αυτών των κοριτσιών!
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Wed Mar 05, 2008 11:04 pm

Δηλαδή μόνο οι φοιτήτριες έχουν οικονομικά προβλήματα? το κόστος φοίτησης για τους φοιτητές είναι μικρότερο??

fo@++
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Wed Mar 05, 2008 11:13 pm

Erevodifwntas wrote:Δηλαδή μόνο οι φοιτήτριες έχουν οικονομικά προβλήματα? το κόστος φοίτησης για τους φοιτητές είναι μικρότερο??
οχι, δε νομιζω οτι καποιος ειπε κατι τετοιο, απλα επειδη στη προκειμενη περιπτωση το κειμενο ηταν για φοιτητριες η συζητηση εγινε γυρω απο αυτες..
Πάντως, αν εισαι φοιτητης, κι οχι φοιτητρια, τοτε δεν εχεις ουτε αυτη την επιλογη. Τι θα γινεις δηλαδη?

Ακομα, για να μπορεις να περνας μαθηματα και να εχεις μια καλη βαθμολογια πρεπει να εχεις χρονο να διαβασεις και να ασχοληθεις.
Ειδικα στο εξωτερικο, υπαρχουν σχολες που αν κοπεις σε ενα μαθημα κοβεσαι στο χρονο, ή ακομη κι απο το πανεπιστημιο.
Με δυο δουλειες, τα πραγματα γινονται υπερβολικα δυσκολα...
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Wed Mar 05, 2008 11:26 pm

fo@ wrote:Pascal δε νομίζεις ότι μια σημαντική αιτία είναι και η επιθυμία για εύκολο πλουτισμό σε συνδυασμό με το πως κάποιες γυναίκες αντιλαμβάνονται την αυτοδιάθεση του σωματός τους;
Ναι fo@ όπως το είπες: "κάποιες" γυναίκες και σίγουρα όχι φοιτήτριες. Και νομίζω ότι είναι τραγικά εξευτελιστικό για οποιαδήποτε κοινωνία να εκπορνεύει τα παιδιά της για να μορφωθούν.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Mar 06, 2008 10:20 am

PASCAL wrote:
fo@ wrote:Pascal δε νομίζεις ότι μια σημαντική αιτία είναι και η επιθυμία για εύκολο πλουτισμό σε συνδυασμό με το πως κάποιες γυναίκες αντιλαμβάνονται την αυτοδιάθεση του σωματός τους;
Ναι fo@ όπως το είπες: "κάποιες" γυναίκες και σίγουρα όχι φοιτήτριες. Και νομίζω ότι είναι τραγικά εξευτελιστικό για οποιαδήποτε κοινωνία να εκπορνεύει τα παιδιά της για να μορφωθούν.
Εδώ άλλες τα εκπορνεύουν αφού μορφωθούν...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Thu Mar 06, 2008 5:52 pm

Πως φαίνεται ότι μερικοί δεν έχουν πάει ποτέ σε μπUρδ3λο...
Έτσι, τις βγάλαμε πουτ4ν3ς και τελειώσαμε! Τα πραγματικά πουτ4ν4κι4 δεν είναι εκεί...
Proxenos wrote:Εδώ άλλες τα εκπορνεύουν αφού μορφωθούν...
Αν εννοείς αυτό που εννοώ εγώ, στη "Μπαταρία" του Άσιμου θα το βρεις...
Image
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Mar 06, 2008 6:13 pm

StormRider++

Εγώ ως κλασικός κολλημένος με τους Metallica, ασυναίσθητα διαβάζοντας το topic θυμήθηκα το καλύτερο(κατά την ταπεινή μου άποψη), video clip που έχουν βγάλει(και το δικό μου αγαπημένο video clip ever)... Όσοι πιθανόν να μην καταλάβουν τι σχέση μπορεί να έχει με το θέμα, ας καθίσουν να το δουν όλο και θα καταλάβουν(ευτυχώς το πέτυχα σε censored, γιατί δεν θα μπορούσαν να το ποστάρω σε uncensored)!

Metallica-Turn the page(Bob Seger re-make)

Link
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Mar 06, 2008 6:17 pm

StormRider wrote:
Proxenos wrote:Εδώ άλλες τα εκπορνεύουν αφού μορφωθούν...
Αν εννοείς αυτό που εννοώ εγώ, στη "Μπαταρία" του Άσιμου θα το βρεις...
Μέσα είσαι...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
fotini
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotini » Thu Mar 06, 2008 6:29 pm

Μια ερώτηση, το παραπάνω βιντεοκλιπ βασίζεται σε κάποια πραγματική ιστορία;
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Mar 06, 2008 6:36 pm

Μακάρι να ήξερα!!!
Αυτό που ξέρω είναι ότι αποτελεί μέρος ενός 15-λεπτου δράματος, το οποίο είχε το ίδιο όνομα, και πετσοκόπηκε για να γίνει μέρος του clip!
Πάντως, είναι δεν είναι, νομίζω ότι δίνει μια αίσθηση ότι γυναίκες και κορίτσια που καταλήγουν σε αυτά, δεν είναι από την φύση τους με αυτή την κλίση...

edit: θα μπορούσε κάποιος να δει και ένα τέτοιο παράδειγμα στο "Εγκλημα και τιμωρία" του Dostoevsky στο πρόσωπο της Σόννιας Μαρμελάντοφ... Δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω για αυτό παράθεση, όμως το βιβλίο είναι φανταστικό, το προτείνω σε όλους όσους δεν το έχουν διαβάσει...
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
fotini
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotini » Thu Mar 06, 2008 7:20 pm

marios wrote:Πάντως, είναι δεν είναι, νομίζω ότι δίνει μια αίσθηση ότι γυναίκες και κορίτσια που καταλήγουν σε αυτά, δεν είναι από την φύση τους με αυτή την κλίση...

edit: θα μπορούσε κάποιος να δει και ένα τέτοιο παράδειγμα στο "Εγκλημα και τιμωρία" του Dostoevsky στο πρόσωπο της Σόννιας Μαρμελάντοφ... Δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω για αυτό παράθεση, όμως το βιβλίο είναι φανταστικό, το προτείνω σε όλους όσους δεν το έχουν διαβάσει...
Δεν νομίζω ότι πρόκειται για την ίδια περίπτωση. Η κοπέλα στο βίντεοκλιπ μου φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό το διάλεξε η ίδια. Η Σόννια στο βιβλίο, το οποίο είναι όντως καταπληκτικό, οδηγήθηκε εκεί από πάρα πολλούς παράγοντες τους οποίους δεν μπορούσε να ελέγξει.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Mar 06, 2008 9:38 pm

Η λογική που ανέφερα την Σόννια είναι η εξής:
Η γυναίκα στο video κάνει αυτή τη δουλειά για τα χρήματα(όπως λέει και η ίδια στην μέση περίπου) ώστε να μεγαλώσει την κόρη της(λέει επίσης ότι μπορεί να αναθρέψει την μικρή της, εξίσου καλά με κάθε άλλον), ενώ τα υπόλοιπα κομμάτια της συνέντευξης είναι αυτά που "πρέπει" να πει(τουλάχιστον στα δικά μου μάτια)...
Η Σόννια από την άλλη, καταλήγει στην πορνεία για να βοηθήσει την μητριά της(αν θυμάμαι καλά ήταν μητριά και όχι μητέρα) να μεγαλώσει τα παιδιά/αδέρφια της...
Με αυτή την λογική έχουν κάποια κοινά(και θα μπορούσα να βρω περισσότερα πιθανόν αν θυμούμουν πολύ καλά την ιστορία της Σόννιας και δεν με είχε απορροφήσει ο Ρασκόλνικοφ :-p )
Τώρα, γενικά μπορούμε να αναφέρουμε και άλλες περιπτώσεις στην λογοτεχνία(ας πούμε η μικρή στα "Εκατό χρόνια μοναξιά" που κατέληξε εκεί λόγω του χρέους στην γιαγιά της κ.α.), όμως ξεφεύγουμε από αυτό που ήθελα να δείξω(ή πιο σωστά τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το ξεράδι μου και με οδήγησε στο Turn the page), το οποίο ήταν ότι αυτές οι κοπέλες, στα δικά μου μάτια, δεν πήγαν από επιλογή(όπως υπονοήθηκε και για μένα ειναι λάθος, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να ειναι σωστό[αυτό μην έχουμε τίποτα προσπάθειες απόδειξης του λάθους μου]) αλλά από αδιεξοδο...
default_user
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by default_user » Fri Mar 07, 2008 10:40 pm

Είναι και αυτό ένα επάγγελμα , ίσως πιο τίμιο από πολλά άλλα!
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Mar 07, 2008 11:03 pm

Default_user, έχεις απόλυτο δίκιο, όμως όχι σε αυτή τη περίπτωση... Εδώ μιλάμε για κοπέλες που δεν έχουν ως επάγγελμα αυτό, αλλά ως μέσο για να σπουδάσουν! Πάντως αν είχαμε μια τέτοια κοπέλα και έναν μεγάλο και τρανό επιχειρηματία, οι πιθανότητες λένε ότι αν η κοπέλα άκουγε τον πραγματικό τρόπο που πλούτισε ο επιχειρηματίας θα κοκκίνιζε...
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”